Haj iz hobija... kako bi izgledala tuzba protiv Grijanja i sa kojom argumentacijom? Men' se cini da si ti pravnik pa nabaci koju ideju._BataZiv_0809 wrote:Ovo je odluka, dakle nizi po snazi pravni akt od zakona, a temeljno je suprotna nacelima obligacionog prava iz Zakona o obligacionim odnosima. Znaci jasno ko dan da je potpuno nezakonito.Ci-Nick wrote:Zakona i govana. Prisiljen si da kupuješ robu ( uslugu ) od trgovca koji robu nekad ima a nekad nema po cijeni koju on odredi i u količini koju smatra dovoljnom ali zadržava pravo monopola na prodaju.
Mislim da bi u Strazburgu ovaj zakon pao ko kula od karata.
Ovdje prolazi svasta nesto, sa cim se u Salcburgu ne bi smjeli ni nasaliti.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Freamon Lester
#5976 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5977 Re: Zeničani
Ne mogu tako, morao bih se dobro pozabaviti ovom odlukom o zagrijavanju grada.Freamon Lester wrote:
Haj iz hobija... kako bi izgledala tuzba protiv Grijanja i sa kojom argumentacijom? Men' se cini da si ti pravnik pa nabaci koju ideju.
Takodjer i odnosom komunalnih djelatnosti sa klasicnim privrednim, tj. da li se i za njih primjenjuju sva pravila obligacionog prava, obzirom da ona imaju karakter javnog interesa, jelte.
Ali argumentacija bi isla u smijeru krsenja nacela dobrovoljnog (iz)stupanja u obligaciono pravne odnose, krsenja odredbi o zloupotrebi monopolistickog polozaja, i zbog uskracivanja ljudskih prava zbog neispunjenja obaveza iz iz gradjanskog ugovora.
Ovo je jako ugrubo i otprilike
- Warashii
#5978 Re: Zeničani
A kako bi bilo da.se fakturiše grijanju dodatno zagrijavanje komšijskog zida.
Npr. ja se grijem strujom a komšija do mene se "grije" parom od JP Grijanje i u dane kad ovi ne isporučuju toplotu moj zid je topliji od komšijskog pa ja njega grijem tj. štitim ga od hladnoće jer ja svejedno grijem svoj stan.
To ima ga dodje nesto kao ovo sto oni ne daju da se trajno isključiš jer za Boga miloga grijat će te komšijski zidovi a onda moraš da plaćaš paušal.
Majke im ga lopovske.
Npr. ja se grijem strujom a komšija do mene se "grije" parom od JP Grijanje i u dane kad ovi ne isporučuju toplotu moj zid je topliji od komšijskog pa ja njega grijem tj. štitim ga od hladnoće jer ja svejedno grijem svoj stan.
To ima ga dodje nesto kao ovo sto oni ne daju da se trajno isključiš jer za Boga miloga grijat će te komšijski zidovi a onda moraš da plaćaš paušal.
Majke im ga lopovske.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5979 Re: Zeničani
Upravo.Warashii wrote:A kako bi bilo da.se fakturiše grijanju dodatno zagrijavanje komšijskog zida.
Majke im ga lopovske.
-
Eborg
-
Eborg
#5981 Re: Zeničani
Ako sam dobro upratio, Turci su finansirali izgradnju ovog novog internata u Radakovu, Zenica je riješila samo zemljište.
A ko ga dalje finansira i održava i upravlja njim? Isti ti Turci, grad Zenica, kantonalno ministarstvo obrazvanja, entitetsko ministarstvo obrazovanja?
A ko ga dalje finansira i održava i upravlja njim? Isti ti Turci, grad Zenica, kantonalno ministarstvo obrazvanja, entitetsko ministarstvo obrazovanja?
- kamen spoticanja
#5982 Re: Zeničani
Isti turski vakuf koji je gradio internatEborg wrote:Ako sam dobro upratio, Turci su finansirali izgradnju ovog novog internata u Radakovu, Zenica je riješila samo zemljište.
-
Eborg
#5983 Re: Zeničani
Aha, pa to je OK. Danke!
Lijep je to potez ali, iskren da budem, ne volim previše ove merhametli-religijske saradnje sa gradskom upravom, bez obzira o kojoj religiji se radilo. Postat će Zenica k'o Kosovo sa silnim uplivima turskih, arapskih i sličnih donacija religijskog karaktera.
Ako već koristimo tu liniju, bolje neka se ulaže u dovođenje turskih i arapskih investitora koji bi otvorili svoje podružnice tekstilne, prehrambene ili metalne industrije u Zenici, a ne da se forsiraju ovakvi indoktrinatorsko-polupolitički projekti.
Ako već koristimo tu liniju, bolje neka se ulaže u dovođenje turskih i arapskih investitora koji bi otvorili svoje podružnice tekstilne, prehrambene ili metalne industrije u Zenici, a ne da se forsiraju ovakvi indoktrinatorsko-polupolitički projekti.
- kamen spoticanja
#5984 Re: Zeničani
Investitor odredjuje pravilaEborg wrote:Aha, pa to je OK. Danke!Lijep je to potez ali, iskren da budem, ne volim previše ove merhametli-religijske saradnje sa gradskom upravom, bez obzira o kojoj religiji se radilo. Postat će Zenica k'o Kosovo sa silnim uplivima turskih, arapskih i sličnih donacija religijskog karaktera.
- Casual's
#5985 Re: Zeničani
haj ti ugodi nama ccc jesmo šljam od ljudi ebo ti nas
-
Eborg
#5986 Re: Zeničani
Neka investitora i hvala im.
Govorim o rukovodstvu grada. Oni najviše vrte oko islamskog centra, islamskog fakulteta, ovakvih islamskih internata i slično. To sve zajedno je možda 10 novih radnih mjesta a višemilionski projekti.
Neka se malo zabave i oko ostalih investitora bez tog predznaka ili fokusa na duhovni segment.
Govorim o rukovodstvu grada. Oni najviše vrte oko islamskog centra, islamskog fakulteta, ovakvih islamskih internata i slično. To sve zajedno je možda 10 novih radnih mjesta a višemilionski projekti.
Neka se malo zabave i oko ostalih investitora bez tog predznaka ili fokusa na duhovni segment.
- kamen spoticanja
#5987 Re: Zeničani
Slazemo se, da ne bude zabuneEborg wrote:Neka investitora i hvala im.
- Freamon Lester
#5988 Re: Zeničani
Nego sta kazete - investitori odredjuju pravila? Da malo pitamo FAD Jelah o tome...
- Casual's
#5989 Re: Zeničani
" Današnjem otvorenju internata, koji može primiti oko 100 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata Univerziteta u Zenici koji nisu u mogućnosti plaćati sebi smještaj "..a vidi komentara..sramota majka mu stara, sramota..Nađite vi te investitore kad vam Turci smetaju.
- Freamon Lester
#5990 Re: Zeničani
Da je tebi okrenuti da nekome turci smetaju pa neka ide sve u pm. Meni smeta sto se ova nasa politicka bolumenta skupila, od ambasadora do nacelnika i svih ostalih parazita na otvaranju INTERNATA. Sjeca li se neko kada je zadnji put u ovom gradu otvoreno nesto sto ce uposliti 100 ili 200 ljudi? Kakav proizvodni pogon? Nema. E o tome se ovdje govori. A ti zapeo na turcima... De malo progledaj dalje. Sto se mene tice mogu napraviti jos 10 ovakvih i HVALA im ali ovdje nije rijec o njima, vec o nasim politicarima koji nisu u stanju da otvore radna mijesta i privuku investitore.Casual's wrote:" Današnjem otvorenju internata, koji može primiti oko 100 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata Univerziteta u Zenici koji nisu u mogućnosti plaćati sebi smještaj "..a vidi komentara..sramota majka mu stara, sramota..Nađite vi te investitore kad vam Turci smetaju.
Dakle, ovo je izuzetno lijep i fin potez ove organizacije, ali molim te lijepo nemoj brkati pojmove donacija i investicija.
-
Kralj Tvrtko I.
#5991 Re: Zeničani
Jel ima neko da zivi u zgradi "Jabuka"?
Treba mi informacija o grijanju, posto imaju instalirane kalorimetre pa da mi neko objasni ako zna kako se to placa u ljetnom/zimskom rezimu?
I kakva je situacija opcenito u toj zgradi? Isplatili se kupovati stan?
Treba mi informacija o grijanju, posto imaju instalirane kalorimetre pa da mi neko objasni ako zna kako se to placa u ljetnom/zimskom rezimu?
I kakva je situacija opcenito u toj zgradi? Isplatili se kupovati stan?
- Casual's
#5992 Re: Zeničani
Ok, kakve onda veze ima besplatni internat kojeg su ovi ljudi otvorili sa tom temom ?! I u njemu će se zaposliti 10ak osoba.Freamon Lester wrote:Da je tebi okrenuti da nekome turci smetaju pa neka ide sve u pm. Meni smeta sto se ova nasa politicka bolumenta skupila, od ambasadora do nacelnika i svih ostalih parazita na otvaranju INTERNATA. Sjeca li se neko kada je zadnji put u ovom gradu otvoreno nesto sto ce uposliti 100 ili 200 ljudi? Kakav proizvodni pogon? Nema. E o tome se ovdje govori. A ti zapeo na turcima... De malo progledaj dalje. Sto se mene tice mogu napraviti jos 10 ovakvih i HVALA im ali ovdje nije rijec o njima, vec o nasim politicarima koji nisu u stanju da otvore radna mijesta i privuku investitore.Casual's wrote:" Današnjem otvorenju internata, koji može primiti oko 100 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata Univerziteta u Zenici koji nisu u mogućnosti plaćati sebi smještaj "..a vidi komentara..sramota majka mu stara, sramota..Nađite vi te investitore kad vam Turci smetaju.
Dakle, ovo je izuzetno lijep i fin potez ove organizacije, ali molim te lijepo nemoj brkati pojmove donacija i investicija.
Nije niko glup jarane. Smeta ti što nisu investirali ? Kome ? Vidi matereti, problem što se otvorio besplatni internat za muškarce...što nije fabriku otvorio
Zašto se ne bi skupili, baš na otvaranju INTERNATA kako kažeš? Skupe se i na otvaranju česme..to nije ni tvoj, ni moj problem. Bilo je glasanje, glasalo se kako se glasalo i sad se mogu i slikati.
Nemoj ti mene ništa molit, nit mi govorit gdje i kako da gleadm...de ti malo pljucni
- Freamon Lester
#5993 Re: Zeničani
Kao sto sam rekao nauci razlikovati sadaku od investicije. Sve ostalo je tvoje prosipanje iz supljeg u prazno...Casual's wrote: Ok, kakve onda veze ima besplatni internat kojeg su ovi ljudi otvorili sa tom temom ?! I u njemu će se zaposliti 10ak osoba.
Nije niko glup jarane. Smeta ti što nisu investirali ? Kome ? Vidi matereti, problem što se otvorio besplatni internat za muškarce...što nije fabriku otvorioKome, opet ? Kurceviti Bošnjo će i tu nać manu
Zašto se ne bi skupili, baš na otvaranju INTERNATA kako kažeš? Skupe se i na otvaranju česme..to nije ni tvoj, ni moj problem. Bilo je glasanje, glasalo se kako se glasalo i sad se mogu i slikati.
Nemoj ti mene ništa molit, nit mi govorit gdje i kako da gleadm...de ti malo pljucni
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5994 Re: Zeničani
Muski internat?
- Lalena
#5995 Re: Gdje u Zenici...?
Treba mi info... gdje u Zenici mogu kupiti rukometnu loptu? Treba mi malo bolja, ne mora biti bas najskuplja i najbolja, ali makar kakva dobra/bolja replika...
Zelim pokloniti djetetu koje trenira rukomet (znaci djecija velicina), najjednostavnije bi mi bilo da kupim usput... Dugo nisam bila u Zenici, i ne znam gdje ima kakva prodavnica sportske opreme ili sl.?!
Zelim pokloniti djetetu koje trenira rukomet (znaci djecija velicina), najjednostavnije bi mi bilo da kupim usput... Dugo nisam bila u Zenici, i ne znam gdje ima kakva prodavnica sportske opreme ili sl.?!
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#5996 Re: Gdje u Zenici...?
Pogledaj u šoping centru, dole imaju 3-4 sportske radnje, mislim da sam viđao rukometne lopte.
- Freamon Lester
#5997 Re: Gdje u Zenici...?
Ako nema u Zenici u Intersportu (GMS Vitez) ima sigurno. U Zenici se ona velika prodavnica sportske opreme u trznom zatvorila, a ove tri sto rade vise su koncentrisane na sportsku odjecu.Lalena wrote:Treba mi info... gdje u Zenici mogu kupiti rukometnu loptu? Treba mi malo bolja, ne mora biti bas najskuplja i najbolja, ali makar kakva dobra/bolja replika...
-
kakavdanakneiskustvu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5999 Re: Zeničani
Podrzavam! Ali svakog jednako pisati i kaznjavati!
- Lalena
#6000 Re: Gdje u Zenici...?
Hvala, nadam se da cu naci...