Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#5976 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

DoZeN wrote:Treba biti iskren i reci:Gdje je problem?
Pozivanje bratica u reprezentaciju :)
Tako se raspala i repka SFRJ na EP u Holandiji sa pozivanje sina od Ilije Petkovica.
Ako ga jos povede u Brazil,eto problema,a ako ga ne povede,onda ce popustiti i usrace se u autoritet
Situacija nema veze s ovim i traje puno duže.
van helsing

#5977 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by van helsing »

Ne vezano za ovaj sada "sukob",ali meni Spahic ide na zivce svojim ponasanjem. Ne kazem da je losa osoba,ali problematican je brate.
Igrom slucaja zadesio sam se na Ilidzi na veceri,kada su uhapsili Tigra.
U istom restoranu vecera i repka,policija izvodi Tigra,Spahic skoci,kao onaj pijetao mali kad se naljuti,jedan policajac nogom stade iza njega,obori ga na pod,ma sve se odigra vrlo brzo. Ciro skoci,zovnu ga,naruzi,Spaha oborio nos. Eto,sto mu to trebalo,od njih 20ak i kusur niko nije ustao,jesu ono nesto pricali,ali niko ne pravi problem.
I gdje god igrao prate ga neki sukobi.
Dal je maler pa ga hoce belaj,ili ga sam trazi,ne znam.
@BHF_Manijak
Inace ne slazem se sa manijacima :lol: , ali dosta toga se slazem sa tvojim pisanjem.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5978 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

DoZeN wrote:Treba biti iskren i reci:Gdje je problem?
Pozivanje bratica u reprezentaciju :)
Tako se raspala i repka SRJ na EP u Holandiji sa pozivanje sina od Ilije Petkovica.
Ako ga jos povede u Brazil,eto problema,a ako ga ne povede,onda ce popustiti i usrace se u autoritet
već se usrao time što je zvao rezervnog igrača prosječnog kluba iz levatske lige usput javno lažući poziciju koju igra :-) a čisti bonus je izjava dobili smo igrače za budućnost :roll:
BHF_Manijak

#5979 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote: Molim te ne izmisljaj da sam nesto tako pricao ako se ne sjecas dobro.

Koje slike pjanih reprezentativaca???? Na kojim slikama se vide pjani reprezentativci??? Ono slika, na njoj Dzeko mortus pjan lezi polugol na stolu ili sta li vec?? Ili mozda slika sa fotoaparata koji istovremeno mjeri kolicinu alkohola u krvi?

Jedinih slika kojih se sjecam su one sa Ilidze, ne sjecam se vise ko je bio, i ona slika kod Mahira na vikendici ili sta li je vec, koje mi izgledaju potpuno bezazleno.

Sve nesto....a nista.
I ovo je prica, neko bio na nekom tefericu. E mora da se ubio.
Neko mozda cak i potegao pivu, e mora da ih je popio pet.
Neko bio kod Mahira na vikendici, e mora da je pojeo 20 sudzukica ili sta vec.

Hocemo dokaze? Pa necu ja dokaze, jer mi ih ne mozes dati. Ali ako nekoga zelis klevetati javno, a novinar si, onda se potrudi pa o tome napisi nesto u sta ce normalan covjek povjerovati, pitaj ljude o kojima se radi, pitaj uostalom ostale ljude iz reprezentacije, pitaj Susica, pitaj Baljica, Piplicu, Borceta. Nesto....a u stvari veliko nista.
Mahala - majka. :oops:

Al djaba, kad ti fakat ne kontas sta tu nedostaje. Cudu se ne mozes nacudit. Ono ko aa vidi budale ne zna on da kod nas ne moze tako, logicno.
PA ne treba mi bas aparat koji mjeri procenat alkohola u krvi, da bih znao da je neko pjan, vidio sam ih na stotine. I generalno, reprezentativac i reprezentativci nemaju sta traziti u kafani u 3 sata ujutro, nemaju buraz vjeruj mi, a niti se moze naci opravdanje za njega/njih.

Sto se tice odgovora igraca/selekotra na optuzbe, pa eto bio je Spahic kod Senad i? Sta smo saznali? Na svako direktno pitanje izmigoljio je odgovorom na nesto deseto. Na pitanje kroji li spisak, otisao je na desetu stranu, na pitanje o Midhatu otisao je takodjer s teme, i sta ti onda imas ista direktno pitati kad neces dobiti odgovor?

Sto se Spahica tice, nisam ti ja one stvari nabrojao da bi ti nizao "logicki slijed dogadjaja", pa ono da bude Dinamo dobio Sarajevo, Sarajevo dobilo Partizan, Dinamo bi logikom dobio Partizana, a ti si upravo to uradio u slucaju Spahica.
Nabrojao sam ti da je covjek problematicna osoba generalno, u kojem god klubu da je igrao. Nije slucaj iz Leverkusena ili Lokomotive direktno povezan sa desavanjima u repki, ali hocu reci da te od takve osobe nista ne moze iznenaditi. Jer ne moze biti jedan Sahic u klubu, a neki sasvim drugi u repki.
Havatar

#5980 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

Dead Man Walking wrote:Opet izgleda ljudima teze pada sto se prica o problemu i ne gura pod tepih nego sto problem postoji. :-)
:thumbup: :roll:
RepB

#5981 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RepB »

limeni wrote:prica se po mahali da je vecina igraca od susica zatrazila da se kapitenska traka dodijeli vedadu ibisevicu :D
ma ja mislim da je ovo sve prenapuhano, svi ce oni jedva cekati da idu u brazil.
mentalitet je problem, treba se ozbiljno raditi i na treningu i u komunikaciji sa igracima. selektor mora biti sa svima u kontaktu, ako on to ne zeli neka preda funkciju nekome drugom.
Gluposti kakav mentalitet? Zasto Dzeko ne pravi sranja po svlacionici Man Citija? Tamo je manji od makova zrna. Zasto mu ego nije u nebu u Engleskoj kad se navijaci seru po njemu i kad zasluzi i kad ne. Zasto se ne kurci po Engleskoj i zasto se ne prepecuva sa navijacima na Etihadu, nego ga uhvati panika kad mu dodaju loptu? Gdje je Edinovo kurcenje i ego kad mu je engleski Daily Mail, koji ima 40 miliona dnevnih posjeta iz cijelog svijeta, stavio pored slike magarca?

Nema veze mentalitet sa ovim. Kad Bosna bude imala pravog strucnog selektora koji nije izabrao Bosnu jer nije imao drugih ponuda i kad bude imala selektora sa autoritetom, nece tu smjeti pisnuti ni Spahic ni Dzeko, jer ce znati da ce prvom prilikom biti odstranjeni iz tima.

Problem BiH je Safet Susic, Edin Dzeko i Emir Spahic. Prvog otpustiti, drugu dvojicu tesko kazniti i to cak mozda i ne odlaskom na SP u Brazil i to je to.

Stvar se moze rijesiti, pitanje je da li to hoce u savezu.

Generalni problem nase repke je taj sto imamo selektora koji je izabrao BiH jer nije imao nikakavih drugih ponuda za angazman, radi se o trenerskom anonimcu koji se preko medija nudio kao trener za PSG i bio je totalno ignorisan, radi se o tipu koji nije imao nikakavih trenerskih uspjeha do trenutka kad je angaziran za trenera i ocigledno da je angaziran iskljucivo zbog toga sto je bivsi igrac, pod imenom Safet Susic.

Medjutim nije repka socijalna ustanova bivsih igraca sa zavrsenim trenerskim kursom. U tome je problem. Nemamo i nikad nismo imali dovoljno strucnog, postenog i predanog selektora.

Treba nam strucan i posten selektor koji zna svoj posao i koji zeli uspjeh repke.
and

#5982 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

RepB wrote:
limeni wrote:prica se po mahali da je vecina igraca od susica zatrazila da se kapitenska traka dodijeli vedadu ibisevicu :D
ma ja mislim da je ovo sve prenapuhano, svi ce oni jedva cekati da idu u brazil.
mentalitet je problem, treba se ozbiljno raditi i na treningu i u komunikaciji sa igracima. selektor mora biti sa svima u kontaktu, ako on to ne zeli neka preda funkciju nekome drugom.
Gluposti kakav mentalitet? Zasto Dzeko ne pravi sranja po svlacionici Man Citija? Tamo je manji od makova zrna. Zasto mu ego nije u nebu u Engleskoj kad se navijaci seru po njemu i kad zasluzi i kad ne. Zasto se ne kurci po Engleskoj i zasto se ne prepecuva sa navijacima na Etihadu, nego ga uhvati panika kad mu dodaju loptu? Gdje je Edinovo kurcenje i ego kad mu je engleski Daily Mail, koji ima 40 miliona dnevnih posjeta iz cijelog svijeta, stavio pored slike magarca?

Nema veze mentalitet sa ovim. Kad Bosna bude imala pravog strucnog selektora koji nije izabrao Bosnu jer nije imao drugih ponuda i kad bude imala selektora sa autoritetom, nece tu smjeti pisnuti ni Spahic ni Dzeko, jer ce znati da ce prvom prilikom biti odstranjeni iz tima.

Problem BiH je Safet Susic, Edin Dzeko i Emir Spahic. Prvog otpustiti, drugu dvojicu tesko kazniti i to cak mozda i ne odlaskom na SP u Brazil i to je to.

Generalni problem nase repke je taj sto imamo selektora koji je izabrao BiH jer nije imao nikakavih drugih ponuda za angazman, radi se o trenerskom anonimcu koji se preko medija nudio kao trener za PSG i bio je totalno ignorisan, radi se o tipu koji nije imao nikakavih trenerskih uspjeha do trenutka kad je angaziran za trenera i ocigledno da je angaziran iskljucivo zbog toga sto je bivsi igrac, pod imenom Safet Susic.

Medjutim nije repka socijalna ustanova bivsih igraca sa zavrsenim trenerskim kursom. U tome je problem. Nemamo i nikad nismo imali dovoljno strucnog, postenog i predanog selektora.

Treba nam strucan i posten selektor koji zna svoj posao i koji zeli uspjeh repke.
ili spaha koji ne smije pisnuti u leverkuzenu? :mrgreen:
stvarno se naši ljudi gube malo.čuj otpustiti selektora koji nas je odveo na svjetsko i najbolje igrače?svašta
pričamo ovdje kao da smo njemački savez i da imamo njemačku organizaciju i izbor igrača.
imali smo bože sačuvaj savez u milionskom dugu.od igrača su se tražile pare da igraju....sve naopako.
nemamo normalan stadion,selektoru nismo ponudili vrhunske uslove,pa nismo mogli ni očekivati neko vrhunsko ime na klupi.u savezu su se kockice počele slagati,pa to sve izgleda puno bolje,a naravno daleko od idealnog.
nemamo mi ni veliki izbor vrhunskih igrača i zato je ovaj uspjeh i selektora i saveza i ekipe ogroman.
treba ih pustiti na miru da rade svoj posao i neke nesuglesise koje su imali nek riješe u međusobnom razgovoru.
Muhamed Đakmić

#5983 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Ne bih ja rekao da se kockice u savezu slažu na pravi način, treba samo pogledati Premijer ligu koja je direktni produkt njihovog rada. Reprezentaciju ovim što je trenutno nisu napravili oni nego Sušić i igrači.
Havatar

#5984 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

Muhamed Đakmić wrote:Ne bih ja rekao da se kockice u savezu slažu na pravi način, treba samo pogledati Premijer ligu koja je direktni produkt njihovog rada. Reprezentaciju ovim što je trenutno nisu napravili oni nego Sušić i igrači.
I u Premijer ligi se ide u dobrom pravcu i podize se kvalitet a sad sto bi neki na silu da osvoje trofej pa onda krecu u neke ratove to je druga stvar.
Logovan

#5985 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote:Ne bih ja rekao da se kockice u savezu slažu na pravi način, treba samo pogledati Premijer ligu koja je direktni produkt njihovog rada. Reprezentaciju ovim što je trenutno nisu napravili oni nego Sušić i igrači.
Ja bih prije rekao "direktni produkt njihovog nerada".
Havatar

#5986 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

and wrote:
RepB wrote:

ili spaha koji ne smije pisnuti u leverkuzenu? :mrgreen:
stvarno se naši ljudi gube malo.čuj otpustiti selektora koji nas je odveo na svjetsko i najbolje igrače?svašta
pričamo ovdje kao da smo njemački savez i da imamo njemačku organizaciju i izbor igrača.
imali smo bože sačuvaj savez u milionskom dugu.od igrača su se tražile pare da igraju....sve naopako.
nemamo normalan stadion,selektoru nismo ponudili vrhunske uslove,pa nismo mogli ni očekivati neko vrhunsko ime na klupi.u savezu su se kockice počele slagati,pa to sve izgleda puno bolje,a naravno daleko od idealnog.
nemamo mi ni veliki izbor vrhunskih igrača i zato je ovaj uspjeh i selektora i saveza i ekipe ogroman.
treba ih pustiti na miru da rade svoj posao i neke nesuglesise koje su imali nek riješe u međusobnom razgovoru.
Imamo dobar stadion i napravljen je nasavremeniji trening kamp pa opet ne idu tamo. Sto se tice otpustanja i kaznjavanja krivaca za ovakvu situaciju treba probati da se to popravi ali ako i dalje budu istrajavali u svom neprofesonalizmu i jos ucjenjivali i Savez i navijace pricama ako mozete bez nas igrajte onda ih svakako treba otpustiti i kazniti.
Muhamed Đakmić

#5987 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Logovan wrote:
Ja bih prije rekao "direktni produkt njihovog nerada".
Ma ja, upravo to.

Havatar: Nemoj se praviti naivan. Savez je tako postavljen da je Premijer liga BiH taoc uspjeha reprezentacije, odnosno interesa RS-a. Skuplja je vaša i naša jedna baklja od 90 minuta četničkog orgijanja u Banja Luci, i tako iz kola u kolo. Ako su to normalne stvari, jebiga onda, možda sam ja lud.
phillie

#5988 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Odavno Savez svoj rad bazira samo na rezultatima reprezentacije....a o domacem klupskom nogometu brinu kroz dispicplinske mjere, zabrane i slicna sranja.
dječak sa šibicama

#5989 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

Nije nista napuhano, samo se cekala prilika da ovakav prilog izadje u javnost, a stvari su komplikovane vec neko vrijeme.

Ovaj prilog na Mrezi je Savez skuhao Spahicu, jer se poceo ponasati kao bahati serif, gazda reprezentacije, uz Dzekinu podrsku.

Recimo, Spahic je sredio da Face tv prenosi utakmice reprezentacije. Uz odredjenu proviziju vjerovatno, to je vec nagadjanje, ali "nekome" u savezu se to ne svidja. Da jedan reprezentativac odlucuje koja ce tv kuca prenositi utakmice reprezentacije, nigdje veze.

Ili da Spahic i Dzeko odlucuju ko ce igrati i ko ce biti pozvan. Naravno da se Susic pobunio, a i on i njegov burazer Sead imaju svoje pulene.

U sustini, samo je prljav ves isplivao na povrsinu.
dječak sa šibicama

#5990 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Dead Man Walking wrote:Opet izgleda ljudima teze pada sto se prica o problemu i ne gura pod tepih nego sto problem postoji. :-)
Tipicno zabadanje glave u pijesak, ljudi ne zele prihvatiti cinjenicu da problem postoji.

Velike su pare u igri, tek nastupaju problemi, koji ce igraci ici u Brazil, ciji igraci, ko ce igrati, ko ce se ukrcati o trosak saveza u avion za Brazil, mala bara puno krokodila kako bi se ono reklo.

Tek ce biti haosa, na Susicu i Begicu je da presjeku, da pokazu igracima ko je gazda. Jer ako to ne urade, nista od rezultata u Brazilu. Ponasanje pojedinaca je uzasno, nafurana balavurdija koja se docepala miliona, i njihove tatice, pa misle da su vlasnici reprezentacije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5991 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_milojica »

Mogu misliti sta ce biti kad legnu pare od FIFA-e pa kad krene rastaljivanje :roll:
Bosanski_kralj

#5992 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Je li ovo sad što imamo način da se problem riješi ili ga još samo dodatno produbljuje?
palermo

#5993 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

dječak sa šibicama wrote:Nije nista napuhano, samo se cekala prilika da ovakav prilog izadje u javnost, a stvari su komplikovane vec neko vrijeme.

Ovaj prilog na Mrezi je Savez skuhao Spahicu, jer se poceo ponasati kao bahati serif, gazda reprezentacije, uz Dzekinu podrsku.

Recimo, Spahic je sredio da Face tv prenosi utakmice reprezentacije. Uz odredjenu proviziju vjerovatno, to je vec nagadjanje, ali "nekome" u savezu se to ne svidja. Da jedan reprezentativac odlucuje koja ce tv kuca prenositi utakmice reprezentacije, nigdje veze.

Ili da Spahic i Dzeko odlucuju ko ce igrati i ko ce biti pozvan. Naravno da se Susic pobunio, a i on i njegov burazer Sead imaju svoje pulene.

U sustini, samo je prljav ves isplivao na povrsinu.
:thumbup: super je kad se na istoj strani nađu osvjedočeni neprijatelji ove reprezenatcije i mahala. Stvari se onda ogole do kraja.
burek_in_space

#5994 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burek_in_space »

Pokushaj rjeshenja je sljedeci: sastanak, na kojem ce biti prisutan i Ivica Osim, ali pod uslovom da nema njegove trte mrte priche, nego direktno i u glavu, jer situacija to iziskuje.
Premjestiti reprezentaciju u Zenicu, zabraniti pristup svima kojima tu nije mjesto, i odobriti termin za press konferenciju i eventualnu posjetu familije, u najduzhem trajanju od sat vremena.
Zabraniti bilo kakve izlaske tipa restoran Bosna, Jezh, City Pub i slichne gluposti. Uvesti obavezujuce pismo namjere za sve reprezentativce, koji ce svojim potpisom pristati na sankcije u sluchaju krshenja protokola priprema reprezentacije. Isovremeno od Safeta zahtijevati da odstupi nakon SP-a, mada mislim da je on tu odluku davno josh donio.

Ako ko ima bolje, bujrum, predlozhite.
IcedMFEarth

#5995 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

burek_in_space wrote:Pokushaj rjeshenja je sljedeci: sastanak, na kojem ce biti prisutan i Ivica Osim, ali pod uslovom da nema njegove trte mrte priche, nego direktno i u glavu, jer situacija to iziskuje.
Premjestiti reprezentaciju u Zenicu, zabraniti pristup svima kojima tu nije mjesto, i odobriti termin za press konferenciju i eventualnu posjetu familije, u najduzhem trajanju od sat vremena.
Zabraniti bilo kakve izlaske tipa restoran Bosna, Jezh, City Pub i slichne gluposti. Uvesti obavezujuce pismo namjere za sve reprezentativce, koji ce svojim potpisom pristati na sankcije u sluchaju krshenja protokola priprema reprezentacije. Isovremeno od Safeta zahtijevati da odstupi nakon SP-a, mada mislim da je on tu odluku davno josh donio.

Usvojeno. Pravac u ambasadu s ovim :D
MOSALJOZE

#5996 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Znaš i sam da se Safet prema njima postavio kao prema jaranima,i imao je puno povjerenje u njih.To što su neki počeli iskorištavat tu dobru namjeru to je drugo
rtmper44

#5997 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by rtmper44 »

palermo wrote:
:thumbup: super je kad se na istoj strani nađu osvjedočeni neprijatelji ove reprezenatcije i mahala. Stvari se onda ogole do kraja.
Nego trebamo podržati repku, da nastavi da igra i da se zalaže kao protiv Egipta, da Džeko govori ko je Bosanac ko nije i mješa se selektoru u posao, neka Midhat se prepire sa selektorom i slobodno se kreće kuda hoće oko repke,naprijed naši samo nastavite tako, imate punu podršku... :-) Vi i ne vidite, da ste upravo vi svojom podrškom kada ne treba, ustvari neprijatelji repke, nesvjesno tapšete po ramenu onda kada treba ošinuti po glavi i dovesti stvari u red i disciplinu jer je trenutno nema, jok hajmo ih podržati i tako dati im poleta da nastave svoje razbojničke raspuštene pohode u repki.
Last edited by rtmper44 on 16/03/2014 14:15, edited 1 time in total.
burek_in_space

#5998 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burek_in_space »

MOSALJOZE wrote:Znaš i sam da se Safet prema njima postavio kao prema jaranima,i imao je puno povjerenje u njih.To što su neki počeli iskorištavat tu dobru namjeru to je drugo
U pochetku dok je ishlo, podrzhavao sam i taj metod, ukoliko daje rezultate.
Sad se pochelo otimati kontroli, i vrijeme je za neki rez. Nisam pobornik odstranjivanja bilo koga ko je doprinio plasmanu na SP, a Pape, Dzeko i Spahic su medju najzasluzhnijima za to, ali jesam da se uvedu neka ogranichenja, u vidu ovih gore predlozhenih.
MOSALJOZE

#5999 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Jbg ljudski je kad ti se nešto uskrati da si nezadovoljan,i to se sigurno odražava na druge stvari u ovom slučaju na repku,ali ako će to neko koristiti onda stisni ih i nema izlaska
bureče da čujem iz tvojih usta ko je novi selektor.vidim da nas pripremaš :D
dječak sa šibicama

#6000 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

burek_in_space wrote:Pokushaj rjeshenja je sljedeci: sastanak, na kojem ce biti prisutan i Ivica Osim, ali pod uslovom da nema njegove trte mrte priche, nego direktno i u glavu, jer situacija to iziskuje.

Ovo ni SSSR nije mogao izvesti.
Post Reply