Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mah, privatno-mafijaški klub... isto ko u Olimpiću, nema pritiska navijača, radio ne radio svira ti radio
@lijek, i Šerif je klub na sličan fol kao i Široki... mi smo njih prošli na neki splet okolnosti, kod njih bilo puno promjena u timu, neuigranost... objektivno ljudi imaju deset puta veći budžet i bar toliko puta bolje uslove.[/quote]
Ma svira radio dok si prvi sta kad budes 10??? sta treba da sutra da cekas da ti tim prodje na splet okolnosti ili na igru zalaganje i ostalo?????? nekad je bolje presutjeti nego lupati gluposti......
leškarenje wrote:@ultima...nemoj majke ti pricati o kreativnosti u nasoj ligi,a pogotovo u Sarajevu koje nema nikakve igre i opet takvom igrom donosi bodove sa gostovanja s kojih i sa boljim igracima nije uspijevalo..Ali gledah ove zadnje tekme zelje,pa ne vidjeh neku ocaravajucu igru,sve se svodi na 'nabi',Zeba,faul,ha-hu,glavom je i sl,nema tu neke ljepote.
Pa zato što je regularnija liga sad, a i suđenje bolje Prije par godina bi Velež znao da će teško nadoknaditi izgubljena 2 boda negdje na strani, pa bi navalili ko mahniti da vas dobiju... našao bi se tu neki penal i slično.
Protiv Travnika nismo pokazali neku igru, to se slažem. Tekme sa Širokim i Borcem smo igrali po oranici, a i na njoj smo uspjeli stvoriti po 4-5 dobrih šansi... što je protiv takvih ekipa sasvim dobro.
slažem se da je ova sezona počela regularno
jedno tri-četiri kola je trajalo
dok se nisu pojedincima zaljuljale stolice
internazionale wrote:
jedno tri-četiri kola je trajalo dok se nisu pojedincima zaljuljale stolice
Budi precizniji molim te?!
Evo biću ja. Dok je Sarajevo sa svemogućim Čehom bilo u stanju dobit GOŠK i Slaviju u gostima, sve je štimalo i sezona je bila regularna. Kad su se stvari promijenile, odnosno kad je Željo kupio 12 pobjeda za redom, sve je otišlo u tri pičke materine. Drugim riječima, zbog par likova koji niknu sa svojim postovima ko gljive poslije kiše, nije moguće voditi raspravu bez priče o nekim trokutovima, komitetima, štimanjima i tako dalje.
Fakat ima dobre raje na obje strane, ali kad pročitam nešto ovako, zgadi mi se i fudbal i naša sveznajuća online mahala.
i opet pocinju navijaci sarajeva sa svojim teorijama...pa dokle vise
pa igraci vam ne znaju sastaviti tri tacna dodavanja a vi pricate o nekim zavjerama...
lijek-za-sve wrote:Ma svira radio dok si prvi sta kad budes 10??? sta treba da sutra da cekas da ti tim prodje na splet okolnosti ili na igru zalaganje i ostalo?????? nekad je bolje presutjeti nego lupati gluposti......
Mrsko mi je dalje objašnjavati, pošto vidim da ne kontaš.
ima budala i sa jedne, i sa druge strane...jednostavno ignorises..ne vjerujem da iko stoji tu pored tebe sa pistoljem i tjera te "aha hajde sad mu namjerno odgovori i raspravljaj se sa njim do sutra"
željo melje sve pred sobom a mi za vlastitu nesposobnost upiremo i nogama i rukama tražeći opravdanje za šta opravdanja nema nigdje osim u našoj avliji. bizarno i jadno.
Ma upravu ste, i sa jedne i sa druge strane, koji ja levat sto se primam po n-ti put!
Odsad majkemi samo komentarisem "standardne" ljude koji pisu na topicu "fudbal" tj onih 10-tak-15 ljudi, a ostale padobrance preskacem, jer dodju maksuz da zakuhaju, pa i na ovoj temi. Krivo mi je sto prije 2 hefte sijevase banovi na sve strane na ovoj temi, a vecinom su otisli normalni momci nazalost...
Ko god misli da su teorije zavjere, komitet, nek misli i dalje! I da, kupili smo ovih 12 pobjeda za redom i dvije godine neporazenosti u kupu kao i neporazenost od Travnika jos!
Ja ne razumijem sto se bilo ko hvata za nekakve nebulozne teorije zavjere koje nisu argumentovane. Uostalom, navijac je po defaultu subjektivan i njega i njegovo misljenje nece i ne moze nista promijeniti. Kada bi posli od pretpostavke da ste kao navijac nekog kluba i sami subjektivni i da ste milion puta pisali stvari za koje i sami smatrate su glupost onda bi i komunikacija na ovom forumu bila mnogo bolja.
strong69 wrote:Ja ne razumijem sto se bilo ko hvata za nekakve nebulozne teorije zavjere koje nisu argumentovane. Uostalom, navijac je po defaultu subjektivan i njega i njegovo misljenje nece i ne moze nista promijeniti. Kada bi posli od pretpostavke da ste kao navijac nekog kluba i sami subjektivni i da ste milion puta pisali stvari za koje i sami smatrate su glupost onda bi i komunikacija na ovom forumu bila mnogo bolja.
U pravu si.
Ali evo objektivno, meni bi bilo gore da moj klub "prodao" tri boda u situaciji kada može zasjesti na drugo mjesto, pa možda se i uključiti u borbu za titulu... nego prihvatiti činjenicu da su jednostavno imali loš dan i izgubili kući od seoske ekipe. Pa šta ako jesu, i Bayern je izgubio od Cottbusa i St.Paulija, Real Madrid je primio 4 komada od Alcorcona pa se svijet nastavio okretati... ali veća je bruka učestvovati u trokutima i četverokutima, i to je nešto što se pamti.
strong69 wrote:Ja ne razumijem sto se bilo ko hvata za nekakve nebulozne teorije zavjere koje nisu argumentovane. Uostalom, navijac je po defaultu subjektivan i njega i njegovo misljenje nece i ne moze nista promijeniti. Kada bi posli od pretpostavke da ste kao navijac nekog kluba i sami subjektivni i da ste milion puta pisali stvari za koje i sami smatrate su glupost onda bi i komunikacija na ovom forumu bila mnogo bolja.
U pravu si.
Ali evo objektivno, meni bi bilo gore da moj klub "prodao" tri boda u situaciji kada može zasjesti na drugo mjesto, pa možda se i uključiti u borbu za titulu... nego prihvatiti činjenicu da su jednostavno imali loš dan i izgubili kući od seoske ekipe. Pa šta ako jesu, i Bayern je izgubio od Cottbusa i St.Paulija, Real Madrid je primio 4 komada od Alcorcona pa se svijet nastavio okretati... ali veća je bruka učestvovati u trokutima i četverokutima, i to je nešto što se pamti.
Poslije danasnje "igre" Sarajeva jasno mi je da utakmica protiv GOSK-a 99% nije namjestena. I da mislim da je namjestena od bruke bih cutao i ne bih to koristio kao opravdanje.
Ali isto tako mi je jasno da nas niko nije podrzavao i svi su nam se smijali i smatrali normalnim kada se nista nije desavalo poslije teskih nepravdi nanesenih Sarajevu protiv Borca u BL (udaranje Sadovica) i poslije slucaja Gavaric u TZ.
Kod nas se sve svodi na iscekivanje da komsiji crkne krava. Danas mi pricamo o teorijama zavjere a vi se smijete tome, sutra cete vi isto pricati a mi cemo se smijati i tako ce biti dok je fudbala i vijeka.
Mene licno zanima samo Sarajevo. Neka mi drugi oproste, ne omalovazavam ih, ali Sarajevo je jedini tim koji me zanima. Ostali me zanimaju onaj dan kada igramo s njima. Do tada...
ganjeta wrote:Vukasović sudi u Mostaru sa Zrinjskim, ako pobjedimo biće zanimljivo ovdje pravo .
Mah stari željovac sudi , tako da oko toga nema zime inace viđen je neki dan na pecenju kod Gojka u društvu Cvike ...i ako Zrinjski pocne praviti probleme Želji i napadati ga, Vukasović ce se pobrinuti da to više ne rade.
Željo je dobro organizovan klub i dograbio se para odnekud i pogodio sa pojačanjima kao npr. Adilović a imaju isto tako dobro kreativca Zebu kojeg su uspjeli da sačuvaju i to ti je to za sada sigurna prva pozicija i do kada če "vladati" bh Fudbalom vidječmo. dali do kad se Amar Osim nepovuče ili drugi klubovi nepočnju pametnije i bolje raditi, ... vidječemo.
Kako to "odnekud", nisu valjda išli od banke do banke sa čarapama na glavi? Pare su od transfera igrača i bivših igrača i od nastupa u Evropi.
A što se tiče organizovanosti, tu navijači i nisu baš zadovoljni... tako da bih umjesto toga stavio: "autoritet jednog čovjeka kojeg niko ne smije pokušati rušiti, jer im nezaslužene plate kapaju zbog njega"
ultima_palabra wrote:Kako to "odnekud", nisu valjda išli od banke do banke sa čarapama na glavi? Pare su od transfera igrača i bivših igrača i od nastupa u Evropi.
A što se tiče organizovanosti, tu navijači i nisu baš zadovoljni... tako da bih umjesto toga stavio: "autoritet jednog čovjeka kojeg niko ne smije pokušati rušiti, jer im nezaslužene plate kapaju zbog njega"
Amar - Bešlija - Gušo
+ poklope se pare od Džeke na kraju sezone
Dead Man Walking wrote:Imal onog leskarenja da nam kaze kako se Zeljo ne prati na infu? Onu temu o PL komotno preimenovati u "sve o
Zelji i zbivanjima oko njega"
Đe bi oni. Više o Amaru pročitam na fksinfo nego tm.org.
PS Mislim da smo jedina država u kojoj se nekoj ekipi ponište dva gola a ne samo da ne bude snimaka tih situacija već ne budu poništeni golovi ni spomenuti u TV prilogu. Strašno.
BHF_Manijak wrote:Ma upravu ste, i sa jedne i sa druge strane, koji ja levat sto se primam po n-ti put!
Odsad majkemi samo komentarisem "standardne" ljude koji pisu na topicu "fudbal" tj onih 10-tak-15 ljudi, a ostale padobrance preskacem, jer dodju maksuz da zakuhaju, pa i na ovoj temi. Krivo mi je sto prije 2 hefte sijevase banovi na sve strane na ovoj temi, a vecinom su otisli normalni momci nazalost...
Ko god misli da su teorije zavjere, komitet, nek misli i dalje! I da, kupili smo ovih 12 pobjeda za redom i dvije godine neporazenosti u kupu kao i neporazenost od Travnika jos!
ultima_palabra wrote:Kako to "odnekud", nisu valjda išli od banke do banke sa čarapama na glavi? Pare su od transfera igrača i bivših igrača i od nastupa u Evropi.
pa eto bila je priča da su uletili sa parama Ivica i Amara osim i nešto Žuljo a još se poklopile pare od transfera, sad koliko je to tačno neznam samo kažem da je bila priča da je tako.
pa eto bila je priča da su uletili sa parama Ivica i Amara osim i nešto Žuljo a još se poklopile pare od transfera, sad koliko je to tačno neznam samo kažem da je bila priča da je tako.
Kakav crni Žujo, taj samo uzima, nema kod njega davanja ...