Sirija vol. 2
- insomnia78
#59901 Re: Sirija vol. 2
Samo ti jos Jezid i Muavija fale
- salik79
#59902 Re: Sirija vol. 2
Ne znas, ili se pravis da ne znas, pa cemo razvodnjavati? Ovo sam te pitao cisto zato da vidimo tu "promjenu kursa" prema nama...insomnia78 wrote:Samo ti jos Jezid i Muavija fale
- insomnia78
#59903 Re: Sirija vol. 2
Znam, zbog Čiče
Nisam mislio na to doba no na period 90-tih i na smjenu Mitterrand Chirac ali to svakako nema veze sa ruskom pomoci Srbiji tokom 90-tih pa i dan danas
Nisam mislio na to doba no na period 90-tih i na smjenu Mitterrand Chirac ali to svakako nema veze sa ruskom pomoci Srbiji tokom 90-tih pa i dan danas
- Krokodajl
#59904 Re: Sirija vol. 2
Uroše Uroše ko nam ubi kraljainsomnia78 wrote:Znam, zbog Čiče
- salik79
#59905 Re: Sirija vol. 2
E cuj nema?! To oni, kao slucajno, bili na strani srbo-cetnika za vrijeme rata?! Da opet dodje do sranja ne bi, jel'e?insomnia78 wrote:Znam, zbog Čiče
Koje pomoci Srbiji? Mislim taksativno, sta su vise pomogli od Francuske? Ako cemo pravo, vise su Hrvatskoj pomogli...
- insomnia78
#59906 Re: Sirija vol. 2
Hajde dobro. Sve si u pravu.
- Grean
#59907 Re: Sirija vol. 2
Izmedju ostalog isporucivali su oruzje preko samoproklamovane ruske satelit drzave u Moldaviji direktno RS-u.salik79 wrote:E cuj nema?! To oni, kao slucajno, bili na strani srbo-cetnika za vrijeme rata?! Da opet dodje do sranja ne bi, jel'e?insomnia78 wrote:Znam, zbog Čiče
Koje pomoci Srbiji? Mislim taksativno, sta su vise pomogli od Francuske? Ako cemo pravo, vise su Hrvatskoj pomogli...
Evo malo kako Izrael koristi rat u Siriji da nastavi sa etnickim ciscenjem Golanske visoravni.House demolitions of Syrian homes in the Golan at the hands of the Israeli occupation regime have increased this year, under the cover of the war in Syria. Some 140,000 Syrians were expelled from the Golan in 1967, or fled under threat of Israeli violence, and have never been permitted to return. Now, only about 20,000 Syrians remain, alongside an equal number of illegal Israeli settlers.
While we can only hope that the current ceasefire in Aleppo will last, and will be extended to other parts of Syria, as long as outside powers on all sides continue to intervene this seems a forlorn hope.
https://www.middleeastmonitor.com/20161 ... -in-syria/
- salik79
#59908 Re: Sirija vol. 2
Za ovo, naravno, imas nekakve dokaze...Da malo razmisljas, kao sto ne razmisljas, skontao bi da Srbi nisu imali nikakve potrebe za isporukom oruzja od bilo koga. Imali su ga napretek...Grean wrote:Izmedju ostalog isporucivali su oruzje preko samoproklamovane ruske satelit drzave u Moldaviji direktno RS-u.salik79 wrote:E cuj nema?! To oni, kao slucajno, bili na strani srbo-cetnika za vrijeme rata?! Da opet dodje do sranja ne bi, jel'e?insomnia78 wrote:Znam, zbog Čiče
- Grean
#59909 Re: Sirija vol. 2
Neka ti razmisljassalik79 wrote:Za ovo, naravno, imas nekakve dokaze...Da malo razmisljas, kao sto ne razmisljas, skontao bi da Srbi nisu imali nikakve potrebe za isporukom oruzja od bilo koga. Imali su ga napretek...Grean wrote: Izmedju ostalog isporucivali su oruzje preko samoproklamovane ruske satelit drzave u Moldaviji direktno RS-u.
Cudilo je i mene da im je trebalo ali eto, nije sve onako kako mi zamisljamo. Dokaze nemam jer ne cuvam linkove za sve sto procitam. Mislim zar treba dokazivati rusku privrzenost Srbima, RS-u i drugim secesionistickim republikama od Moldavije, preko Gruzije, Ukrajine.
Ti imas ideolosku protrebu da ih branis jer se to uklapa u tvoje svjetonazore. Sto se BiH i Bosnjaka tice, sasvim je jasno da je slaba Rusija u nasem interesu. Stopiranje rezolucije o genocidu u UN-u je jedan primjer zasto su nam manji prijatelji nego oni na zapadu, koliko god i ovi zapadni bili dvolicni i nedosljedni.
- Putnik ali stvarno
#59910 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Mislis agresija srbije i hrvatske potpomognuta domacim izdajnicima?Putnik ali stvarno wrote:Mislim da je pogresno posmatrati sukob u Siriji kroz prizmu ko je od stranih mudzahedina ucestvovao u gradjanksom ratu u BiH
na strani Bosnjaka. Gradjanski rat u BiH je jedno, a gradjanski rat u Siriji nesto sasvim drugo.
dobro ako je agresija Srbije i Hrvatske potpomognuta domacim izdajnicima sa stanovista Bosnjaka,
da li je ispravno onda dodati i
agresija USA & EU, Irana, Saudijske Arabije, Tunisa i Pakistana potpomognuta domacim izdajnicima - sa stanovista Srba i / ili Hrvata i BiH ?
Nije to tema, tema je Sirija, i moj komentar se odnosio na to da se cesto skrene u subjektivno tumacenje sirijskog gradjanskog rata,
samo zbog kolaboracije ARBiH sa recimo iranskim snagama koje su bile umesane u gradjanski rat u BiH.
Uloga iranskih snaga u sirijskom gradjanskom ratu je sasvim drugacija po svrsi i dometima.....
Last edited by Putnik ali stvarno on 02/01/2017 13:34, edited 1 time in total.
- insomnia78
#59911 Re: Sirija vol. 2
Ne znam ti ja to ti vidi sa ovim sitskim pulenima.
- General War
#59912 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
A ko nas je hranio, ko je nametnuo sankcije, ko je ubio hljeb u VRS?arman1 wrote:Nisu nas odbranili, a i da su mogli ne bi to je i budali jasno. Ali za razliku od USA, UK i francuske nisu nam ni ruke vezali.insomnia78 wrote: Srecom pa nas Rusi odbranise
A da, tad je biJo slabasni Boki na vlasti
- Putnik ali stvarno
#59913 Re: Sirija vol. 2
Qasima tiinsomnia78 wrote:Ne znam ti ja to ti vidi sa ovim sitskim pulenima.
-
thepatriot
- insomnia78
#59915 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Nametnutog mi nikaba i zastave HezbolahaPutnik ali stvarno wrote:Qasima tiinsomnia78 wrote:Ne znam ti ja to ti vidi sa ovim sitskim pulenima.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#59916 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
I mi hranimo ovce i krave dok nam je u interesu da životare u štalama, a kad skontamo da nam ne trebaju zna se šta im je. Sankcije su nam nametnule zemlje nato-a, rusija se tada malo pitala, a i da se pitala ne bi protiv svog interesa.General War wrote:A ko nas je hranio, ko je nametnuo sankcije, ko je ubio hljeb u VRS?arman1 wrote:Nisu nas odbranili, a i da su mogli ne bi to je i budali jasno. Ali za razliku od USA, UK i francuske nisu nam ni ruke vezali.insomnia78 wrote: Srecom pa nas Rusi odbranise
A da, tad je biJo slabasni Boki na vlasti
Hljeb su ubili u vrs tek kad im više nije odgovaralo to što rade. Ko je rekao ARBiH da stane u momentu kad je bilo slobodno oko 50% BiH? Što baš tad?
- insomnia78
#59917 Re: Sirija vol. 2
Prepali se da nd doguramo do Jerusalema
- General War
#59918 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Evo sad Rusija "jaka", sta ti je sad izgovor glede rusa i bih situacije?arman1 wrote:I mi hranimo ovce i krave dok nam je u interesu da životare u štalama, a kad skontamo da nam ne trebaju zna se šta im je. Sankcije su nam nametnule zemlje nato-a, rusija se tada malo pitala, a i da se pitala ne bi protiv svog interesa.General War wrote: A ko nas je hranio, ko je nametnuo sankcije, ko je ubio hljeb u VRS?
Hljeb su ubili u vrs tek kad im više nije odgovaralo to što rade. Ko je rekao ARBiH da stane u momentu kad je bilo slobodno oko 50% BiH? Što baš tad?
- insomnia78
#59919 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Cekaj, zar nisi neki dan lijepio tekstove o izraelskoj pomoci VRS-u cije je oruzje mozda koristeno i u Srebrenicisalik79 wrote:Za ovo, naravno, imas nekakve dokaze...Da malo razmisljas, kao sto ne razmisljas, skontao bi da Srbi nisu imali nikakve potrebe za isporukom oruzja od bilo koga. Imali su ga napretek...Grean wrote:Izmedju ostalog isporucivali su oruzje preko samoproklamovane ruske satelit drzave u Moldaviji direktno RS-u.salik79 wrote: E cuj nema?! To oni, kao slucajno, bili na strani srbo-cetnika za vrijeme rata?! Da opet dodje do sranja ne bi, jel'e?
Ah, da. Nasralah kaze da Izrael ne valja a da su Rusi dobri
DakleM, Izrael je cetnicima prodav'o oruzje koje ovi nisu imali potrebe uzimati od Rusa jer su imali puna skladista
-
thepatriot
- insomnia78
#59921 Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2
General War wrote:Evo sad Rusija "jaka", sta ti je sad izgovor glede rusa i bih situacije?arman1 wrote:I mi hranimo ovce i krave dok nam je u interesu da životare u štalama, a kad skontamo da nam ne trebaju zna se šta im je. Sankcije su nam nametnule zemlje nato-a, rusija se tada malo pitala, a i da se pitala ne bi protiv svog interesa.General War wrote: A ko nas je hranio, ko je nametnuo sankcije, ko je ubio hljeb u VRS?

- sunceKOtepsija
#59922 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Šitska struja [emoji1]Co0l wrote:Zar nam crvene strijele nisu Pakistanci slali?Krokodajl wrote:Za one koji ne znaju, a da je istina to može potvrditi Haris Silajdžić a vjerovatno i Sefer Halilović i Atif Dudaković kao i Mate Granić da je na tom sastanku u Zagrebu kada je Haris zatražio da se Bihaću pošalje oružje jer je situacija bila katastrofalna (mislim da je riječ o 1994. godini) da je Velajati tada od Granića zatražio da Hrvatska prebaci naoružanje u Bihać, Granić se pravdao da je to nemoguće iz više faktora jer osim što je to oružje potrebno i Hrvatskoj dosta teško je to u tim uvijetima poslati zračnim putem, Velajati je tada pitao Granića koja je cijena da se to oružje pošalje, on je napisao na papir iznos 50 miliona dolara, Velajati je rekao da će taj iznos sutra biti uplaćen.
Hvala Bogu Bihać je opstao, a i neka područja su oslobođena.
Od naše braće selefija bi vjerovatno dobili mermer za nišane za memorijalni park za genocid u Bihaću.
I zato, Iran pa 10 praznih mjesta.
Šta god da rade u svijetu i kakva god im bila politika prema bilo kome, u Iran ne mogu dirati, zbog sebe i zbog onih crvenih strijela na Usori 93-e.

- insomnia78
#59924 Re: Sirija vol. 2
Kod nas, u biti bosnje nisu ni ratovale no se oni par stotina arapa pakistanskim crvenim strijelama kupljenim od Irana suprostavilo srbocetnickom agre...gradjanskoj opciji
- ioannes