Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
azdralovic

#5976 Re: Renault Megane all about

Post by azdralovic »

preludezalude wrote:
azdralovic wrote:neko je pitao u komentarima, kaze da su samo ledovi stavljeni na sivi, njegov je branik
Laze. Okani se toga. Samo te glava moze zaboliti.
samo prenosim sta pise na olx, nisam ja ovaj sto kupuje :)
Better Man

#5977 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

preludezalude wrote:Bijeli je presao makar jos toliko kilometara sudeci po obrucu volana. Ja imam megana sa stvarnih 140 000km i obruc volana ja kao nov, nigdje nije ulasten. A i nesto mi izgleda zadnji kraj skocio u nebesa. Ovaj sivi, kao sto neko rece ima prednju karambolku od mladjeg godista. Nisam siguran da li je slika cudna, ali bih rekao da mu digitalni centralni sat ne radi. Osvijetljenje radi ali kad je kartica u slotu treba da prikazuje temperaturu, gorivo i veeeliku nulu ...brzinu. u svakom slucaju nebi preporucio ovu kucu sto prodaje sivog. Uvaljuje grobove i cak vozila ja bih rekao iz poplava.
Radi mu sat. Kad su vrata otvorena tad ne pokazuje tu veliku nulu od brzinomjera i te ostale parametre. Tako je kod mene.
preludezalude

#5978 Re: Renault Megane all about

Post by preludezalude »

Better Man wrote:
preludezalude wrote:Bijeli je presao makar jos toliko kilometara sudeci po obrucu volana. Ja imam megana sa stvarnih 140 000km i obruc volana ja kao nov, nigdje nije ulasten. A i nesto mi izgleda zadnji kraj skocio u nebesa. Ovaj sivi, kao sto neko rece ima prednju karambolku od mladjeg godista. Nisam siguran da li je slika cudna, ali bih rekao da mu digitalni centralni sat ne radi. Osvijetljenje radi ali kad je kartica u slotu treba da prikazuje temperaturu, gorivo i veeeliku nulu ...brzinu. u svakom slucaju nebi preporucio ovu kucu sto prodaje sivog. Uvaljuje grobove i cak vozila ja bih rekao iz poplava.
Radi mu sat. Kad su vrata otvorena tad ne pokazuje tu veliku nulu od brzinomjera i te ostale parametre. Tako je kod mene.
Ali mu je kartica u slotu. Obrati paznju.

Jbg
Sad nisam siguran kako je kod mene. Danas cu bas provjeriti.
Better Man

#5979 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

preludezalude wrote:
Better Man wrote:
Ali mu je kartica u slotu. Obrati paznju.

Jbg
Sad nisam siguran kako je kod mene. Danas cu bas provjeriti.
Mislim da nema veze što je kartica u slotu, ali baš ću obratiti danas kod sebe kad je kartica u slotu i kad su vrata otvorena.
preludezalude

#5980 Re: Renault Megane all about

Post by preludezalude »

Better Man wrote:
Mislim da nema veze što je kartica u slotu, ali baš ću obratiti danas kod sebe kad je kartica u slotu i kad su vrata otvorena.
Ali svejedno nesto se cudno vidi na mjestu pokazivaca goriva i temperature.

PS
Sad gledam druga auta na pik. Moguce da grijesim sto se tice ovih pokazivaca. Moguce da je prejako pozadinsko svjetlo a kamera tanka pa ovako ispalo.
motachjointa

#5981 Re: Renault Megane all about

Post by motachjointa »

hvala na odgovorima i komentarima, ne bih rizikovao tako da cu zaobici ove primjerke, upalio sam se na cijenu koja se jos dala spustiti, ali ovih nekih par detalja nisam primjetio tako da tražim dalje al ce se morati i platiti malo više sve su prilike.
preludezalude

#5982 Re: Renault Megane all about

Post by preludezalude »

Ti radi kako hoces ali moras biti svjestan da ces za ove pare gotovo sigurno dobiti doooobro pregazen megan. Ako se mozes protegnuti jos 2 000, onda vec mozes naletiti i na neki primjerak koji je super ocuvan sa kilometrazom malo preko 100 000, kupljen nov u BiH i lako dostupnim podacima o odrzavanju. Sve se svodi na tvoju zelju. Da li zelis sto mladje auto ili zelis sto manje potroseno auto.
DoradO

#5983 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

ako može mala pomoć :sad: da li znate šta može biti pa radio odjednom ne može da se upali... na display-u pokazuje vrijeme i tempereaturu u cosku ali kad palim dole nista se ne desava :roll: renault laguna 2011 je u pitanju
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5984 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

pregledaj osigurace za pocetak
Maraschino

#5985 Re: Renault Megane all about

Post by Maraschino »

.
Last edited by Maraschino on 15/02/2019 21:38, edited 1 time in total.
wewa

#5986 Re: Renault Megane all about

Post by wewa »

DoradO wrote:ako može mala pomoć :sad: da li znate šta može biti pa radio odjednom ne može da se upali... na display-u pokazuje vrijeme i tempereaturu u cosku ali kad palim dole nista se ne desava :roll: renault laguna 2011 je u pitanju
To se desi ako se skida akumulator, treba upisati kod da se pokrene radio.
shandrprcSA

#5987 Re: Renault Megane all about

Post by shandrprcSA »

wewa wrote:
DoradO wrote:ako može mala pomoć :sad: da li znate šta može biti pa radio odjednom ne može da se upali... na display-u pokazuje vrijeme i tempereaturu u cosku ali kad palim dole nista se ne desava :roll: renault laguna 2011 je u pitanju
To se desi ako se skida akumulator, treba upisati kod da se pokrene radio.
pisalo bi "code" ili "0000"
channel10

#5988 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

Pokusaj na volanu ono dugme za trazenje stanica drzati malo duze. Mislim da bi ti trebalo izbaciti da ukucas kod, ukoliko si skidao amokulator. A kod bi morao imati u servisnoj negdje. Barem je kod mene tako.
DoradO

#5989 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

.
Last edited by DoradO on 18/02/2019 16:21, edited 1 time in total.
DoradO

#5990 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

DoradO wrote:hvala na pomoći momci.. ali ništa ne fercera a primjetio sam da kad ugasim auto i kad se zaključa samo osvjetljenje na radiu ostane, ne gasi se... u glavnom sutra sam naručen na servis pa će valjda uspjeti da ga probude :roll:
edit... nisam skidao akumulator, buraz je nešto spajao mobitel preko AUX-a puštao muziku i nakon toga je nastao kuršlus izgleda
relax11

#5991 Re: Renault Megane all about

Post by relax11 »

Zna li neko gdje se ima nabaviti prednji lip za megana 2 8)
cikavelja

#5992 Re: Renault Megane all about

Post by cikavelja »

Namjeravam si uzeti Megana karavana, bencin, od neke 2005-2009, radi posla.
Na sta trebam obratiti paznju i na koji benzinski motor da smijem racunati sa ugranjom plina, puno prelazim,koje maHane i koliko izdrzljivi na plinu, nesto poput ovog recimo https://www.olx.ba/artikal/30889955/meg ... ena-do-reg
Ili po preporuci sta se trenutno nudi na piku.
Kakvi su automatici u renolu?
Hvala
NediM17

#5993 Re: Renault Megane all about

Post by NediM17 »

Motori 1.6 benzin na renoima ubili se za plina. Ovaj konkretan primjerak mi malo cudno, da ne kazem sugavo, bez krovnih sina izgleda. Ja jos ne vidjeh megan karavan bez njih. Pogledaj na svim ostalim imaju sine. Pogotovo ako ti je za posla to ce ti trebati.Eno ih par komada od ispod pet milja pa do 7 max. O automatiku ti stvarno ne bih znao nista reci.
Better Man

#5994 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

cikavelja wrote:Namjeravam si uzeti Megana karavana, bencin, od neke 2005-2009, radi posla.
Na sta trebam obratiti paznju i na koji benzinski motor da smijem racunati sa ugranjom plina, puno prelazim,koje maHane i koliko izdrzljivi na plinu, nesto poput ovog recimo https://www.olx.ba/artikal/30889955/meg ... ena-do-reg
Hvala
Koliko znam od jeseni 2008. godine na tržištu je bio Megane III, tako da mi je sumnjivo godište ovog Meganea, jer je riječ Meganeu II.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5995 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

stajao u salonu
basicm

#5996 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Ima karavan 2009.
Deriguz

#5997 Re: Renault Megane all about

Post by Deriguz »

Nekad karavanske verzije, eventualno i cabrio i druge ostanu u proizvodnju jos godinu nakon prestanka proizvodnje osnovnog modela, vjerovatno jer su kasnije i poceli sa njihovom proizvodnjom.
johntra

#5998 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

cikavelja wrote:Namjeravam si uzeti Megana karavana, bencin, od neke 2005-2009, radi posla.
Hvala
Samo karavani dolaze u obzir? :D
Industrialyzer

#5999 Re: Renault Megane all about

Post by Industrialyzer »

Trazim zamjenu za trenutno auto i izbor ce biti najvjerovatnije Megane III. Godiste 2009-2012, u obzir dolazi i karavan, samo ne coupe. Motor bi gledao 1.6 16V LPG ili 1.5dCi, a budzet je otprilike 10000KM. Imam pitanja za taj dizleski motor, moju varijantu uzeti i na sta obratiti paznju? Prelazim godisnje nekih 15 hiljada km, vecinom gradska voznja uz 3-4 izleta van drzave. Generalno, sta mislite o izboru, na sta obratiti paznju kod ovih modela, imaju li neke standardne mane? Jos ako znate neke konkretne cijene dijelova i preporuku za majstora u Sarajevu, to bi bilo odlicno :)
Better Man

#6000 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

Industrialyzer wrote:Trazim zamjenu za trenutno auto i izbor ce biti najvjerovatnije Megane III. Godiste 2009-2012, u obzir dolazi i karavan, samo ne coupe. Motor bi gledao 1.6 16V LPG ili 1.5dCi, a budzet je otprilike 10000KM. Imam pitanja za taj dizleski motor, moju varijantu uzeti i na sta obratiti paznju? Prelazim godisnje nekih 15 hiljada km, vecinom gradska voznja uz 3-4 izleta van drzave. Generalno, sta mislite o izboru, na sta obratiti paznju kod ovih modela, imaju li neke standardne mane? Jos ako znate neke konkretne cijene dijelova i preporuku za majstora u Sarajevu, to bi bilo odlicno :)
Obzirom na kilometražu ne bih uzeo diesela, već Benzinca. Kod mene je 1,6 16V 110 KS, 2012. godište. Kupljen je nov. Nikakvih problema nisam imao niti sam primjetio da ima ikakvih mana. Samo redovni servisi.
Post Reply