Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#59851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

DON_eARL wrote:
kakaljin wrote:
Telemach wrote:
@kakaljin,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter.
Postovani,

onda napisite koji emiter ima prava i na kojem se taj sadrzaj moze gledati,

takodjer sto se tice ove serije ona vec ide duzi period tako da je glupo zatamnjivati nesto sto vec dugo traje, a taj emiter koji u BiH to sada pusta ide od pocetka, tako da korisnik koji gleda taj sadrzaj mora sada cekati i gatati kada ce doci do onog dijela gdje je pocelo zatamnjivanje.

Uredu live sadrzaj koji se odmah moze gledati kod drugog emitera, ali ove stvari koje sa kasnjenje krecu u BiH nije uredu, jedino da u isto vrijeme krecu sa emitovanjem serisjkog sadrzaja.

Ova konstatacija se odnosi na sve serije koje se sa kasnjenjem dodju kod emitera u BiH
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2255 ... nu-od-2100
Nije to bilo pitanje i konstatacija koju sam postavio.

To sto i napisao napisano je vec ranije i prije toga sam takodjer nasao na internetu, ali nisu svi informaticki pismeni kao mi na forumu da mozemo naci sve na internetu.
c_g

#59852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Čim prebaciše tekmu na RTRS Plus odmah crna slika. Je li ovo moguće iskreno? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
crnivrag

#59853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Postovani,

Problem je u tome što koriste jedan "placeholder" za zatamnjene kanale u okviru digitalne ponude, inače bi morali imati više feed-ova za svaki zatamnjeni kanal sa objašnjenjem na kojem BiH kanalu se zatamnjeni sadržaj može gledati.
crnivrag

#59854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Čim prebaciše tekmu na RTRS Plus odmah crna slika. Je li ovo moguće iskreno? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Izgleda da su preuzeli RTRS Plus sa satelita, a RTRS zatamnjuje rukomet na kanalu RTRS Plus putem satelita.
kakaljin

#59855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote: Postovani,

Problem je u tome što koriste jedan "placeholder" za zatamnjene kanale u okviru digitalne ponude, inače bi morali imati više feed-ova za svaki zatamnjeni kanal sa objašnjenjem na kojem BiH kanalu se zatamnjeni sadržaj može gledati.
U doba kompljutera je i to moguce bez problema, ovo mislim na sve operatere
c_g

#59856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ja resetovao resiver, kontam do mene nešto, haha
chakany

#59857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ne pamtim kad su neki kanal uveli prije ponoći u digitalnu shemu.Obično se kanali uvode u to vrijeme.Očito je da su ih ljudi pritiskali sa svih strana da uvedu RTRS plus, i eto uveli su ga, imali su najbolje namjere, ali eto pojavio se i mali problem, jer je isti kanal kodiran kad ide sport.Hajde ima još vremena do 20:20h, možda i proradi.
kakavdanakneiskustvu

#59858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

c_g wrote:Ja resetovao resiver, kontam do mene nešto, haha
i ja,sve crno
crnivrag

#59859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Zvao sam ih, kažu rade intenzivno na otklanjanju problema, a mogu se kladiti 100% da su preuzeli RTRS Plus sa satelita, a nisu znali da oni zatamnjuju rukomet na satelitu.

Sad vjerovatno užurbano traže način da ga dobiju optičkim putem do utakmice u 20:20, jer su ovime promašili poentu ubacivanja kanala, jer je kanal i ubačen radi rukometa :)
kakaljin

#59860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Zvao sam ih, kažu rade intenzivno na otklanjanju problema, a mogu se kladiti 100% da su preuzeli RTRS Plus sa satelita, a nisu znali da oni zatamnjuju rukomet na satelitu.

Sad vjerovatno užurbano traže način da ga dobiju optičkim putem do utakmice u 20:20, jer su ovime promašili poentu ubacivanja kanala, jer je kanal i ubačen radi rukometa :)
Uzmu karticu od RTRS i otkljucaju kanal. Najbezbolniji nacin

Ali trebali bi ga preuzimati neki drugim putem jer je to domaci kanal
kakavdanakneiskustvu

#59861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ja se izvinjavam na off topicu,nekad sam to mozda davno i pitao,@crnivraže,kakve ti imas veze sa Telemchom?
chakany

#59862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Nadam se da će i poslije rukometa RTRS plus ostati u shemi, bude dobrih serija i filmova u večernjim satima.
crnivrag

#59863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Uzmu karticu od RTRS i otkljucaju kanal. Najbezbolniji nacin

Ali trebali bi ga preuzimati neki drugim putem jer je to domaci kanal
Trebali bi, ali izgleda da su shvatili da je ovo najjednostavnije rješenje za preuzimanje signala, jer se kanal emituje samo putem kablovskih operatera, odnosno kanal se ne emituje zemaljskim putem.

Mislim da im će sad pokušati da ga dobiju od Logosoft-a, jer su oni osigurali kanal optičkim putem, a opet pretpostavljam da ga i oni uzimaju od m:tel-a, koji ga preuzima direktno optikom iz Banja Luke.
crnivrag

#59864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja se izvinjavam na off topicu,nekad sam to mozda davno i pitao,@crnivraže,kakve ti imas veze sa Telemchom?
Nikakve, ja sam obični korisnik kao i svi vi, samo (pošto koristim usluge Telemach-a od kako su došli na BiH tržište u oktobru 2010-te) znam sa čime se sve korisnici susreću i ovdje sam kao neka vrsta naprednog korisnika koji pomaže ljudima da otklone probleme, za koje nije potrebno zvati Telemach, te da korisnike informišem o svim novostima koje Telemach uvodi.

Inače sam IT student, i od malih nogu volim da "čačkam" sve što ima veze sa modernim IT i telefonskim komunikacijama, pa mi je pomaganje korisnicima na forumu, neka vrsta oduška i bijega od stvarnosti.
Last edited by crnivrag on 18/01/2018 19:59, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#59865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja se izvinjavam na off topicu,nekad sam to mozda davno i pitao,@crnivraže,kakve ti imas veze sa Telemchom?
Nikakve, ja sam obični korisnik kao i svi vi, samo (pošto koristim usluge Telemach-a od kako su došli na BiH tržište u oktobru 2010-te) znam sa čime se sve korisnici susreću i ovdje sam kao neka vrsta naprednog korisnika koji pomaže ljudima da otklone probleme, za koje nije potrebno zvati Telemach, te da korisnike informišem o svim novostima koje Telemach uvodi.

svaka čast,dobro pa imas vremena za sve to :thumbup:
Maharadza

#59866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

chakany wrote:Nadam se da će i poslije rukometa RTRS plus ostati u shemi, bude dobrih serija i filmova u večernjim satima.
Neka me neko ispravi ako griješim, ali koliko znam nije se desilo da neki kanal ubace u šemu i da ga nakon kratkog vremena opet izbace, znači očekujem da je ovo za stalno, inače bi to bilo stvarno neozbiljno!

PS. Nakon ubacivanja ovoga "šumska+" kanala očekujem iduće "osvježenje" ponude u vidu povećanja brzina! #ne_odustajem #100/10forTGF 8)
crnivrag

#59867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Definitivno nešto čačkaju, jer sad na mjestu kanala RTRS Plus, i dalje ide crna slika, ali je identifikacija zvuka: španski zvuk :shock: :roll: :lol: :zoka: :-) :izet:
MTV

#59868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:Definitivno nešto čačkaju, jer sad na mjestu kanala RTRS Plus, i dalje ide crna slika, ali je identifikacija zvuka: španski zvuk :shock: :roll: :lol: :zoka: :-) :izet:
Pa kakav je komentator taman odgovara ta identifikacija zvuka :lol: :mrgreen:
chakany

#59869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Maharadza wrote:
chakany wrote:Nadam se da će i poslije rukometa RTRS plus ostati u shemi, bude dobrih serija i filmova u večernjim satima.
Neka me neko ispravi ako griješim, ali koliko znam nije se desilo da neki kanal ubace u šemu i da ga nakon kratkog vremena opet izbace, znači očekujem da je ovo za stalno, inače bi to bilo stvarno neozbiljno!

PS. Nakon ubacivanja ovoga "šumska+" kanala očekujem iduće "osvježenje" ponude u vidu povećanja brzina! #ne_odustajem #100/10forTGF 8)
Kolega Maharadza,
TVSA HD su izbacili nakon 16 sati, ali oprošteno im je sve u nadi da će se pomenuti kanal nekad u skorijoj budućnosti ponovo vratiti u digitalnu shemu.I najvećima se dešavaju greške, tako da im je oprošteno.
Radar71

#59870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

pojavio rtrs plus
Benq

#59871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Evo ide neki spot na RTRS Plus-u :)
chakany

#59872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Proradio RTRS plus :thumbup:
Uživajte u rukometu
crnivrag

#59873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:pojavio rtrs plus
Ali će se vjerovatno ponovo zatamniti u 20:20, ako nisu promijeniti izvor.

Inače identifikacija zvuka je i dalje španskog porijekla :D
crnivrag

#59874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Počeo rukomet, i dalje živ RTRS Plus :D
Benq

#59875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

18. jan 2018.

Novi kanal - RTRS PLUS
Novi kanal - RTRS PLUS
Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da od sada u okviru naše programske sheme možete pratiti kanal RTRS Plus.

RTRS Plus kanal dostupan je u okviru D3 Start paketa na poziciji 69.

Poseban akcent kanala je na odličnim domaćim programskim sadržajima, tako da gledaoci imaju priliku da gledaju emisije koje se fokusiraju na kulturu, promociju domaćeg sporta i na teme iz oblasti kao što su dokumentarni film, sport, muzika i mnoge druge. Novi kanal RTRS Plus posebno će se svidjeti svim ljubiteljima filmskog i serijskog programa, jer imaju priliku da svoje omiljeni serije i filmove pogledaju petkom i subotom od 20 do 24 sata.
Također vas obavještavamo da je Radio televizija Republike Srpske otkupila prava prenosa Europskog prvenstva u rukometu, EURO 2018, tako da će Telemach korisnici moći pratiti najzanimljivije utakmice Europskog prvenstva u rukometu na kanalu RTRS Plus. EURO 2018 traje do 28.1.2018.

Vaš Telemach

https://telemach.ba/a33261/podrska/vije ... -PLUS.html
Locked