Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
vozackii
#59926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li mi neko ovdje objasniti kako se zove taj uredjaj koji mozes odnijeti sa sobom u drugu drzavu i da imas kanale iz bosne npr
Ne znam nista o tome neka mi samo neko kaze kako se zove, dje kupiti i kakav. Hvala
Ne znam nista o tome neka mi samo neko kaze kako se zove, dje kupiti i kakav. Hvala
-
c_g
#59927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema se šta pokazivati, istina 100%. Meni potvrđeno neku noć.konektovan wrote:Ako se pokaze da je to istina, imaju mahanje od mene,...
- odmor
#59928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ne znam koji sve nacini postoje, ali ovaj sto znam spada pod "nelegalno". Mada znam dosta ljudi sto tako radi bez problema. Oded u Telemach poslovnicu kazes hoces Total TV BiH.vozackii wrote:Moze li mi neko ovdje objasniti kako se zove taj uredjaj koji mozes odnijeti sa sobom u drugu drzavu i da imas kanale iz bosne npr
Evo ti ponuda ---> https://totaltv.tv/ba/Televizija/TV-Paketi
Odaberes koji zelis paket (ovaj ti je od 29KM vrh imas sve, moja preporuka), montaza ti je besplatna. Dodje ti ekipa besplatno postavi, daju ti resiver i karticu. Ti kad krenes u drugu drzavu, resiver i karticu pod ruku i montiraj satelitski tanjir u kojoj god budes drzavi. Imas dva problema, prvi je, trebas naci nekog u Bosni da ti placa mjesecno pristigle racune od 29KM. Olaksica ti je da je prije dok sam ja imo Total TV, bila mogucnost da ti racuni dolaze svako 3 ili 6mjeseci. A drugi ti je problem sto je to u globali nelegalno (nece te Telemach ganjat), ali npr ako postavis u Njemackoj i gledas fudbal preko SportKluba mozda te mogu hvatit jer je kod njih legalno Sky Sport za prijenos. Slicno ti je u Italiji i ostalim drzavam. U globalu ni za to te niko nece ganjat (nece ti ulazit po kucama/stanovima). Jedino sam cuo slucajeve da su ganjali ako imas ugostiteljske objekte pa montiras
Valjda sam ti pomogo.
Edit: Mora biti "europsko nebo"... nista prekokeanske drzave.
-
vozackii
#59929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala ti pomogao siodmor wrote:Ja ne znam koji sve nacini postoje, ali ovaj sto znam spada pod "nelegalno". Mada znam dosta ljudi sto tako radi bez problema. Oded u Telemach poslovnicu kazes hoces Total TV BiH.vozackii wrote:Moze li mi neko ovdje objasniti kako se zove taj uredjaj koji mozes odnijeti sa sobom u drugu drzavu i da imas kanale iz bosne npr
Evo ti ponuda ---> https://totaltv.tv/ba/Televizija/TV-Paketi
Odaberes koji zelis paket (ovaj ti je od 29KM vrh imas sve, moja preporuka), montaza ti je besplatna. Dodje ti ekipa besplatno postavi, daju ti resiver i karticu. Ti kad krenes u drugu drzavu, resiver i karticu pod ruku i montiraj satelitski tanjir u kojoj god budes drzavi. Imas dva problema, prvi je, trebas naci nekog u Bosni da ti placa mjesecno pristigle racune od 29KM. Olaksica ti je da je prije dok sam ja imo Total TV, bila mogucnost da ti racuni dolaze svako 3 ili 6mjeseci. A drugi ti je problem sto je to u globali nelegalno (nece te Telemach ganjat), ali npr ako postavis u Njemackoj i gledas fudbal preko SportKluba mozda te mogu hvatit jer je kod njih legalno Sky Sport za prijenos. Slicno ti je u Italiji i ostalim drzavam. U globalu ni za to te niko nece ganjat (nece ti ulazit po kucama/stanovima). Jedino sam cuo slucajeve da su ganjali ako imas ugostiteljske objekte pa montiras![]()
Valjda sam ti pomogo.
Edit: Mora biti "europsko nebo"... nista prekokeanske drzave.
- crnivrag
#59930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaš Net TV Plus, koji je također dio United Grupe kao i Telemach, i putem njega možeš bilo gdje u svijetu gledati domaće, regionalne, sportske i ostale kanale koji imaju i u Telemach ponudi: https://nettvplus.com/vozackii wrote:
Hvala ti pomogao siZnaci to je to total tv
- odmor
#59931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sam zaboravio.. sad ne znam ima li SportKlubova u njima, jer ipak je internacionalni region. Postoji i Total TV Internacional (bar je bio dok sam ja total koristio), ali je s kanalima osakacen, bas zbog tv prava u drugim drzavama.crnivrag wrote:Imaš Net TV Plus, koji je također dio United Grupe kao i Telemach, i putem njega možeš bilo gdje u svijetu gledati domaće, regionalne, sportske i ostale kanale koji imaju i u Telemach ponudi: https://nettvplus.com/vozackii wrote:
Hvala ti pomogao siZnaci to je to total tv
- crnivrag
#59932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaju Sport Klubove, bar koliko ja znam.odmor wrote:
Ovo sam zaboravio.. sad ne znam ima li SportKlubova u njima, jer ipak je internacionalni region. Postoji i Total TV Internacional (bar je bio dok sam ja total koristio), ali je s kanalima osakacen, bas zbog tv prava u drugim drzavama.
Usput odoh vidjeti kako radi ovaj fazon od besplatnih 30 dana korištenja, pa da se prijavim, i onda ću javiti ovdje listu kanala koji su dostupni putem usluge ovog operatera.
- dembele
#59933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da će Eurosport za potrebe predstojećih Zimskih olimpijskih igara privremeno pokrenuti još 3 HD kanala tj. EuroSport 3-4-5.
Eurosport 3 se već pojavio na satelitu na 13e u okviru poljske platforme nc+.
Inače Eurosport, odnosno njihov vlasnik Discovery Communications je vlasnik prava za emitovanje Zimske olimpijade u Južnoj Koreji.
Eurosport 3 se već pojavio na satelitu na 13e u okviru poljske platforme nc+.
Inače Eurosport, odnosno njihov vlasnik Discovery Communications je vlasnik prava za emitovanje Zimske olimpijade u Južnoj Koreji.
- crnivrag
#59934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost nisam uspio prijaviti korištenje usluge, jer ista nije dostupna području Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.odmor wrote:
Ovo sam zaboravio.. sad ne znam ima li SportKlubova u njima, jer ipak je internacionalni region. Postoji i Total TV Internacional (bar je bio dok sam ja total koristio), ali je s kanalima osakacen, bas zbog tv prava u drugim drzavama.
Za sve ostale zemlje je dostupna ova usluga i može se probati 30 dana besplatno, ako se unese broj kreditne kartice, ili 7 dana besplatno verifikacijom mobilnog telefona.
Inače basic paket košta 15.90 € mjesečno i ima preko 200 SD kanala u ponudi, preko 20 HD kanala, preko 200 radio kanala, gledanje istovremeno na jednom uređaju, a mogućnost instalacije na do 6 uređaja.
-
kakavdanakneiskustvu
#59935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
konektovan wrote:Ako se pokaze da je to istina, imaju mahanje od mene,...
to je godinama tako
-
kakavdanakneiskustvu
#59936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato sto se boji odliva korisnika, jeftinije je platiti kaznu u ovoj državi bezakonja. Isti slucaj kao i sa sport klubovima, isti slucaj sa banderama. Kad podvuku račun isplati im se. Zakone provode samo gdje su Bosnjaci većina, a glavni prihodi im dolaze bas iz tih područja. Ružno da ne može ružnije. Ili zatamni svima ili pusti svima[/quote]sencobih wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ova se baš nameračila da istjera pravdu, koliko vidim zvala je i Federalnu inspekciju, i redovno postavlja slike iz raznih gradova gdje Telemach nudi svoje usluge, a ne zatamnjuje RTL.crnivrag wrote:Pustite joj RTL
https://twitter.com/01100110EM
znas li zbog čega to Telemach radi?
da,kad sam prije par godina bio aktivniji na ovoj temi i pisao o tome,zatamnjivanju,nekima je to kao islo na zivce,istina je da se očito nista ne može promijeniti,prošle godine ili pretprošle je Telemach navodno svugdje zatamnjivao HRT za vrijeme olimpijade ili svj. prvenstva u fudbalu ili lige prvaka,ne sjecam se,sad opet selektivno,ja kad sam prije nekoliko godina zvao RAK i pitao znaju li za to,neka žena mi reče,oni su čuli da je neko prijetio direktoru Telemaha ako se HRT 2 bude zatamnjivao u vrijeme sportskih prenosa i da zbog toga se u tim mjestima to nikad ne radi
- fusion_ba
#59937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
RTRS napokon u 16:9 na eonu, a RTRS plusa još nema
- Quark_m
#59938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na drugom D3 mini resiveru neki dan mi ugasise SK 4 5 6. Ove kanale sam imao i prije one akcije od 15 decembra ali sad ih nema. I jos jedna stvar u poslijepodnevnim i vecernjim satima dolazi do drasticnog pada downloada.
- Quark_m
#59939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na drugom D3 mini resiveru neki dan mi ugasise SK 4 5 6. Ove kanale sam imao i prije one akcije od 15 decembra ali sad ih nema. I jos jedna stvar u poslijepodnevnim i vecernjim satima dolazi do drasticnog pada downloada.
- chakany
#59940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Super za RTRS i 16:9, nadam se da će popraviti i na ATV i RTV TK sliku na EONu, te da se ista emituje također u 16:9 formatu.fusion_ba wrote:RTRS napokon u 16:9 na eonu, a RTRS plusa još nema
Možda i ne ubace RTRS plus na EON.Do sada su imali praksu da kanal odmah ubace i na EON
- Telemach
#59941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Quark_m wrote:Na drugom D3 mini resiveru neki dan mi ugasise SK 4 5 6. Ove kanale sam imao i prije one akcije od 15 decembra ali sad ih nema. I jos jedna stvar u poslijepodnevnim i vecernjim satima dolazi do drasticnog pada downloada.
Zdravo Quark_m,
Molimo Vas da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatk te broj Ugovora.
Provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Srdačan pozdrav,
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#59942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radar71 wrote:Pustite joj RTL
https://twitter.com/01100110EM
materem na ovom twitteru ima toliko tužnih profila...
- crnivrag
#59943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova promo slika za kanal "RTRS Plus":

- fusion_ba
#59944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće jer ga nema ni na EONu preko Totala iako Total ima RTRSplus od početkachakany wrote: Možda i ne ubace RTRS plus na EON.Do sada su imali praksu da kanal odmah ubace i na EON
Usput, Total nije ubacio ni one nove Pinkove u EON, vjerovatno ni neće zbog Klik TV platforme kao što Hayat ne dozvoljava zbog svog servisa
- crnivrag
#59945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ova odlučila da se javi na sve moguće adrese i pokuša nanijeti štetu kompaniji Telemach:

-
rolacity
#59946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne treba biti genijalac da se shvati u čemu je kvaka. Vjerojatno je procjena menadžmenta Telemach takva da im se više isplati platiti neku eventualnu kaznu (a pitanje je ko će uopće odrediti tu kaznu), nego izgubiti hrpu korisnika koji bi iz revolta otkazali ugovore ako ne bi mogli pogledati utakmice hrvatske reprezentacije.crnivrag wrote:Iskreno nemam pojma, evo i ja se isto pitam i komentarišem sa ostalim korisnicima oko ove pojave.kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach se nikada zvanično nije oglasio po ovom pitanju, odnosno njihova zvanična obavijest je da se zatamnjivanje sadržaja vrši na osnovu dopisa vlasnika sadržaja koji je otkupio prava za emitiranje na području BiH, ali nikada nisu rekli da rade selektivno zatamnjivanje po gradovima, već tvrde da svugdje vrijede ista pravila.
Ali korisnici iz raznih gradova se javljaju skoro svakodnevno i postavljaju slike kao dokaz da se RTL ne zatamnjuje u gradovima kao što su Fojnica, Kiseljak, Vitez...
- fusion_ba
#59947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stvar je u tome što bi mogli, ali na drugom kanalu.
-
kakaljin
#59948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista pogresno nije rekla, vec sam telemach sebi stetu pravi dijeljenjem korisnika na podobne i nepodobne, Zakon kaze da se SVIMA mora zatamniti sadrzaj u kablovskom sistemu.crnivrag wrote:Evo ova odlučila da se javi na sve moguće adrese i pokuša nanijeti štetu kompaniji Telemach:
- zateznistub
#59949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je tačno zo sto je napisano, samo naprijed i sretno!crnivrag wrote:Evo ova odlučila da se javi na sve moguće adrese i pokuša nanijeti štetu kompaniji Telemach:
-
kakaljin
#59950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zar se ne boje za korisnike kojima uskracuju gledanje i ne tretiraju ih isto za njihov odliv, a vise korisnika u Sarajevu ima nego u tim mjestima zajedno. A ja ustvari svi smo mi ovce i idemo tamo gdje nam pastir kaze.rolacity wrote:Ne treba biti genijalac da se shvati u čemu je kvaka. Vjerojatno je procjena menadžmenta Telemach takva da im se više isplati platiti neku eventualnu kaznu (a pitanje je ko će uopće odrediti tu kaznu), nego izgubiti hrpu korisnika koji bi iz revolta otkazali ugovore ako ne bi mogli pogledati utakmice hrvatske reprezentacije.crnivrag wrote:Iskreno nemam pojma, evo i ja se isto pitam i komentarišem sa ostalim korisnicima oko ove pojave.kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach se nikada zvanično nije oglasio po ovom pitanju, odnosno njihova zvanična obavijest je da se zatamnjivanje sadržaja vrši na osnovu dopisa vlasnika sadržaja koji je otkupio prava za emitiranje na području BiH, ali nikada nisu rekli da rade selektivno zatamnjivanje po gradovima, već tvrde da svugdje vrijede ista pravila.
Ali korisnici iz raznih gradova se javljaju skoro svakodnevno i postavljaju slike kao dokaz da se RTL ne zatamnjuje u gradovima kao što su Fojnica, Kiseljak, Vitez...