Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- ja nisam ja
#5976 Re: eBay - Vaša iskustva
Moja se jakna 25 dana nije makla iz kine ima tracking number. Da trazim povrst novca
Sent from my iPhone using Tapatalk
- seoBIH
#5977 Re: eBay - Vaša iskustva
NE moze se pratiti kada dodje u BIH.nasla sam.. moze se pratiti na njihovom stranic
EDIT: u stvari moze, http://prntscr.com/51g325
hvala ti na info
- ja nisam ja
#5978 Re: eBay - Vaša iskustva
Jedna je poslana 7.10 druga 10.10 ii nista ni do sada? Da trazim od obje ili?
- ja nisam ja
#5979 Re: eBay - Vaša iskustva
Za jednu bih trazila jer je u kini ima tracking druga nema pa bih sacekala
-
CooK
#5980 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma nema smisla traziti povrat novca za artikle koji su kupljeni prije 20-tak dana. Prvo kontaktiraj prodavaca i pitaj ga zasto ti paket jos stoji u Kini i probaj se nesto sa njim dogovoriti i ako nista ne uspije onda trazi povrat novca.
Ja ne znam jel nas narod nema iskustva u kupovini na ebay-u, ne znaju engleski, lijeni su ili su stvarno ali bas stvarno nestrpljivi i nemaju volju za dogovorom. Na ebay-u se povrat novca moze traziti 30 dana od zadnjeg dana Estimated delivery-ja(za kineske artikle to dodje negdje oko 60-tak dana od dana kupovine) a na Paypal-u 45 dana od dana kupovine. Tako da imate vremena i duplo ste zasticeni pa neka vam ne bude prvo na sto pomislite odmah povrat novca, kontaktirajte prodavaca pa ako ne nadjete rjesenje trazite novac nazad. A inace ne bude svaki tracking number updateovan uvijek, meni je nekoliko puta stojalo da je poslan artikal iz Kine i nikakve druge infromacije nema i kada sam mislio kontaktirati prodavaca ili otvoriti case(request) postar stavlja zuti papiric na vrata. Ako mislite kupiti nesto duplo ili cak troduplo jeftinije nego ovdje morate malo biti i strpljivi, imate dovoljno vremena za traziti novac nazad i ne morate zuriti sa tim.
Ja ne znam jel nas narod nema iskustva u kupovini na ebay-u, ne znaju engleski, lijeni su ili su stvarno ali bas stvarno nestrpljivi i nemaju volju za dogovorom. Na ebay-u se povrat novca moze traziti 30 dana od zadnjeg dana Estimated delivery-ja(za kineske artikle to dodje negdje oko 60-tak dana od dana kupovine) a na Paypal-u 45 dana od dana kupovine. Tako da imate vremena i duplo ste zasticeni pa neka vam ne bude prvo na sto pomislite odmah povrat novca, kontaktirajte prodavaca pa ako ne nadjete rjesenje trazite novac nazad. A inace ne bude svaki tracking number updateovan uvijek, meni je nekoliko puta stojalo da je poslan artikal iz Kine i nikakve druge infromacije nema i kada sam mislio kontaktirati prodavaca ili otvoriti case(request) postar stavlja zuti papiric na vrata. Ako mislite kupiti nesto duplo ili cak troduplo jeftinije nego ovdje morate malo biti i strpljivi, imate dovoljno vremena za traziti novac nazad i ne morate zuriti sa tim.
- ja nisam ja
#5981 Re: eBay - Vaša iskustva
Kontaktiran je 2 puta i sve sto je on relao bilo je Stici ce i kukao da mu ne dam negativku 
-
quarterback
#5982 Re: eBay - Vaša iskustva
CooK wrote:Ma nema smisla traziti povrat novca za artikle koji su kupljeni prije 20-tak dana. Prvo kontaktiraj prodavaca i pitaj ga zasto ti paket jos stoji u Kini i probaj se nesto sa njim dogovoriti i ako nista ne uspije onda trazi povrat novca.
- druzeljubiva
#5983 Re: eBay - Vaša iskustva
preko ebay-a sam do sada imala 237 kupljenih stvari .. samo 8 puta sam otvarala case, a od toga sam samo 3 puta trazila povrat novca jer ostalih 5 artikala su dosli dok sam se ja dopisivala sa prodavacima
samo jednom sam ostala i bez novca i bez robe, ali to je mojom greskom jer nisam u predvidjenom roku prijavila .. za ovoliko kupljenih stvari i tih 3.45$ im halal
u posljednje vrijeme je dolazak robe stvarno usporio u odnosu na ranije, ali to nije razlog da se odmah "udaraju" negativne ocjene, prijavljuje ili trazi povrat novca
znam da svi hocemo sto prije da dobijemo ono sto smo platili, ali zar nije bolje biti malo strpljiv i cekati nego da nasim ponasanjem izazovemo da poraste broj kineza koji nece da prodaju bosancima
samo jednom sam ostala i bez novca i bez robe, ali to je mojom greskom jer nisam u predvidjenom roku prijavila .. za ovoliko kupljenih stvari i tih 3.45$ im halal
u posljednje vrijeme je dolazak robe stvarno usporio u odnosu na ranije, ali to nije razlog da se odmah "udaraju" negativne ocjene, prijavljuje ili trazi povrat novca
znam da svi hocemo sto prije da dobijemo ono sto smo platili, ali zar nije bolje biti malo strpljiv i cekati nego da nasim ponasanjem izazovemo da poraste broj kineza koji nece da prodaju bosancima
-
quarterback
#5984 Re: eBay - Vaša iskustva
i tebidruzeljubiva wrote:preko ebay-a sam do sada imala 237 kupljenih stvari .. samo 8 puta sam otvarala case, a od toga sam samo 3 puta trazila povrat novca jer ostalih 5 artikala su dosli dok sam se ja dopisivala sa prodavacima
samo jednom sam ostala i bez novca i bez robe, ali to je mojom greskom jer nisam u predvidjenom roku prijavila .. za ovoliko kupljenih stvari i tih 3.45$ im halal![]()
otvaranje casea je zadnja stvar, jasno mi je da ljudima koji nemaju puno iskustva cim ne dodje item kad ga ocekuju prvo na pamet pada da otvaraju case medjutim imam i ja blizu 200 narudzbi i zaista jako mali broj uopste nije dosao (ispod 5%), ako narucujete preko ebaya budite spremni na cekanje, otvaranje casea odmah prodavcu pravi negativne poene + jos gore ako mu jos ostavite i negativan dojam, prema mom iskustvu za takvim stvarima zaista nema potrebe, mislim da sam samo jednom prodavcu za sve ove godine ostavio negativan dojam
-
shandrprcSA
#5985 Re: eBay - Vaša iskustva
po ko zna koji put
UK
dosli usb stickovi za 6 dana
gizzmo_heaven je beton 
-
CooK
#5986 Re: eBay - Vaša iskustva
Broj kineza sa ebay-a koji nece da salju u BiH vec je ekstremno visok i ako se nastavi ovakav trend trazenja novca, prijavljivanja ili negativnih ocjena on nece porasti nego ce svi kineski selleri prestati shipovati u BiH. Ja sam vise puta ovdje pisao o tome ali ocigledno nema efekta. Ja isto imam veliki broj kupljenih stvari na ebay-u i vise-manje sam kupio sve sto mi je trebalo ali mi svejedno smeta ovakav ciganluk nasih ljudi. Sta reci, bilo je lijepo dok je trajalo(i dok i sad pomalo traje) a pogotovo situacije kada vidim u kineskim radnjama artikal sa cijenom od 20-tak KM a ja ga kupio za 5-6$ a bilo je puno takvih situacija.druzeljubiva wrote:preko ebay-a sam do sada imala 237 kupljenih stvari .. samo 8 puta sam otvarala case, a od toga sam samo 3 puta trazila povrat novca jer ostalih 5 artikala su dosli dok sam se ja dopisivala sa prodavacima
samo jednom sam ostala i bez novca i bez robe, ali to je mojom greskom jer nisam u predvidjenom roku prijavila .. za ovoliko kupljenih stvari i tih 3.45$ im halal![]()
- Hemera
#5987 Re: eBay - Vaša iskustva
daj link ako nije problemshandrprcSA wrote:po ko zna koji putUK
gizzmo_heaven je beton
- dinooh
#5988 Re: eBay - Vaša iskustva
http://stores.ebay.co.uk/GizzmoHeavenHemera wrote:daj link ako nije problemshandrprcSA wrote:po ko zna koji putUK
gizzmo_heaven je beton
-
quarterback
#5989 Re: eBay - Vaša iskustva
stize item za 7 dana, pitam u posti pa sto mi je postar ostavio zuti papiric kada paket nije bio velik, zasto nije ostavio kod komsija, kaze poslano je preporuceno...
nisam znao da moze iz HK biti preporuceno, shipping je bio free ali je imao tracking number
a jos uvijek cekam stvari narucene prije 45 dana
nisam znao da moze iz HK biti preporuceno, shipping je bio free ali je imao tracking number
- dinooh
#5990 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sa morao potpisati svaki koji je imao TNquarterback wrote:stize item za 7 dana, pitam u posti pa sto mi je postar ostavio zuti papiric kada paket nije bio velik, zasto nije ostavio kod komsija, kaze poslano je preporuceno...
nisam znao da moze iz HK biti preporuceno, shipping je bio free ali je imao tracking number![]()
-
quarterback
#5991 Re: eBay - Vaša iskustva
potpisah, valjda je to ono sto zovu preporuceno
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5992 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma stoka uvezana
Nece namjerno da donose poštu, tj paketice male. NE RADI IM SE!
- ja nisam ja
#5993 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni se jos nije maknuo iz Kine.20 i nesto dana.uzas. Kao ceka avion ima 5 dana i vise.da cekam do 7 kada bude puni mjesec i da otvaram case ili sta da radim. Nemojte reci da mu pisem jer sam pisala. Samo govori da ce doci i da mu nedam losu ocjenu
-
quarterback
#5994 Re: eBay - Vaša iskustva
ma siguran sam da je postar donosio samo sto nisam bio kuciun1ted wrote:Ma stoka uvezanaNece namjerno da donose poštu, tj paketice male. NE RADI IM SE!
-
quarterback
#5995 Re: eBay - Vaša iskustva
vec ti je napisano, cekaj da rok dodje pred istek i otvori caseja nisam ja wrote:Meni se jos nije maknuo iz Kine.20 i nesto dana.uzas. Kao ceka avion ima 5 dana i vise.da cekam do 7 kada bude puni mjesec i da otvaram case ili sta da radim. Nemojte reci da mu pisem jer sam pisala. Samo govori da ce doci i da mu nedam losu ocjenu
imas gore postove od cooka i druzeljubive koji su napisani tebi
- ja nisam ja
#5996 Re: eBay - Vaša iskustva
Pred istek je koliko znsm 5.11
- ja nisam ja
#5997 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da je to bio krajnji rok koliko me sjecanje sluzi
-
quarterback
#5998 Re: eBay - Vaša iskustva
ako je to "latest estimated delivery date" onda imas jos 30 dana na to, provjeri, prije je policy bio drugacijija nisam ja wrote:Mislim da je to bio krajnji rok koliko me sjecanje sluzi
- ja nisam ja
#5999 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko znam bio je taj, ima li gdje tacno da ipak provjerim
-
quarterback
#6000 Re: eBay - Vaša iskustva
ja jos uvijek cekam na ovo, nisam jos otvorio case