GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MOSALJOZE

#5976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

DiplomataSaSela wrote:
obelix1 wrote:Podrška radnicima GRASA taman hodao još mjesec dana.
http://tvsa.ba/ba/vijesti/ekipa_tvsa_u_ ... c.facebook
Da je normalna drzava ovo bi sve trebalo pohapsit...dobili plate i opet nece...ocigledno dirigovanje onih koji hoce nazad na vlast u KS...podsjeca me na onaj jadni pokret DOSTA i njihove proteste...samo ovaj put ce se malo teze vratiti...
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2
Sve je politika.Šta misliš šta su oni radili tih godina(ne branim SDA niti bilo koga,ali ovo je bilo "ofirno"necu da odemo u pogrešnom pravcu,ali u svemu je politika pa tako i ovde.
blue033

#5977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by blue033 »

hodža wrote:
O'zone wrote:Ovako kako je sad izgleda kao konačni kraj GRASA, mada kakvu expertnu vladu imamo to će biti onaj ružni kraj gdje će na kraju sve biti uništeno i rasprodato i imat ćemo još jedan fin,sjajni tržni centar i tablu da se tu nalazilo Gradsko saobraćajno preduzeće.

Žalosno je što je ovo samo početak, očekujem u sljedećih mjesec-dva da će se desiti isto sa profesorima i nastavnicima,Klničkim centrom,javnim institucijama drugog značaja... Para nema, budžet se puni na kapljku a odliv je ko korito Miljacke, privreda više ne može da izdrži namete,firme se lagano gase ili smanjuju obim posla na minimum.

Sve ovo se događa zbog sukoba dvije sujetne strane koje žele da budu glavne. svoj privatni rat za fotelje su proširili na sve i rezultat ćemo vidjeti veoma brzo i on neće biti lijep ali opet po nas
.
:thumbup:
Iz tvoje tastature u božje uši, jedino rješenje je da čitav sistem doživi kolaps što prije. Odavno sve ide u tom pravcu tako da je bolje da se to desi ubrzo. Najbolje da Kanton bankrotira da mu banke blokiraju račune i da firme ne mogu uplaćivati poreze i sl. Tako bi bar privreda stala malo na noge.

djes_ba wrote:necemo vise samo priznaj koliko si dobila ponuda u PP da te voze kuci
sad sa se vratimo na temu
jos jednom molba ko god ide kuci a ima prazno mjesto u auto neka se pridruzi i poveze nekoga :thumbup: :thumbup:
Ne pada mi na pamet, svaki taj koji pješači je 99% glasač neke od lopovskih stranaka ( moje lično mišljenje je da su sve lopovske, čak i ova nova Komšićeva) i LIČNO je kriv za ovo stanje. Svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke.
DiplomataSaSela

#5978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DiplomataSaSela »

MOSALJOZE wrote:I opet se sve svodi na političko prepucavanje.Ovaj kriv,nije kriv jest,ruši vladu tamo vamo.SDP vamo sbb tamo pa do kada ljudi moji.Pljujete političare,a kad neko dirne u VAŠU partiju onda nisu lopovi,vi ste lopovi tajkuni itd....
Pa vidi se s neba da je politicki strajk i da ih neko napucava non-stop...mada su se i oni osilili previse...
vjesticanametli

#5979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

petunija wrote:
vjesticanametli wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jao vidi nas hajmo osnovati svoje udruzenje
zvacemo se zakrpa doo
ja u subotu taxiram :lol:
Ja očekujem da u subotu ideš neDŽe drugo :D :sax:
a ko ce nam zaraditi za kafanu jel jel
odoh u subotu voziti i u nedjelju se skijamo :D :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

šta je ovo
dijelit će otkaze onima koji ne krenu voziti

:?
matsuda

#5981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matsuda »

blue033 wrote:
djes_ba wrote:necemo vise samo priznaj koliko si dobila ponuda u PP da te voze kuci
sad sa se vratimo na temu
jos jednom molba ko god ide kuci a ima prazno mjesto u auto neka se pridruzi i poveze nekoga :thumbup: :thumbup:
Ne pada mi na pamet, svaki taj koji pješači je 99% glasač neke od lopovskih stranaka ( moje lično mišljenje je da su sve lopovske, čak i ova nova Komšićeva) i LIČNO je kriv za ovo stanje. Svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke.

A ovi sto imaju aute nisu glascci lopovskih stranaka?
Afrodita89

#5982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Afrodita89 »

Black swan wrote:šta je ovo

Gdje to piše ?
obelix1

#5983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

DiplomataSaSela wrote:
Da je normalna drzava ovo bi sve trebalo pohapsit...dobili plate i opet nece...ocigledno dirigovanje onih koji hoce nazad na vlast u KS...podsjeca me na onaj jadni pokret DOSTA i njihove proteste...samo ovaj put ce se malo teze vratiti...
Jebo politiku i stranke, ljudi su pokazali da imaju muda da se bore za svoja prava, od kad je rat stao ovaj narod se pretvorio u narod pič..ca sa jedinom konstatacijom" šuti dobroje nek samo nepuca"
Ma hodat ću koliko god treba samo nek istraju u svojoj borbi, neću im se priključiti niti ću protestvovati, samo ću pješačiti i tako dati svoj doprinos.

PS. EVO SPREMAM SE DA ODVALIM OD HIGIJENSKOG DO DOBRINJE
Last edited by obelix1 on 04/04/2013 15:49, edited 1 time in total.
kox

#5984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

k1ks wrote:
kox wrote:
k1ks wrote: Cisto sumnjam da porodica Izetbegovic ima bilo kakvih problema sa GRAS-om, ali zato svi normalni ljudi u Sarajevu imaju. A ko god bude rjesavao ovaj problem nadam se da ce to uraditi masovnim otkazima i disciplinskim postupcima.
Kako nemaju oni su i stvorili dug,koje si godiste ti '? gras je kolaps dozivio do 2006 g. Sav novac su izvukli iz njega,znas li ko je direktor tad bio ?? Clan cije partije :run:
E, hajde javi centrali da provjeri koliko imam godina i pitaj Hadzica hoce li opet nociti u GRAS-u. I usput provjeri koliko godina je SDP bio na vlasti u Kantonu Sarajevo i sta je za to vrijeme uradio po pitanju gradskog saobracaja. Ili ides parolom 'mi smo stoka, al' su oni veca' ?
Dr. Kuca

#5985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

k1ks wrote:
Isto mislimo :) jedini koji su ustali protiv tiranije 8-) bas da vidim kako ce porodica Corleone (citaj porodica Izetbegovic) rijesit problem sa ovim ljudima :run:
Zato ce nas damir hadzi i sratko lagumdjija povesti u visine sa fikretom musicem il onaj soson sa fbiove potjernice :lol: :lol: :lol:

Politicki strajk. Svi znaju da predsjednistvo sindikata kom.priv.gras pripada SDP da su punopravni clanovi itd. Himzanija i Muminovic svaki dan idu na brifing kod Hadzica. Itd. Sjetite se izjave ono retardinja Musica kad je osto bez stolice i prijetnji! Sreca pa su radnici Grasa neuki i neobrazovani, bar vecina. Vozaci itd.
obelix1

#5986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

Dr. Kuca wrote:
k1ks wrote:
Isto mislimo :) jedini koji su ustali protiv tiranije 8-) bas da vidim kako ce porodica Corleone (citaj porodica Izetbegovic) rijesit problem sa ovim ljudima :run:
Zato ce nas damir hadzi i sratko lagumdjija povesti u visine sa fikretom musicem il onaj soson sa fbiove potjernice :lol: :lol: :lol:

Politicki strajk. Svi znaju da predsjednistvo sindikata kom.priv.gras pripada SDP da su punopravni clanovi itd. Himzanija i Muminovic svaki dan idu na brifing kod Hadzica. Itd. Sjetite se izjave ono retardinja Musica kad je osto bez stolice i prijetnji! Sreca pa su radnici Grasa neuki i neobrazovani, bar vecina. Vozaci itd.
Po toj logici ko god hoće platu sa uplaćenim doprinosima je SDPovac.Zanimljivo!
Dr. Kuca

#5987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Cuj da vlada plati struju :lol: :lol: :lol: :lol: A sta ce oni? Samo da sjede jel? Da ne rade nsita i da strajkuju :lol: :lol: :lol: kakva ubleha :run:
notabene

#5988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by notabene »

Kako je normalno da u jednoj "državi" koja nije država sa svojim "građanima" koji nisu građani, jer ne postoji država, ni društvo, i tako dalje, dalje, ljudi, vozaci grasa koji se ovako bahato ponašaju prolaze nekažnjeno od strane pravnog aparata.. Pa kako je to moguce da oni smiju ovo da rade preko mojih i vaših leđa, preko leđa obicnih građana koji nisu krivi za njihove probleme. Zašto kukavice seljačke nisu autobusima blokirali vladu i sl. ustanove koje su direktno odgovorne za njihov problem??? Kako je moguce da policija još uvjek ne reagira na ovakvo ponašanje, da neko sa 1300km plate (profesorske plate i doktorske) iskazuje svoje nezadovoljstvo na građanima koji, ponavljam nisu krivi i nisu im dovoljno jaka leđa da ovo podnesu... Zašto ce kada se malo odmore i skontaju da ce se vratiti na posao proci nekažnjeno? Pa ko su oni u ovom gradu da se tako bahato ponašaju. Pravne istitucije bi svakako trebale reagovati i dati otkaze svima ko god ne želi da radi, pa taman da svi do jednog dobiju otkaze, ima mladih ljudi koji bi za 500KM VOZILI I BILI ZADOVOLJNI U DANAŠNJEM VREMENU!!! Da ne govorim o tome da bi vec sada u ovom trenutku policija trebala, da je ovo pravna i zakonska država reagovati.. Ovo je zakonski nedopustivo, ali nažalost kriminal najveci je u tuzilaštvu, sudovima i sl.. svima ovo ide trenutno na ruku...
privremeni

#5989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by privremeni »

DiplomataSaSela wrote:
jasta, sve pohapsit i strpat u zatvor.. upss :-) nemamo zatvora
a nemamo ni normalnu drzavu, :skoljka:
bas me cudi :shock:
MOSALJOZE

#5990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Čini mi se da je slogan išao ovako:"U državi za čovjeka,gdje narod NE ZNA za bolju budućnost".
To vam je poenta :D
JThomas

#5991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ovdje se opet mijenjaju teze, nije riječ ni o ljudima, ni o radnicima, nego o grasovcima...
DiplomataSaSela

#5992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

obelix1 wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Jebo politiku i stranke, ljudi su pokazali da imaju muda da se bore za svoja prava, od kad je rat stao ovaj narod se pretvorio u narod pič..ca sa jedinom konstatacijom" šuti dobroje nek samo nepuca"
Ma hodat ću koliko god treba samo nek istraju u svojoj borbi, neću im se priključiti niti ću protestvovati, samo ću pješačiti i tako dati svoj doprinos.

PS. EVO SPREMAM SE DA ODVALIM OD HIGIJENSKOG DO DOBRINJE
Ne ineteresuju ni mene stranke al ovo je vise nego ocito o cemu se radi...od 1700 zaposlenih uvijek jedna te ista grupa njih stotinjak pravi frku i ovaj himzanija...sretna setnja...a lijep je i dan :-D
Truba

#5993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

Afrodita89 wrote:
Black swan wrote:šta je ovo

Gdje to piše ?
na avazu ne znam jel ložiona
MOSALJOZE

#5994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Grasuje štrajk,ugodnu šetnju želi vam GRAS... :roll:
hhaarree

#5995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

To za otkaze im je porucila godspodja Mubera Begic-Ziga a oni su njoj porucili da ce je smijenit :mrgreen: (ne zezam se)
MOSALJOZE

#5996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/nap ... i-policija
Jeli ovo zbog čitanosti ovako ili nešto drugo ne znam,ali mi nije jasno ovo: Stigla je i policija koja je naredila da se sklone sva vozila koja su postavljena na šine kako bi tramvaju mogli neometano proći.

Međutim, radnici uprkos posljednjem nalogu direktorice Mubere Begić-Žiga da se uspostavi javni prijevoz do 16 sata, ne žele da voze. Skupili su se i stali na kapiju i tvrde da neće dozvoliti da bilo koje vozilo izađe iz kruga GRAS-a.
Pa policijo draga pendrek u ruke i rastjeraj to.
Truba

#5997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

budale će početi paliti tramvaje ba
O'zone
Globalni moderator

#5998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Sve je to isto evo npr.
Željezničari u FBiH nastavljaju štrajk unatoč tužbi

Štrajk željezničara se nastavlja unatoč tome što je Uprava Željeznica FBiH podnijela sudu tužbu protiv sindikata u ovom preduzećum izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područja infrastrukture Željeznica FBiH Igor Boban

"Čekat ćemo odluku suda koju ćemo ispoštovati. Ukoliko sud donese odluku da je štrajk zakonit mi ćemo proširiti svoje zahtjeve", dodao je Boban. Na današnjem sastanku između predstavnika Uprave društva, sindikata koji djeluju u Željeznicama FBiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH u Sarajevu predložen je sporazum koji je trebao prekinuti četvrerodneveni štrajk u Željeznicama FBiH.

"Ministarstvo prometa i sindikati su htjeli potpisati sporazum o rješavanju sindikalnih zahtjeva povodom generalnog štrajka željezničara, ali je on bio neprihvatljiv za Upravu društva. U tom sporazumu među ostalim navode se rokovi isplate plata za februar i mart, te da se Uprava obavezuje da će povući tužbu protiv sindikata", dodao je Boban, napominjući da Upravi Željeznica nije bila prihvatljiva niti jedna stavka iz tog sporazuma, pa su ga odbili potpisati.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić u izjavi medijima nakon sastanka naglasio je da svaki dan štrajka proizvodi nove štete. Dnevno je to oko 200.000 maraka, napomenuo je Bijedić.

Dugoročno rješenje je u tematskoj sjednici posvećenoj Željeznicama. Na toj sjednici bi trebao biti razmatran i Zakon o finansijskoj konsolidaciji Željeznica koji je jako bitan za njeno daljnje poslovanje.

Bijedić je napomenuo da postoje višegodišnji, nagomilani problemi koje treba sistemski riješiti, od broja zaposlenih, nekih dugova, pa do međunarodnih kredita.
E sad iz prve ruke znam da je plata u upravi željeznica FBiH uvjek na vrijeme a evo ostalom askeru kasni i nisu je primili za Februar i Mart.
O'zone
Globalni moderator

#5999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Ako je tačna informacija sa terena koju objavljuje ABA3 mislim da će sad da postane praaaaavo interesantno.
DiplomataSaSela

#6000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

O'zone wrote:Ako je tačna informacija sa terena koju objavljuje ABA3 mislim da će sad da postane praaaaavo interesantno.
Koce vjerovat avazu...lazu petljaju i zakuhavaju...mada bi bilo dobro da je tacno...
Post Reply