Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će pobjediti u finalu EP?

Španija
47
39%
Italija
75
61%

Total votes: 122

LSD

#601 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

skenderija04 wrote:To je to. Olimpijski tim.

Golmani: David De Gea (Manchester United), Joel Robles (Atlético de Madrid), Diego Mariño (Villarreal).

Odbrana: Azpilicueta (Olympique de Marsella), Jordi Alba (Barcelona), Javi Martínez (Athletic), Domínguez (Borussia Mönchengladbach), Montoya (Barcelona), Botía (Sporting de Gijón), San José (Athletic), Iñigo Martínez (Real Sociedad).

Sredina: Thiago Alcántara (Barcelona), Ander Herrera (Athletic), Koke (Atlético de Madrid), Oriol Romeu (Chelsea), Isco (Málaga), Mata (Chelsea), Muniain (Athletic).

Napad: Adrián (Atlético de Madrid), Álvaro Vázquez (Espanyol), Tello (Barcelona), Rodrigo (Benfica).
Ma i ovaj olimpijski tim ce izdominirati i uzeti tozla.

Salle...vidjeli smo Pirla kad najviše treba u finalu protiv ozbiljne selekcije - propao kroz zemlju lik, dok je Xavi 10-tku dobio za svoj nastup ;-)
salle_eh1986

#602 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

brate moj, ja ti samo želim objasniti da jedan igrač ne može sam 50 utakmica u sezoni riješiti
pirlo je u 90% utakmica ove sezone nosio svoj tim do rezultata
da je bilo u italiji raspoloženih igrača, nešto kao kod španjolaca to bi bila sasvim druga priča
jel ti misliš da bi recimo messi da dođe u udineze (primjer) osvojio ligu prvaka
LSD

#603 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:brate moj, ja ti samo želim objasniti da jedan igrač ne može sam 50 utakmica u sezoni riješiti
da je bilo u italiji raspoloženih igrača, nešto kao kod španjolaca to bi bila sasvim druga priča
jel ti misliš da bi recimo messi da dođe u udineze (primjer) osvojio ligu prvaka
Nije takva prica bila nakon pobjeda nad englzima i njemcima ;-) vec naprotiv: dizala se Italija kao kolektiv do nebesa, svaki igrac a Prandeli posebno, najavljivalo osvajanje Eura jer su guzovi naglo zinuli, ovi naši apeninci se povampirili...a onda kad su dobili po pakašu u finalu, onda se obrce price u Ne može Pirlo sam :-) ...odjednom je samo on zaslužan što su došli do finala, ko biva on je Supermen koji je sam pobjeđivao protivnike :razz: normalno da ta prica ne može proci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#604 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Tomahawk11 »

Balo je to po kratkom postupku, optuzio fino sve Juventusove igrace kako su zijanili finale. Jest da ga je Buffon malo ruzio, al ne obazire se Balo na to :skoljka:
salle_eh1986

#605 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:
salle_eh1986 wrote:brate moj, ja ti samo želim objasniti da jedan igrač ne može sam 50 utakmica u sezoni riješiti
Nije takva prica bila nakon pobjeda nad englzima i njemcima ;-) vec naprotiv: dizala se Italija kao kolektiv do nebesa, svaki igrac a Prandeli posebno, najavljivalo osvajanje Eura jer su guzovi naglo zinuli, ovi naši apeninci se povampirili...a onda kad su dobili po pakašu u finalu, onda se obrce price u Ne može Pirlo sam :-) ...odjednom je samo on zaslužan što su došli do finala, ko biva on je Supermen koji je sam pobjeđivao protivnike :razz: normalno da ta prica ne može proci.
jebo ga ti ja tačno kontam da ti mene zajebaješ :D
pa protiv njemaca su svi bili raspoloženi, jel to mora biti slučaj i kao protiv španjolaca
niti jedan od italijanskih igrača nije bio ni 50% onakav kakav je bio protiv švaba
pirlo je odveo juventus do titule u seriji a, navijam za njih, gledao sam svaki meč sezone i znam o čemu govorim
to je čovjek koji donosi prevagu na utakmici
ali džaba tebi kad protiv ozbiljnije ekipe moraš imati bar još jednog saigrača što nije imao
nije ni on briljirao to stoji ali stavi pirla u barcelonu umjesto xavija i nećeš primjetiti razliku - moje mišljenje
LSD

#606 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:
LSD wrote:
jebo ga ti ja tačno kontam da ti mene zajebaješ :D
pa protiv njemaca su svi bili raspoloženi, jel to mora biti slučaj i kao protiv španjolaca
niti jedan od italijanskih igrača nije bio ni 50% onakav kakav je bio protiv švaba
pirlo je odveo juventus do titule u seriji a, navijam za njih, gledao sam svaki meč sezone i znam o čemu govorim
to je čovjek koji donosi prevagu na utakmici
ali džaba tebi kad protiv ozbiljnije ekipe moraš imati bar još jednog saigrača što nije imao
nije ni on briljirao to stoji ali stavi pirla u barcelonu umjesto xavija i nećeš primjetiti razliku - moje mišljenje
Odlicno...dobro si rekao protiv njemaca svi raspoloženi...a što to nisu bili tako raspoloženi protiv španaca :? :razz:
Znaš li za onu: Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli....obojica navijamo za Želju, naravno...e pa Željo je jako raspoložen kad trpa Slobodu ili Čelik, ali nikako da se raspoloži protiv npr. ovih jevreja Maccabia ili Hapoela :mrgreen: o tome ti je prricam....tako i Pirlo, može se qurciti englezima i prosipati panenke, ali protiv svijetskih i evropskih prvaka - frajera na mapi nema...i ne samo on vec komplet reprezentacija apeninskih cincara....a Buffonu samo preostaje da 4 puta ide po loptu u mreži.
Valjda smo se sad razumjeli 8-)
Atticus Finch

#607 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Atticus Finch »

LSD wrote: Odlicno...dobro si rekao protiv njemaca svi raspoloženi...a što to nisu bili tako raspoloženi protiv španaca :? :razz:
Znaš li za onu: Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli....obojica navijamo za Želju, naravno...e pa Željo je jako raspoložen kad trpa Slobodu ili Čelik, ali nikako da se raspoloži protiv npr. ovih jevreja Maccabia ili Hapoela :mrgreen: o tome ti je prricam....tako i Pirlo, može se qurciti englezima i prosipati panenke, ali protiv svijetskih i evropskih prvaka - frajera na mapi nema...i ne samo on vec komplet reprezentacija apeninskih cincara....a Buffonu samo preostaje da 4 puta ide po loptu u mreži.
Najbolji poznavalac fudbalske igre na klixu, a bogami i šire. :D
LSD

#608 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

Atticus Finch wrote:
LSD wrote: Odlicno...dobro si rekao protiv njemaca svi raspoloženi...a što to nisu bili tako raspoloženi protiv španaca :? :razz:
Najbolji poznavalac fudbalske igre na klixu, a bogami i šire. :D
Ah moj fan, koji me redovno prozove i pohvali :razz: :-) hvala, hvala :dance:
salle_eh1986

#609 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

da su španjolci bolji jesu, da bi od 10 utakmica u ovom omjeru snaga italijani dobili 1 ili 2 i to stoji
jesu španjolci kvalitetniji ali da su toliko kvalitetniji od svih kako se potencira to ja prihvatiti ne mogu
prvo kolo grupne faze, treće kolo grupne faze te polufinale je pokazalo da kad nemaju svoj dan da nisu armirani beton
italija prvi put izgubila od španije na završnicama prvenstava :)
a ova italija klincu ne valja, ako bi je poredili sa reprezentacijama koje su ranije imali
Atticus Finch

#610 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Atticus Finch »

LSD wrote: Ah moj fan, koji me redovno prozove i pohvali :razz: :-) hvala, hvala :dance:
I drugi put. :-D
LSD

#611 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:da su španjolci bolji jesu, da bi od 10 utakmica u ovom omjeru snaga italijani dobili 1 ili 2 i to stoji
jesu španjolci kvalitetniji ali da su toliko kvalitetniji od svih kako se potencira to ja prihvatiti ne mogu
prvo kolo grupne faze, treće kolo grupne faze te polufinale je pokazalo da kad nemaju svoj dan da nisu armirani beton
italija prvi put izgubila od španije na završnicama prvenstava :)
a ova italija klincu ne valja, ako bi je poredili sa reprezentacijama koje su ranije imali
Jest, izgubila prvi put ali sa 4-0...dakle najveci poraz jedne selekcije u finalu 8-) ako ništa oborili su taj neslavni rekord :-)
Klincu ne valja, veliš....a došli do finala :D Boga mi ta prica se nije pricala nakon pobjeda protiv engleza i švaba, naprotiv itekako je valjala, ali dobro ako odjednom ne valja nakon potopa u finalu - onda OK.
salle_eh1986

#612 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:Jest, izgubila prvi put ali sa 4-0...dakle najveci poraz jedne selekcije u finalu 8-) ako ništa oborili su taj neslavni rekord :-)
Klincu ne valja, veliš....a došli do finala :D Boga mi ta prica se nije pricala nakon pobjeda protiv engleza i švaba, naprotiv itekako je valjala, ali dobro ako odjednom ne valja nakon potopa u finalu - onda OK.
meni je isto il izgubio finale 1-0 ili 10-0, ti si opet samo drugi
evo recimo željo izgubi od sarajeva 10-0 ali sve ostale dobije...opet je prvak, jedna lasta ne čini proljeće :D
ja nisam rekao da italijanska reprezentacija nikako ne valja već da ova reprezentacija sa ovim igračima nije dorasla španjolcima, ova reprezentacija se ne može porediti sa onom koju su imali italijani kad je svako finale bilo za njih rezervisano
ali opet ova reprezentacija bolja je od 14 europskih ekipa, samo od jedne nije...
burgundy

#613 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by burgundy »

Za mene nije isto izgubiti 1-0 i izgubiti 4-0,jos pogotovo kad govorimo o jednoj finalnoj utakmici.Ovo ce se pamtiti.Spanci su za klasu bolji od talijana za koje sam i sam navijao.Imam osjecaj da su htjeli moglo je zavrsit 6-0.Dugo pratim fudbal,ali bolji srednji red od spanskog nisam vidio,sve majstor do majstora.Spanci nemaju slabosti,mogu imat samo los dan,ali kao ekipa su vrh i dominirat ce jos dugo.Ekipa koja igra bez klasicnog spica u finalu,gdje ti najnizi ili jedan od najnizih igraca da gol glavom moze imat samo veliki respekt.I za dvije godine ce biti glavni favoriti.Neki su ovdje sa razlogom ili ne poneseni euforijom koji su talijani pobjedama ostvarenim protiv engleza i njemaca,davali izjave koje su vise bile bez takta.Kad igras protiv ekipe koja ide na treci veliki trofej,moras htio ili ne pokazati vise postovanja.
salle_eh1986

#614 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

burgundy wrote:Za mene nije isto izgubiti 1-0 i izgubiti 4-0,jos pogotovo kad govorimo o jednoj finalnoj utakmici.Ovo ce se pamtiti.Spanci su za klasu bolji od talijana za koje sam i sam navijao.Imam osjecaj da su htjeli moglo je zavrsit 6-0.
italija igrala 30 minuta bez igrača a još kad se uzme u obzir da su morali ganjati 2-0
do 60-e minute jesu španci bili bolji ali da je trebalo biti 6-0 niđe veze
LSD

#615 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:
burgundy wrote:Za mene nije isto izgubiti 1-0 i izgubiti 4-0,jos pogotovo kad govorimo o jednoj finalnoj utakmici.Ovo ce se pamtiti.Spanci su za klasu bolji od talijana za koje sam i sam navijao.Imam osjecaj da su htjeli moglo je zavrsit 6-0.
italija igrala 30 minuta bez igrača a još kad se uzme u obzir da su morali ganjati 2-0
Trebalo je biti vjerovatno 3-0 do poluvremena, još dok je bilo 11 vs. 11....s obzirom da sudija ko fol "nije vidio" ocigledan penal i igranje rukom nekog apeninca u 16 metara....da je tako nešto propustio svirati ne drugoj stranu (u 16-ercu Casillasa) ovdje bi se i danas pisali epovi o neviđenoj sudijskoj krađi, protekciji, guranja španaca, Platiniju, Uefi itd ;-)
burgundy

#616 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by burgundy »

salle_eh1986 wrote:
To je po meni i prije sam to rekao,greska Prandelija sa izmjenama.Izbacuje Montoliva,a ubacuje Mottu a vec gubi 2-0,mislim stvarno glupost.Nejse, 4-0 je i onako previse za finalnu utakmicu,ali nemoj zaboravit cist penal za spance.
salle_eh1986

#617 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

pa mislim da niko normalan ne spori da je španija bolja od italije, da je najbolja u ovom trenutnku na svijetu
prošlo prvenstvo su uzeli glat, ovo i da nisu niko ne bi mogao reći da su zaslužili titulu ali nesretno ostali bez nje
najgori meč italijana na prvenstvu i najbolji španaca u finalu, dovoljno za ubjedljiv trijumf i zasluženu titulu
da će biti favoriti i naredno prvenstvo španci definitivno hoće, sve dok ih neko ne skine sa trona
a brzo će to, brže nego što neki misle
svi su kontali barsa nepobjediva pa izgubiše sve prošle sezone
lopta je okrugla, a svakako je bio red da jedna sportska velesila kakva je španija postavi koji trofej u vitrinu...kad imaju italijani, englezi, francuzi, švabe, brazilci, argentinci pa i urugvajci solidan broj trofeja nek imaju i španjolci :)
salle_eh1986

#618 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

ovrebo je bio glavni kotač koji je na kraju doveo do toga da braca hara klupskim a španija reprezentativnim nogometom
trebaju mu dići spomenik nasred katalunje :D
Zmijuga loma

#619 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Zmijuga loma »

Kako su španci kulturno stavili Pirla u karantin, može se komotno reći da frajer nije imao nikakav uticaj na igru i utakmicu. Kad god su talijani imali loptu Xavi je bio priljepljen za njega. Uglavnom je primao loptu okrenut leđima španskoj polovici i s igračem na sebi tako da se sva njegova uloga u ovom finalu svela na vraćanje lopte nazad. Montolivo je mogao biti faktor promjene da je Di Natale zabio i da ga Prando nije ničim izazvan zamijenio.

Ova generacija španaca prekucala fudbal. Mogu komotno rasformirati ovu ekipu i u Bra pustiti s lanca Martineza, Thiaga, Muniaina i ostale. A kako su eksperti stručno predviđali da španci bez klasičnog napadača nemaju šta tražiti. Te dosadno, te jebo ih posjed, te ne stvaraju šanse, te spori. :lol: Giganti ubaciše u četvrtu i predvođeni napadačkim trojcem Silva-Cesc-Iniesta sodomiziraše nedorasle talijane. Izuzev protiv Portugala, djeluju ko da se nisu ni oznojili pošteno.
salle_eh1986

#620 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

Zmijuga loma wrote:Uglavnom je primao loptu okrenut leđima španskoj polovici i s igračem na sebi
da si patio pirla prije prvenstva vidio bi da je upravo to njegov stil igre ;)
Zmijuga loma

#621 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Zmijuga loma »

salle_eh1986 wrote:
Zmijuga loma wrote:Uglavnom je primao loptu okrenut leđima španskoj polovici i s igračem na sebi
da si patio pirla prije prvenstva vidio bi da je upravo to njegov stil igre ;)
De pošto si ti pratio reci mi šta je njegov stil igre? Da prima loptu leđima okrenut protivniku i igračem za vratom koji vrši presing tako da se pod pritiskom odmah rješava lopte vraćajući je nazad stoperu/bekovima/golmanu? Pa šta je po tebi uzrok činjenice da nije imao NIKAKAV efekt na igru?
salle_eh1986

#622 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

Zmijuga loma wrote:prima loptu leđima okrenut protivniku i igračem za vratom koji vrši presing tako da se pod pritiskom odmah rješava lopte vraćajući je nazad stoperu/bekovima/golmanu?
ili to ili pronalazi slobodnog napadača
a i naveže par levata
Zmijuga loma

#623 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Zmijuga loma »

salle_eh1986 wrote: ili to ili pronalazi slobodnog napadača
Kako će se okrenuti i pronaći slobodnog slobodnog igrača kad je zaokupljen problemom kako da sačuva loptu u posjedu pod presingom španskog igrača (ili igrača, množina) koji mu je na leđima? Pirlo nije ni došao do faze pronalaska slobodnog napadača. Da bi došao do toga, moraš imati loptu u posjedu i moraš se nalaziti u položaju da orkestriraš napad i da možeš uputiti pas, te naravno da su napadači u dobroj poziciji. Pirlo je zapeo već na početku procesa.
salle_eh1986 wrote:a i naveže par levata
Na to možeš računati kad igraš sa levatima. Pošto španci nisu levati zanemarićemo taj faktor.
todd_smith

#624 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by todd_smith »

leet wrote:
todd_smith wrote:
ascari wrote:Danas pocinje U19 prvenstvo. Vidjecemo kako stoji Spanija :-D (nije nuzno, ali tu su zablistali mnogi koji danas igraju za reprezentaciju)
Jordi Alba pozvan, ne znam kako momak ima snage vise :lol:
:?

On ima 23 godine ? :D

Da nisi pomiješao sa olimpijskom repkom ? :mrgreen:
:lol: :lol:

prenosi me nesto :lol:
todd_smith

#625 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by todd_smith »

odesveuhonduras wrote:ne rađaju se ovakve generacije svake hefte, ni u barceloni, ni u španiji.. načekat ćemo se dok u jednom klubu vidimo u istom trenutku xavia, iniestu i messia, ili prvu dvojicu u reprezentaciji

sad se svaki novi malac koji se probija u barcelonu smatra nekim vanzemaljcem, a to baš i ne ide tako ;-)
Svake generacije se to desava u fudbalu :wink:

Imali smo zajedno Rivalda/Ronalda/Ronaldinha, pa Zidana/Vieru, pa sad Xavija i Inijestu
Locked