SDA-All about

Post Reply
Paranoid

#5976 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Hodidid wrote:Kakva im je to voda?
...sveta...by Selimovići...kad se napiješ, više nikad ne kupuješ Avaz.. 8-)
Hodidid

#5977 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

Paranoid wrote:
Hodidid wrote:Kakva im je to voda?
...sveta...by Selimovići...kad se napiješ, više nikad ne kupuješ Avaz.. 8-)
Cuj tog belaja. A sto bogati masu rukicama zna li se?
MaxPayne

#5978 Re: SDA-All about

Post by MaxPayne »

JoseMujica wrote:jel to tako gledano iz minkenske perspektive i utemeljno na pisanju hAvaza?

pročitaj der koju knjigu što je rahmetlija napisao...ako ima i jedna u kojoj je Bosna subjekt a ne objekt radnje sam sebe banujem.

Alija je posvetio život Islamu. Islam nije Bosna.

I ne mrzim ga uopće nego iznosim činjenice koje vi mrzite, pa vam je jedina linija odbrane ostala da svoju mržnju projecirate i zamjenom teza poturate meni. Čitajte pa će te znati ko šta mrzi :-)
Dobro je nas zeznuo Aljo, muslimane posebno ali on je valjda i dan danas sveta krava u koju se ne dira.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5979 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Pa prizivaju kosmicku moc :-) ...nesto iz svemira, neki vanzemaljci :roll: , nesto...nemoguce da ne znas to ludilo koje se desavalo mjesecima u Zetri. :D

Jos lik kasnije dobio neku zvanicnu zahvalnicu od grada ili kantona, nisam bas siguran sa kojeg nivoa vlasti..ali svakako smijesno, tuzno i karikaturno.
Hodidid

#5980 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

@libero: Ma ne pratim ti ja te iscjelitelje tipa Torabija i tome slicno. Cuo sam za tog lika na forumu ali o njemu nemam blage veze ni ko je ni sta je.

Znam da se bila digla nesto prasina oko toga da je ublehas tezi ali nisam znao da je ovoliko svijeta dolazilo na te njegove seanse. Lele pa mi smo skroz nahebali ako nam je narod ovako tup.
Harry Tuttle

#5981 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

Co0l wrote:
hercegovac_pravi wrote:Interesantno će biti vidjeti odjek stava "velikog voDŽE" u pogledu spremnosti SDP-a na vanrednim izborima!? Da li je SDA politički spremna da jedan takav korak i prihvati? Osobito uzimajući u obzir ogroman unutarstranački raskol koji je u SDA više već očigledan?
Hoće li se SDA nabiti na nos Prudski sporazum kao neoboriv dokaz njihove borbe za jedan običan begovat i borbe za fotelje i beskonačan ostanak u vlasti? Da se razumijemo, SDA je doživjela politički pad na prošlim opštim izborima upravo zbog izostatka podrške MZ-a. Koliko će oslabiti SDA zbog nedostatka političke podrške MZ-a? Gdje će se zaustaviti kriminalne istrage (ove sa kojim je javnost upoznata i još niz drugih koje se rade iza kulisa)?

Sve u svemu, nemojte biti iznenađeni ako skoro komplenta politička struktura u sadašnjoj BiH bude sklonjena. Da, to se odnosi i na Tihića, i Lagumdžiju i Dodika i Čovića i Ljubića kao i na ostale sitne kokošare koje sebe vole nazvati "političirama".

I zbog te konkretne opasnosti po vlastiti politički opstanak "veliki voDŽa" je izdao onaj jučerašnji proglas o mogućim prijevremenim izborima, nadajući se da će MZ i ovaj put stati iza njeg...sve u svemu... :zzzz:
Nije se trebalo cekati dugo da se vidi 'stav MZ-a' povodom prijevremenih izbora-sinoc u Dnevniku BHT-a je gostovao americki ambasador i odmah rekao da to nije rjesenje za bilo sta.I tu se prica o prijevremenim izborima zavrsava i prije nego je pocela.Toga je i Zlaja svjestan i bas zato sto zna da od toga nema nista to je i spomenuo.A i svjestan je da bi bas SDP-u ponajmanje i odgovarali prijevremeni izbori jer ima rezultate lokalnih izbora koji su dobar indikator za to.
bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5982 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pošto je utemeljitelj stranke jedno vrijeme bio Srbin, sad taj karakter izbija na površinu :D
novi.dan.nova.nafaka

#5983 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Harry Tuttle wrote:bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
I šta ima Hari dragi u SDP Centrali, šta se još priča ? :oops:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#5984 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

JoseMujica wrote:pošto je utemeljitelj stranke jedno vrijeme bio Srbin, sad taj karakter izbija na površinu :D

:mrgreen:
Harry Tuttle

#5985 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Harry Tuttle wrote:bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
I šta ima Hari dragi u SDP Centrali, šta se još priča ? :oops:
Kazu, sve dok su sljepi u vecini laksi im je posao. Dan prije toga mi isto rekose u SDA centrali.
Harry Tuttle

#5986 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

prljavi Hare wrote:
JoseMujica wrote:pošto je utemeljitelj stranke jedno vrijeme bio Srbin, sad taj karakter izbija na površinu :D

Co0l

#5987 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Harry Tuttle wrote:
Co0l wrote:
hercegovac_pravi wrote:Interesantno će biti vidjeti odjek stava "velikog voDŽE" u pogledu spremnosti SDP-a na vanrednim izborima!? Da li je SDA politički spremna da jedan takav korak i prihvati? Osobito uzimajući u obzir ogroman unutarstranački raskol koji je u SDA više već očigledan?
Hoće li se SDA nabiti na nos Prudski sporazum kao neoboriv dokaz njihove borbe za jedan običan begovat i borbe za fotelje i beskonačan ostanak u vlasti? Da se razumijemo, SDA je doživjela politički pad na prošlim opštim izborima upravo zbog izostatka podrške MZ-a. Koliko će oslabiti SDA zbog nedostatka političke podrške MZ-a? Gdje će se zaustaviti kriminalne istrage (ove sa kojim je javnost upoznata i još niz drugih koje se rade iza kulisa)?

Sve u svemu, nemojte biti iznenađeni ako skoro komplenta politička struktura u sadašnjoj BiH bude sklonjena. Da, to se odnosi i na Tihića, i Lagumdžiju i Dodika i Čovića i Ljubića kao i na ostale sitne kokošare koje sebe vole nazvati "političirama".

I zbog te konkretne opasnosti po vlastiti politički opstanak "veliki voDŽa" je izdao onaj jučerašnji proglas o mogućim prijevremenim izborima, nadajući se da će MZ i ovaj put stati iza njeg...sve u svemu... :zzzz:
Nije se trebalo cekati dugo da se vidi 'stav MZ-a' povodom prijevremenih izbora-sinoc u Dnevniku BHT-a je gostovao americki ambasador i odmah rekao da to nije rjesenje za bilo sta.I tu se prica o prijevremenim izborima zavrsava i prije nego je pocela.Toga je i Zlaja svjestan i bas zato sto zna da od toga nema nista to je i spomenuo.A i svjestan je da bi bas SDP-u ponajmanje i odgovarali prijevremeni izbori jer ima rezultate lokalnih izbora koji su dobar indikator za to.
bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
Pobrko si malo redoslijed slova,nije SDA nego SAD :D
hercegovac_pravi

#5988 Re: SDA-All about

Post by hercegovac_pravi »

Co0l wrote:

Mislim da griješiš...ovo je u suštini poruka MZ-u da ukoliko ne poguraju SDP i Lagumdžiju i pomognu im izgurati SDA iz federalnih struktura, slijede prijevremeni izbori i jasan povratak SDA. I onda se sve vraća na početne pozicije kakve su bile prije 3-4 godine.
Da li je MZ spreman na to i razvlačenje pameti koje će uslijediti i narednih 10-tak godina, saznat ćemo u roku mjesec-dva...u svakom slučaju, ne treba očekivati bilo kakve konstruktivne pomake u srednjoročnom periodu (7-8 godina)...do tada..rahat patnja" ili kokice u ruke ..
Harry Tuttle

#5989 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

cool, nass je danas postavila neki post na drugoj temi u vezi CIAe... nakon sto sam procitao njen komentar pala mi je ista misao na pamet kao i nakon tvog posta: zar i dan danas, nakon rata, dejtona, RSa, Dodika... neko uistinu ima nade...

nek se hebe miller i njegov naruceni interviju na bhtu. skidaju SDP kad zele, skidaju HDZ kad zele, skidaju ili ne skidaju SDA kad zele, samo ne skidaju velikosrbe koji danonocno siluju ono malo duse sto je ostalo od Bosne i Hercegovine...
Co0l

#5990 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

hercegovac_pravi wrote:
Co0l wrote:

Mislim da griješiš...ovo je u suštini poruka MZ-u da ukoliko ne poguraju SDP i Lagumdžiju i pomognu im izgurati SDA iz federalnih struktura, slijede prijevremeni izbori i jasan povratak SDA. I onda se sve vraća na početne pozicije kakve su bile prije 3-4 godine.
Da li je MZ spreman na to i razvlačenje pameti koje će uslijediti i narednih 10-tak godina, saznat ćemo u roku mjesec-dva...u svakom slučaju, ne treba očekivati bilo kakve konstruktivne pomake u srednjoročnom periodu (7-8 godina)...do tada..rahat patnja" ili kokice u ruke ..
Bila to poruka Medjunarodnoj zajednici ili ne manje je vazno,ono sto je vazno je da su i brze nego sto su ocekivali dobili odgovor od te Medjunarodne zajednice olicene u Moon-u.Odgovor je kratak i jasan-manite se ubleha i prica za malu djecu,od prijevremenih izbora nema nista.
Co0l

#5991 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Harry Tuttle wrote:cool, nass je danas postavila neki post na drugoj temi u vezi CIAe... nakon sto sam procitao njen komentar pala mi je ista misao na pamet kao i nakon tvog posta: zar i dan danas, nakon rata, dejtona, RSa, Dodika... neko uistinu ima nade...

nek se hebe miller i njegov naruceni interviju na bhtu. skidaju SDP kad zele, skidaju HDZ kad zele, skidaju ili ne skidaju SDA kad zele, samo ne skidaju velikosrbe koji danonocno siluju ono malo duse sto je ostalo od Bosne i Hercegovine...
Pa nisam ja ni rekao da se nadam i da bih volio da stranci nesto urade za nas (ovo nas mislim na BiH u cjelini).Cak bi i oni voljeli da ne moraju toliko intervenisati,sto javno sto tajno,ali kad su nam politicari nesposobni da naprave neki pomak neko im mora povuci malo uzde da se ne zanesu previse i ne sjebu i ono malo dobrog sto je do sada postignuto i da ne skrenu sa puta koji su nam ti isti stranci zacrtali.Imao si primjenu tog principa prilikom pokusaja organizovanja referenduma u manjem entitetu.Jedino sto imam osjecaj da se MZ podijelila i da RS drzi pod kontrolom Evropa a da je uloga kocijasa u pederaciji pripala Amerikancima.Pa tako kad Dodik nesto zakuha dodje neko iz EU u Banja Luku da mu opali vrucu batinom ili da mu da mrkvu,zavisno od situacije a kad ovi u FBiH skrenu sa kursa oglasi se americka ambasada sa saopstenjem ili dva.
A da je meni to drago i da se veselim njihovim intervencijama-nije,volio bih ja kad bi nasi politicari bili u stanju da sami rjesavaju nase probleme ali kad su oni cutuci bolje onda bilo ko da nesto radi u interesu BiH nego da njima prepusti da sve razjebu,pa makar to bila i ta jebena MZ.
FOČANSKI PROPISI

#5992 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Vrijeme je,pa,pa!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5993 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote:Vrijeme je,pa,pa!
Danas u Zenici 3,5 hiljade ljudi izašlo na ulicu ...

http://www.klix.ba/forum/posting.php?mo ... &p=8071525
FOČANSKI PROPISI

#5994 Re: SDA-All about

Harry Tuttle wrote: bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
Zato ,pazite na popisu kako se pišete!
JoseMujica

#5995 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

SDA sada pokazuje šta im znači država: apsloutno ništa, osim ako nisu u vlasti.

Od samo početka logika ovih profesionalnih haparoša je bazirana na seljačkoj grabeškoj maksimi use-nase-podase i narod i država su tu isključivo da podmiruju njihove kleptomanske potrebe, odnosno nisu cilj sam po sebi već sredstvo za lično bogaćenje.

A koliko će nas koštat ovo "patriotsko" sdsovanje :-) :x boli ih tuki
FOČANSKI PROPISI

#5996 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote:SDA sada pokazuje šta im znači država: apsloutno ništa, osim ako nisu u vlasti.

Od samo početka logika ovih profesionalnih haparoša je bazirana na seljačkoj grabeškoj maksimi use-nase-podase i narod i država su tu isključivo da podmiruju njihove kleptomanske potrebe, odnosno nisu cilj sam po sebi već sredstvo za lično bogaćenje.

A koliko će nas koštat ovo "patriotsko" sdsovanje :-) :x boli ih tuki
Koliko nas košta,trijezan o tome ne razmišljam ili u prevodu:
"Posr'o bi se na svoj život,ali nemam čime".
JoseMujica

#5997 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: toliko smo pali qorcu za uši moj fočak da nam ponestaje i gofana
Shahab

#5998 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Svaki dan dogodi se nekoliko pljački poslovnih objekata u samom centru grada. Javna bezbjednost je u potpunom kolapsu. Policija je tu nemoćna jer se radi o fenomenu koji generiše kompleksna socijalna kriza. Dugovi prema bankama koje građani ne mogu da plaćaju rastu zastrašujućom brzinom. Pitanje je dana, kada će banke početi masovno aktivirati hipoteke, kada će na dnevnoj bazi, destine obitelji postajati beskućnici... Istovremeno da bi mogla održati budžet vlada je prisiljena na mjere radikalne štednje koje se lome preko desetina hiljada nekvalifikovanih građana, koje su prethodno bez ikakve analize, kao potezi predizbornih kampanja, uvedeni u socijalna prava. Javnim novcem upravljaju nekompetentne i korumpirane osobe, lojalne isključivo svome i interesu svoga političkog lidera (po pravilu radi se o korupcionaškim interesima). Potrebni su razvojni impulsi. Potrebna je ekonomska vizija koja će promovistai zdrave snage u društvu, spsobne da organiziraju biznise sa robama i uslugama konkurentnim na tržištu. Samo takvi biznisi mogu kreirati nova radna mjesta.
JoseMujica

#5999 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

razvojni impuls i ekonomska vizija su nepoznate stari polusvijetu seoskih varalica....klepit sad i odamah je tu jedini princip, a IMT jedino pravilo ponašanja. Između toga se stigne i klanjat, a i popit koja piva, zaklinjat u ljubav prema državi, a istovremeno je razvaljivat
Shahab

#6000 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Image

Bakire samo se drži Turske i Tayyipa Erdogana i nećeš pogriješiti....sa jedne strane su korumpirani komunisti a sa druge strane su lažni korumprani islamofašisti. Samo turski model umjerenog islama "ilimli islam" može osigurati opstanak na ovom području, pomiriti islamske vrijednosti demokratiju.

http://www.aa.com.tr/ba/politika/114128 ... imana-i-eu
Post Reply