Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
Lounge Act
#5976 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:23, edited 1 time in total.
- me_mery
#5977 Re: Trudnjače i porodilje online
@sposa0408 ja sam taj prvi test kod kuce uradila nekad u gluho doba noci, iako bi kao trebalo ujutro jer tad daje najbolje rezultate. a test krvi sam uradila privatno...al vjerujem da ga rade i u skerlica jer me doktor kad sam dosla na prvi pregled u skerlica pitao za taj test, tj da mu donesem rezultate. 
- sarajevo_84
#5978 Re: Trudnjače i porodilje online
Može i na DIP-u uz uputnicu...me_mery wrote:@sposa0408 ja sam taj prvi test kod kuce uradila nekad u gluho doba noci, iako bi kao trebalo ujutro jer tad daje najbolje rezultate. a test krvi sam uradila privatno...al vjerujem da ga rade i u skerlica jer me doktor kad sam dosla na prvi pregled u skerlica pitao za taj test, tj da mu donesem rezultate.
-
bizet
#5979 Re: Trudnjače i porodilje online
Ok zene, imam problem sa zatvorom...tacnije uopste ne osjecam potrebu da idem...jedem malo pojacano kako pijem zeljezo i prosle sedmice sam imala tvrdu stolicu, ali redovnu svaki dan...od nedjelje ujutro nista, cak ni potrebu pa da kazem da se patim na wc-u, nista
od jutros u 5h do sad sam popila pola litre Donat Mg, solju jogurta sa mljevenim sjemenkama lana, jesam "doruckovala uzmedju tog Wellness keks (razmisljala sam o puri ali mi se nije jela) i sad pijuckam caj od kamilice
zeludac mi je od juce napuhan, ne boli, masiram ga blago da potaknem varenje, nesto malo gasova juce i podrigivanja i na tome se zavrsilo...svaki dan jedem corbu za rucak i pijem jogurt, jedino sto sam preskocila juce i prekjuce je jabuka
imate li jos neki savjest sta da cinim...razmisljam kasnije popiti mlijeko sa puterom, jbg trebalo bi da podmaze, a za rucak puru....ako to ne upali ja ne znam vise sta da cinim
od jutros u 5h do sad sam popila pola litre Donat Mg, solju jogurta sa mljevenim sjemenkama lana, jesam "doruckovala uzmedju tog Wellness keks (razmisljala sam o puri ali mi se nije jela) i sad pijuckam caj od kamilice
zeludac mi je od juce napuhan, ne boli, masiram ga blago da potaknem varenje, nesto malo gasova juce i podrigivanja i na tome se zavrsilo...svaki dan jedem corbu za rucak i pijem jogurt, jedino sto sam preskocila juce i prekjuce je jabuka
imate li jos neki savjest sta da cinim...razmisljam kasnije popiti mlijeko sa puterom, jbg trebalo bi da podmaze, a za rucak puru....ako to ne upali ja ne znam vise sta da cinim
- otherside
#5980 Re: Trudnjače i porodilje online
kupi portalak sirup u apoteci i urahati se
potpuno neskodljiv, preporucuju ga ginekolozi trudnicama i dojiljama, cista laktuloza
potpuno neskodljiv, preporucuju ga ginekolozi trudnicama i dojiljama, cista laktuloza
-
mumy
#5981 Re: Trudnjače i porodilje online
sok od suhe sljive u dm,meni je pomogao,kompot isto tako...meni donat i pura nista ne mogu 
-
bizet
#5982 Re: Trudnjače i porodilje online
Ok hvala...danas ga kupujem...znas li koliko treba vremena prije nego pocne djelovati?otherside wrote:kupi portalak sirup u apoteci i urahati se![]()
-
bizet
#5983 Re: Trudnjače i porodilje online
meni je Donat do sad bio ekstra...ali zeljezo mi je izgleda poremetilo navikemumy wrote:sok od suhe sljive u dm,meni je pomogao,kompot isto tako...meni donat i pura nista ne mogu
- me_mery
#5984 Re: Trudnjače i porodilje online
mozes probati suhe sljive potopljene u vodu, obicno treba da odstoje preko noci pa ujutro da popijes vodu i pojedes sljive. ali ja sam znala potpiti ujutro pa pojesti popodne i upali (jedva al upali) ...bar je meni pomoglo...i sumeci magnezij. ostalo mi nista nije pomoglo. ima i neki parasak transilane mislim da se zove,razmuti se u vodi i popije ... on kao samo siri crijeva i skuplja vodu da bi lakse sve izaslo. to i neki sirup sto radi na slicnom principu je jedino sto trudnice smiju...bar meni tako dr rece.. no meni ni to nije pomoglo, samo mi je stomak bio napuuuhaaan uzas. al ako to budes radije se raspitaj kod doktora pa onda. sretno 
-
bizet
#5985 Re: Trudnjače i porodilje online
ne znam zasto nisam raspolozena za suhe sljive, ali mogla bi probati
do sad je stvarno bilo sve ok...svaki dan uredno na wc, hebote bila sam ponosna na sebe
mislila sam nazvati doktora ako danas ne uspijem sama...svakako cu ga kontaktirati
do sad je stvarno bilo sve ok...svaki dan uredno na wc, hebote bila sam ponosna na sebe
mislila sam nazvati doktora ako danas ne uspijem sama...svakako cu ga kontaktirati
- me_mery
#5986 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam na samom pocetku kuburila sa tim od silnog povracanja i jedenja samo suhe hrane. mislila sam da vise nikad u wc normalno necu otici.
bilo mi je tako ko tebi, uopce mi se nije islo u wc danima... hvala Bogu da je proslo i ne ponovilo se...znam da je blesavo al tacno me bilo strah da bebu ne izguram od silnih pokusaja da odem u wc
sljive jesu onako ljigave...nisu bas diivnog okusa...al nisu ni odvratne. ja obicno kupim one bez kospica, stavim 3-4 i caskom sve to popijem i smazem
sljive jesu onako ljigave...nisu bas diivnog okusa...al nisu ni odvratne. ja obicno kupim one bez kospica, stavim 3-4 i caskom sve to popijem i smazem
- otherside
#5987 Re: Trudnjače i porodilje online
treba mu par sati. ali popij 2 dobra gutljaja odmah (ja to nagnem, nemam zivaca za kasikanje)bizet wrote:Ok hvala...danas ga kupujem...znas li koliko treba vremena prije nego pocne djelovati?otherside wrote:kupi portalak sirup u apoteci i urahati se![]()
ovo ti je najjednostavniji, neskodljiv i totalno efikasan nacin da se otarasis suvisnog tereta
edit: za sve trudnice - nemojte cekati da vam se crijeva sama pomaknu i drzati se samo tih "prirodnih" lijekova ako vidite da ne ide. hemoroidi se nakaleme za cas pa kasnije jos veci belaj.
-
bizet
#5988 Re: Trudnjače i porodilje online
samo da prijavim da su mlijeko i puter uradili trik...zvala sam ja i doktora da cujem njegovo misljenje, kaze probajte kompotom rijesiti problem, ako ne upali sutra ujutro popijte sirup
upalilo je mlijeko, ali cu ovih dana kupiti sirup za svaki slucaj...ovako se covjek nakljuka svega, pitam se kako mi nije pozlilo
upalilo je mlijeko, ali cu ovih dana kupiti sirup za svaki slucaj...ovako se covjek nakljuka svega, pitam se kako mi nije pozlilo
- sposa0408
#5989 Re: Trudnjače i porodilje online
Dvije crtice, tamno crvene crtice, vidljive iz aviona
Happyyyyyyy
-
funeral blues
#5990 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitam sposa
Neka je sa srećom
Nego, opet ja sa pitanjima
Ove klix gaćice, gdje to ima? Vidjela sam u DM-u pakovanje od 5 komada, koliko vidjeh na ambalaži neke mrežaste, oko 17-18 KM. Jesu li to te?
Nego, opet ja sa pitanjima
- otherside
#5991 Re: Trudnjače i porodilje online
ma imas u europharm apotekama (merkator, bbi) jeftinije, oko 5 KM cini mi se.funeral blues wrote:Čestitam sposaNeka je sa srećom
![]()
Nego, opet ja sa pitanjimaOve klix gaćice, gdje to ima? Vidjela sam u DM-u pakovanje od 5 komada, koliko vidjeh na ambalaži neke mrežaste, oko 17-18 KM. Jesu li to te?
@sposa, cestitam, nek' je sretno i da sve prodje u najboljem redu
-
bizet
#5992 Re: Trudnjače i porodilje online
milina vidjeti ovoliko osmijeha...cestitam i sve najboljesposa0408 wrote:![]()
![]()
![]()
Evo ih...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dvije crtice, tamno crvene crtice, vidljive iz aviona![]()
![]()
![]()
![]()
Samo cu da potvrdim testom krvi i to je to... Onda cu da se pridruzim vama jer sam sigurna da cu ovdje imati dosta toga procitati, cuti i saznati
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Happyyyyyyy
-
funeral blues
#5993 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa i učinilo mi se baš poskupo, a nisam bila sigurna ni da li su to te. Hvala ti 
-
radenska
#5994 Re: Trudnjače i porodilje online
E drage moje vec sam vam pricala moje silne probleme s dojenjem. Elem nakon mjesec muke uspijem ja njaga prilicno vratiti na siku. Ali problem je sto on bojkotuje jednu i mogu reci da u njoj gotovo i nema mlijeka. Zuljeve sam dobila od one pumpice, izdajem svaka dva sata pa makar i na prazno.
Cula sam da imaju neke tablete koje poboljsavaju laktaciju pa me zanima da li je nekaod vas koristila, da li je pomoglo i mogu li imati nekih nuspojava vecih. ljubim vas
Cula sam da imaju neke tablete koje poboljsavaju laktaciju pa me zanima da li je nekaod vas koristila, da li je pomoglo i mogu li imati nekih nuspojava vecih. ljubim vas
- Alhemicarkaa
#5995 Re: Trudnjače i porodilje online
Nemojte se igrati sa tvrdom stolicom i zatvorom u trudnoći - ja sam zbog toga prokrvarila. Dobila sam terapiju Mg direct, biolectrin, prah, ima okus ko cedevita. Ja sam uzimala dvije dnevno, na preporuku ginekologa, uz donat (nisam puno, oko pola deca, meni on ima okus zahrđalih cijevi) i ostale zarzevate sredila sam stolicu.
sposa čestitam, od srca
sposa čestitam, od srca
- sarajevo_84
#5996 Re: Trudnjače i porodilje online
Mene je spašavala Cedevita, svako veče pred spavanje popijem jednu čašu jače cedevite, i sve pod kontrolom. 
- beautyfool
#5997 Re: Trudnjače i porodilje online
Iskrene cestitke, nadam se da ce potvrditi i test krvi.... zelim ti najljepsih 9 mjeseci i zdravu bebicusposa0408 wrote:![]()
![]()
![]()
Evo ih...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dvije crtice, tamno crvene crtice, vidljive iz aviona![]()
![]()
![]()
![]()
Samo cu da potvrdim testom krvi i to je to... Onda cu da se pridruzim vama jer sam sigurna da cu ovdje imati dosta toga procitati, cuti i saznati
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Happyyyyyyy
- Chloe
- Photo mod
#5998 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozz cure,
bila sam tri puta trudnica i to su bili divni periodi u mom životu. Sinu je šesnaesta godina, jednoj kćerki deseta a drugoj 19 mjeseci.
Svaka trudnoća je bila nešto posebno, svaka beba nešto posebno
... tačno me strah da ću opet za par godina poželjeti taj period

bila sam tri puta trudnica i to su bili divni periodi u mom životu. Sinu je šesnaesta godina, jednoj kćerki deseta a drugoj 19 mjeseci.
Svaka trudnoća je bila nešto posebno, svaka beba nešto posebno
- beautyfool
#5999 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa sta fali jos jedna bebica, taman da se ova mala od 19 mj ima s kim igrati 
-
Lounge Act
#6000 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:23, edited 1 time in total.