SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cappy_tempo

#601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

eh posto zivim blizu njih nikad nikakvog problema nije bilo. bio ovaj dernek ili ne problema nema. tamo kod trece gimnazije lopte igraju, 1000 puta lopta preleti ogradu od crkve i nikad A niko nije rekao. eh sad imaju ovaj dernek kojeg malo useru pa postane kao korida :D mada je dobro sto ne pocnu jos pucati kao oni na kosovou sto ima stranicu-dvije ispred :D . stajala je murija ispred cijeli dan i sigurno da su nesto provocirali ili sta vec da bi ovi reagovali. uostalom da su nasi pametni kao da nisu pa da jebu mater rtrs i ostalim "velikim srbima", pa pokazu kako za bajram muslimani bez problema prolaze pored ovog njihovog derneka bez provokacija i slicno. uostalom ni mi nismo nista bolji od njihove muzike i onog kola pa i ponasanja. to na vjencanju,derneku bilo kakvom kod muslimana ili katolika nema kola,ovakve muzike,nekog deranja koje zvuci dozivanju zivotinja sa poljane? pa kod nas na vjencanju dok pici kolo se razbijaju tanjiri i to je kao kulturno :mrgreen: .

svi na balkanu smo idioti glupi koji smo zasluzili da nas sravne sa zemljom i nek se evropa pobije ko ce dobiti balkan :D
Muhamed Đakmić

#602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Nije vala da je bajramska noć u Sarajevu primjer ikome kakav treba biti. Više mi je to za crne hronike nego ovo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Truba »

sjo što ne mogu šuplje oko tri prsta koride i svega ostalog :roll:
dezurni_ucenik

#604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dezurni_ucenik »

Αθήνα wrote:Zna li neko kako je Ajla Hadžismailović, djevojka povrijeđena kod pozorišta prije 2 mjeseca. Već mjesec dana nema nikakvih vijesti, pa ako neko nešto zna, zahvalan sam...

Kako sam cuo,izgleda da je sve u redu...
Zox

#605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Zox »

mahalas505 wrote:
Smail Aga wrote:Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd :-) :-) :-)
Mislim da se ljudi trebaju navici da u BiH zive i Srbi a Srbi vole mahati sa tri prsta,sta god mi o tome mislili.
Naravno da je papanluk i seljakluk,uostalom kao na svakom 'narodnom' okupljanju u BiH ali to je dio nase tradicije,kulture i nacina zivota. Prihvatanje toga je tolerancija i multikulturalizam. Ljudi cesto idealiziraju prijeratno Sarajevo a tada su ovakvi skupovi bili normalni i niko nije obracao paznju,kao ni na ceste guslarske veceri u BKC-u.
Tolerancije nam treba,prihvatanja drugoga i drugacijega.
Naravno da treba tolerancije, ali malo se zaboravilo da je bio rat i kojem kontekstu su koristena ta tri prsta.

Jeli ovo do mene, ili ovaj @Smail Aga ima na svakoj temi drugacije misljenje od drugih, i to dijametralno suprotno. Ne mislim da je to lose, naprotiv, treba razlicita, ali argumentovana misljenja. Da li on to radi, samo zezancije ili sta?

I sad se vise NIKAD ne smiju koristiti? To je srpsko obiljezje, htio ti to prihvatiti ili ne. U Bosni zive i srbi. I bio je rat. I sta cemo sad?
Gray

#606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Gray »

mahalas505 wrote:
Smail Aga wrote:Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd :-) :-) :-)
Mislim da se ljudi trebaju navici da u BiH zive i Srbi a Srbi vole mahati sa tri prsta,sta god mi o tome mislili.
Naravno da je papanluk i seljakluk,uostalom kao na svakom 'narodnom' okupljanju u BiH ali to je dio nase tradicije,kulture i nacina zivota. Prihvatanje toga je tolerancija i multikulturalizam. Ljudi cesto idealiziraju prijeratno Sarajevo a tada su ovakvi skupovi bili normalni i niko nije obracao paznju,kao ni na ceste guslarske veceri u BKC-u.
Naravno da treba tolerancije, ali malo se zaboravilo da je bio rat i kojem kontekstu su koristena ta tri prsta.

Jeli ovo do mene, ili ovaj @Smail Aga ima na svakoj temi drugacije misljenje od drugih, i to dijametralno suprotno. Ne mislim da je to lose, naprotiv, treba razlicita, ali argumentovana misljenja. Da li on to radi, samo zezancije ili sta?

I ja se slažem sa njim, tri prsta su njihov simbol, i u ratu i poslije i prije i koriste ga i ljudi koji nisu imali veze sa ratom. Koristio se u ratu, pa šta sad, ne smije niko nikada više podići tri prsta da ne bi bila provokacija?

Ljudi na Balkanu su, generalno, seljadija, pa bili to srbi, hrvati ili muslimani.
zateznistub

#607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

Raznorazni "barjamski partiji" revatori (pjevaci) nisu papanluk? Korida u gradu nije papanluk? Svakodnevni excesi u javnom prevozu i generalno na ulicam nije papanluk a vi se uhvatili jednodnevnog cirkusa pod satorom k'o pijan plota?
tf2_spy

#608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by tf2_spy »

zateznistub wrote:Raznorazni "barjamski partiji" revatori (pjevaci) nisu papanluk? Korida u gradu nije papanluk? Svakodnevni excesi u javnom prevozu i generalno na ulicam nije papanluk a vi se uhvatili jednodnevnog cirkusa pod satorom k'o pijan plota?
molim lijepo, to je NAŠ papanluk. ovaj jednodnevni papanluk je ANAMO NJI'OV, prema tome, to je guranje prsta u oko :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by UnscarD »

Svaka cast na nekoliko poslednjih komentara jer su oni prije poceli da smrde na razne fobije....
avalanche168

#610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by avalanche168 »

Treba zakonom zabraniti korištenje riječi "bajramski", "božićni" i sl. u nazivima kojekakvih derneka i manifestacija, svima osim vjerskim zajednicama ili eventualno nekim udruženjima koji dobiju odobrenje od vjerske zajednice za to, i uredno kažnjavati ljude koji se ne pridržavaju toga.
mahalas505

#611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by mahalas505 »

Zox wrote:I sad se vise NIKAD ne smiju koristiti? To je srpsko obiljezje, htio ti to prihvatiti ili ne. U Bosni zive i srbi. I bio je rat. I sta cemo sad?
Ja sam rekao zasto ljudima smeta, meni licno samo moze zasmetati u nekim odredenim situacijama. A sto se tice istorije, nije bas da je to neko obiljezle koje je stotinama godina u srpskoj historiji.
Uglavnom, nije toliko bitno za ovu temu.
Zox

#612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Zox »

Tako je, nije tema :)
smak

#613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by smak »

BAJRAMSKI DERNEK U SARAJEVU: U restoranu 'Bazeni' sinoć došlo do pucnjave

banjalukain

Code: Select all

http://www.banjalukain.com/hronika/u-restoranu-bazeni-sinoc-doslo-do-pucnjave
poznanik

#614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

UnscarD wrote:Svaka cast na nekoliko poslednjih komentara jer su oni prije poceli da smrde na razne fobije....
Nisu "počeli" da smrde, samo je malo otškrinut poklopac... :(
O'zone
Globalni moderator

#615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by O'zone »

Da citiram jednog tipa "Bajram Šerif Mubarek Olsun svim vjernicima islamske vjeroispovjesti. Svim vjerskim fanaticima srednji prst"

Elem sem ovog propucavanja Bazena (loša klima a puno raje pa nekom nestalo zraka te samim time izbušio koju rupu) izgleda bila mirna noć ili... novinari još spavaju
smak

#616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by smak »

O'zone wrote:Da citiram jednog tipa "Bajram Šerif Mubarek Olsun svim vjernicima islamske vjeroispovjesti. Svim vjerskim fanaticima srednji prst"

Elem sem ovog propucavanja Bazena (loša klima a puno raje pa nekom nestalo zraka te samim time izbušio koju rupu) izgleda bila mirna noć ili... novinari još spavaju
novinari mahmuraju jos uvijek :D
zateznistub

#617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120820057
O'zone
Globalni moderator

#618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by O'zone »

zateznistub wrote:Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.

Ako realno gledamo nije ovo ništa više od bilo kojeg drugog dana u godini tako da sam ja više-manje zadovoljan
zateznistub

#619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
zateznistub wrote:Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.

Ako realno gledamo nije ovo ništa više od bilo kojeg drugog dana u godini tako da sam ja više-manje zadovoljan
Doduše! :thumbup:
Smail Aga

#620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Smail Aga »

mahalas505 wrote:

:D :D :D Pa forum je,nije magistarski rad,sve treba da bude opusteno,zezancija. Narod hoce veselo,ko ce slusati tudzu muku. :D :D
Naravno,do neke granice. Obicno postam ,kada me nesto isporvocira,pa onda hocu da pojasnim da to nije tako :D
Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnost :D Da nismo bolesni :? :? Sumnjivo skroz :-)
poznanik

#621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

Smail Aga wrote:...Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnost :D Da nismo bolesni :? :? Sumnjivo skroz :-)
Prije da su nesnosne ljetne žege uzele danak. Treba sačekati okrepljenje, s padom temperature oživjeće i sarajevska mladost, slično kao i sa korovom poslije kiše. Pardon - cvijećem :D
cappy_tempo

#622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

poznanik wrote:
Smail Aga wrote:...Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnost :D Da nismo bolesni :? :? Sumnjivo skroz :-)
Prije da su nesnosne ljetne žege uzele danak. Treba sačekati okrepljenje, s padom temperature oživjeće i sarajevska mladost, slično kao i sa korovom poslije kiše. Pardon - cvijećem :D
kazu od prevelike sparine i pistolji strajkuju :mrgreen:
Hemera

#623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Hemera »

mahalas505 wrote:

Dizale su i ustaše tri prsta u Drugom svjetskom ratu i SS jedinice....tri prsta razdvojena su uveli kao modu devedesetih,a inače su tri prsta sastavljena hrišćanski pozdrav.
ZV Keli

#624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by ZV Keli »

"Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd :-) :-) :-)
Tolerancije nam treba,prihvatanja drugoga i drugacijega."

Ovo je i razlog cestih pokolja njih nad nama.Ne moze u Sarajevu,glavnom gradu Bosne i Hercegovine da se sprovodi ovakvo cetnicko veselje,da je bilo cisto pravoslavno sigurno ne bi bilo sprskih trobojnica i slicno.A zalosno nam je vodstvo pa vi glasajte za takve...
Zox

#625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Zox »

Ne, nije bilo pravoslavno, vec srpsko. Ponavljam, u BiH zive i srbi, i sta cemo sad?
Locked