Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fusion_ba

#59901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

a je l realno da zatamnjuju twin peaks, seriju staru 28 godina? ovo gore od onoga što hayat i atv traže zatamnjenje House-a :lol:
Koshpa

#59902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Koshpa »

Telemach wrote:
Koshpa wrote:Ja u placenom paketu imam Arenu HD koje od danas vise NEMAM jednostavno je samo ukinuli :angry:
@Koshpa,
Dostavite nam korisničke podatke u pp i provjerit ćemo.
Hvala, vas tim podrske je jos sinoc odradio sjajan posao :thumbup:
Fauja Singh

#59903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Prijedlog a i molba, da se na BBC Earth uvede vracanje sadrzaja unazad 72h... kanal ima odlicnih dokumentarnih emisija a koje covjek ne moze uvijek pohvatati pa bi odlicno bilo da se moze vratiti sadrzaj.
kakavdanakneiskustvu

#59904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

fusion_ba wrote:a je l realno da zatamnjuju twin peaks, seriju staru 28 godina? ovo gore od onoga što hayat i atv traže zatamnjenje House-a :lol:

hahahaha,na RTS zatamnjuju?
Telemach

#59905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kal El wrote:Eh ovako, nisam htio nista napisati u vezi ovoga, ali ovo je bas smijes...

Uzeo sam HBO Premium paket na minimalno 6 mjeseci, i rekoh da odmah deaktiviram da ne bih zaboravio ali da platim tih sest mjeseci i da imam te kanale 6 mjeseci, i vidim da pise da tek nakon mjesec (30 dana) mogu deaktivirati, vratim se nakon mjesec dana i ovo sranje me doceka, jel to poksavaju da "zaboravim" ?

Image
Image

HBO sam uzeo samo radi HBO GO aplikacije na TVu, ali i to sam batalio zbog Netflixa i zato sto im je HBO aplikacija za LG WebOS SRANJE ZESCE (Naravno na to mislim ljude iz HBO, a ne iz Telemacha).

I probam danas da gledam na TV-u HBO, tj. na mom TV-u i nece, niti ostali kanali u paketu jedino radi dole u dnevnoj sobi a na druga dva TV-a nece (3 CAM kartice)..

I vi mi recite (Telemach) kako da ja iskljucim HBO koji sam uzeo na minimalno 6mj? 180 od ukljucenja = 6mj. i onda ce ti mi naplatiti jos jedan mjesec... Uzeo sam paket na 6mj samo, ne zelim da vise od toga, slabo ga uopste i gledam i ne pada mi napamet platiti jos vise.
Zdravo Kal El,
Zamolićemo Vas da nam u inbox dostavite broj Ugovora i korisničke podatke, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno ;)
Telemach

#59906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:RTS 1.... pripremio se da gledam extra film kad ono ZAKLJUCANO znaci i ovo sto valja filmova ide pod kljuc...telemach zabrinjavas me kao provajder jer ovo sto je do sad u 2018 je cisto :izet: :izet:
Jutro j66o,
:? provjerićemo Vaše navode s kolegama.
Radar71

#59907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Ima li računa?
drunken tiger

#59908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drunken tiger »

Imam problem s D3 Mini resiverom već 5-6 mjeseci. SPor, slika zaledi, preskače kanale. Donešen drugi opet isti problem. Zvao sam 7 puta i prijavljivao kvar. Osmi put kada sam nazvao i poludio kažu mi da je samo jednom zavedeno da je prijavljen kvar... Onda sam baš poludio. U zadnje vrijeme imam problem i sa internetom. Imam dva priključka na dvije adrese i evo pakujem opremu i spremam se da otkažem usluge TELEMACH-a. Stvarno nema smisla. Odnijeli ste moj ispravni resiver, donijeli mini D3 koji ne radi i sada mi tražite da na 46KM doplatim još 1,5KM mjesečno kako bih imao ispravan resiver.. Neću. Vratite mi moj koji ste odnijeli i koji je radio. Ima i drugih operatera. Nema smisla više stvarno da me je*ete 6 mjeseci i pravite budalom.
Telemach

#59909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Fauja Singh wrote:Prijedlog a i molba, da se na BBC Earth uvede vracanje sadrzaja unazad 72h... kanal ima odlicnih dokumentarnih emisija a koje covjek ne moze uvijek pohvatati pa bi odlicno bilo da se moze vratiti sadrzaj.
Zdravo Fauja Singh,
Zahvaljujemo na sugestiji, Vaš prijedlog ćemo proslijediti nadležnom sektoru.
Podsjećamo da kanal možete vraćati na aplikaciji EON.
Telemach

#59910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drunken tiger wrote:Imam problem s D3 Mini resiverom već 5-6 mjeseci. SPor, slika zaledi, preskače kanale. Donešen drugi opet isti problem. Zvao sam 7 puta i prijavljivao kvar. Osmi put kada sam nazvao i poludio kažu mi da je samo jednom zavedeno da je prijavljen kvar... Onda sam baš poludio. U zadnje vrijeme imam problem i sa internetom. Imam dva priključka na dvije adrese i evo pakujem opremu i spremam se da otkažem usluge TELEMACH-a. Stvarno nema smisla. Odnijeli ste moj ispravni resiver, donijeli mini D3 koji ne radi i sada mi tražite da na 46KM doplatim još 1,5KM mjesečno kako bih imao ispravan resiver.. Neću. Vratite mi moj koji ste odnijeli i koji je radio. Ima i drugih operatera. Nema smisla više stvarno da me je*ete 6 mjeseci i pravite budalom.
Zdravi tigre,
Obzirom da se ranije nismo susretali na temi, molimo Vas javite nam se u inbox i dostavite korisničke podatke, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno u najkraćem roku.
Rugafet

#59911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

zippoo87 wrote:izgleda da ulazimo u eru naplate emisija na tv programima
pa ono,imas sve kanale na raspolaganju a vidis samo ono sto si platio,ostalo je zatamnjeno hahaha
cuj crtane i filmove zatamnjuju :-) :-) :-)
imam jos 7-8 dana da se odlucim za prelazak na Telemach ili ostanak na moja tv i sve sam dalje od Telemacha sa ovim glupostima
na Telekomu barem ono sto imas radi :D
Ako će zatamnjivanje pojedinih serija odnijeti prevagu da ostaneš na telekomu :-) onda, ipak nemoj, ostani tu gdje jesi najpametnije je.
sencobih

#59912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Hoćemo da se zatamnjivanje programa vrši prema popisu stanovništva iz 1991 , a ne prema popisu iz 2013
Rugafet

#59913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

sencobih wrote:Hoćemo da se zatamnjivanje programa vrši prema popisu stanovništva iz 1991 , a ne prema popisu iz 2013
sencobih, ponasaj se.
Radar71

#59914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

crnivrag

#59915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Pustite joj RTL
https://twitter.com/01100110EM
Ova se baš nameračila da istjera pravdu, koliko vidim zvala je i Federalnu inspekciju, i redovno postavlja slike iz raznih gradova gdje Telemach nudi svoje usluge, a ne zatamnjuje RTL.
kakavdanakneiskustvu

#59916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Ova se baš nameračila da istjera pravdu, koliko vidim zvala je i Federalnu inspekciju, i redovno postavlja slike iz raznih gradova gdje Telemach nudi svoje usluge, a ne zatamnjuje RTL.

znas li zbog čega to Telemach radi?
kakavdanakneiskustvu

#59917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

trebalo bi pustiti svima koji ne mogu gledati zbog zatamnjivanja ako vec u nekim gradovima na zatamnjuju
crnivrag

#59918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Iskreno nemam pojma, evo i ja se isto pitam i komentarišem sa ostalim korisnicima oko ove pojave.

Telemach se nikada zvanično nije oglasio po ovom pitanju, odnosno njihova zvanična obavijest je da se zatamnjivanje sadržaja vrši na osnovu dopisa vlasnika sadržaja koji je otkupio prava za emitiranje na području BiH, ali nikada nisu rekli da rade selektivno zatamnjivanje po gradovima, već tvrde da svugdje vrijede ista pravila.

Ali korisnici iz raznih gradova se javljaju skoro svakodnevno i postavljaju slike kao dokaz da se RTL ne zatamnjuje u gradovima kao što su Fojnica, Kiseljak, Vitez...
kakavdanakneiskustvu

#59919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Iskreno nemam pojma, evo i ja se isto pitam i komentarišem sa ostalim korisnicima oko ove pojave.

Telemach se nikada zvanično nije oglasio po ovom pitanju, odnosno njihova zvanična obavijest je da se zatamnjivanje sadržaja vrši na osnovu dopisa vlasnika sadržaja koji je otkupio prava za emitiranje na području BiH, ali nikada nisu rekli da rade selektivno zatamnjivanje po gradovima, već tvrde da svugdje vrijede ista pravila.

Ali korisnici iz raznih gradova se javljaju skoro svakodnevno i postavljaju slike kao dokaz da se RTL ne zatamnjuje u gradovima kao što su Fojnica, Kiseljak, Vitez...
opće poznata stvar
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Ako se pokaze da je to istina, imaju mahanje od mene,...
Pitarrr82

#59921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Koliko se sjecam za RTRS i to zakljucavanje kod nekih filmova, nije bilo zakljucavanja klasicnog nego bude ona poruka o zatamnjenju.

Ako je to bilo sinoc ili preksinoc nije sigurno prvi put jer znam da sam par puta vidio dobar film u najavi i htio gledati a na ekranu ona poruka...

Sto se tice serija cini mi se Twin Peaks ovih dana...
Last edited by Pitarrr82 on 19/01/2018 12:23, edited 1 time in total.
TheWatcher

#59922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

ali placamo istu cijenu paketa :thumbup:
crnivrag

#59923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pitarrr82 wrote:Koliko se sjecam za RTRS i to zakljucavanje kod nekih filmova, nije bilo zakljucavanja klasicnog nego bude ona poruka o zatamnjenju.

Ako je to bilo sinoc ili preksinoc nije sigurno prvi put jer znam da sam par puta vidio dobar film u najavi i htio gledati a na ekranu ona poruka...

Misliš RTS 1, jer je on bio zatamnjen sinoć za vrijeme filma "Osveta"?
Pitarrr82

#59924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

crnivrag wrote:
Pitarrr82 wrote:Koliko se sjecam za RTRS i to zakljucavanje kod nekih filmova, nije bilo zakljucavanja klasicnog nego bude ona poruka o zatamnjenju.

Misliš RTS 1, jer je on bio zatamnjen sinoć za vrijeme filma "Osveta"?

Da, greska RTS 1
sencobih

#59925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

crnivrag wrote:

Zato sto se boji odliva korisnika, jeftinije je platiti kaznu u ovoj državi bezakonja. Isti slucaj kao i sa sport klubovima, isti slucaj sa banderama. Kad podvuku račun isplati im se. Zakone provode samo gdje su Bosnjaci većina, a glavni prihodi im dolaze bas iz tih područja. Ružno da ne može ružnije. Ili zatamni svima ili pusti svima
Locked