The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#5976 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Mislim i da je dijelom problem sto raja likove iz serije poistovjecuje sa likovima iz stripova.
Nije to isto. Ima dodirnih tacaka i slicno je, ali nije isto.
Meni je zanimljiva ta razlicitost. Zanimljivi i isprazni likovi. Pa i taj ozloglaseni Morgan....pokusava biti nesto sto nije. Sjetimo se njegove borbe prije nego je upoznao Splintera. Pa i ovo sad. Nije to on, ali mora biti da bi prezivio. Ok, svak sebi pravi neki scenario koji mu odgovara, ali ovo je ono sto se snima i sto gledamo.
veliki_ah

#5977 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

Jel to to od Wolvesa? Koliko su najavljivani i nisu bili nesto zajebani.. Malo uletili i ovi nasi ih rastjerali..
turbofolk

#5978 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Po mom skromnom sudu, iritantni likovi u ovoj seriji traju jako kratko. Taman toliko da nam pokažu koliko su negledljivi i da poželimo da ih više nema. Primjer su Deanin mlađi sin, muž i djeca one potencijalne Rickove švalerke, onaj lik koji nekoliko puta pokušava ubiti Glenna, pa zagine kad smo svi mislili da je i Glenn odapeo, a ranije još i Carol-in muž, ona šefica bolnice u Atlanti, kanibali, a posebno onaj s kačketom (kako mi je samo bio odvratan s onom žvakom), a od glavnih likova tu su Lori, Andrea, Tyreese, ona djevojčica koja ubije svoju mlađu sestru itd.
Meni je s početka serijala u drugoj sezoni, posebno iritantna bila Carol, ono kad izgubi kćerku, pa je ne mogu naći, pa ona scena bježanja s farme, kad Andrea umalo ne pogide spašavajući nju. A danas mi je Carol jedan od likva za kojim bih najviše zažalio, uz naravno Ricka, Deryla i Mishone.
janje_

#5979 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Tyke wrote:..Strah me samo za Mison, jer Rick gdje ubode tu ni traca ne nice, samo da ona i Deril ne presele na ahiret, kumim te Boze.
Ako i pogine Mison (neuzubillah)...?
sasvim je izvjesno da se mison nece marnuti sa morganom kao u stripu, ali se marnula sa rickom i moglo bi biti (pretpostavljam) da reakcija bude ista, da ce mu ona reci da je to bila one-time greska i da se vise nece ponoviti i da tako sebi spasi zivot u seriji.. ;)

sama njena reakcija u onom kamperu kad se voze i kad je rick fata ide u tom pravcu.. :run:
Daryl Dixon

#5980 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

janje_ wrote:
Tyke wrote:..Strah me samo za Mison, jer Rick gdje ubode tu ni traca ne nice, samo da ona i Deril ne presele na ahiret, kumim te Boze.
sasvim je izvjesno da se mison nece marnuti sa morganom kao u stripu, ali se marnula sa rickom i moglo bi biti (pretpostavljam) da reakcija bude ista, da ce mu ona reci da je to bila one-time greska i da se vise nece ponoviti i da tako sebi spasi zivot u seriji.. ;)

sama njena reakcija u onom kamperu kad se voze i kad je rick fata ide u tom pravcu.. :run:
mozda se i marnu sta znas, ne bi bilo prvi put da se njegova žena/djevojka marne sa njegovim drugom :mrgreen:
janje_

#5981 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Daryl Dixon wrote:
janje_ wrote:

mozda se i marnu sta znas, ne bi bilo prvi put da se njegova žena/djevojka marne sa njegovim drugom :mrgreen:
dabogda.. morgan bi i njoj poceo filozofirati i pobjegla bi treba glavom bez obzira..
s druge strane, oko judith2 ne bi bilo sumnje, ako dijete bude skroz garavo, onda tu rick nema sta traziti.. :skoljka:
DMXallen

#5982 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Što se tiče iritantnih likova mislim da niko neće nadmašiti

Image

Ako neko gleda ovu novu seriju u kojoj igra, Colony, preslikani lik Lori sa drugim imenom.
Da se osvrnem na cijelu seriju, do sada je serija balansirala cijelo vrijeme, malo šokiraju pa malo primire se..pa onda dođu do jedne lokacije, zadrže se malo pa propadne i tako sve do Alexandrije. Sada slijedi jedan ''ozbiljniji'' period. Odlučili su da sezadrže tu, da uspostave kakvu takvu civilizaciju.
A i to ne može proći bez problema, problem je hrana, ukazala se prilika za trgovinu ali da budemo iskreni što to Rick i ekipa imaju za mijenjati sa ovima iz Hilltopa... ništa, osim naravno da budu njihovi plaćenici. To je jedino što znaju raditi i nisu ni razmišljali previše da li da pristanu.
Nadam se samo da se ubjeđivanje ostalih u Alexandriji neće protegnuti na 2-3 epizode, bilo bi besmisleno, a mislim da neće sudeći po promotivnom videu za iduću epizodu.
Ovaj period koji je nastao puno obećava, svijet je postao veći, napokon razmišljaju i o ''politici'' i pregovorima. Samo tako mogu koliko toliko uspostaviti nešto slično civilizaciji.
Sviđa mi se što su podijelili uloge, Rick jednostavno nema živce za razgovor i to jako dobro zna. Zato je tu Maggie, a on će obavljati prljave poslove.
Što se tiče Abrahama, on po meni više se pretvara kao neki grubijan, onako vojnički nastrojen, a on je ustvari dobar čovjek i s vremena na vrijeme ga prizemlje te neke moralne nedoumice.
Ono što mi donekle smeta je to da je nekako Daryl izgubio neki smisao u seriji i kao da ga producenti i autori drže još uvijek samo zbog fanova.
Sjetimo se samo stvari koje je odradio na početku, kako se formirao u jakog i pametnog lika i desnu ruku diktatora Ricka. Dolaskom u Alexandriju taj lik se počeo gubiti, pokušao se skrasiti, počeo i on moralisati tamo gdje ne treba, a da ne pričam kako liku nisu našli priliku da se pokaže emotivno u muško-ženskim odnosima. Jednostavno su ga ostavili da se vrzma okolo kao neki bezosjećajni seljački tip koji nikome od masu ženskih likova nije postao privlačan, osim malo Carol tamo još u zatvoru, a i to je bilo u smislu da je malo ''zasvrbilo''.
Možda će ova lezbo-doktorica se preorjentirati pa ga zaskočiti.
STRIPOVSKI SPOILER Bojim se da bi lako Daryl mogao postati alternativa za Glennovu sudbinu iz stripa
kakavdanakneiskustvu

#5983 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

@DMXcallen,jesi li gledao prison break,ova glumica je meni takodje izueztno iritantna kaio i ovoj seriji
Tyke

#5984 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

janje_ wrote:

Ne znam, sve je moguce, ali Mison je po prirodi hladna osoba i ne ispoljava neke emocije. Ipak se nasmijesila kad ju je Rick copio po butini. I pored svega ih ne vidim u bliskoj buducnosti kao neki par, iako su mi oba lika dragi i volio bih da ostanu zajedno. Cak je i jednooki malac gotivi i nije nista kenjao kad mu je Rick priznao za njih dvoje da se desilo ono sto smo svi vidjeli.

Onaj spoiler za alternativu Glena u stripu, mozda bi Ibro mogao biti donji, puca po savovima i vec par puta se ne bori za svoj zivot (kao sto to Glen radi, zilav i sta ces).
Tito_i_Partija

#5985 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Tyke wrote:
Onaj spoiler za alternativu Glena u stripu, mozda bi Ibro mogao biti donji, puca po savovima i vec par puta se ne bori za svoj zivot (kao sto to Glen radi, zilav i sta ces).
Spoiler na spoiler :D :

Ibro ce isto zaplatit' od strane Neganovih ljudi, al' ja mislim da Glenn gine prvi.

Neka gospodin ExNihilo potvrdi. :D
ExNihilo

#5986 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Da, istinu je rekao moj drug @Tito :)
DMXallen

#5987 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Još jedan spoiler na spoiler iz stripa :D

Mislim da Abraham ne nosi težinu alternative za Glenna iz stripa, vjerujem da će biti nešto šokantnije i emotivnije, zato tipujem na Daryla ako ipak ne bude Glenn.
turbofolk

#5988 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Samo da pohvalim korisnika "mašinerija" i njegovu ekipu na sajtu neoserije.
Vidim da su postavili najnovije edpizode omiljene nam serije :thumbup:
janje_

#5989 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

auuu mile, koja epizoda.. nije mi vako srce lupalo jos guvernerskih vremena..
Tony Soprano

#5990 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tony Soprano »

Poceli su se preseravati opasno. Da Seal Team Six upadne sa 15 ljudi u neku bazu, minimum 3 ne bi izasla, al' eto izgleda Sasha i derpe su bolji takticari. :D
SanskiBiser

#5991 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Tony Soprano wrote:Poceli su se preseravati opasno. Da Seal Team Six upadne sa 15 ljudi u neku bazu, minimum 3 ne bi izasla, al' eto izgleda Sasha i derpe su bolji takticari. :D

Propustio si bitan detalj, svi u bazi su bili naduvani zato ih je lako bilo pobiti :gunjastajl:

Image
ExNihilo

#5992 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Jest da ih Rick roka kao na video igri..ali ne mogu da vjerujem da su uvezali nekoliko zanimljivih epizoda. :D
adda_sa

#5993 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

povlacim sve sto rekoh za gabrijela. poceo je mekan kao carol u prvoj sezoni, al ce da izgleda nadodje :D
Pandakonda

#5994 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Glenn je opasno gledao one slike, zna šta ga sljeduje :D
Tito_i_Partija

#5995 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:Jest da ih Rick roka kao na video igri..ali ne mogu da vjerujem da su uvezali nekoliko zanimljivih epizoda. :D
Nisam jos gled'o zadnju epizodu, citam samo vase komentare i upravo mi to naumpade. Da li je moguce da su napokon poceli slusat' fanove serije? :D
ExNihilo

#5996 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Pandakonda wrote:Glenn je opasno gledao one slike, zna šta ga sljeduje :D
One slike su baš referenca na njegovu sudbinu u stripu. Što me navodi na (tužnu) pomisao da ipak neće on dobiti po lobanji, inače autori ne bi ovako teasali i samim tim amortizirali šok efekat.

Kapuljača je njegov trademark u stripu, a na zidnim slikama je baš neki lola s kapuljačom zaplatio.
Tito_i_Partija wrote:
ExNihilo wrote:Jest da ih Rick roka kao na video igri..ali ne mogu da vjerujem da su uvezali nekoliko zanimljivih epizoda. :D
Nisam jos gled'o zadnju epizodu, citam samo vase komentare i upravo mi to naumpade. Da li je moguce da su napokon poceli slusat' fanove serije? :D
Vjerovatno im se omakelo. :D
Pandakonda

#5997 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ma ovo kidnapovanje Maggie i Carol je 100% filler dok se Negan ne pojavi, imaju još 4 epizode ja mislim do finala možda i neki flashback ubace.
Tito_i_Partija

#5998 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:
One slike su baš referenca na njegovu sudbinu u stripu. Što me navodi na (tužnu) pomisao da ipak neće on dobiti po lobanji, inače autori ne bi ovako teasali i samim tim amortizirali šok efekat.

Kapuljača je njegov trademark u stripu, a na zidnim slikama je baš neki lola s kapuljačom zaplatio.
Nadam se da je to samo teaser za citatelje stripa. Vecina gledaoca uopste nije citala strip i ne zna sta treba da se desi i kako.

Al' u slucaju da ne bude Glenn, ja tipujem na Morgana. :D
ExNihilo

#5999 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Pandakonda wrote:Ma ovo kidnapovanje Maggie i Carol je 100% filler dok se Negan ne pojavi, imaju još 4 epizode ja mislim do finala možda i neki flashback ubace.
Istina, ali je daleko bolje od sađenja krompira. :D
Pandakonda

#6000 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:
ExNihilo wrote:

Nadam se da je to samo teaser za citatelje stripa. Vecina gledaoca uopste nije citala strip i ne zna sta treba da se desi i kako.

Al' u slucaju da ne bude Glenn, ja tipujem na Morgana. :D
Upravo to, previše se stvari poklapa da bi se odigralo kako ljudi očekuju, po meni je i Daryl kandidat upravo zato jer niko ne sumnja na njeg a i ne mogu svi glavni likovi imat plot arrmor, možda bude scena da treba neko preuzet krivicu što su ovi pobili Neganove ljude i tu Daryl da ispadne junak uleti, već je to dokazao kad su oni njegovi ufatili Ricka i htjeli silovat malog, mada opet ako će pratit Negana po stripu on definitivno nije lik koji ubija ljude ako mu se ponude, on je više psihopata koji ubija da drugi dobiju poruku da se sa njim ne može zajebavat i da se krivac ne može izvuć.
Post Reply