NATO samo drži teritoriju svojih baza i okolicu od par kilometara sve ostalo je ničija zemljaZV Keli wrote:Ti mjeris Avganista i Irak sa IranomPA covjece taj se Avganistan i dan danas ne da okupirati,NATO drzi samo oko 40% teritorije a u Iraku se malo po malo povlace.I SSSR je krenuo na Avganistan pa se zeznuo i sta sad ?
Iran je svjetska sila sto dvoje gore nabrojanih nisu bili ni u najludjim snovima...
IRAN
-
dragonz
#5976 Re: IRAN
- ZV Keli
#5977 Re: IRAN
Ja sam samo preni podatak sto sam na internetu nasao nisam bas upucen ko drzi koliku teritoriju,samo je fazon sto oni drze po par kilometara oko baze sto znaci da je forumas koji je rekao da je Afganistan zgazen pogrijesio.dragonz wrote:NATO samo drži teritoriju svojih baza i okolicu od par kilometara sve ostalo je ničija zemljaZV Keli wrote:Ti mjeris Avganista i Irak sa IranomPA covjece taj se Avganistan i dan danas ne da okupirati,NATO drzi samo oko 40% teritorije a u Iraku se malo po malo povlace.I SSSR je krenuo na Avganistan pa se zeznuo i sta sad ?
Iran je svjetska sila sto dvoje gore nabrojanih nisu bili ni u najludjim snovima...
Ja sam postavio par snimaka Hezbolaha a jedan je forumas prije mene stavio video gdje izraelci pricaju kako su bili skroz iznenadjeni i osramoceni nakon tog rata.
-
Bodkin
#5978 Re: IRAN
naravno da je zgazen. pa nije valjda da ocekujes okupaciju drzave kao u WW2?ZV Keli wrote:Ja sam samo preni podatak sto sam na internetu nasao nisam bas upucen ko drzi koliku teritoriju,samo je fazon sto oni drze po par kilometara oko baze sto znaci da je forumas koji je rekao da je Afganistan zgazen pogrijesio.dragonz wrote:NATO samo drži teritoriju svojih baza i okolicu od par kilometara sve ostalo je ničija zemljaZV Keli wrote:Ti mjeris Avganista i Irak sa IranomPA covjece taj se Avganistan i dan danas ne da okupirati,NATO drzi samo oko 40% teritorije a u Iraku se malo po malo povlace.I SSSR je krenuo na Avganistan pa se zeznuo i sta sad ?
Ja sam postavio par snimaka Hezbolaha a jedan je forumas prije mene stavio video gdje izraelci pricaju kako su bili skroz iznenadjeni i osramoceni nakon tog rata.
-
dragonz
#5979 Re: IRAN
btw u afganistanu se već 200 godina nema šta pregazit jer su kod njih ratovi češći nego kiša jer im se uvijek neko petlja u život
-
occupylove
#5980 Re: IRAN
u Teheranu je od 26 do 31 Avgusta samit nesvrstanih zemalja , najveci medjunarodni skup za Teheran i velika diplomatska pobjeda
dvije trecine planete su zastupljenje na tom samitu , najvece medjunarodne organizacije poslije UN , organizacija nesvstanih zemalja je bila u dubokoj krizi ,pred ofanzivom imperijalista i Atlantista sa zapada u zadnje dvije decenije , ali danas? imperijalni planove se ruse , ekonomska kriza , ratna zarista ,i nasilnicko i siledzijsko ponasanje imperijalista im se vratilo kao bumerang ,.. ( od Libije i Sirije ili sada Ekvadora i Asanza i jos mnogo toga ) organizacija nesvrstanih dozivljava pravu renesansu , na celu sa juznom Amerikom , nekoliko Africkih drzava te Indijom i Brazilom , uz goste iz Rusije i Kine
diplomate u Vasingtonu su u panici , cijeli projekat sankcija i unistenja Irana im je pada u vodu kao i siri projekat globalne dominacije
osim par Evropskih drzava i USA ? niko ne postuje sankcije prema Iranu , niti se pridruzuje NATO-USA hegemoniji , vec naprotiv , odlucno kreiraju obrambeni blok , uz jacanje i ekonomskih i socijalnih i politickih veza
zapadni mediji skoro nista ne javljaju o tome najvecem medjunarodnome skupu 2012
to dokazuju preko 100 lidera i diplomata koji predstavljaju svoje drzave u Teheranu na ovome vrlo vaznome svjetskome samitu
historijat organizacije nesvrstanih drzava i planovi za buducnost ( Josip Broz Tito , Nehru i Naser su bili kreatori pokreta ), te intenzivni diplomatski napori uspanicenoga Vasingtona , Londona i Pariza da suzbiju renesansu pokreta i smanje stetu od ove velike pobjede Teherana ..;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=32501
dvije trecine planete su zastupljenje na tom samitu , najvece medjunarodne organizacije poslije UN , organizacija nesvstanih zemalja je bila u dubokoj krizi ,pred ofanzivom imperijalista i Atlantista sa zapada u zadnje dvije decenije , ali danas? imperijalni planove se ruse , ekonomska kriza , ratna zarista ,i nasilnicko i siledzijsko ponasanje imperijalista im se vratilo kao bumerang ,.. ( od Libije i Sirije ili sada Ekvadora i Asanza i jos mnogo toga ) organizacija nesvrstanih dozivljava pravu renesansu , na celu sa juznom Amerikom , nekoliko Africkih drzava te Indijom i Brazilom , uz goste iz Rusije i Kine
diplomate u Vasingtonu su u panici , cijeli projekat sankcija i unistenja Irana im je pada u vodu kao i siri projekat globalne dominacije
osim par Evropskih drzava i USA ? niko ne postuje sankcije prema Iranu , niti se pridruzuje NATO-USA hegemoniji , vec naprotiv , odlucno kreiraju obrambeni blok , uz jacanje i ekonomskih i socijalnih i politickih veza
zapadni mediji skoro nista ne javljaju o tome najvecem medjunarodnome skupu 2012
to dokazuju preko 100 lidera i diplomata koji predstavljaju svoje drzave u Teheranu na ovome vrlo vaznome svjetskome samitu
historijat organizacije nesvrstanih drzava i planovi za buducnost ( Josip Broz Tito , Nehru i Naser su bili kreatori pokreta ), te intenzivni diplomatski napori uspanicenoga Vasingtona , Londona i Pariza da suzbiju renesansu pokreta i smanje stetu od ove velike pobjede Teherana ..;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=32501
- Challenger__
#5981 Re: IRAN
occupylove,

- Klavikula
-
jefferson
#5983 Re: IRAN
O boze komedijeKlavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/iran-pred ... eneracije/
Iranci tvrde da je slican americkom Hornetu
Napraviti kopiju americkog aviona iz 50-tih godina i porediti ga sa americkim avionom koji je 2.5 generacije ispred tog aviona.
To se zove propaganda za budale.
-
occupylove
#5984 Re: IRAN
sastanak expertnih grupa na samitu nesvrstanih u Teheranu , uprkos ogromnim pritiscima i prijetnjama iz osovine zla Vasington -Pariz -London ?
u Teheran dolaze i Indijski premijer ( uz 26 ostalih predsjednika i premijera , masu ministara spoljnih poslova i itd..)
te Egipatski predsjednik Morsi , sto izaziva najvecu paznju , pogotovo sto je Indija slanjem svoje velike delegacije u Teheran opalila tezak samar USA diplomatiji , koja se iz petnih zila uz histericnu Hilari Klinton trudila da sprijece Indijce da otputuju u Teheran i da podrze sankcije
kao i samoga Morsija koji ce posjetiti i nuklearnu centalu Busher ( u Vasingtonu Hilari ima histericni napad
)
i ne samo to, Indija ce graditi naftovod preko Pakistana iz Irana i pocela je trgovati sa Iranom u Rupijima ili zlatu , dolar su izbacili
kao sama Rusija i Kina , koji su gosti takodjer na samitu sa velikim delegacijama
glavne teme su mir i nuklearno razoruzanje , Sirija , otpor imperijalnoj politici i ojacavanje medjusobne suradnje
u Teheran dolaze i Indijski premijer ( uz 26 ostalih predsjednika i premijera , masu ministara spoljnih poslova i itd..)
te Egipatski predsjednik Morsi , sto izaziva najvecu paznju , pogotovo sto je Indija slanjem svoje velike delegacije u Teheran opalila tezak samar USA diplomatiji , koja se iz petnih zila uz histericnu Hilari Klinton trudila da sprijece Indijce da otputuju u Teheran i da podrze sankcije
kao i samoga Morsija koji ce posjetiti i nuklearnu centalu Busher ( u Vasingtonu Hilari ima histericni napad
i ne samo to, Indija ce graditi naftovod preko Pakistana iz Irana i pocela je trgovati sa Iranom u Rupijima ili zlatu , dolar su izbacili
glavne teme su mir i nuklearno razoruzanje , Sirija , otpor imperijalnoj politici i ojacavanje medjusobne suradnje
-
dragonz
#5985 Re: IRAN
najbitnije da je dolazak potvrdio i generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun
in your face Hillary
in your face Hillary
-
kojeime
#5986 Re: IRAN
U Iranu tokom 2010. udano 716 djevojcica mladjih od 10 godina, sto je porast u odnosu na 2009. kada je udano 449.
- AliceInChains
#5987 Re: IRAN
A kako ti podatci izgledaju u vezi Turske? O slobodarskom Arapskom svijetu bolje ni da ne pricamo...kojeime wrote:U Iranu tokom 2010. udano 716 djevojcica mladjih od 10 godina, sto je porast u odnosu na 2009. kada je udano 449.
- hrastov žižak
#5988 Re: IRAN
fuj!Pedofilija zakonom dozvoljena?kojeime wrote:U Iranu tokom 2010. udano 716 djevojcica mladjih od 10 godina, sto je porast u odnosu na 2009. kada je udano 449.
- Klavikula
#5990 Re: IRAN
occupylove 
- ZV Keli
#5991 Re: IRAN
occupylove
Najdraze mi je vidjeti ove sto vole Amerikance i njihove saveznike,mislim svako ima pravo na svoje misljenje,mi neki zelimo biti slobodno vi njihovi robovi ali ne bi valjalo da smo svi isti.
Ps koliko je slucajeva pedofilije po Evropi i Americi,nemojte biti smijesni i postaje ogavno da pljujete konstantno..
Najdraze mi je vidjeti ove sto vole Amerikance i njihove saveznike,mislim svako ima pravo na svoje misljenje,mi neki zelimo biti slobodno vi njihovi robovi ali ne bi valjalo da smo svi isti.
Ps koliko je slucajeva pedofilije po Evropi i Americi,nemojte biti smijesni i postaje ogavno da pljujete konstantno..
-
kojeime
#5992 Re: IRAN
Ali je razlika izmedju zemalja koje pedofiliju sankcionisu zakonom i zemalja koje to ne sankcionisu. Vec im je to sistem vrijednosti.
Uostalom, jedno zlo se ne moze pravdati time sto ga i drugi cine.
-
mrAdil
#5993 Re: IRAN
Kako si do te informacije dosao, koja agencija?kojeime wrote:U Iranu tokom 2010. udano 716 djevojcica mladjih od 10 godina, sto je porast u odnosu na 2009. kada je udano 449.
Mozda u nekim zabitima Irana, ali curice su, kao i djecaci, obavezni pohadjati Dabirestan ( srednju skolu od 6. razreda - najmanje, cini mi se godinu dana, a u Dabirestan se krece oko 12 - 13 godine starosti ). Tako da je neizvodivo da se uda, a da skola, koja je pod nadzorom Drzavnog ministarstva za obrazovanje, precuti slucaj. Slucaj bi se smatrao kao pedofilija, a za isti u Iranu je na snazi smrtna kazna.
- hrastov žižak
#5994 Re: IRAN
Šta to, pedofilija u Europi ne valja, a u Iranu valja? Pedofilija je svugdje zlo, gadi mi se ova relativizacija, pogotovo što je u Iranu zakonom dozvoljena. Ogavno što se pljuje po pedofiliji???ZV Keli wrote:occupylove![]()
- ZV Keli
#5995 Re: IRAN
Boze sacuvaj da ja opravdam pedofiliju,davno sam rekao sve ih na kolac nabiti.Ne valja nigdje pa ni u Iranu ali mnogi zele da pljuju po Iranu pa nadju ovakve podatke a gdje su podaci o pedofiliji u Evropi,svaki dan neki novi pedofil u Evropi kako je silovao i slicno.hrastov zizak wrote:Šta to, pedofilija u Europi ne valja, a u Iranu valja? Pedofilija je svugdje zlo, gadi mi se ova relativizacija, pogotovo što je u Iranu zakonom dozvoljena. Ogavno što se pljuje po pedofiliji???ZV Keli wrote:occupylove![]()
Samo hocu da kazem nemate konkretno nista protiv Irana pa ovakve stavljate koje su ogavne.
- ZV Keli
#5996 Re: IRAN
U Iranu za silovanje je predvidjena smrtna kazna toliko o tome,u Evropi dobiju luksuznu celiju i molim vas ako ne volite Iran napustite temu.kojeime wrote:Ali je razlika izmedju zemalja koje pedofiliju sankcionisu zakonom i zemalja koje to ne sankcionisu. Vec im je to sistem vrijednosti.
-
mrAdil
#5997 Re: IRAN
Nije u Iranu nikakva pedofilija zakonom dozvoljena, vec naprotiv za nju je kazna jako stroga.hrastov zizak wrote:Šta to, pedofilija u Europi ne valja, a u Iranu valja? Pedofilija je svugdje zlo, gadi mi se ova relativizacija, pogotovo što je u Iranu zakonom dozvoljena. Ogavno što se pljuje po pedofiliji???ZV Keli wrote:occupylove![]()
U Iranu se u brak, po vazecem zakonu od 2004., moze stupiti od napunjene 15 godine. Ahmedinedzad je predlagao 2010. da se granica podigne na 16. godina starosti, ali zakon nije prosao u parlamentu.
Do 2004. ta je granica bila od 9. godine starosti.
-
nekavalaitrebatako
#5998 Re: IRAN
Može i kod nas uz pristanak roditelja. Ne zanosite se previše.moze stupiti od napunjene 15 godine
I da, slažem se da nije isto kad je pedofilija protuzakonita i kad (navodno) nije, ali je mrvicu gore kada sasvim legalne agencije prebacuju zapadnjačke matorce u jugoistočnu Aziju da se slade dječačićima. Što bi rekao naš neprežaljeni premijer: sve po zakonu.
Najmanji problem Irana je to što se u nekoj vukojebini pouda 700 djevojčica godišnje na onoliku populaciju (pa kod nas ih se toliko uda godišnje na ovo jada od 3,5 miliona ljudi, samo vi to ne znate). Problem je eventualno rigidni teokratski režim (ako ga narod smatra takvim), socijalna nepravda (ako se građani Irana žale na to) i kreiranje nestabilnosti u okruženju (za razliku od ostalih na Bliskom istoku koji su naprosto blaženi graditelji mira i stabilnosti). Neka vas malo.
Iranu se svakako bliži kraj, bit će mnogo bolje tim djevojčicama kad se zemlja rasturi i zavlada osamdeset različitih vjerskih frakcija, pa ožeži do potpune slobode i vladavine prava.
-
kojeime
#5999 Re: IRAN
Ne govorim ja da li je zakonom dozvoljena. U Indiji je sistem kasta odavno zakonom zabranjen, ali u svakodnevnom zivotu je uveliko prisutan. Ne mozes jednim potezom pera ljudima iz glava izbiti nesto na sta su vijekovima navikli.
Znaci do 2004. je bilo zakonom dozvoljeno ozeniti djevojcicu od 9 godina? Pretpostavljam da je to bilo moguce stotinama godina ranije. I za 8 godina to sve nestalo? Mozda i jeste, moza su Iranci stvarno posebni ljudi koji stotine godina navika i sistema vrijednosti mogu promijeniti dok pucnes prstima.
Znaci do 2004. je bilo zakonom dozvoljeno ozeniti djevojcicu od 9 godina? Pretpostavljam da je to bilo moguce stotinama godina ranije. I za 8 godina to sve nestalo? Mozda i jeste, moza su Iranci stvarno posebni ljudi koji stotine godina navika i sistema vrijednosti mogu promijeniti dok pucnes prstima.
-
mrAdil
#6000 Re: IRAN
A ko ce rasturiti Iran?nekavalaitrebatako wrote:Može i kod nas uz pristanak roditelja. Ne zanosite se previše.moze stupiti od napunjene 15 godine
I da, slažem se da nije isto kad je pedofilija protuzakonita i kad (navodno) nije, ali je mrvicu gore kada sasvim legalne agencije prebacuju zapadnjačke matorce u jugoistočnu Aziju da se slade dječačićima. Što bi rekao naš neprežaljeni premijer: sve po zakonu.
Najmanji problem Irana je to što se u nekoj vukojebini pouda 700 djevojčica godišnje na onoliku populaciju (pa kod nas ih se toliko uda godišnje na ovo jada od 3,5 miliona ljudi, samo vi to ne znate). Problem je eventualno rigidni teokratski režim (ako ga narod smatra takvim), socijalna nepravda (ako se građani Irana žale na to) i kreiranje nestabilnosti u okruženju (za razliku od ostalih na Bliskom istoku koji su naprosto blaženi graditelji mira i stabilnosti). Neka vas malo.
Iranu se svakako bliži kraj, bit će mnogo bolje tim djevojčicama kad se zemlja rasturi i zavlada osamdeset različitih vjerskih frakcija, pa ožeži do potpune slobode i vladavine prava.