Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
moon_walker_90

#5976 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by moon_walker_90 »

staradis wrote:Mene je strah da ce radovi nakon izbora usporiti
I mene :roll: a imam neki predosjecaj da hoce...nadam se da me osjecaj vara...ako nista,makar je ovo bilo pozitivno u proteklom periodu...Zasto se sve mora vrtiti oko glupe politike? :roll: Ako ljudi dobro rade posao,bez obzira kakav,ostavi ih,bez obzira ciji dres nose,ako svima donosi dobro...ili ja mozda ne razmisljam u redu? :roll:
M e m o

#5977 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

zato što menadžement i upravne odbore javnih preduzeča a među kojima je i JP Auto ceste FBH, na nesreću, postavljaju baksuzi političari
pa tako se jasno vidi da su otvaranje ovih dionica namjerno tempirali pred izbore
i da ništa nisu uradili da se nastavi izgradnja, jer očigledno crvendaći kalkulišu da neće ponovo dobit izbore
ostaje samo aktivno jedno jedino rdilište: dionica Svilaj - Odžak
a trebalo bi dalje da pucaju radovi na narednim dionicama od Tarčina prema Konjicu, dalje od Zenice jug prema Banlozima i od Zvirovića prema Počitelju....ali ništa od tog
cadburry

#5978 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by cadburry »

M e m o wrote:zato što menadžement i upravne odbore javnih preduzeča a među kojima je i JP Auto ceste FBH, na nesreću, postavljaju baksuzi političari
pa tako se jasno vidi da su otvaranje ovih dionica namjerno tempirali pred izbore
i da ništa nisu uradili da se nastavi izgradnja, jer očigledno crvendaći kalkulišu da neće ponovo dobit izbore
ostaje samo aktivno jedno jedino rdilište: dionica Svilaj - Odžak
a trebalo bi dalje da pucaju radovi na narednim dionicama od Tarčina prema Konjicu, dalje od Zenice jug prema Banlozima i od Zvirovića prema Počitelju....ali ništa od tog
Do kraja godine bi trebala biti otvorena gradilišta Drivuša-Klopče i Klopče-Donja Gračanica, koliko ja znam. A početkom naredne, i Zvirovići-Počitelj gradilište.

Poslije toga, ono što je najbliže izgradnji, ako se ne varam, su dionice Tarčin-Konjic i Lašva-Nević Polje (kod Travnika) jer za njih postoji urađen glavni projekt. Pri tome, čak je na dionici Tarčin-Konjic završeno 25% eksproprijacije, dok na ovoj drugoj dionici eksproprijacija još nije započela.

Uz sposoban menadžment, mislim da bi do kraja 2015. izgradnja mogla započeti i na ovim dinicama.

Ispravite me ako griješim u nečemu, budući da ja nisam sturčnjak.
M e m o

#5979 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

poenta je na tome "trebalo bi"

ja govorim o tome da su na tim dionicama već uveliko MORALI da pucaju radovi već sada, da nema dakle zastoja, da dalje ide dionica od Tarčina, od Zvirovića, od Drivuše...
Labirint

#5980 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Labirint »

mayab wrote:
Država wrote:Juče maHsuz o'šo u Zenicu da vidim onaj tunel. Ostao sam bukvalno bez teksta. FANTASTIČNO!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
I ja u ponedeljak prvi put tunelom za Zenicu, i stvarno je lijep dozivljaj, šareno u pm,ali stvarno...........dakle zna li iko čemu one PLAVE led diode na zidu tunela na cca metar visine.Otkud uopce plava boja u prometnoj signalizaciji, osim u Formuli 1?
Ono mi se cini nepotrebnim, i mimo propisa, kao da je neki rodjo koji se bavi prodajom led rasvjete imao viska i plavih LEDova, i sta ces moralo se kupiti i ugraditi, a i "ugraditi"
:?: :?: :?:
Nije nikakav rodjo niti ugradnja (ovaj put :D) nego jednostavno po standardima i propisima "plave diode" ti sugerisu razdaljinu izmedju tebe i vozila ispred tj dvije su minimalne da budu medju vama, pogotovo ako vozis kamiJon ;)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5981 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Meni je zanimljivo kada neko kaze glasat cu za SDP jer su ONI IZGRADILI AUTO PUT. Pa budalo jedan, nisu oni izgradili put svojim parama, vec TVOJIM/NASIM.
fau vau

#5982 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

dionica Vlakovo - Lepenica

Image
Image
Alfons Kauders

#5983 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

un1ted wrote:Meni je zanimljivo kada neko kaze glasat cu za SDP jer su ONI IZGRADILI AUTO PUT. Pa budalo jedan, nisu oni izgradili put svojim parama, vec TVOJIM/NASIM.
tacno

ali isto tako neki su od tih nasih para kupovali talgo vozove i ona koncarova sranja... tako da... moglo je i gore
fau vau

#5984 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

intezitet prometa na magistralnim cestama Federacije

Image
fau vau

#5985 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

Sutra otvaranje: Provozajte se dionicom autoceste petlja Međugorje - Bijača

http://www.klix.ba/biznis/privreda/sutr ... /140915009

edin_the

#5986 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Prelijepo :bih: :bih: :thumbup: Prije nego što dežurni pljuvači započnu svoje, očigledno je da je ovo snimano prije par dana kad još uvijek nije bilo gotovo završno ušminkavanje ceste
dustaban

#5987 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

Alfons Kauders wrote:
un1ted wrote:Meni je zanimljivo kada neko kaze glasat cu za SDP jer su ONI IZGRADILI AUTO PUT. Pa budalo jedan, nisu oni izgradili put svojim parama, vec TVOJIM/NASIM.
tacno
ali isto tako neki su od tih nasih para kupovali talgo vozove i ona koncarova sranja... tako da... moglo je i gore
Ja cu glasati za Nihada Imamovica jer su mi u ASA autu onomad za MOJE pare dali Skodu a ne recimo Daciu!

(svasta ce covjek ovdje cuti - "treba u guzicu ljubiti nekoga ko trosi nase pare" !)
OldMayor

#5988 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

dustaban wrote:
Alfons Kauders wrote:
tacno
Ja cu glasati za Nihada Imamovica jer su mi u ASA autu onomad za MOJE pare dali Skodu a ne recimo Daciu!

(svasta ce covjek ovdje cuti - "treba u guzicu ljubiti nekoga ko trosi nase pare" !)
E jbt vas dvojica ko da zivite u Svicarskoj, pa vam kao cudno. U kakvoj posranoj drzavi zivimo za svaku marku koja nije ukradena, a investirana je moramo biti prezadovoljni. Jos vam covjek fino naveo primjer kako se lova moze 'investirati' i opet vam nije jasno.

Ja ne kazem da je SDP olicenje razvoja ekonomije i postenja, ali kod autoputa su odradili fin posao. Mada nisu ga oni pravili, ali eto svog covjeka su progurali na celo. Da se ovako radilo prosli mandat, mi bi imali 200km puta, umjesto 100km.

Mene boli neka stvar ko ce pobjediti naredne izbore i ko ce biti na celu autocesta, samo neka nastave ovim i jacim tempom.
Alfons Kauders

#5989 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

dustaban wrote:
Alfons Kauders wrote:
tacno

Smiri se i popij tablete.

Pare su nase i utrosene su na nesto sto ogromna vecina stanovnistva podrzava. Samo na forumu se naleti na kriticare koji smatraju da je bolje dijeliti sadaku i grantove nego graditi infrastrukturu. U stvarnom zivotu ih nema, jer znaju da bi ispali totalni jebeni klocevi.

Sto kaze Mayor, zaboli me neka stvar ko ce biti na vlasti, samo neka se gradi. To je ocito ovdje najveci problem, stranka na vlasti, a ne projekt.

A usporedba Skode i Dacie sa Talgo vozovima i autoputevima nema smisla. Oba su solidna auta koja ce godinama sluziti svrsi. Razlika je u nijansama. Vozovi su bili idiotski trosak koji je stvorio samo stetu. Od novca koji je utrosen na njih mogli smo izgraditi jos desetak kilometara puta prema sjeveru i ubirati nesto malo cestarine. Sad placamo kamate na kredit za vozove koji trunu. Dakle nidje veze.
fau vau

#5990 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

ne vole hrvati zapadne Hercegovine ćirilicu pa to ti je

dionica nije ni otvorena a oni već "prepravili" natpise

Image
dustaban

#5991 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

fau vau wrote:ne vole hrvati zapadne Hercegovine ćirilicu pa to ti je

Image
Nije ovdje mjesto da se orica o ovome, ali sad je prilika.

Dakle meni "koji sam "podrijetlom crnogorac" cirilica, logicno, nije mrska :mrgreen: !

Ali stvarno mi idu na racku ovi dvojezicni natpisi. Koja je to samo zajebancija u tehnickom smislu da ne pominjem politiku. Ne znam je li ovo rezultat nekog propisa ili tek manifestacija multikulturalnosti, ali stvarno ne vidim razloga da se za svako jebeno mjesto pise dvaput njegov naziv. Neki dan prolazim kroz Vitez, kada tamo na tabli neka trojka, jedva skontah da to treba da znaci "zapad"!
Dakle, em je tehnicki komplikovano, em politicki provokativno, em jebiga zbunjujuce, pogotovo nekome sa strane.
Hajvan

#5992 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

Legoše
fau vau wrote:ne vole hrvati zapadne Hercegovine ćirilicu pa to ti je

Image
edin_the

#5993 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

dustaban wrote:
Nije ovdje mjesto da se orica o ovome, ali sad je prilika.

Dakle meni "koji sam "podrijetlom crnogorac" cirilica, logicno, nije mrska :mrgreen: !

Ali stvarno mi idu na racku ovi dvojezicni natpisi. Koja je to samo zajebancija u tehnickom smislu da ne pominjem politiku. Ne znam je li ovo rezultat nekog propisa ili tek manifestacija multikulturalnosti, ali stvarno ne vidim razloga da se za svako jebeno mjesto pise dvaput njegov naziv. Neki dan prolazim kroz Vitez, kada tamo na tabli neka trojka, jedva skontah da to treba da znaci "zapad"!
Dakle, em je tehnicki komplikovano, em politicki provokativno, em jebiga zbunjujuce, pogotovo nekome sa strane.
Da nije tako imali bismo na 49% čisto ćirilicu a na 51% čisto latinicu, ovo predstavlja nekakav kompromis. Onda bi tek to bilo provokativno...
M e m o

#5994 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

izmjeril iko sa trip brojačem kolko ima km od naplatnih kućica u Jošanici do naplatnih kućica Zenica jug/Drivuša
ili obratno ?
OldMayor

#5995 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

Ja samo ne mogu da skontam kakav je to propuh u mozgu pa mu je toliko mrska cirilica da je mora prekrizit na svakom jebenom znaku.

To treba rigorozno kaznjavat.

Normalno da bi lakse bilo da sve bude na latinici, ali ako vec mora bit i na cirilici, pa pusti ga jbmu. Novo sve jbt i daj unisti.

Da ima normalne drzave, fino bi se ta balavurdija pofatala, pa mu odrezes kaznu jedno 500 KM za unistavanje imovine, qrac bi njemu ikad vise palo napamet da sara okolo.
karanana

#5996 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

u sdp-ovom mandatu jedina dionica koja se pocela raditi i koja je zavrsena je ova dole u hercegovini, dakle nekih 10ak kilometara ako se ne varam.

ali, eto oni su izgradili i zaobilaznicu koja je kad su oni dosli bila 80% zavrsena. je li i onaj tunel prije zenice zapocet prije njih?
M e m o

#5997 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

karanana wrote:u sdp-ovom mandatu jedina dionica koja se pocela raditi i koja je zavrsena je ova dole u hercegovini, dakle nekih 10ak kilometara ako se ne varam.

ali, eto oni su izgradili i zaobilaznicu koja je kad su oni dosli bila 80% zavrsena. je li i onaj tunel prije zenice zapocet prije njih?
već sam to postavljo, eto sam skontaj

Hronologija dosadašnje izgradnje AC

Image
fau vau

#5998 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

OldMayor wrote:Ja samo ne mogu da skontam kakav je to propuh u mozgu pa mu je toliko mrska cirilica da je mora prekrizit na svakom jebenom znaku.

izgleda da su ovi pretpostavljali tako neko huliganstvo, pa su po svoj prilici znakove "umotali" u neki celofan, šta li, tako da je ovo trenutno šarano po celofanu
valjda će to sutra skinut za otvaranje da ne bi bilo "sramote" i da bi bar taj dan bilo sve regularno i čisto
ali, bez obzira neće dugo to potrajat da ne bude išarano

Image
drug_profi

#5999 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ali to mora uci na cestu. Voziti njome. Ponijeti merdevine. Boju. Nije to samo huliganstvo.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
kakaljin

#6000 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

fau vau wrote:
OldMayor wrote:Ja samo ne mogu da skontam kakav je to propuh u mozgu pa mu je toliko mrska cirilica da je mora prekrizit na svakom jebenom znaku.

izgleda da su ovi pretpostavljali tako neko huliganstvo, pa su po svoj prilici znakove "umotali" u neki celofan, šta li, tako da je ovo trenutno šarano po celofanu
valjda će to sutra skinut za otvaranje da ne bi bilo "sramote" i da bi bar taj dan bilo sve regularno i čisto
ali, bez obzira neće dugo to potrajat da ne bude išarano

Image

Kada se pusti u promet tesko ce moci kao sada da se stane a da te neprimjeti redarska sluzba.
Post Reply