Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#59951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

ti si svakako na telekomu :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#59952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

zateznistub wrote:
crnivrag wrote:Evo ova odlučila da se javi na sve moguće adrese i pokuša nanijeti štetu kompaniji Telemach:

Image
Ako je tačno zo sto je napisano, samo naprijed i sretno!

da,ja to odavno pisao na ovoj temi,zvao Telemach,zvao Rak,slao mailove,ne zanima nikog,nemusti odgovori sve redom
kakaljin

#59953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Velkoski wrote:ti si svakako na telekomu :mrgreen:
Moracu te razocarati, ja sam i na telecomu i na telemachu, ali si se bar pronasao u postu
Last edited by kakaljin on 19/01/2018 17:16, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#59954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:Evo ova odlučila da se javi na sve moguće adrese i pokuša nanijeti štetu kompaniji Telemach:

Image

je li ti vidiš problem u ovom njenom postupku?
crnivrag

#59955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: je li ti vidiš problem u ovom njenom postupku?
Ne razumijem zašto je ona baš našla da izigrava pravednika i pokuša istjerati pravdu na vidjelo, a vjerujem da uopšte ne prati navedeno prvenstvo, nego samo pokušava tjerati inat i svojim postupcima dovesti do toga da izgubimo potpuno pravo na gledanje RTL kanala u budućnosti.
kakavdanakneiskustvu

#59956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Ne razumijem zašto je ona baš našla da izigrava pravednika i pokuša istjerati pravdu na vidjelo, a vjerujem da uopšte ne prati navedeno prvenstvo, nego samo pokušava tjerati inat i svojim postupcima dovesti do toga da izgubimo potpuno pravo na gledanje RTL kanala u budućnosti.

to ti vjerujes ali i ne znaš,samo pretpostavljaš

ja sam mislio da cemo moci pratiti sve i jedno veliko sportsko takmičenje pa nista od toga jer Telemach zatamnjuje HRT 2 u zenici,sarajevu,ali ne i u srednjoj bosni,pa kad sam ih zvao,pitao,zvao RAk,slao mailove,sve nesuvisli odgovori,provjerićemo,javićemo,ovo,ono,da ne pišem sad sve bezvezne odgovore koje sam dobijao,jedan od njih je bio da ne zatamnjuju sport na hrt 2 u npr. vitezu zbog nekih medjunarodnih dogovora,konvencija cega vec o tome da pojedini narodi mogu gledati nesmetano programe tv kuca iz susjednih drzava ako su oni pripadnici istog naroda kao i u toj drzavi,nesto tako,sto je smiješno,glupo,pa sto zatamne meni u zenici koji sam takodje hrvat ako vec iz tih konvencija,mdogovora proiziliazi da kao hrvatima ovde ne bi trebalo zatamnjivati HRT ?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 19/01/2018 17:32, edited 1 time in total.
crnivrag

#59957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Pretpostavljam, pošto sam prošao detaljno kroz njen twitter profil, i vidio da se godinama žali na razne stvari i pokušava sama istjerati pravdu.

Inače ne bih volio da zbog njenih postupaka dođe do zabrane emitiranja RTL kanala na području BiH, jer je napisala da je kontaktirala čak i RTL i žalila se direktno na Telemach.
batara

#59958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

Nema vise dvb-c kanala, ukinuse dusmani :mrgreen:
Benq

#59959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakavdanakneiskustvu wrote:
crnivrag wrote:

Takva situacija je bila i sa NovaTV.
ElRe

#59960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

BiH je svakako podijeljena na interesne zone, tj Hrvatsku i Srbiju i ne vidim da ista Telemach tu lose radi, samo postuje takav okvir. Stanovnistvu sa HR vecinom je omoguceno gledanje reprezentacije HR. Naravno, to se sve radi uz precutnu saglasnost vlasti u BiH, i nije ni prvi ni posljednji put. Ako se neko nekad iz vlasti usprotivi, platice kaznu i idemo dalje. Po istom rezimu, Bosnjacima je omoguceno gledanje reprezentacije BiH, u Mrkonjicu i Lukavicu gledaju reprezentaciju Srbije bez zatamnjenja.
Last edited by ElRe on 19/01/2018 17:30, edited 1 time in total.
kakaljin

#59961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Pa napokon se nasao neko, da je vise ovakvih da traze svoja zagarantovana prava u svemu puno bi nam bilo bolje u ovoj drzavi svima.

Ako je nesto mimo pravila i treba da se sankcionise neka se sankcionise.
kakaljin

#59962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ElRe wrote:BiH je svakako podijeljena na interesne zone, tj Hrvatsku i Srbiju i ne vidim da ista Telemach tu lose radi, samo postuje takav okvir. Stanovnistvu sa HR vecinom je omoguceno gledanje reprezentacije HR. Naravno, to se sve radi uz precutnu saglasnost vlasti u BiH, i nije ni prvi ni posljednji put. Ako se neko nekad iz vlasti usprotivi, platice kaznu i idemo dalje. Po istom rezimu, Bosnjacima je omoguceno gledanje reprezentacije BiH, u Mrkonjicu i Lukavicu gledaju reprezentaciju Srbije bez zatamnjenja.
Ovo se ne moze porediti niti pod razno jer u svojoj drzavi se podrazumjeva da imas pravo i mora ti biti dozvoljeno da mozes gledati svoju reprezentaciju u bilo kom sportu.
Last edited by kakaljin on 19/01/2018 17:33, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#59963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Pa napokon se nasao neko, da je vise ovakvih da traze svoja zagarantovana prava u svemu puno bi nam bilo bolje u ovoj drzavi svima.

Ako je nesto mimo pravila i treba da se sankcionise neka se sankcionise.
da
crnivrag

#59964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Upravo toga se i bojim, jer je Nova TV odlučio da zabrani reemitiranje svog kanala na području BiH iz razloga što određeni operateri nisu poštovali njihove zahtjeve za zatamnjivanjem određenih sadržaja domaće i strane produkcije.
kakavdanakneiskustvu

#59965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ja sam mislio da cemo moci pratiti sve i jedno veliko sportsko takmičenje pa nista od toga jer Telemach zatamnjuje HRT 2 u zenici,sarajevu,ali ne i u srednjoj bosni,pa kad sam ih zvao,pitao,zvao RAk,slao mailove,sve nesuvisli odgovori,provjerićemo,javićemo,ovo,ono,da ne pišem sad sve bezvezne odgovore koje sam dobijao,jedan od njih je bio da ne zatamnjuju sport na hrt 2 u npr. vitezu zbog nekih medjunarodnih dogovora,konvencija cega vec o tome da pojedini narodi mogu gledati nesmetano programe tv kuca iz susjednih drzava ako su oni pripadnici istog naroda kao i u toj drzavi,nesto tako,sto je smiješno,glupo,pa sto zatamne meni u zenici koji sam takodje hrvat ako vec iz tih konvencija,mdogovora proiziliazi da kao hrvatima ovde ne bi trebalo zatamnjivati HRT ?
fusion_ba

#59966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
Benq wrote:
Upravo toga se i bojim, jer je Nova TV odlučio da zabrani reemitiranje svog kanala na području BiH iz razloga što određeni operateri nisu poštovali njihove zahtjeve za zatamnjivanjem određenih sadržaja domaće i strane produkcije.
Sami su krivi što ih ne poštuju. Ispoštuj sve kako je napisano u ugovoru i neće biti problema. Ova podjela na regije gdje se može i ne može gledati je sve samo ne fer.
kakaljin

#59967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Benq wrote:
Ko ne postuje pravila i zahtjeve treba da snosi posljedice.

Nova je i dosla u BiH samo zato jer je sada isti vlasnik telemacha i nove, i gle cuda dosla je samo u telemach.
fusion_ba

#59968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Benq wrote:

Nova je i dosla u BiH samo zato jer je sada isti vlasnik telemacha i nove, i gle cuda dosla je samo u telemach.

Došla je Nova sad kod većine "velikih" operatera - m:tel, Elta kabel, Blic.net... Mislim da je Eronet nikad nije ni izbacio.
Benq

#59969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Nova je i dosla u BiH samo zato jer je sada isti vlasnik telemacha i nove, i gle cuda dosla je samo u telemach.
NovaTV je odnedavno i u sklopu Elta kablovske (txtv).
kakaljin

#59970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fusion_ba wrote:
kakaljin wrote:
crnivrag wrote:

Došla je Nova sad kod većine "velikih" operatera - m:tel, Elta kabel, Blic.net... Mislim da je Eronet nikad nije ni izbacio.

A koji je od ovih operatera konkurencija telemachu, isto vrijedi za sport klub.
tnt-tunja

#59971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

bio bi red da ubace,al eto sta je tu je
crnivrag

#59972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Ko ne postuje pravila i zahtjeve treba da snosi posljedice.

Nova TV je dio programske sheme: Eronet-a (http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ovni-paket) i m:tel-a (http://webcache.googleusercontent.com/s ... =0&vwsrc=0).
zippoo87

#59973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
Ovo sam zaboravio.. sad ne znam ima li SportKlubova u njima, jer ipak je internacionalni region. Postoji i Total TV Internacional (bar je bio dok sam ja total koristio), ali je s kanalima osakacen, bas zbog tv prava u drugim drzavama.
Nažalost nisam uspio prijaviti korištenje usluge, jer ista nije dostupna području Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Za sve ostale zemlje je dostupna ova usluga i može se probati 30 dana besplatno, ako se unese broj kreditne kartice, ili 7 dana besplatno verifikacijom mobilnog telefona.

Inače basic paket košta 15.90 € mjesečno i ima preko 200 SD kanala u ponudi, preko 20 HD kanala, preko 200 radio kanala, gledanje istovremeno na jednom uređaju, a mogućnost instalacije na do 6 uređaja.
probaj se registrovati preko VPNa
besplatan vpn imas ugradjen u operu browser :D
a imas i komercijalne,ali ne znam imaju li trial
MTV

#59974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:
Eronet je Novu TV vratio prosle godine. Ima na njihovoj Home.TV facebook stranici. Kod Elte radi samo sa CI Cam karticom pod nazivom TEST. Nije jos uvijek oficijalno ubacena.
rolacity

#59975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

fusion_ba wrote:
crnivrag wrote:
Benq wrote:
Sami su krivi što ih ne poštuju. Ispoštuj sve kako je napisano u ugovoru i neće biti problema. Ova podjela na regije gdje se može i ne može gledati je sve samo ne fer.
I tu dolazimo do najvećeg problema u cijeloj ovoj priči. Nije problem što je meni zatamnilo, već što nije i njemu. Ne kažem da je ovakva Telemachova praksa fer i korektna, ali većina ljudi se žali upravo zato što neko nešto ima, a ne zato što neko nešto nema.
Locked