Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
- chakany
#59977 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Evo opet mene
Obećao sam javiti utiske sa filma Grof Monte Cristo.
Tri sata su mi proletila kao pet minuta. Uživat ćete zaista u filmu. Sve je fino urađeno. Znaju Francuzi napraviti dobar film.
Bojao sam se da ne pokvari utiske poslije američke verzije, ali ovo je bilo zaista dobro.
Obavezno gledanje
Kakve su gluposti daju u kinima, ovaj je remek djelo.
Tri sata su mi proletila kao pet minuta. Uživat ćete zaista u filmu. Sve je fino urađeno. Znaju Francuzi napraviti dobar film.
Bojao sam se da ne pokvari utiske poslije američke verzije, ali ovo je bilo zaista dobro.
Obavezno gledanje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59978 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Je li za kina?chakany wrote: ↑24/07/2024 20:38 Evo opet mene![]()
Obavezno gledanje![]()
- chakany
#59979 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Svakako da jeste. Baš ljetni kino hit. Ja sam uživao, a u dvorani totalni muk. Izgleda da su svi hipnotisani bili_BataZiv_0809 wrote: ↑24/07/2024 22:05Je li za kina?chakany wrote: ↑24/07/2024 20:38 Evo opet mene![]()
Obavezno gledanje![]()
Dobro, nije nas bilo puno, devet duša se skupilo, ali i to je dobro, s obzirom na raniji termin.
Kakve se budalaštine prikazuju, ovo i Horizon zaista treba u kinu pogledati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
kakavdanakneiskustvu
- banjaluka078
#59982 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ko voli katastrofalne filmove (filmove katastrofe
), preporuka za Twisters. Efekti su wow. Nije ni muzika loša, ko voli američku seljačku (country). 
- Peacean
#59983 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da li se nadovezuje na stari Twister ili je čisti reboot?banjaluka078 wrote: ↑25/07/2024 09:07 Ko voli katastrofalne filmove (filmove katastrofe), preporuka za Twisters. Efekti su wow. Nije ni muzika loša, ko voli američku seljačku (country).
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59984 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nikad taj stari tvister nisam gledao
jednom u vrijeme pirata na hajatu i studio 99 neki je voditelj najavio tvister
cekao cekao i nisam dočekao
haha
tad sam najbliže bio gledanju tog filma
jednom u vrijeme pirata na hajatu i studio 99 neki je voditelj najavio tvister
cekao cekao i nisam dočekao
haha
tad sam najbliže bio gledanju tog filma
- Peacean
#59985 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisi puno propustio ali eto u nekim krugovima se smatra kultnim klasikom 
- chakany
#59986 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bio je Twister neki dan na TV1000, pa vratite i pogledajte. Tako ću i ja, pa ću onda gledati ovaj novi Twister.
Samo da kažem ko voli ove festivalske filmove, da na HRT 3 puštaju filmove sa prethodnih izdanja Motovun Film Festivala, nekad oko 22 sata, ima finih naslova, pa ko voli neka pogleda.
Samo da kažem ko voli ove festivalske filmove, da na HRT 3 puštaju filmove sa prethodnih izdanja Motovun Film Festivala, nekad oko 22 sata, ima finih naslova, pa ko voli neka pogleda.
- chakany
#59987 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema na čemu. Nadam se da ćeš biti zadovoljan filmom.
- banjaluka078
- Rothmans
#59989 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pig (2021) od Nika Kejdza
- Jack Be Nimble
#59990 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prvi film u Americi, a i u kinu (ne brojim ove sto su me vodali kao klinca da gledam Hajdi ili sa skolom gledati Vukovar '94
) je bio Tvister ljeta 96. Taj film i imati mogucnost vidjeti na velikom ekranu, nekako mi je ostao drag sve ovo vrijeme. Strah me pogledati u kinu novi.
- karanana
#59991 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
inace jedna od najjacih godina (vjerovatno najjaca) u dekadi kad je svaka godina bila jaka po pitanju blokbastera i hitova. samo neki naslovi iz 1996: twister, independence day, from dusk till dawn, the rock, fargo, primal fear, sleepers, english patient (oskar), jerry maguire, swingers (mozda ne blokbuster ali meni super super super film)....
onda neki malo manji blokbuster ali opet remekdjela za 90% stvari koje danas izlaze: trainspotting, scream, a time to kill, mission impossible, birdcage, striptease (uh kad se sjetim....), nutty professor, space jam....
onda neki malo manji blokbuster ali opet remekdjela za 90% stvari koje danas izlaze: trainspotting, scream, a time to kill, mission impossible, birdcage, striptease (uh kad se sjetim....), nutty professor, space jam....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#59992 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Najjaca godina fktkaranana wrote: ↑25/07/2024 21:29 inace jedna od najjacih godina (vjerovatno najjaca) u dekadi kad je svaka godina bila jaka po pitanju blokbastera i hitova. samo neki naslovi iz 1996: twister, independence day, from dusk till dawn, the rock, fargo, primal fear, sleepers, english patient (oskar), jerry maguire, swingers (mozda ne blokbuster ali meni super super super film)....
- karanana
#59993 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ali jebote gledam i 1995, 97, 98.....ako ne i jace godine od 96. 90te su bile beton za film.
- chakany
#59994 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A generalno, danas se snima sve i svašta. Još kad krenu sa onim nastavcima, pa nikad kraja. Samo da bi se uzela lova i ništa više. Pa pobogu kad su oni F&F krenuli, sigurno nekad oko 2004., možda i ranije. Navodno, trebali bi završiti nekad sa jedanaestim nastavkom
Odavno nema kvalitetnih filmova. I to što izađe tokom godinu dana, a da je kvalitetno može se staviti na prste jedne ruke.
Odavno nema kvalitetnih filmova. I to što izađe tokom godinu dana, a da je kvalitetno može se staviti na prste jedne ruke.
-
DonieBrasco
#59995 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Filmsku industriju lagano unistvaju prije svega LGBTQ+ lobijii, politicka korektnost i woke pokret.
- chakany
#59996 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni je nekako Evropa još koliko toliko dobra sa filmovima. Generalno volim pogledati dobar evropski film. Španci, Italijani, Francuzi, Skandinavci. Svi su mi dobri u nekim žanrovima. Španci su mi se ubili za dobrih thrillera, tu su mi broj 1 u Evropi, pa i Skandinavci. Francuzi u dramama i komedijama itd itd...
-
kakavdanakneiskustvu
#59997 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
DonieBrasco wrote: ↑26/07/2024 09:24 Filmsku industriju lagano unistvaju prije svega LGBTQ+ lobijii, politicka korektnost i woke pokret.
- banjaluka078
#59998 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Filmsku industriju uništavaju streaming, nepotizam koji uz sebe veže nedostatak ideja i talenta, sve evidentniji manjak inteligentcije i koncentracije publike (FF mozgovi, ne dao Bog da treba čitati titl), hiperprodukcija akcionih filmova kojih se ne sjećaš već po izlazu s parkinga kina, Marvel&DC, filmovi s hiljadu nastavaka.
Nemaju živaca ljudi da gledaju film od 120 minuta više, to hoda, to drnda po telefonu, priča, a kao, došli u kino gledati...o filmu od skoro tri sata da ne govorim.
Horizont, ovaj Kevinov novi, je u BL igrao ravno 7 dana, jer niko nije htio sjediti u kinu 3 sata - za njega mi rekoše da je, u stvari, sasvim solidan film, ali "ko će sjediti 3 sata?!". Zato je Godzila i sad krcata, a ne mogu se sjetiti ni 10% tog "ostvarenja".
Pa i djeca...roditelji papreno plate one rođendane u kinima i oni odgledaju možda 5-10 minuta nakog špice, poslije toga je pričanje, dreka, tik-tok i one cure koje rade u kinu moraju prijetiti i izvoditi ih napolje da ih smire.
I tako.
Nemaju živaca ljudi da gledaju film od 120 minuta više, to hoda, to drnda po telefonu, priča, a kao, došli u kino gledati...o filmu od skoro tri sata da ne govorim.
Horizont, ovaj Kevinov novi, je u BL igrao ravno 7 dana, jer niko nije htio sjediti u kinu 3 sata - za njega mi rekoše da je, u stvari, sasvim solidan film, ali "ko će sjediti 3 sata?!". Zato je Godzila i sad krcata, a ne mogu se sjetiti ni 10% tog "ostvarenja".
Pa i djeca...roditelji papreno plate one rođendane u kinima i oni odgledaju možda 5-10 minuta nakog špice, poslije toga je pričanje, dreka, tik-tok i one cure koje rade u kinu moraju prijetiti i izvoditi ih napolje da ih smire.
I tako.
-
Trappist
#59999 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jedan od razloga, ali ne bih rekao da je primarno to. Druga publika, druge tehnologije, drugi nacini gledanja filmova generalno. Nekad su superhero movies gledali samo "geekovi", sad su to glavni blockbusteri sa nabildanim likovima gdje se vrte najbolje pareDonieBrasco wrote: ↑26/07/2024 09:24 Filmsku industriju lagano unistvaju prije svega LGBTQ+ lobijii, politicka korektnost i woke pokret.
Isto kao da nemaju ideja niti inspiracije vise, ali se nesto mora snimati pa izbacuju sve i svasta, najbolji primjer Gladijator 2...
- dječak sa šibicama
#60000 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Iz perspektive ovih sto gledaju mobitel i tiktokaju, nije unisten film, za njih je savrsen 
Inace mislim da se nije promijenila publika, oni su je promijenili, film je svojevrsna propaganda. I mi smo bili teensi i nismo tipkali u kinu, gledali smo filmove. Nismo imali na sta tipkati
mada bilo je glupiranja, na matinejama djecijim, da ne pricam sad o projekcijama brus lija u mahalskom domu kulture.
Ovi danas formiraju publiku po svom cejfu, a nabrojana ideologija LGBT i woke, unistava film jer njoj je film alat propagande. Vec sam pisao, sto bi ovi bogati vracali pare koje su pokrali po Africi pa nisu ludi, bolje kulturu izobliciti i igrati se "kajanja" kroz woke gluposti, kao oni se kaju i nisu vise isti. Skroz su se promijenili, eto woke kultura LGBT sve se tolerise skroz smo liberalni <3
Woke sjebava film i posljedicno, dolaze nove generacije glumaca i rezisera, ovi sto se zadnjih 10-20 godina skoluju za rezisere, pretpostavljam da je tamo u skoli vaznije da ofarba film u vise boja nego sto je film kvalitetan. Postalo je sve bizarno, koji mladi reziser danas zavredjuje paznju zbog kvaliteta filma, mozda tek poneki, a sve ih je vise koji blage veze nemaju sa filmom. Ubaci crnaca u film, daj kojeg homoseksualca i to je to, a sto ne zna slagati kadrove, sto mu je fotografija uzasna, sto je film sklepan nista ni sa cim, nije bitno. Daj CGI efekata, crnog pantera Wakandu, kapetana Ameriku i wonder woman, kupio si paznju.
Primjecujem da sve vise tih rezisera jako lose radi filmove, nekad su reziseri makar tu osnovu znali, ako je triler onda je triler. Danas gledas triler, izgubis se u filmu, 15 minuta drame, 7 minuta neke akcije, 12 minuta nicega, i tako dalje. Kofol bjeze od klisea, malo sutra, ne znaju raditi posao. Ali dok god on skace po kampusu sa transparentom BLM, osigurana mu dobra ocjena.
Inace mislim da se nije promijenila publika, oni su je promijenili, film je svojevrsna propaganda. I mi smo bili teensi i nismo tipkali u kinu, gledali smo filmove. Nismo imali na sta tipkati
Ovi danas formiraju publiku po svom cejfu, a nabrojana ideologija LGBT i woke, unistava film jer njoj je film alat propagande. Vec sam pisao, sto bi ovi bogati vracali pare koje su pokrali po Africi pa nisu ludi, bolje kulturu izobliciti i igrati se "kajanja" kroz woke gluposti, kao oni se kaju i nisu vise isti. Skroz su se promijenili, eto woke kultura LGBT sve se tolerise skroz smo liberalni <3
Woke sjebava film i posljedicno, dolaze nove generacije glumaca i rezisera, ovi sto se zadnjih 10-20 godina skoluju za rezisere, pretpostavljam da je tamo u skoli vaznije da ofarba film u vise boja nego sto je film kvalitetan. Postalo je sve bizarno, koji mladi reziser danas zavredjuje paznju zbog kvaliteta filma, mozda tek poneki, a sve ih je vise koji blage veze nemaju sa filmom. Ubaci crnaca u film, daj kojeg homoseksualca i to je to, a sto ne zna slagati kadrove, sto mu je fotografija uzasna, sto je film sklepan nista ni sa cim, nije bitno. Daj CGI efekata, crnog pantera Wakandu, kapetana Ameriku i wonder woman, kupio si paznju.
Primjecujem da sve vise tih rezisera jako lose radi filmove, nekad su reziseri makar tu osnovu znali, ako je triler onda je triler. Danas gledas triler, izgubis se u filmu, 15 minuta drame, 7 minuta neke akcije, 12 minuta nicega, i tako dalje. Kofol bjeze od klisea, malo sutra, ne znaju raditi posao. Ali dok god on skace po kampusu sa transparentom BLM, osigurana mu dobra ocjena.