svi na balkanu smo idioti glupi koji smo zasluzili da nas sravne sa zemljom i nek se evropa pobije ko ce dobiti balkan
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
- cappy_tempo
#601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
eh posto zivim blizu njih nikad nikakvog problema nije bilo. bio ovaj dernek ili ne problema nema. tamo kod trece gimnazije lopte igraju, 1000 puta lopta preleti ogradu od crkve i nikad A niko nije rekao. eh sad imaju ovaj dernek kojeg malo useru pa postane kao korida
mada je dobro sto ne pocnu jos pucati kao oni na kosovou sto ima stranicu-dvije ispred
. stajala je murija ispred cijeli dan i sigurno da su nesto provocirali ili sta vec da bi ovi reagovali. uostalom da su nasi pametni kao da nisu pa da jebu mater rtrs i ostalim "velikim srbima", pa pokazu kako za bajram muslimani bez problema prolaze pored ovog njihovog derneka bez provokacija i slicno. uostalom ni mi nismo nista bolji od njihove muzike i onog kola pa i ponasanja. to na vjencanju,derneku bilo kakvom kod muslimana ili katolika nema kola,ovakve muzike,nekog deranja koje zvuci dozivanju zivotinja sa poljane? pa kod nas na vjencanju dok pici kolo se razbijaju tanjiri i to je kao kulturno
.
svi na balkanu smo idioti glupi koji smo zasluzili da nas sravne sa zemljom i nek se evropa pobije ko ce dobiti balkan
- Muhamed Đakmić
#602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nije vala da je bajramska noć u Sarajevu primjer ikome kakav treba biti. Više mi je to za crne hronike nego ovo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
sjo što ne mogu šuplje oko tri prsta koride i svega ostalog 
-
dezurni_ucenik
#604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Αθήνα wrote:Zna li neko kako je Ajla Hadžismailović, djevojka povrijeđena kod pozorišta prije 2 mjeseca. Već mjesec dana nema nikakvih vijesti, pa ako neko nešto zna, zahvalan sam...
Kako sam cuo,izgleda da je sve u redu...
- Zox
#605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
mahalas505 wrote:Naravno da treba tolerancije, ali malo se zaboravilo da je bio rat i kojem kontekstu su koristena ta tri prsta.Smail Aga wrote:Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd![]()
![]()
![]()
Mislim da se ljudi trebaju navici da u BiH zive i Srbi a Srbi vole mahati sa tri prsta,sta god mi o tome mislili.
Naravno da je papanluk i seljakluk,uostalom kao na svakom 'narodnom' okupljanju u BiH ali to je dio nase tradicije,kulture i nacina zivota. Prihvatanje toga je tolerancija i multikulturalizam. Ljudi cesto idealiziraju prijeratno Sarajevo a tada su ovakvi skupovi bili normalni i niko nije obracao paznju,kao ni na ceste guslarske veceri u BKC-u.
Tolerancije nam treba,prihvatanja drugoga i drugacijega.
Jeli ovo do mene, ili ovaj @Smail Aga ima na svakoj temi drugacije misljenje od drugih, i to dijametralno suprotno. Ne mislim da je to lose, naprotiv, treba razlicita, ali argumentovana misljenja. Da li on to radi, samo zezancije ili sta?
I sad se vise NIKAD ne smiju koristiti? To je srpsko obiljezje, htio ti to prihvatiti ili ne. U Bosni zive i srbi. I bio je rat. I sta cemo sad?
-
Gray
#606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
mahalas505 wrote:Naravno da treba tolerancije, ali malo se zaboravilo da je bio rat i kojem kontekstu su koristena ta tri prsta.Smail Aga wrote:Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd![]()
![]()
![]()
Mislim da se ljudi trebaju navici da u BiH zive i Srbi a Srbi vole mahati sa tri prsta,sta god mi o tome mislili.
Naravno da je papanluk i seljakluk,uostalom kao na svakom 'narodnom' okupljanju u BiH ali to je dio nase tradicije,kulture i nacina zivota. Prihvatanje toga je tolerancija i multikulturalizam. Ljudi cesto idealiziraju prijeratno Sarajevo a tada su ovakvi skupovi bili normalni i niko nije obracao paznju,kao ni na ceste guslarske veceri u BKC-u.
Jeli ovo do mene, ili ovaj @Smail Aga ima na svakoj temi drugacije misljenje od drugih, i to dijametralno suprotno. Ne mislim da je to lose, naprotiv, treba razlicita, ali argumentovana misljenja. Da li on to radi, samo zezancije ili sta?
I ja se slažem sa njim, tri prsta su njihov simbol, i u ratu i poslije i prije i koriste ga i ljudi koji nisu imali veze sa ratom. Koristio se u ratu, pa šta sad, ne smije niko nikada više podići tri prsta da ne bi bila provokacija?
Ljudi na Balkanu su, generalno, seljadija, pa bili to srbi, hrvati ili muslimani.
- zateznistub
#607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Raznorazni "barjamski partiji" revatori (pjevaci) nisu papanluk? Korida u gradu nije papanluk? Svakodnevni excesi u javnom prevozu i generalno na ulicam nije papanluk a vi se uhvatili jednodnevnog cirkusa pod satorom k'o pijan plota?
- tf2_spy
#608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
molim lijepo, to je NAŠ papanluk. ovaj jednodnevni papanluk je ANAMO NJI'OV, prema tome, to je guranje prsta u okozateznistub wrote:Raznorazni "barjamski partiji" revatori (pjevaci) nisu papanluk? Korida u gradu nije papanluk? Svakodnevni excesi u javnom prevozu i generalno na ulicam nije papanluk a vi se uhvatili jednodnevnog cirkusa pod satorom k'o pijan plota?
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Svaka cast na nekoliko poslednjih komentara jer su oni prije poceli da smrde na razne fobije....
-
avalanche168
#610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Treba zakonom zabraniti korištenje riječi "bajramski", "božićni" i sl. u nazivima kojekakvih derneka i manifestacija, svima osim vjerskim zajednicama ili eventualno nekim udruženjima koji dobiju odobrenje od vjerske zajednice za to, i uredno kažnjavati ljude koji se ne pridržavaju toga.
-
mahalas505
#611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ja sam rekao zasto ljudima smeta, meni licno samo moze zasmetati u nekim odredenim situacijama. A sto se tice istorije, nije bas da je to neko obiljezle koje je stotinama godina u srpskoj historiji.Zox wrote:I sad se vise NIKAD ne smiju koristiti? To je srpsko obiljezje, htio ti to prihvatiti ili ne. U Bosni zive i srbi. I bio je rat. I sta cemo sad?
Uglavnom, nije toliko bitno za ovu temu.
- Zox
#612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Tako je, nije tema 
- smak
#613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
BAJRAMSKI DERNEK U SARAJEVU: U restoranu 'Bazeni' sinoć došlo do pucnjave
banjalukain
banjalukain
Code: Select all
http://www.banjalukain.com/hronika/u-restoranu-bazeni-sinoc-doslo-do-pucnjave- poznanik
#614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nisu "počeli" da smrde, samo je malo otškrinut poklopac...UnscarD wrote:Svaka cast na nekoliko poslednjih komentara jer su oni prije poceli da smrde na razne fobije....
- O'zone
- Globalni moderator
#615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Da citiram jednog tipa "Bajram Šerif Mubarek Olsun svim vjernicima islamske vjeroispovjesti. Svim vjerskim fanaticima srednji prst"
Elem sem ovog propucavanja Bazena (loša klima a puno raje pa nekom nestalo zraka te samim time izbušio koju rupu) izgleda bila mirna noć ili... novinari još spavaju
Elem sem ovog propucavanja Bazena (loša klima a puno raje pa nekom nestalo zraka te samim time izbušio koju rupu) izgleda bila mirna noć ili... novinari još spavaju
- smak
#616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
novinari mahmuraju jos uvijekO'zone wrote:Da citiram jednog tipa "Bajram Šerif Mubarek Olsun svim vjernicima islamske vjeroispovjesti. Svim vjerskim fanaticima srednji prst"
- zateznistub
#617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120820057
- O'zone
- Globalni moderator
#618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ako realno gledamo nije ovo ništa više od bilo kojeg drugog dana u godini tako da sam ja više-manje zadovoljanzateznistub wrote:Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.
- zateznistub
#619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Doduše!O'zone wrote:Ako realno gledamo nije ovo ništa više od bilo kojeg drugog dana u godini tako da sam ja više-manje zadovoljanzateznistub wrote:Ipak nije moglo normalno! Daleko smo mi od normalnog, svjetlosnu godinu.
-
Smail Aga
#620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
![]()
![]()
Naravno,do neke granice. Obicno postam ,kada me nesto isporvocira,pa onda hocu da pojasnim da to nije tako
Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnost
- poznanik
#621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Prije da su nesnosne ljetne žege uzele danak. Treba sačekati okrepljenje, s padom temperature oživjeće i sarajevska mladost, slično kao i sa korovom poslije kiše. Pardon - cvijećemSmail Aga wrote:...Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnostDa nismo bolesni
![]()
Sumnjivo skroz
- cappy_tempo
#622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
kazu od prevelike sparine i pistolji strajkujupoznanik wrote:Prije da su nesnosne ljetne žege uzele danak. Treba sačekati okrepljenje, s padom temperature oživjeće i sarajevska mladost, slično kao i sa korovom poslije kiše. Pardon - cvijećemSmail Aga wrote:...Inace dobar bajram i dobro preobrazenije,nema mrtvih nema ranjenih. Opala nam je agresivnostDa nismo bolesni
![]()
Sumnjivo skroz
- Hemera
#623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Dizale su i ustaše tri prsta u Drugom svjetskom ratu i SS jedinice....tri prsta razdvojena su uveli kao modu devedesetih,a inače su tri prsta sastavljena hrišćanski pozdrav.mahalas505 wrote:Naravno da treba tolerancije, ali malo se zaboravilo da je bio rat i kojem kontekstu su koristena ta tri prsta.Smail Aga wrote:Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd![]()
![]()
![]()
- ZV Keli
#624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
"Kakve veze imaju tri prsta sa navedenim zakonom o propagiranju i opravdavanju ratnih zlocinaca i itd
Tolerancije nam treba,prihvatanja drugoga i drugacijega."
Ovo je i razlog cestih pokolja njih nad nama.Ne moze u Sarajevu,glavnom gradu Bosne i Hercegovine da se sprovodi ovakvo cetnicko veselje,da je bilo cisto pravoslavno sigurno ne bi bilo sprskih trobojnica i slicno.A zalosno nam je vodstvo pa vi glasajte za takve...
Tolerancije nam treba,prihvatanja drugoga i drugacijega."
Ovo je i razlog cestih pokolja njih nad nama.Ne moze u Sarajevu,glavnom gradu Bosne i Hercegovine da se sprovodi ovakvo cetnicko veselje,da je bilo cisto pravoslavno sigurno ne bi bilo sprskih trobojnica i slicno.A zalosno nam je vodstvo pa vi glasajte za takve...
- Zox
#625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ne, nije bilo pravoslavno, vec srpsko. Ponavljam, u BiH zive i srbi, i sta cemo sad?