Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post Reply
Cloud-Xz

#601 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Dobro nije ih bila masa,ali ih je bilo,..kako to kleli ste se u Juku kad je branio Sarajevo ,pa onda ne valja ,hmm :-D
zlajaBHF

#602 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by zlajaBHF »

Cloud-Xz wrote:Dobro nije ih bila masa,ali ih je bilo,..kako to kleli ste se u Juku kad je branio Sarajevo ,pa onda ne valja ,hmm :-D
Bla bla...
ponos

#603 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Aha hvala na odgovoru tako se nešto sl desilo u sjevernom logoru,kad je poceo u mostaru H-B sukob okrenuli su dojucerasnji suborci (bosnjacki) puske zarobili(hrvate) ih, itd evo za borce bosnjaka u hvo-u,bilo ih je dosta nije ih bas mali broj bio
btw ja se ne sto ne sjecam,da je netko bas izginuo kod hotela ruže ili pri povlačenju,čak sam čuo od vaših,da su Hujku njegovi upucali 30.6 ,kako ,zašto jesu to neke teorije zavjere neznam... :-)
Kao prvo u sjevernom logoru je bilo od ukupnog broja vojnika HVO -a negdje oko 5% bošnjaka, tako da vam ta teorija pada u vodu, bježali su bojovnici preko visećeg mosta što ste ga napravili prema Bakijinoj luci iz sjevernog logora, neki su preplivavali Neretvu, vrlo mali broj je bio zarobljenih vojnika HVO-a,dakle uglavnom ste pobjegli čim su vojnici AR BIH preskočili preko zida i upali u sjeverni logor.
Kao drugo akcija na novom bulevaru gdje su isprašeni Jukini bojovnici je bila početkom juna 93, i nema nikakve veze sa akcijom od 30.06.93. kada je Mostar u cjelosti deblokiran, e sad što vam Smiljko Šagolj nije bio s kamerama oko hotela ruže i zgrada na novom bulevaru da vam prikaže kako bojovnici ginu i bježe to je druga stvar, vi ste stvarno stanje rata gradili na izvještajima htv i slavnog Smiljka Šagolja i dan danas u tome vidite istinu, koja je miljama daleko od istine ...
Što se tiče smrti rahmetli komandanta Hujke, istna je da je pala granata s vaših položaja na samom ulazu u sjeverni logor, i to poslije vaše bježanije,pala je u njegovoj neposrednoj blizini i da je tako poginuo,
kv99

#604 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by kv99 »

Cloud-Xz wrote:Dobro nije ih bila masa,ali ih je bilo,..kako to kleli ste se u Juku kad je branio Sarajevo ,pa onda ne valja ,hmm :-D
To se Juka naucio od franceka kako treba biti doslijedan ;-) Od titinog generala u JNA kada je ova streljala "rvacke domoljube " po Blajburgu pa do "oca svih pravih rvata " kada je trebalo da salje oruzje u Zapadnu Ercegovinu dok je Vukovar gorio. A Juka ko lopov i gnjida je znao gdje ce ga isti takvi docekati otvorenih ruku kada je pobjegao iz Sarajeva.
Cloud-Xz

#605 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Ok,to je vaše mišljenje ja vas ne želim uvjeravati ,u drugačije ja znam za dručija saznanja i što sam ja doživio vi imate svoju istinu kao što sam već rekao.., oćemo li dalje o operaciji Neretva 93(ps nije Juka bio gnjida dok branio SA....hehe) :D ?!
Last edited by Cloud-Xz on 23/05/2012 21:56, edited 2 times in total.
Cloud-Xz

#606 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Pitanje za Dragana koliko ti je poznata, Operacija “Burin”,jesi bio na Trebinjskom "terenu" ako jesi možda znas za ovu operaciju?!
ponos

#607 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Ok,to je vaše mišljenje ja vas ne želim uvjeravati ,u drugačije ja znam za dručija saznanja i što sam ja doživio vi imate svoju istinu kao što sam već rekao.., oćemo li dalje o operaciji Neretva 93(ps nije Juka bio gnjida dok branio SA....hehe) :D ?!
Pa daj nam malo piši šta si ti preživio u tom ratu 93-94 god. gdje si bio na liniji prema ARBIH u to vrijeme?
Cloud-Xz

#608 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Vrlo mlad sam otišao u vojsku skoro pa ne punoljetan,kad je bilo " sa srbima" nisam učestovao u ratu, "obukao" sam se početkom 3 mjeseca, 93.bio sam 2 bojna, .... bivao sam najviše kod doma zdravlja ( linija) i kod franjevačke crkve tj pothum, te jedno vrijeme na aerodromu ,buna i malo polje,dalje što te zanima ?!
Liska

#609 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

Diskusija je malo otišla u krivom smjeru. Ponos, ja nisam imao vremena pratiti tv i Smiljkove izvještaje. Da ih je bilo glupih i lažnih bilo ih je. Ali je li on jedini? Što ćemo sa izvještajima kako su diverzantske jedinice Armije BIH uništile banjalučki aerodrom ili kako su jedinice Armije BiH na osam kilometara zračne linije od Š. Brijega? Bilo je Šagolja na svim stranama ako ćemo iskreno. Što se tiče nekog napada na Stari most u ljeto 1993. godine, nije ga bilo. Što se tiče prodora HVO u istočni dio grada, maksimalno se stiglo do hotela Ruža i to je to, a to se zbilo u svibnju 1992. Nisu imali velikih gubitaka, dvoje poginulih za prodor preko Bulevara, dolazak do hotela Ruža i povratak nazad se može smatrati minimalnim gubicima.Moj dobar ratni drug je poginuo na ulazu u hotel Ruža. Tu akciju nisu radili Jukini ljudi nego Kažnjenička bojna. Jukini ljudi su učestvovali u osvajanju Vranice a poslije su čuvali liniju na cementari u Bijelom polju. Ne znam da su imali neke velike gubitke u Mostaru a ni poslije na cementari jer je u pitanju dobro utvrđen položaj.
Što se tiče tenka na Humu, uništen je kineskim protuoklopnim sredstvom "Crvena strijela" kojih je Armija BiH imala sasvim dovoljno. Posada nije stradala jer je bila van tenka a bili su glupi jer su izvukli tenk na tu poziciju, iako su znali da druga strana ima crvene strijele. Imali su više sreće nego pameti.
Postavio bih i ja neko pitanje. Može li malo priče o tome kako je Armija BiH pri napadu na Hum prošla kroz naselje Stotina i tamo masakrirala petoro starčadi. Ili da nam pričaš o VBR-u u Gnojnicama i čitavoj posadi koja je izginula od direktnog pogotka HVO topništva i o zarobljenicima koji su morali skupljati ono što je ostalo???Ili o tome kako su ratni zarobljenici pravili bunkere u Šantićevoj? Ili kako su u dvorištu na Aveniji poginula četiri djeteta, od minobacačke granate Armije BiH? Nije sve tako crno-bijelo kako ti se čini.
Last edited by Liska on 23/05/2012 23:14, edited 1 time in total.
ponos

#610 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Vrlo mlad sam otišao u vojsku skoro pa ne punoljetan,kad je bilo " sa srbima" nisam učestovao u ratu, "obukao" sam se početkom 3 mjeseca, 93.bio sam 2 bojna, .... bivao sam najviše kod doma zdravlja ( linija) i kod franjevačke crkve tj pothum, te jedno vrijeme na aerodromu ,buna i malo polje,dalje što te zanima ?!
Zar nije druga bojna rudnička na početku sukoba bila na liniji u šantićevoj, u abraševiću i u objektima oko zatvora?
Cloud-Xz

#611 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Liska wrote:Diskusija je malo otišla u krivom smjeru. Ponos, ja nisam imao vremena pratiti tv i Smiljkove izvještaje. Da ih je bilo glupih i lažnih bilo ih je. Ali je li on jedini? Što ćemo sa izvještajima kako su diverzantske jedinice Armije BIH uništile banjalučki aerodrom ili kako su jedinice Armije BiH na osam kilometara zračne linije od Š. Brijega? Bilo je Šagolja na svim stranama ako ćemo iskreno. Što se tiče nekog napada na Stari most u ljeto 1993. godine, nije ga bilo. Što se tiče prodora HVO u istočni dio grada, maksimalno se stiglo do hotela Ruža i to je to, a to se zbilo u svibnju 1992. Nisu imali velikih gubitaka, dvoje poginulih za prodor preko Bulevara, dolazak do hotela Ruža i povratak nazad se može smatrati minimalnim gubicima.Moj dobar ratni drug je poginuo na ulazu u hotel Ruža. Tu akciju nisu radili Jukini ljudi nego Kažnjenička bojna. Jukini ljudi su učestvovali u osvajanju Vranice a poslije su čuvali liniju na cementari u Bijelom polju. Ne znam da su imali neke velike gubitke u Mostaru a ni poslije na cementari jer je u pitanju dobro utvrđen položaj.
Što se tiče tenka na Humu, uništen je kineskim protuoklopnim sredstvom "Crvena strijela" kojih je Armija BiH imala sasvim dovoljno. Posada nije stradala jer je bila van tenka a bili su glupi jer su izvukli tenk na tu poziciju, iako su znali da druga strana ima crvene strijele. Imali su više sreće nego pameti.
Postavio bih i ja neko pitanje. Može li malo priče o tome kako je Armija BiH pri napadu na Hum prošla kroz naselje Stotina i tamo masakrirala petoro starčadi. Ili o tome kako su ratni zarobljenici pravili bunkere u Šantićevoj? Ili kako su u dvorištu na Aveniji poginula četiri djeteta, od minobacačke granate Armije BiH? Nije sve tako crno-bijelo kako ti se čini.
Nihovi izvori broje dosta poginulih na sam napad na Hum, vratili su se kako su i pošli sa dosta poginulih i ranjenih,sjećam se kad su poiginuli 4 djece kod mostarke,(zgrade) zima je bila 94., jos su muslimanska djeca bila ,dalje on samo izvlači informacije, nije primirisao rata, sve mu se svodi rekla-kazala,svu svoju priču svodi kako je ABIH dobila razvalila, ovo ono, neda mi se svadjati procjeni po postovima koliko je upućen u ratu ...
Last edited by Cloud-Xz on 23/05/2012 23:29, edited 1 time in total.
Cloud-Xz

#612 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

ponos wrote:
Cloud-Xz wrote:Vrlo mlad sam otišao u vojsku skoro pa ne punoljetan,kad je bilo " sa srbima" nisam učestovao u ratu, "obukao" sam se početkom 3 mjeseca, 93.bio sam 2 bojna, .... bivao sam najviše kod doma zdravlja ( linija) i kod franjevačke crkve tj pothum, te jedno vrijeme na aerodromu ,buna i malo polje,dalje što te zanima ?!
Zar nije druga bojna rudnička na početku sukoba bila na liniji u šantićevoj, u abraševiću i u objektima oko zatvora?
Ja znam gdje sam ja bio i moja bojna ,mješano je bilo sve, i gdje su bile stacionirane bojne po gradu ..još me ubijedi gdje je tko bio od bojnih?! Bolan kani se wikipedije ,nebi ni znao koja je 2.bojna da nisi vidio na wikipediji ili negdje na internetu,nema tamo ni pola istine :-)
Liska

#613 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

Nego ponos, evo mi tebi rekosmo gdje smo sve bili. Možeš li t nama reći gdje je bila tvoja jedinica u Mostaru i kakva su iskustva sa bojišta? Dosta smo mi odgovarali, možeš i ti malo reći nešto o svome ratnom putu.
Cloud-Xz

#614 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Liska wrote:Nego ponos, evo mi tebi rekosmo gdje smo sve bili. Možeš li t nama reći gdje je bila tvoja jedinica u Mostaru i kakva su iskustva sa bojišta? Dosta smo mi odgovarali, možeš i ti malo reći nešto o svome ratnom putu.
Ima ti reći imao samo 7 godina kad je počeo rat sve što sam ti napisao ,meni su rekli, stara raja ...kad smo koju više popili , počela je priča da smo mogli ustaše goniti do Neuma,... :-)
ponos

#615 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Liska wrote:Diskusija je malo otišla u krivom smjeru. Ponos, ja nisam imao vremena pratiti tv i Smiljkove izvještaje. Da ih je bilo glupih i lažnih bilo ih je. Ali je li on jedini? Što ćemo sa izvještajima kako su diverzantske jedinice Armije BIH uništile banjalučki aerodrom ili kako su jedinice Armije BiH na osam kilometara zračne linije od Š. Brijega? Bilo je Šagolja na svim stranama ako ćemo iskreno. Što se tiče nekog napada na Stari most u ljeto 1993. godine, nije ga bilo. Što se tiče prodora HVO u istočni dio grada, maksimalno se stiglo do hotela Ruža i to je to, a to se zbilo u svibnju 1992. Nisu imali velikih gubitaka, dvoje poginulih za prodor preko Bulevara, dolazak do hotela Ruža i povratak nazad se može smatrati minimalnim gubicima.Moj dobar ratni drug je poginuo na ulazu u hotel Ruža. Tu akciju nisu radili Jukini ljudi nego Kažnjenička bojna. Jukini ljudi su učestvovali u osvajanju Vranice a poslije su čuvali liniju na cementari u Bijelom polju. Ne znam da su imali neke velike gubitke u Mostaru a ni poslije na cementari jer je u pitanju dobro utvrđen položaj.
Postavio bih i ja neko pitanje. Može li malo priče o tome kako je Armija BiH pri napadu na Hum prošla kroz naselje Stotina i tamo masakrirala petoro starčadi. Ili o tome kako su ratni zarobljenici pravili bunkere u Šantićevoj? Ili kako su u dvorištu na Aveniji poginula četiri djeteta, od minobacačke granate Armije BiH? Nije sve tako crno-bijelo kako ti se čini.
Normalno da nije sve crno-bijelo, pogibija djece je nešto što najžalosnije može biti u životu, nemoj me pogrešno shvatiti ali vaša su djeca se mogla nalaziti u dvorištu, vjerovatno su se igrali, dakle s obzirom koliko je padalo granata na zapadni Mostar nije bilo toliko opasno nalaziti se u dvorištu na aveniji, naša djeca nisu nikuda micala iz skloništa s obzirom koliko ste dnevno ispaljivali granata i koliko ste snajperima pokrivali naš dio koji smo držali,kao i pamom ili patom s huma više i ne znam šta je sve pucalo...
E vidiš meni je isto poginuo rođak kao djete u d. mahali kad ste gurali gume pune eksploziva s huma na d.mahalu, ona guma ako pogodi kuču praktički je cijelu raznese ...
Što se tiče ratnih zarobljenika u Šantićevoj koji su pravili bunkere, ja koliko znam vi ste se deset puta gore ponašali prema našim zarobljenicima koji su isto pravili vama bunkere duž cijele linije fronta, prvo ste tjerali srbe da to rade a onda bošnjake, razlika je samo što mi nismo pucali u naše zarobljenike kao što ste vi u vaše jer većina ih je opet stradala os vaših snajpera i granata ...
dragan.s

#616 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by dragan.s »

Cloud-Xz wrote:Pitanje za Dragana koliko ti je poznata, Operacija “Burin”,jesi bio na Trebinjskom "terenu" ako jesi možda znas za ovu operaciju?!
Ta je operacija planirana nakon završetka operacija u zapadnoj Bosni, mđt. sa završetkom tamošnjih operacija je faktički završio i rat tako da nije došlo do realizacije. A po nekima je operacija trebala i ranije krenuti, ali se od nje odustalo nakon katastrofe operacije na Uni kad je vrh HV-a uvidio da VRS nije potpuno poražena.

Gledao sam planove i mislim da su se malo precijenili, a nas podcijenili. U to vrijeme u Trebinju su bila znatna pojačanja iz ostalih jedinica Herc.korpusa, kao i neke jedinice iz istočne Bosne i bilo se spremno za odbranu. Plus, mislim da bi u slučaju prijetnje Trebinju i tadašnja Vojska Jugoslavije intervenisala bar na ovom pravcu od Herceg Novog. Ali opet, teško je reći šta bi bilo kad bi bilo, srećom do operacije nije došlo i sve je ovo hipotetička priča.
Liska

#617 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

dragane

Na releju je bilo sedam katova ispod zemlje, vrlo široke stepenice. Sišlo se onda do armiranih vrata ispred kojih su bili naslagani sanduci iz koji su virile žice. Je li tako bilo? Noći su bile vrlo hladne iako je bilo ljeto a hranili smo se NATO paketima. Ništa gore u životu nisam jeo, ni prije no poslije. Relej i okolica su bili posijani minama televizorima, tako smo ih zvali.
Što se tiče saniteta, vozač koji je poginuo se zvao Zoran Musa. Bio je poznat u Mostaru, čini mi se kao igrač malog fudbala. Čovjek koji je bio sa njim u kolima je izletio ispred moje ekipe i umalo ga nismo upucali. Srećom skontali smo da je crn od detonacije i dezorijentiran. Ne znam kojim je čudom preživio pogodak u sanitetsko vozilo.
ponos

#618 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:
ponos wrote:
Ja znam gdje sam ja bio i moja bojna ,mješano je bilo sve, i gdje su bile stacionirane bojne po gradu ..još me ubijedi gdje je tko bio od bojnih?! Bolan kani se wikipedije ,nebi ni znao koja je 2.bojna da nisi vidio na wikipediji ili negdje na internetu,nema tamo ni pola istine :-)
Vlaja srbin vam je stalno bio u šantićevoj, znam jer smo se stalno dobacivali, i prestani pričati o godinama možda znam više stvari o vašim bojnama nego ti, ti očito nigdje u ratu nisi bio ...
Cloud-Xz

#619 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
Liska

#620 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

dragan.s wrote:
Cloud-Xz wrote:Pitanje za Dragana koliko ti je poznata, Operacija “Burin”,jesi bio na Trebinjskom "terenu" ako jesi možda znas za ovu operaciju?!
Ta je operacija planirana nakon završetka operacija u zapadnoj Bosni, mđt. sa završetkom tamošnjih operacija je faktički završio i rat tako da nije došlo do realizacije. A po nekima je operacija trebala i ranije krenuti, ali se od nje odustalo nakon katastrofe operacije na Uni kad je vrh HV-a uvidio da VRS nije potpuno poražena.

Gledao sam planove i mislim da su se malo precijenili, a nas podcijenili. U to vrijeme u Trebinju su bila znatna pojačanja iz ostalih jedinica Herc.korpusa, kao i neke jedinice iz istočne Bosne i bilo se spremno za odbranu. Plus, mislim da bi u slučaju prijetnje Trebinju i tadašnja Vojska Jugoslavije intervenisala bar na ovom pravcu od Herceg Novog. Ali opet, teško je reći šta bi bilo kad bi bilo, srećom do operacije nije došlo i sve je ovo hipotetička priča.
Ne znam ništa o operaciji "Burin" ali znaš li išta o operaciji "Bura", koja se dogodila na jesen 1992. Koliko se ja sjećam glavni cilj operacije je bio da onaj tko vodi operaciju dobije generalski čin, radilo se o jednom časniku iz Hrvatske. Šalim se, to nije bio glavni cilj ali je cilj bio pokazati VRS-u da smo ojačali u odnosu na ljeto 1992. godine i da Nevesinje može biti svakodnevni cilj topničke vatre, kao što je bio Mostar. Bila je dobra tarapana na svim dijelovima fronte a mislim da ste se iznenadili količinom cijevi i vatre koju smo bili sposobni ispaliti. Uglavnom, linija se skoro nigdje nije pomakla, ali netko je dobio čin a granatiranje Mostara se bitno umanjilo.
Liska

#621 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
Cloud-Xz

#622 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Liska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
rambo je svugdje bio prisutani sve zna, nemoj tako :D btw Goran je čudo :-D
Last edited by Cloud-Xz on 23/05/2012 23:43, edited 1 time in total.
Liska

#623 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

Cloud-Xz wrote:Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
Radi se o vrhu Brasina na Veležu, gdje je bio relej a ispod releja je bila ukopan vojni dio releja, kako sam već objasnio. Tuneli su bili povezani sa površinskim dijelom i izlazili su na različite strane Brasine. Na kraju rata su minirani ti tuneli ali i ulaz i stepenice koje su išle sedam katova u planinu.
dragan.s

#624 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by dragan.s »

Liska wrote:dragane

Na releju je bilo sedam katova ispod zemlje, vrlo široke stepenice. Sišlo se onda do armiranih vrata ispred kojih su bili naslagani sanduci iz koji su virile žice. Je li tako bilo? Noći su bile vrlo hladne iako je bilo ljeto a hranili smo se NATO paketima. Ništa gore u životu nisam jeo, ni prije no poslije. Relej i okolica su bili posijani minama televizorima, tako smo ih zvali.
Što se tiče saniteta, vozač koji je poginuo se zvao Zoran Musa. Bio je poznat u Mostaru, čini mi se kao igrač malog fudbala. Čovjek koji je bio sa njim u kolima je izletio ispred moje ekipe i umalo ga nismo upucali. Srećom skontali smo da je crn od detonacije i dezorijentiran. Ne znam kojim je čudom preživio pogodak u sanitetsko vozilo.
Čini mi se da je bilo oko 100 stepenica, spratove nisam brojao. Onda idu neka atomska vrata i ulazi se u hodnik pa je lijevo glavna sala veze. Ja sam gore kasnije dolazio nekoliko puta, zadnji put kad smo minirali podzemlje.
Bio je neki period jako lošeg vremena baš pred završne borbe, otprilike od 25.06. do 08.07, kiša, magla, kao u sred zime.
Te pakete smo nalazili kasnije (sive plastične kese) i meni se od svega jedino sviđao kakao maslac, a ostalo je stvarno bilo odvratno.
Na rejelu i jesu najviše bile te mine (MRUD-ovi) jer se zbog terena paštete i nisu mogle postavljati. Ali one se moraju ručno aktivirati tako da nisu posebno opasne kasnije, sem ako nema grmljavine u blizini.
Jeste, Zoran Musa se zvao vozač. Našli smo njega i još jednog poginulog blizu saniteta i vidjelo se da ih je neko previjao.
Cloud-Xz

#625 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Liska wrote:
Cloud-Xz wrote:Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
Radi se o vrhu Brasina na Veležu, gdje je bio relej a ispod releja je bila ukopan vojni dio releja, kako sam već objasnio. Tuneli su bili povezani sa površinskim dijelom i izlazili su na različite strane Brasine. Na kraju rata su minirani ti tuneli ali i ulaz i stepenice koje su išle sedam katova u planinu.
Aha hvala,..kao što sam prije kazao nisam bio prisutan gore, jel sa naše strane barem dok si ti gore bio prisutan poginulo naših ?!
Post Reply