Pun mi je hurac stabilnosti, u kojoj se moras prilagodavati ljudskoj bijedi.madner wrote:Stablinost = mozes obecat promjene ali ne smijes biti ozbiljan
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- AliceInChains
#5976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#5977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isto kao sto su precjednik i "židovi" iz oba HDZ-a najangazovaniji na formiranju drzavne vlasti.Kao sto kolega rece..nosara wrote:Nevjerovatno... Ekipa koja je podrzavala ovaj nastimani haos i klero nacisticko rusenje drzave sad piski u gace jer, kao, sta cemo sad...Banksy wrote:Poništi li Ustavni sud sve ovo, stvari se dodatno prolongiraju, komplikuju i ulazimo u još veću krizu.
Potvrde li izbore, eto novih zaoštravanja i destabilizacije.
Proglase li se nenadležnim, što je takođe moguće, tek tada nastaje haos.
Neće biti rahatluka, šta god da odluče.![]()
Nema nazad, tetkice, samo naprijed...
nema nazad.
- Za i Protiv
#5978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fuj toSenad Avdić, Slobodna Bosna
- nosara
#5979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jao, ja sam svrsio...! A ti...?Banksy wrote:
NOĆAS SPALJUJEMO ILUZIJE
PLATFORMA ZA SPAŠAVANJE NAJGORIH MEĐU NAMA
Senad Avdić, Slobodna Bosna
Način izbora Vlade Federacije ponižavajući je za Hrvate; personalni sastav Vlade je uvredljiv za sve narode i „ostale“!
Mjesec-dva prije prošlogodišnjih oktobarskih izbora „klepio sam ušima“, kapitulirao pred prijetećom pošasti i na istom ovom prostoru napisao tekst naslovljen PRVI PUT BEZ SEBE NA IZBORE. U kratkim crtama, oivičenim rezignacijom i impregniranim melanholičnom „polaganom predajom“ (tako se zove odličan roman postbitničkog hrvatskog pisca Gorana Tribusona) napisao sam da „neću, prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri demokratski postuliranog građanina, izaći na izbore“. Za šta i za koga glasam i u šta će se u konačnici moj glas udjenuti, kome će legitimno izabranom kretenu biti alibi i demokratska podrška za njegov kriminal, nesolidnost, tiraniju?
Nemalo me mislećeg građanskog svijeta prekorilo i upozorilo kako širim defetizam, beznađe („reci ne beznađu“, sa bilboarda je upozoravao vizionar Fahrudin Radončić). Držali mi oni koji će ovih dana zahvatiti fine parlamentarne plate lekcije o izbornim pravima i obavezama.
Napisao sam tada, ni godina prošla nije, gorak, nevoljki, opor, lament nad komadićem papira kojeg sam pri punoj svijesti i savjesti učinio validnim, a na kojem sam četiri godine ranije zaokružio ime Željka Komšića, a ne Sulejmana Tihića. Bio je to posljednji dokaz moje ideološke lakomislenosti, to kada sam u neuglednu biračku kutiju u sarajevskoj Logavinoj ulici turio glasački listić na kojem sam zaokružio ime Željka Komšića. Suštinski sam tim demokratskim, građanski odgovornim činom poslužio kao alibi i osigurao odstupnicu Robot Komercu, firmi samoniklog trgovačkog putnika Selvera Oruča, koji je Tihiću napravio vikendicu, a Komšiću stavio (privremeno, doduše) na raspolaganje skupocjeni automobil. Pribilježio sam kako mi ni tada, a ni ubuduće, na pamet ne pada da između kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ( Izetbegović, Radončić, Silajdžić) glasam za „manje zlo“: „Zašto bih se ja mučio i odlazio na biračko mjesto da bih glasao za bilo kakvo zlo, bilo ono manje, veće, ili (o)srednje“; i to sam napisao.
Izlazak na izbore je, od kolijevke demokratije Atene pa do groba - mog biračkog mjesta u Logavinoj ulici - mjera građanske odgovornosti i zrelosti. Neizlazak sa predumišljajem je, uvjeren sam, mnogo odgovorniji i razboritiji akt.
Sluša, recimo, koncem ljeta prošle godine razočarani Bošnjak iz Konjica kriomice, između četiri neisplaćene penzije i dvije partije tavle, iz zaleđa vatrene govore krilnika i čelnika Hrvatske stranke prava. Krv mu se ledi u žilama, nacionalni ponos i užareno sunce tuđeg neba krv mu otopljavaju, kako dopredsjednik HSP-a, general-zastupnik ŽIVKO BUDIMIR bljuje retoričku vatrenu stihiju: „Neka se izdajnik hrvatskoga naroda Željko Komšić povuče iz utrke za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH jer hrvatski narod neće dopustiti da mu se nameću njegovi legitimni predstavnici“.
Otrči hitro, jogunasti, svježe nacionalno probuđeni Bošnjak (sedam je ujutro, shvatimo ga!) prvih oktobarskih dana prošle godine na zborno- izborno mjesto, zaokruži ime Željka Komšića, pride još građanskim legitimitetom podupre i sve njegove drugove, partijske kolege iz SDP-a BiH. Glasovima za SDP BiH iz Konjica, recimo, demokratski je osnažen izbor Budimira za predsjednika Federacije BiH. Može i obrnuto, nije nikakav problem - ljutim pravaškim glasovima iz Hercegovine barem simbolično je Lagumdžijina „mehka“ postkomunistička, tranzicijska diktatura priskrbila multietnički karakter.
Za pretpostaviti je kako je predsjednik Hrvatske zajednice BiH Dragan Čović neprihvatljiv jednom užem sloju hercegovačko-hrvatskog biračkog tijela zato što je, pored ostalog, u vrijeme kad je bio ministar financija u Vladi Federacije BiH, i dopredsjednik Vlade osigurao protuzakoniti uvoz crvljivog bjelosvjetskog mesnog škarta tvrtki Lijanović čime je oštetio budžet Federacije za bogtepita koliko miliona maraka. Ta se kriminalna hercegovačko-federalna kobasica razvlačila na Sudu BiH godinama, i na kraju je, ako se mogu sjetiti sudskog epiloga, vuk pojeo magarca, uključujući i unutrašnje organe sa svih svjetskih mesnih vukojebina koje su Lijanovići reciklirali i prodavali pod egidom „domaće, a naše“. Glasom protiv Čovića, određeni marginalni, doduše, hrvatski korpus je glasao i protiv Lijanovića - dovoljno je takvih bilo da bi Mladen Lijanović, koji govori istinu isključivo iz nehata, postao potpredsjednik Vlade Federacije - vratio se, dakle, na mjesto svoga i Čovićevog udruženog zločinačkog kasapskog projekta!
„Kako, kolega Avdiću, komentirate neustavni izbor vlasti u Federaciji BiH?“, pita me u petak malo prije ponoći u trećem Dnevniku Hrvatske televizije urednik i voditelj Siniša Kovačić. Dva-tri minuta mi trebaju samo da, neukim i nezainteresiranim, poslovično površnim hrvatskim gledateljima približim „dramatičnu političku scenu BiH“. Velim da ustavnost, ili neustavnost bilo koje odluke ne propisuje politička volja, inat, povrijeđena taština bilo čija, pa ni predsjednice Federacije, omiljene Čovićeve pravne „umjetnice“ Borjane Krišto. Za takve seriozne državno-pravne ocjene nisam osposobljen, niti pripravan; nadležan je isključivo Ustavni sud Federacije. Je li izbor federalnih čelnika ustavan, ili neustavan, zakonit ili nezakonit, statutaran ili nestatutaran, demokratski ili nedemokratski (sjeća li se i(t)ko Miloševićeve tirade na tu temu pred početak antibirokratskog nasilja nad pravnim poretkom tadašnje SFRJ); u toj pravnoj stvari jedino može arbitrirati i presuditi Ustavni sud Federacije. Do tada, što bi rekao moj komšija Rom (dakle, ostali). „to ne znaš ni ti, to ne znaš ni ja“...
Zapanjujuće je kako se u „novonastalim političkim okolnostima“ raskidaju stara, tradicionalna politička prijateljstva, činilo se principijelna i čvrsta, nedodirljiva, a formiraju nova, još tradicionalnija i još novija. Pokušavam formirati spisak neprijatelja koje je Zlagumdžija posljednjih mjeseci odstrijelio u procesu uspostavljanja vlasti na osnovama „sveobuhvatne“ Platforme: Američka ambasada, kancelarija visokog predstavnika, Angela Merkel, Ivo Josipović, Vesna Pusić, Zoran Milanović, „plaćenički novinari“ („Slobodna Bosna“, BHT, TV1...) Vijeće za implementaciju mira, Miroslav Lajčak, Federalna uprava policije, Biskupska konferencija, Sud i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija BiH, građani tri-četiri kantona, unutrašnji neprijatelji, građanski nezavisni intelekutalci...
Svi oni podrivaju zdrave osnove na kojima će vlast graditi platformaši na čelu sa Lagumdžijom, Budimirom, Lijanovićima i pola Abdića...
Da stvar nije poodmakla u tehničkoj izvedbi, da situacija sa formiranjem vlasti nije ušla u dramatičnu sudačku nadoknadu, mirne bih duše poentirao: Nije problem što na formalnom nivou izbor vlasti u Federaciji podcjenjuje i majorizira Hrvate, mnogo je alarmantnije što „platformaški“ izbor nositelja vlasti, zakonodavne, izvršne, a za očekivati je i pravosudne, brutalno vrijeđa, potcjenjuje sve narode u Federaciji BiH i sve građane koji se ne osjećaju - budalama!
- prljavi Hare
#5980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Necemo,nego cemo regulisati haos!Dosta je bilo,merhametli Bosnjaci su narod koji je izumro na ovimAliceInChains wrote:Pun mi je hurac stabilnosti, u kojoj se moras prilagodavati ljudskoj bijedi.madner wrote:Stablinost = mozes obecat promjene ali ne smijes biti ozbiljanDali cemo se prilagodavati ljudskoj bijedi, ako oni izazovu haos?
![]()
prostorima prije dvadesetak godina.
P.S.Ako slucajno neko negdje vidi nekoga prezivjelog merhametli-Bosnjaka neka meni javi na pp.Instrukcije
su da ih se uhvati,zalije voskom i stavi u Zemaljski muzej u Sarajevu.
Za Tihica ne javljajte,on trenutno ima imunitet!!!
- prljavi Hare
#5981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam burno i obilno!!!nosara wrote:
Jao, ja sam svrsio...! A ti...?
- AliceInChains
#5982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zbog Senada, ili njegovog teksta?prljavi Hare wrote:Ja sam burno i obilno!!!nosara wrote:
Jao, ja sam svrsio...! A ti...?![]()
![]()
- prljavi Hare
#5983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
AliceInChains wrote:Zbog Senada, ili njegovog teksta?prljavi Hare wrote:Ja sam burno i obilno!!!nosara wrote:
Jao, ja sam svrsio...! A ti...?![]()
![]()
mala sala
- AliceInChains
#5984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ti za zamjeriti......prirodna ljepotaprljavi Hare wrote:AliceInChains wrote:Zbog Senada, ili njegovog teksta?prljavi Hare wrote:
Ja sam burno i obilno!!!![]()
![]()
mala sala
![]()
Prije bih na Slavuja!!!
![]()
-
skojotovski
#5985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
govorim opcenito. gradanima ove zemlje se lose pise, kako god ovo zavrsilo.1gorstak wrote:Ovo je sve pocelo prije 20 godina .... radi se o kontinuiranoj krizi a SDP pokusava ishodovati izmjenu pravila igre jer ta pravila idu u korist neprijateljima suzivota. Ti mozes podrzati SDP a i ne moras, ali nemoj se ponasati kao da je kriza od juce. To implicira da je SDP kriv za destabilizaciju jer je bacio cekic u raspored figura kojeg su dogovorili nacionalisti.skojotovski wrote:jedno je jasno, ako god ova trakavica zavrsila:
HEBALI SMO JEZA U LEDA!
- AliceInChains
#5986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema veze. Kroz ovo se mora proci. Ova dosadasnja 15-godisnja stabilnost je vec sjebala buducnost dosta generacija/gradana.skojotovski wrote:govorim opcenito. gradanima ove zemlje se lose pise, kako god ovo zavrsilo.1gorstak wrote:Ovo je sve pocelo prije 20 godina .... radi se o kontinuiranoj krizi a SDP pokusava ishodovati izmjenu pravila igre jer ta pravila idu u korist neprijateljima suzivota. Ti mozes podrzati SDP a i ne moras, ali nemoj se ponasati kao da je kriza od juce. To implicira da je SDP kriv za destabilizaciju jer je bacio cekic u raspored figura kojeg su dogovorili nacionalisti.skojotovski wrote:jedno je jasno, ako god ova trakavica zavrsila:
HEBALI SMO JEZA U LEDA!
- ultima_palabra
#5987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Senade, Jerko je ministar, a ne Mladen 
- nosara
#5988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jerko, Mladen, Lady Gaga...ultima_palabra wrote:Senade, Jerko je ministar, a ne Mladen
Poslije druge pive, svi izgledaju isto...
-
zemo_online
#5989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?
- Banksy
#5990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam, vidjećeš to s moderacijom.nosara wrote:Jao, ja sam svrsio...! A ti...?Banksy wrote:
- madner
#5991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sasvim sigurno nece biti kao sto je bilo, samo moze imati pozitivan ili negativan ishod.test01 wrote:dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?
-
Alfa_Ze
#5992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dodatno talasanje iz Mostara !!SASTANAK DODIKA, BOSIĆA, ČOVIĆA I LJUBIĆA U MOSTARU
U Mostaru će danas ( 25.03.2011.) biti održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, SDS-a Mladena Bosića, HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990 Bože LJubića na kome će biti riječi o saradnji u vezi sa uspostavljanjem vlasti na državnom nivou i analizi aktuelne političke situacije u BiH.
Radio-televizija Republike Srpske direktno će prenositi sastanak i konferenciju za novinare stranačkih lidera. U 14.00 časova RTRS će prenositi specijalnu TV debatu Dragana Čovića, Bože LJubića, Milorada Dodika i Mladena Bosića koja će biti emitovana iz zgrade Doma HDZ-a BiH u Mostaru, navodi se u saopštenju.
potezi se povlace iz Beograda, a preko Dodika i Banja luke.
vidjet cemo sta su poruke ovog ''mostarskog sijela'' i kamo to vodi ??
- AliceInChains
#5993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa vec je velika prekretnica, da se je neko usudio nogirati ljudsku bijedu, tj. ne pristati na njihove majmunske zahtjevetest01 wrote:dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?
Cuj, koalirati sa Donkey Kongom/Dodikom i suflirati o trecem, pa vrhunac idiotije-protesti sa zastavama Herceg Bosne+"ugrozena prava" "tradicionalnog" hrvatskog sveucilista(vidi se,ljudska bijeda ima svijetlu mladu generaciju)
Last edited by AliceInChains on 25/03/2011 10:32, edited 1 time in total.
- prljavi Hare
#5994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nosara wrote:Jerko, Mladen, Lady Gaga...ultima_palabra wrote:Senade, Jerko je ministar, a ne Mladen![]()
Poslije druge pive, svi izgledaju isto...
Senad Avdić
Ja sam već decenijama odani član pivarske mafije
Koliko dugo se družite s pivom?
– Uh, recimo da je sve do početka studiranja, a to je kraj 70-ih godina prošlog vijeka, to, kako mu tepate, “druženje” bilo više neobavezno koketiranje ili flertovanje. Kasnije, bojim se da je taj odnos bio mnogo intimniji, strasniji od “pukog” neobaveznog druženja. Na fakultetu sam zaista naišao na idealne partnere-pivopije, prije svih Jusu Prelu, Manojla Tomića, potom Radmila Milanovića, Midhata Ajanovića, Mladena Pikulića, koji su nas, istina, ponekad znali “izdati”, prevariti sa “žestinom” ili vinom. A nas trojica smo bili rođeni “pivotmeni”. Bio sam prije dvije godine kod Juse u Pragu, gdje živi 17 godina, i bio sam ganut kada sam vidio da još na isti način uživa u kriglama piva. Rečeno “avazovskim” jezikom, mi smo bili “pivarska” mafija kada još nikakve mafije u BiH nije bilo! (smijeh)

-
zemo_online
#5995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prljavi Hare wrote:nosara wrote:Jerko, Mladen, Lady Gaga...ultima_palabra wrote:Senade, Jerko je ministar, a ne Mladen![]()
Poslije druge pive, svi izgledaju isto...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Senad Avdić
Ja sam već decenijama odani član pivarske mafije
Koliko dugo se družite s pivom?
– Uh, recimo da je sve do početka studiranja, a to je kraj 70-ih godina prošlog vijeka, to, kako mu tepate, “druženje” bilo više neobavezno koketiranje ili flertovanje. Kasnije, bojim se da je taj odnos bio mnogo intimniji, strasniji od “pukog” neobaveznog druženja. Na fakultetu sam zaista naišao na idealne partnere-pivopije, prije svih Jusu Prelu, Manojla Tomića, potom Radmila Milanovića, Midhata Ajanovića, Mladena Pikulića, koji su nas, istina, ponekad znali “izdati”, prevariti sa “žestinom” ili vinom. A nas trojica smo bili rođeni “pivotmeni”. Bio sam prije dvije godine kod Juse u Pragu, gdje živi 17 godina, i bio sam ganut kada sam vidio da još na isti način uživa u kriglama piva. Rečeno “avazovskim” jezikom, mi smo bili “pivarska” mafija kada još nikakve mafije u BiH nije bilo! (smijeh)
![]()
![]()
![]()
napije se pa se upisa u gace.
- Komrad
#5996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vjerujem da ce dobiti podrsku i Stjepana Kljujica, Sacira Filandre...Alfa_Ze wrote:dodatno talasanje iz Mostara !!SASTANAK DODIKA, BOSIĆA, ČOVIĆA I LJUBIĆA U MOSTARU
U Mostaru će danas ( 25.03.2011.) biti održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, SDS-a Mladena Bosića, HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990 Bože LJubića na kome će biti riječi o saradnji u vezi sa uspostavljanjem vlasti na državnom nivou i analizi aktuelne političke situacije u BiH.
Radio-televizija Republike Srpske direktno će prenositi sastanak i konferenciju za novinare stranačkih lidera. U 14.00 časova RTRS će prenositi specijalnu TV debatu Dragana Čovića, Bože LJubića, Milorada Dodika i Mladena Bosića koja će biti emitovana iz zgrade Doma HDZ-a BiH u Mostaru, navodi se u saopštenju.
potezi se povlace iz Beograda, a preko Dodika i Banja luke.
vidjet cemo sta su poruke ovog ''mostarskog sijela'' i kamo to vodi ??
-
zemo_online
#5997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
AliceInChains wrote:Pa vec je velika prekretnica, da se je neko usudio nogirati ljudsku bijedu, tj. ne pristati na njihove majmunske zahtjevetest01 wrote:dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?![]()
Cuj, koalirati sa Donkey Kongom/Dodikom i suflirati o trecem, pa vrhunac idiotije-protesti sa zastavama Herceg Bosne+"ugrozena prava" "tradicionalnog" hrvatskog sveucilista(vidi se,ljudska bijeda ima svijetlu mladu generaciju)......a merhamet Bosnje te cijene
Merhamet Bosnje su mrtve i vi ste ih ubili
Cisto, hvala vam
ok ali imas dodo+2hdz+beograd+zagreb+podrska rusa+totalno okruzenje(fizicka blokada) protiv 2 mili.bih patriota
- polusvijet
#5998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Promjena ce biti, i to sistemskih. Zlatko je tu vec ispunio obecanje.
Ili ce FBiH izaci jaca iz ovoga, ili ce to biti kantoni.
A mozda sinergija, kantoni okrupne a Federacija se efektivizira.
Zlatko se maherski i kompetentno snalazi u sistemu, i dalje najbitnijem politickom kanalu. Ali sam skeptican po pitanju strucnosti i senzibilnosti za pr. Mada, to je vjerovatno do tima mu i utabanih staza. Vjeruje u ono sto govori i to mu je osnovna komparativna prednost. Zbog tog je jaci od superjunaka Dodika, ma koliko ovaj potonji maestralnoscu folk-pjevaca zna pogoditi zicu ciljane grupe.
Ali cini mi se da su Zlajini savjetnici tanki na strateskoj razini te zajebancije oko eksternih komunikacija. Output je konkretan i koherentan, to stoji. Graficki profil, promo-materijal, simboli i slogani... sve je to fino, uradjeno dosta kvalitetno i po standardu. S obzirom da su mass-mediji radikalno tendeciozni i zna se ko, sta i gdje objavljuje, pr manje vise ima ustaljene kanale pa se ne treba ni truditi. A i Zlatko, rekoh zna odlicno kad i gdje se pojaviti. Medjutim, tu posao ne staje. To su samo komunikacijske alatke. Upravljanje procesom se odvija na osnovu strategijskog dokumenta.
Temelj svakog takvog dokumenta je poruka i obecanje koje ta komunikacija nosi. Ideja koja prozima kroz sve formate koristene prema javnosti. I koja je interno konsolidovana kod cjelokupnog kadra, od prasinara na forumu do Zlatka. Ne jedna od onih silnih poruka i obecanja sto su eksplicitno srocene na plakatima i u platformi (predizbornom programu). Nego ona sustinska vrijednost koju nudi SDP, samu srz. Onu koju biraci prepoznaju u svom najdubljem sentimentnu pa poletno odsetaju do glasackog mjesta.
Mislim da bi za sdp to trebala biti pozicija anacionalne socijaldemokratske partije u BiH. Nisam siguran koliko je sdp uspio tokom predizborne kampanje i u ovom postizbornom nadmudrivanju, artikulirati i njegovati tu poziciju. Nebi me zacudilo da je doslo i do primjetnog pomjeranja na karti po tim koordinatama. Identitet partije zapisan na papiru ili u imenu i simbolu je jedan dio brenda. Drugi je imidz. A on je definisan iskljucivo u ocima posmatraca. Najsigurniji lakmus papir je kretanje glasaca, otpalih i prispjelih. Otkud su novi i gdje ce stari. Ne samo koliki je saldo.
Vidjecemo, mozda i grijesim. Volio bih.
Ili ce FBiH izaci jaca iz ovoga, ili ce to biti kantoni.
A mozda sinergija, kantoni okrupne a Federacija se efektivizira.
Zlatko se maherski i kompetentno snalazi u sistemu, i dalje najbitnijem politickom kanalu. Ali sam skeptican po pitanju strucnosti i senzibilnosti za pr. Mada, to je vjerovatno do tima mu i utabanih staza. Vjeruje u ono sto govori i to mu je osnovna komparativna prednost. Zbog tog je jaci od superjunaka Dodika, ma koliko ovaj potonji maestralnoscu folk-pjevaca zna pogoditi zicu ciljane grupe.
Ali cini mi se da su Zlajini savjetnici tanki na strateskoj razini te zajebancije oko eksternih komunikacija. Output je konkretan i koherentan, to stoji. Graficki profil, promo-materijal, simboli i slogani... sve je to fino, uradjeno dosta kvalitetno i po standardu. S obzirom da su mass-mediji radikalno tendeciozni i zna se ko, sta i gdje objavljuje, pr manje vise ima ustaljene kanale pa se ne treba ni truditi. A i Zlatko, rekoh zna odlicno kad i gdje se pojaviti. Medjutim, tu posao ne staje. To su samo komunikacijske alatke. Upravljanje procesom se odvija na osnovu strategijskog dokumenta.
Temelj svakog takvog dokumenta je poruka i obecanje koje ta komunikacija nosi. Ideja koja prozima kroz sve formate koristene prema javnosti. I koja je interno konsolidovana kod cjelokupnog kadra, od prasinara na forumu do Zlatka. Ne jedna od onih silnih poruka i obecanja sto su eksplicitno srocene na plakatima i u platformi (predizbornom programu). Nego ona sustinska vrijednost koju nudi SDP, samu srz. Onu koju biraci prepoznaju u svom najdubljem sentimentnu pa poletno odsetaju do glasackog mjesta.
Mislim da bi za sdp to trebala biti pozicija anacionalne socijaldemokratske partije u BiH. Nisam siguran koliko je sdp uspio tokom predizborne kampanje i u ovom postizbornom nadmudrivanju, artikulirati i njegovati tu poziciju. Nebi me zacudilo da je doslo i do primjetnog pomjeranja na karti po tim koordinatama. Identitet partije zapisan na papiru ili u imenu i simbolu je jedan dio brenda. Drugi je imidz. A on je definisan iskljucivo u ocima posmatraca. Najsigurniji lakmus papir je kretanje glasaca, otpalih i prispjelih. Otkud su novi i gdje ce stari. Ne samo koliki je saldo.
Vidjecemo, mozda i grijesim. Volio bih.
- AliceInChains
#5999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema sta, jaki su ko beton......nazalost......I ocevi nacije(Tudman, Milosevic) im mogu biti zavidnitest01 wrote:AliceInChains wrote:Pa vec je velika prekretnica, da se je neko usudio nogirati ljudsku bijedu, tj. ne pristati na njihove majmunske zahtjevetest01 wrote:dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?![]()
Cuj, koalirati sa Donkey Kongom/Dodikom i suflirati o trecem, pa vrhunac idiotije-protesti sa zastavama Herceg Bosne+"ugrozena prava" "tradicionalnog" hrvatskog sveucilista(vidi se,ljudska bijeda ima svijetlu mladu generaciju)......a merhamet Bosnje te cijene
Merhamet Bosnje su mrtve i vi ste ih ubili
Cisto, hvala vam
ok ali imas dodo+2hdz+beograd+zagreb+podrska rusa+totalno okruzenje(fizicka blokada) protiv 2 mili.bih patriota
- madner
#6000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jaki ko betoni a bome i sve vise i vise jacaju. Trebali bi se predat dok mozemo