tigaro wrote:Ovo je SDA u Kantonu Sarajevo.
Senaid Memić (SDA), sadašnji načelnik Općine Ilidža, želi zadržati postojeću funkciju. Na izbore se pojavljuje sa pravosnažnom presudom iz septembra 2006. godine, kada je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog ometanja rada pravosuđa. Prijetio je sudiji Nenadu Šaledi u momentu kada je izricao presudu njegovom sinu Senadu za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prema pisanju CIN-a (link) Memić je pomilovan u maju 2008. godini, tako što mu je zatvorska kazna zamijenjena uvjetnom od dvije godine.
"Ja sam častan čovjek. Nisam kriminalac. Ja samo branim državu i svoju porodicu. To što sam ja radio, stojim iza toga i ni sekunde se nisam pokajao", kazao je Memić za CIN.
A ovo je SBB BiH:
Avaz državi dužan više od 600 hiljada maraka poreza
Nakon šestogodišnje pauze, inspektori Uprave za indirektno operezivanje iz Odjela za kontrolu velikih poreznih obveznika posjetili su «Avaz» i ustanovili da je firma na nezakonit način pokušala iskoristiti pravo odbitka ulaznog PDV-a za kupljeni avion «Cesna» u iznosu od 600 hiljada maraka
I mada su u Avazu očekivali da inspektori nastave kontrolu od perioda s kojim su okončali posljednju kontrolu tj. da kontrolišu poslovanje za period od januara 2008. do 31. decembra 2011. godine, to se nije desilo jer su inspektori, iz samog vrha UIO-a, pred sami početak kontrole dobili obavezujuću instrukciju po kojoj su bili dužni izvršiti kontrolu obračunavanja i plaćanja PDV-a za period poslovanja Avaza od svega četiri mjeseca 2012. godine.
(Ne)očekivano, uslijedio je «fiskalni šok“. Naime, nakon što su inspektori UIO-a okončali djelimičnu kontrolu poslovanja Avaza, polovinom juna 2012., sačinili su zapisnik i uručili ga ovlaštenim predstavnicima Avaza.
Sadržajem zapisnika inspektori UIO-a Siniša Kravec i Ćamil Habibović utvrdili su da Avaz, kao poreski obveznik, nije izmirio dospjele poreske obaveze na ime PDV-a u iznosu od 606.108 KM.