BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
irac300

#59751 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Longlife wrote:Zna li neko kakav je kvalitet ZTE H267N vdsl rutera? Od kako je postavljen, skoro svaki dan naiđe pa slika na MojaTv zatrza ili zamrzne, što nije bio slučaj na ranijem adsl ruteru. Restart rutera smiri stanje. Do čega bi mogao biti problem?
Moras ih zvati, meni se isto desilo pri prelasku sa adsl na vdsl modem. Iz pocetka sam se cak pokajao sto se prijavih za vdsl. :D
Ali poslije su uklonili problem. Tako da, zovi, dosadjuj.
niho92

#59752 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

irac300 wrote:
Longlife wrote:Zna li neko kakav je kvalitet ZTE H267N vdsl rutera? Od kako je postavljen, skoro svaki dan naiđe pa slika na MojaTv zatrza ili zamrzne, što nije bio slučaj na ranijem adsl ruteru. Restart rutera smiri stanje. Do čega bi mogao biti problem?
Moras ih zvati, meni se isto desilo pri prelasku sa adsl na vdsl modem. Iz pocetka sam se cak pokajao sto se prijavih za vdsl. :D
Ali poslije su uklonili problem. Tako da, zovi, dosadjuj.
Ja sam u ponedjeljak dobio ovaj modem jer je stari crko, ili gotovo pa crko. Nema problema za sad radi fino i nije mi postavljen vdsl.
U augustu sam imao problema pa rekli su da je crkla parica, pa su spojili nove 2 žice pa mi stoji Line Attenuation Down 30 db, znaci ništa od VDSL-a.
Ili možda ima neki drugi problem pojma nemam :-D
Longlife

#59753 Re: BHTelecom All About

Post by Longlife »

Ovdje je Line Attenuation 2.5/9.9, a Noise margin 31/8.7, Rate 39730/109972 (klix 2555/72683).
Dok je ok net ide do 25/2 (opcija 1 prijavljena ali očito nije uključena), a kad zapne TV i net padne na 1-2Mbps. Restart i sve opet ok.
Slijedi opet 1444 :)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#59754 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Novi modem ZTE H267n JE combo modem ADSL/VDsl , ima jači WIFI i dosta stabilniji rad eh jedino mora se provjerit linija .Pošalji mi username da provjerimo.
Samso

#59755 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Ja imam ovaj modem skoro 3 mjeseca i zadovoljan sam. Mnogo je bolji od onog starijeg ZTE modema.

Jedina mana u odnosu na stare modeme je sto sad nemamo admin pristup. Ranije se port forwarding mogao podesiti sa user profilom ali sada ne moze. Treba admin ali ne daju ko fol se boje da nesto ne zajebem iako sam licno vise obucen o mrezama nego pojedini njihovi terenci
Muuky

#59756 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Može li mi neko riješiti ovaj problem sa internetom ..
noviclan

#59757 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Jevo im 3g sve bolje signale imaju mtel i erosnet od domaceg nacionalnog telekom operatera
The BEN10

#59758 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

noviclan wrote:Jevo im 3g sve bolje signale imaju mtel i erosnet od domaceg nacionalnog telekom operatera
Ne možeš tako govoriti o domaćoj nacionalnoj firmi koja puteve gradi!
ElRe

#59759 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Nakon United Groupe i EON platforme, Telekom Slovenije juče predstavio NEO platformu smart televizije https://neo.io, Telekom Srbije priprema sličnu Move platformu. Da li BH Telecom ima nešto slično u planu?
Samso

#59760 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

ElRe wrote:Nakon United Groupe i EON platforme, Telekom Slovenije juče predstavio NEO platformu smart televizije https://neo.io, Telekom Srbije priprema sličnu Move platformu. Da li BH Telecom ima nešto slično u planu?
Vec postoji MojaWebTV i Moja TV Go ove usluge su uvedene par godina prije Eona.

Ja koristim moju web tv od samog pocetka i zadovoljan sam. Koristim je na 5-6 uredjaja. Mobiteli svih ukucana, tablet, android box i pc.

Placam 1 KM mjesecno u sklopu xdsl racuna za moju web tv.
ElRe

#59761 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Nije to isto. I UG je imala D3 GO.
Samso

#59762 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Nije isto ali je slicno. Identicne usluge ne postoje.

Btw koji je prag da se predje sa bonus plus start na silver?
jasko__

#59763 Re: BHTelecom All About

Post by jasko__ »

Ljudi kakva je procedura raskida ugovora sa Telecomom?? Inače je ugovor istekao, nisam ga produživao, samo je nastavio da teče...sad prelazim na Telemach pa da vidim da li idem u poslovnicu da raskinem Ugovor pa oni dolaze po opremu...ili da odmah ponesem sve..jer imam 2 receivera, modeme, ovo ono????
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#59764 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

jasko__ wrote:Ljudi kakva je procedura raskida ugovora sa Telecomom?? Inače je ugovor istekao, nisam ga produživao, samo je nastavio da teče...sad prelazim na Telemach pa da vidim da li idem u poslovnicu da raskinem Ugovor pa oni dolaze po opremu...ili da odmah ponesem sve..jer imam 2 receivera, modeme, ovo ono????
Mozes otakazati uslugu i telefonom ja mislim, ali opremu moras vratiti u neki od Telecom centara ili ce ti je naplatiti po isteku mjeseca.
djama

#59765 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

jasko__ wrote:Ljudi kakva je procedura raskida ugovora sa Telecomom?? Inače je ugovor istekao, nisam ga produživao, samo je nastavio da teče...sad prelazim na Telemach pa da vidim da li idem u poslovnicu da raskinem Ugovor pa oni dolaze po opremu...ili da odmah ponesem sve..jer imam 2 receivera, modeme, ovo ono????
Ja koliko sam bio kivan na njih zbog silnih sr... nazvao i rekao dodjite po opremu inace cete je naci u smeću i u toku dana neko dosao sa papirima i sve zavrsio
kakavdanakneiskustvu

#59766 Re: BHTelecom All About

Post by kakavdanakneiskustvu »

sa jednog fiksnog broja me nekozove,jednom odzvoni i prekine,na stranici bh telecoma u imeniku po tom broju nema rezultata trazenja,ne moze se nikako saznati ciji je broj?
Benq

#59767 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakavdanakneiskustvu wrote:sa jednog fiksnog broja me nekozove,jednom odzvoni i prekine,na stranici bh telecoma u imeniku po tom broju nema rezultata trazenja,ne moze se nikako saznati ciji je broj?
Pokusaj i preko imenika Telemacha, mozda je vlasnik prenio broj, a moguce i da je broj sakriven za javni imenik.
diablobih

#59768 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

kakavdanakneiskustvu wrote:sa jednog fiksnog broja me nekozove,jednom odzvoni i prekine,na stranici bh telecoma u imeniku po tom broju nema rezultata trazenja,ne moze se nikako saznati ciji je broj?
Moze biti i sa druge mreze, jer se moze prebaciti i fiksni na drugu mrezu. Probaj u telemachovom ili logosoftu. A naravno moguce je i odbiti da ti stave broj u imenik.
kakavdanakneiskustvu

#59769 Re: BHTelecom All About

Benq wrote:
Pokusaj i preko imenika Telemacha, mozda je vlasnik prenio broj, a moguce i da je broj sakriven za javni imenik.

provjerio,nema ni na telemachu
kakavdanakneiskustvu

#59770 Re: BHTelecom All About

diablobih wrote:
Moze biti i sa druge mreze, jer se moze prebaciti i fiksni na drugu mrezu. Probaj u telemachovom ili logosoftu. A naravno moguce je i odbiti da ti stave broj u imenik.

hvala,nema
Samso

#59771 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

kakavdanakneiskustvu wrote:
diablobih wrote:

hvala,nema
Probaj HT Mostar imenik
azdralovic

#59772 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

Probaj aplikaciju everybody... ima jako veliku bazu brojeva
Ako je bas dosadan uvijek mozes svom operateru prijaviti uznemiravanje, pa da ti blokiraju istog
kakavdanakneiskustvu

#59773 Re: BHTelecom All About

Samso wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

hvala,nema
Probaj HT Mostar imenik[/quote]

ja dobro si,mozda zepče,ali nema,provjerih
kakavdanakneiskustvu

#59774 Re: BHTelecom All About

azdralovic wrote:Probaj aplikaciju everybody... ima jako veliku bazu brojeva
Ako je bas dosadan uvijek mozes svom operateru prijaviti uznemiravanje, pa da ti blokiraju istog
probacu,hvala
sabahudin_78

#59775 Re: BHTelecom All About

Post by sabahudin_78 »

Korisnik sam mojatv net, pa me zanima kako da koristim moja web tv. Gdje se treba registrovati i sta unijeti. Nesta sam probao ali neuspjesno.
Locked