Sretno nam svima. Nama na tribinama, Sarajevu a Tebi najviše. Mnogi misle , ne shvataju da nama Sarajevo donosi tugu, bol ali i sreću, radost i mir kao ništa drugo.van helsing wrote:Prejako. Svaka cast. Kapa do poda. Danas primio hemoterapiju,nema nikakve sanse da dodjem na tekmu, ali znam samo jedno : do zadnjeg dana zivota moga samo Saraj'vo!!thomasgravesen wrote:SVI NA KOŠEVO! Nema dileme, nema pitanja, nema odgovora. Nema nema se, nema besparica. Nema neću, nema ne mogu, nema došla mi jetrva iz Njemačke. Nema nemam vremena, nema ne da mi žena. Sad ili nikad! Ima naprijed, nema nazad, nevina sam nazad. Znaš da imam, ja ti dam. Nema kašnjenja, nema gužva, kasnio tramvaj. Nema ovo, nema ono, Koševo te čeka! Nema ništa, samo Sarajevo... i Allah. Četvrtak, Sarajevo, ti i ja... Moramo iz pepela, moramo iz pepela! Znam, svi to osjećate. Onaj osjećaj kad dođete na parking, tu je karta, mirišu ćevapi, onaj osjećaj kad stanete u red, uđete, redar vas izuje iz cipela, onaj osjećaj kad uđete, vidite negdje zeleno i negdje bordo, onda sjednete, kupite košpe i sve otpočne, onaj osjećaj kad pjevate Divove a brzate, onaj osjećaj kad sudija odsvira početak a vi mu o'sujete koju. Sarajevo, ti i mi... Znači, nema nema, ne mogu nema, nema neću, nema hoću a ne mogu!
I nakon svega ti jedini put si do neba, jedina zastava moja, jedino što mi treba.
Tapatalk 4 Beta
Jedne prilike budim se poslije operacije, jedva živ (kasnije mi je doktor rekao da su mi šanse bile 50-50) a jedan pitar ima u sobi TV. Prebacaju mene sa kreveta na točkovima na onaj bolnički i ja se onako malo probudim iz narkoze, kad u ćošku sobe TV i lik gleda sportski pregled - čujem ja onu najavnu špicu. Pitam ja, onako u bunilu, kolko je Sarajevo igralo? Kaže on meni; jebo te Sarajevo, jesil' ti normalan jedva živ osto a pitaš za Sarajevo.
Želim ti puno sreće i da pobijediš u svojoj borbi, kao što sam ja u svojoj, i da nas naše Sarajevo i večeras obraduje