Punice i Svekrve
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Bambi_na_kofeinu
#601 Re: Punice i Svekrve
Evo čitam i apsolutno mi nije jasno što je žena tugovala za tom Adisom iz Mostara. Kvragu zašto.
- i_ja_na_forumu
#602 Re: Punice i Svekrve
zeleno volim te wrote:Ja imala mladjeg djevera,haman dijete i moja svekriva kupovala kozje mlijeko i sir,zbog njega-nemam pojma vise sto..... i sve nesto pravila na nekakvom pretopljenom maslu (Herkagerberica wrote:Nisam se odavno javila ali nista novo nema kod moje svekrve. Ostala je ista. Za Bajram me je i dalje nudila sirom i 10 puta baklavom. Sta reci, koju posluku porati ?:lol:
) i ja odmah rekla da ja to ne jedem.....elem,jednom zove na rucak i napravila zeljanicu i ja pitam kakav je sir...i slaga mi zena
,a klanjala svaki vakat.......
.....mi jeli,a ona meni:"sta je,gospodjice,ne mozes kozji sir...e sad si ga jela...
"....a ja fino iza stola,ostavim otvorena vrata,u kupatilo,prst u grlo i sve povratim....eto ti ga.......
![]()
![]()
![]()
jest da ti je "slagala" ali ako ti tokom jela nije bilo lose ne vidim razlog da odes i povratis cisto da njoj naprkosis
- VenomousV
#603 Re: Punice i Svekrve
zajebana neka snaha 
-
SaMaster
#604 Re: Punice i Svekrve
A nase zene si ionako nedaju nista reci, bilo to dobronamjerno ili nesto drugo...gerberica wrote:Pokusaj rijecimacode black wrote:friska sam, par mjeseci i pokusavam biti fina, ali ovako ne idegerberica wrote:Ne pises koliko si u braku, ali ako si friska to odmah moras da sredis.Ne daj da ti pametuje i dijeli nepotrebne savjete.Ja sam tako koji mjesec i onda presjekla, ne dam ja svoje zivce nikome. Doduse ja i ne zivim u zajednici, ali ona bi i kada dodje svoje ali ja ne dam. Sada sam ja glavna i ona zna sta smije a sta ne.Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.Ako je ok ona ja sam jos bolja, pomazem joj nesebicno.Moras to postaviti kako treba![]()
previse je vezana za svog sina, odnosno on za nju. iako ne zivim u zajednici, kao i da zivimo, uvijek je tu i sve odredjuje. znaci kad god dodje, uvijek nesto premjesta i govori mi kako da uradim nesto. inace je ok, jedino me te gluposti izbacuju iz takta, a ne znam ni kako da kazem muzu..Ma kada pijete vas dvoje kafu reci mu da te to cini nervoznom i da te vrijedja njeno ponasanje.Sve ces ti i bez nje nauciti sto ne znas i nema potrebe da ti ona dijeli nepotrebne savjete.Ako te ni tada ne bude slusao ti pokusaj da mu kazes u krevetu
jer tada se sklapaju najbolji dogovori
-
Gray
#605 Re: Punice i Svekrve
Bambi_na_kofeinu wrote:Evo čitam i apsolutno mi nije jasno što je žena tugovala za tom Adisom iz Mostara. Kvragu zašto.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#606 Re: Punice i Svekrve
Ovdje je mnoge rijec postovanje zaobisla debelo u zivotu.
-
Mr.Penguin
#607 Re: Punice i Svekrve
Jedini problem je sto ste iste, ti i svekrva ti, najvjerovatnije ces i ti biti takva ženi/mužu svoje djece.
Ja sve kontru radila...."on ne voli papriku"....ja s osmjehom serviram a on pojede a ja se potrudim da prenesem utiske![]()
![]()
...."on voli ovako".....a ja s osmjehom ---"voliooooooo"......proslo vrijeme....sad ce se navikavati na drugo......dok nije odmakla,da se ne sekira
Ja imala mladjeg djevera,haman dijete i moja svekriva kupovala kozje mlijeko i sir,zbog njega-nemam pojma vise sto..... i sve nesto pravila na nekakvom pretopljenom maslu (Herka) i ja odmah rekla da ja to ne jedem.....elem,jednom zove na rucak i napravila zeljanicu i ja pitam kakav je sir...i slaga mi zena
,a klanjala svaki vakat.......
.....mi jeli,a ona meni:"sta je,gospodjice,ne mozes kozji sir...e sad si ga jela...
"....a ja fino iza stola,ostavim otvorena vrata,u kupatilo,prst u grlo i sve povratim....eto ti ga.......
![]()
![]()
![]()
- zeleno volim te
#608 Re: Punice i Svekrve
Bambi_na_kofeinu wrote:Evo čitam i apsolutno mi nije jasno što je žena tugovala za tom Adisom iz Mostara. Kvragu zašto.
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:03, edited 1 time in total.
-
Mr.Penguin
#609 Re: Punice i Svekrve
Ako procitas jos jednom svoj post vidjeces da nisi navela dane.zeleno volim te wrote:Ako procitas jos jednom vidjeces da je to sve bilo u prvih nekoliko dana.....sa AdisomBambi_na_kofeinu wrote:Evo čitam i apsolutno mi nije jasno što je žena tugovala za tom Adisom iz Mostara. Kvragu zašto..
......prema tome,sve ostalo je samo rezultat toga......a da sam bas grozna,ne znam zasto bih sa svim ostalima u familiji imala fin odnos,posebno sa svekrom,koji zna s kim je zivio......ma ima tih bisera koliko hoces........
- zeleno volim te
#610 Re: Punice i Svekrve
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:04, edited 1 time in total.
- zeleno volim te
#611 Re: Punice i Svekrve
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:05, edited 1 time in total.
-
gerberica
#612 Re: Punice i Svekrve
Bambi_na_kofeinu wrote:Ljupkogerberica wrote:Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.
Da mi muž kaže kako mi majka neće preći NAŠ prag, ako ga iznervira, zapitala bih se za koga sam se to udala.
Ne mogu sad u detalje ali ja pisem o osobi koja se tokom godina prema meni ponasala kao da me mrzi, sto smo mi vise imali njoj je to vise smetalo.Majka sam pa ne mogu da shvatim.Kako je moj muz njeno jedino dijete to mi je gore da shvatim.Npr jedne prilike je pred svom rodbinom u nasoj kuci sinu jedincu rekla"tebe da covjek okrene naopako nece ti marka ispasti iz dzepa".Jel to majka radi sinu? To je po tebi ok?
Sve i da je tako a nije bilo ona bi to trebala da sakrije da joj se dijete ne crveni.To je samo jedan od primjera sta ona radi.Ipak ja njoj pomognem kada god treba jer sam fer ali da me vrijedja u moj kuci e nece moci ove noci, niti ikada
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#613 Re: Punice i Svekrve
gluho bilo teme
ali svaka cast, ne treba tema o snahama, ovdje je vec sve receno
bas jadni ljudi svasta puste u kucu
ali svaka cast, ne treba tema o snahama, ovdje je vec sve receno
bas jadni ljudi svasta puste u kucu
- ortodont
#614 Re: Punice i Svekrve
Jah, hajm'o malo moralisati.
- astrid
#615 Re: Punice i Svekrve
Snaha sam i imam zivu i zdravu svekrvu
(vec sam pisala )
Kad procitam sta sve snahe pisu...strah me ,sta ce mi sinovi ozeniti.
Ona jedna napisa da je svekrva "sad najbolja"..tj.mrtva.....fuj

Kad procitam sta sve snahe pisu...strah me ,sta ce mi sinovi ozeniti.
- plain vanilla
#616 Re: Punice i Svekrve
ma gluho biloastrid wrote:Snaha sam i imam zivu i zdravu svekrvu(vec sam pisala )
Kad procitam sta sve snahe pisu...strah me ,sta ce mi sinovi ozeniti.![]()
- MedenoSrce
#617 Re: Punice i Svekrve
da meni ko hoce doci da pospremi nako od sebe da joj ne moram placati pa makar se i svekrvom zvala
- i_ja_na_forumu
#618 Re: Punice i Svekrve
ja sam se tacno uplasila citajuci sve ovo..
prvo iz razloga sto odbijam prihvatiti da su sve svekrve i punice babaroge i ostrokondze.. a to iz dva razloga..
prvi je taj sto ce moja mama sutra nekome biti punica i sto znam da se nece ponasati prema mom buducem muzu kao prema nekoj osobi koja je manje vrijedna.. mogu reci da za sad imaju jako korektan odnos pun postovanja ( ako nista drugo)
drugi je taj sto je moja "uduca svekrva (aBd)" jako fina zena s kojom provodim vise vremena nego s rodjenom mamom ( iz razloga sto ne zivim u istom gradu u kojem je moja mama) i sto vazda zove kad napravi nesto sto ja volim jesti, nazove me da vidi jesam li stigla kuci nakon sto svratim kod nje na posao itd..
ta zena se u proteklim godinama pokazala kao zena koja meni zeli samo najbolje i odbijam prihvatiti da se svo ovo vrijeme pretvarala i da ce, kada se ja i njen sin odlucimo vjencati, odjenom okrenuti list i prema meni se ponasati kao neka od svekrva iz predhodnih postova..
prvo iz razloga sto odbijam prihvatiti da su sve svekrve i punice babaroge i ostrokondze.. a to iz dva razloga..
prvi je taj sto ce moja mama sutra nekome biti punica i sto znam da se nece ponasati prema mom buducem muzu kao prema nekoj osobi koja je manje vrijedna.. mogu reci da za sad imaju jako korektan odnos pun postovanja ( ako nista drugo)
drugi je taj sto je moja "uduca svekrva (aBd)" jako fina zena s kojom provodim vise vremena nego s rodjenom mamom ( iz razloga sto ne zivim u istom gradu u kojem je moja mama) i sto vazda zove kad napravi nesto sto ja volim jesti, nazove me da vidi jesam li stigla kuci nakon sto svratim kod nje na posao itd..
ta zena se u proteklim godinama pokazala kao zena koja meni zeli samo najbolje i odbijam prihvatiti da se svo ovo vrijeme pretvarala i da ce, kada se ja i njen sin odlucimo vjencati, odjenom okrenuti list i prema meni se ponasati kao neka od svekrva iz predhodnih postova..
- Bambi_na_kofeinu
#619 Re: Punice i Svekrve
Sve ti je u pogledu na stvari, da umjesto svog rezona stvari posmatraš ovako;
Nameće mi svoju kuhinju, garant insinuira da sam loša kuharica.
Ovako, mislim da se nemaš čega plašiti, opusti se i uživaj
Dosađuje mi i želi da provodi vrijeme sa mnom, a ja to ne radim ni sa svojom mamom.i_ja_na_forumu wrote:jako fina zena s kojom provodim vise vremena nego s rodjenom mamom
i sto vazda zove kad napravi nesto sto ja volim jesti,
Nameće mi svoju kuhinju, garant insinuira da sam loša kuharica.
Kontroliše me i provjerava.... već bi odavno pisala na ovoj temi o svojoj svekrvi iz pakla.nazove me da vidi jesam li stigla kuci nakon sto svratim kod nje na posao
Ovako, mislim da se nemaš čega plašiti, opusti se i uživaj
- MedenoSrce
#620 Re: Punice i Svekrve
bambi je izgleda jedna od rijetkih koja nije na kofeinu 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#621 Re: Punice i Svekrve
Similis simili gaudet.zeleno volim te wrote:
Udala se ja i pita mene svekar prvo jutro: "Koja svekrva je najbolja?"....ja gledam ko tele u sarena vrata,a on ce meni : "Ona po kojoj trava raste"....ja se zacrvenila a poslije skontam da me cojk pripremao.....
![]()
![]()
![]()
![]()
:
- otherside
#622 Re: Punice i Svekrve
ovako...da se odmah ogradim od eventualnog zgrazavanja - moj odnos sa svekrvom je sasvim ok.
prvo, ona je intektualka i ima masu interesovanja u zivotu mimo zivota snahe i sina.
drugo, odnos sa sinom nije patoloski. vole se naravno ali imaju svoje zivote i zive ih.
trece, ne zivimo zajedno i vidjamo se zavisno od obaveza, nekad jednom sedmicno, obicno na rucku a nekad i rijedje.
ja nju postujem ali i ona mene. ne slazemo se u nekim stvarima ali od toga ne pravimo nikakav fajt
e sad... imam 2-3 prijateljice, fine cure, dobre, predivno vaspitane, fakultetski obrazovane.
jedna od njih je otisla na sluzbeni put a svekrva njenoj rodjenoj majci nije dozvolila da vidi unuka jer ga je vidjela "prije par dana"
drugoj svekrva insistira da provede vikend sa unukom iako ta moja prijateljica radi i jedva ceka vikend da malo bude sa djetetom...ali ne, svekrva hoce da ona provede SAMA vikend sa unukom i da se njih dvije druze.
moja tetka upada u stan svog sina i snahe kad god joj padne na pamet (zive u istoj kuci). stalno im prigovara da im ne moze vise cuvati dijete jer je bolesna a kad oni pokrenu upis u obdaniste, ona padne u duboku depresiju jer joj "otimaju" dijete.
helem, nije svakoj snahi lako, niti je sve sto se desi u odnosu "svekrva-snaha" bespotrebno preuvelicavanje i posljedica predrasuda.
prvo, ona je intektualka i ima masu interesovanja u zivotu mimo zivota snahe i sina.
drugo, odnos sa sinom nije patoloski. vole se naravno ali imaju svoje zivote i zive ih.
trece, ne zivimo zajedno i vidjamo se zavisno od obaveza, nekad jednom sedmicno, obicno na rucku a nekad i rijedje.
ja nju postujem ali i ona mene. ne slazemo se u nekim stvarima ali od toga ne pravimo nikakav fajt
e sad... imam 2-3 prijateljice, fine cure, dobre, predivno vaspitane, fakultetski obrazovane.
jedna od njih je otisla na sluzbeni put a svekrva njenoj rodjenoj majci nije dozvolila da vidi unuka jer ga je vidjela "prije par dana"
drugoj svekrva insistira da provede vikend sa unukom iako ta moja prijateljica radi i jedva ceka vikend da malo bude sa djetetom...ali ne, svekrva hoce da ona provede SAMA vikend sa unukom i da se njih dvije druze.
moja tetka upada u stan svog sina i snahe kad god joj padne na pamet (zive u istoj kuci). stalno im prigovara da im ne moze vise cuvati dijete jer je bolesna a kad oni pokrenu upis u obdaniste, ona padne u duboku depresiju jer joj "otimaju" dijete.
helem, nije svakoj snahi lako, niti je sve sto se desi u odnosu "svekrva-snaha" bespotrebno preuvelicavanje i posljedica predrasuda.
- plain vanilla
#623 Re: Punice i Svekrve
naravno da ih ima i losihotherside wrote:ovako...da se odmah ogradim od eventualnog zgrazavanja - moj odnos sa svekrvom je sasvim ok.
ja nju postujem ali i ona mene. ne slazemo se u nekim stvarima ali od toga ne pravimo nikakav fajt![]()
jedna od njih je otisla na sluzbeni put a svekrva njenoj rodjenoj majci nije dozvolila da vidi unuka jer ga je vidjela "prije par dana"![]()
moja tetka upada u stan svog sina i snahe kad god joj padne na pamet (zive u istoj kuci). stalno im prigovara da im ne moze vise cuvati dijete jer je bolesna a kad oni pokrenu upis u obdaniste, ona padne u duboku depresiju jer joj "otimaju" dijete.![]()
kad samo zamislim kakve ce svekrve biti ove sadasnje snahe
- otherside
#624 Re: Punice i Svekrve
ja imam dvije curice tako da svekrva necu ni biti
ali one ce aBd biti snahe i zeljela bih im samo da zive odvojeno od roditelja (i jednih i drugih) i da nadju muzeve koji ce ih voljeti i cijeniti.
trudim se da ih odgojim tako da postuju sve ljude, pogotovo starije od sebe pa se nadam da ce i sa svojim svekrvama naci zajednicki jezik.
trudim se da ih odgojim tako da postuju sve ljude, pogotovo starije od sebe pa se nadam da ce i sa svojim svekrvama naci zajednicki jezik.