Ha?Rafael wrote:Šta kažeš ,"prepametni"
Milorad Dodik ALL ABOUT
- Mujo.Hrnjica
#5976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Rafael
#5977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne prosipaj se matere tiMujo.Hrnjica wrote:Ha?Rafael wrote:Šta kažeš ,"prepametni"
- hik--meta
#5978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ko ce uletit'? plavi sljemovi?Mujo.Hrnjica wrote:hik--meta wrote:ako stvarno ostane samo 200 eu "vojnika", i ako stvarno uskoro ode visoki predstavnik, mozda nas puste da se opet pokoljemo...ne kazu dzaba da bi rat djelovao antirecesijski, malo prodaja oruzja, odlaganje prljavih tehnologija, 1.5 milion bosanaca na izbjeglickim papirima da rade za minimalac u eu, jer bolji su im bosanci nego neki crnci ili kinezi u svakom slucaju...
Decko, hem siris paniku medju neukim pukom hem si veoma neuk
1. Koliko god ima vojnika to je nevazno, vazno je da ce ljudi uletiti odmah iz razloga sto bi mnogo veci belaj nastao nego u proslom ratu
2. Prljave tehnologije? Preblizu smo Evropi!
3. Bosanci rijetko rade na minimalcu, par godina i odose, prepametni smo mi za tupave zapadnjake, nasi ako su i na bausteli, makar je glavni tu i dere Poljacima ledja
4. Citaj, razmisljaj, edukuj se, ne moze se od filmova i Playstationa postati pametan
da smo predaleko od evrope pokazale su devedesete, i rad za minimalac.
treba uvijek novih baustelaca...
btw, sa svojih 40 i kusur ne igram video igrice, jer bila sam prestara nekad i za commodore 64. ali djeca mi se ubise od igranja, pogotovo tih ratno-strateskih igrica
- mO k3
#5979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja sam imo C 128 :p
- Mujo.Hrnjica
#5980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hik--meta wrote:
ko ce uletit'? plavi sljemovi?
btw, sa svojih 40 i kusur ne igram video igrice, jer bila sam prestara nekad i za commodore 64. ali djeca mi se ubise od igranja, pogotovo tih ratno-strateskih igrica
Nema vise plavih sljemova
sad su Ameri zapisali ovaj kraj svijeta kao svoj i nema vise zajebancije
zivi bili pa vidjeli
- hik--meta
#5981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
daj boze...samo ne vjerujem da bi se puno nasekirali. zivim medju njima 9 mjeseci godisnje, i puna im je kapa ratovanja preko bare...Mujo.Hrnjica wrote:hik--meta wrote:
zivi bili pa vidjeli
a ni u njemackoj ih nema ni izbliza kao do prije 10-15 godina...neznam kako bi reagirali kad bi im rekli da im se otvara jos jedno ratiste...
- mO k3
#5982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ocito si jako mlad i ameri nece dozvoliti da se otvori novo ratiste, barem jos ne....hik--meta wrote:daj boze...samo ne vjerujem da bi se puno nasekirali. zivim medju njima 9 mjeseci godisnje, i puna im je kapa ratovanja preko bare...Mujo.Hrnjica wrote:hik--meta wrote:
zivi bili pa vidjeli
a ni u njemackoj ih nema ni izbliza kao do prije 10-15 godina...neznam kako bi reagirali kad bi im rekli da im se otvara jos jedno ratiste...
- hik--meta
#5983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mislis mlada? 
hvala.
hvala.
-
lesinar_banjaluka
#5984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
srbi ce uvek biti pozeljniji partneri od muslimana...samo malo da se rese ruskog uticaja!
tako da zaboravimo te "dobijene bitke na zelenom stolu "..
i sami vidite koliko EU gura srbiju napred,za razliku od BIH...
- mO k3
#5985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
o damahik--meta wrote:mislis mlada?
hvala.
- mO k3
#5986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesniar nije do bih kao drzave nego je do partnera koji zive u bih znamo svi dobro ko je kriv za to....a ti isto to znas xlesinar_banjaluka wrote:srbi ce uvek biti pozeljniji partneri od muslimana...samo malo da se rese ruskog uticaja!
Nego deder ti meni reci sta velis kako ce nam reprezentacija proci idemo li u baraz ili ne..
-
dallton
#5987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kao sto je primjer kosova zorno pokazaolesinar_banjaluka wrote:srbi ce uvek biti pozeljniji partneri od muslimana...samo malo da se rese ruskog uticaja!
- hik--meta
#5988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kod nas bi se moglo zagovnati kad izraelci napadnu iran, jer kao i u gruziji, cekalo bi se da se odvrati paznja svjetske javnosti nekim vecim i vaznijim dogadjajem.
mada bih voljela da se varam, jer kome je do ratovanja, osim ovoj djeci po internetu.
sto znaci da ce u BiH najvjerovatnije biti pat pozicija federacija-rs do popisa 2021, a za tih 11 godina bi se jos vise ohladile glave, zahrdjalo oruzje, a mozda bi mogli i dobiti status eu kandidata, ako ne bude previse talasanja.
baustela ceka i ovako i onako...
mada bih voljela da se varam, jer kome je do ratovanja, osim ovoj djeci po internetu.
sto znaci da ce u BiH najvjerovatnije biti pat pozicija federacija-rs do popisa 2021, a za tih 11 godina bi se jos vise ohladile glave, zahrdjalo oruzje, a mozda bi mogli i dobiti status eu kandidata, ako ne bude previse talasanja.
-
Rafael
#5989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
,pozdravhik--meta wrote:kod nas bi se moglo zagovnati kad izraelci napadnu iran, jer kao i u gruziji, cekalo bi se da se odvrati paznja svjetske javnosti nekim vecim i vaznijim dogadjajem.
-
lesinar_banjaluka
#5990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
to sto sam napisao...nikako nije vezano za moju nacionalnu pripadnost,cisto gledano geoploticki...
mislite ,sanjajte sta god hocete...ja samo govorim,da previse MASTATE i da to NIJE DOBRO,za ovu drzavu...bosnu svojatate da je izrazito muslimanska dzava,a ona niti je ikad bila,niti ce kad biti(u blizoj buducsnoti)...
na ovom forumu je problem,sto vecina ljudi koristi pisanje postova,kao ispusni ventil svojih licnih frustracija(ili svog IDOTLUKA)...
realno ,nedostak je kvalitetne diskusije(munadib,osa,gorstak...da sad ne nabrajam) ...ima tu ljudi koji konstatno pisu provokacije,ali ih ne dozivljavam kao IDIOTE(vec da to pisu iz nekog razloga,a sami znaju da NIDJE VEZE),a ostali su skroz promaseni slucajevi..
**neko je pitao da li cu navijati za BIH u barazu...HOCU(ne onoliko koliko cu navijati za srbiju,ali svakako da ce mi biti veoma drago ako prodjemo)
ja se nadam da ce uci u baraz,sad ce biti malo teze,zbog rangiranja...al boze moj...za 180 minuta,svasta se moze dogoditi...
***kakav je narod,takvu i drzavu zasluzuje!
mislite ,sanjajte sta god hocete...ja samo govorim,da previse MASTATE i da to NIJE DOBRO,za ovu drzavu...bosnu svojatate da je izrazito muslimanska dzava,a ona niti je ikad bila,niti ce kad biti(u blizoj buducsnoti)...
na ovom forumu je problem,sto vecina ljudi koristi pisanje postova,kao ispusni ventil svojih licnih frustracija(ili svog IDOTLUKA)...
realno ,nedostak je kvalitetne diskusije(munadib,osa,gorstak...da sad ne nabrajam) ...ima tu ljudi koji konstatno pisu provokacije,ali ih ne dozivljavam kao IDIOTE(vec da to pisu iz nekog razloga,a sami znaju da NIDJE VEZE),a ostali su skroz promaseni slucajevi..
**neko je pitao da li cu navijati za BIH u barazu...HOCU(ne onoliko koliko cu navijati za srbiju,ali svakako da ce mi biti veoma drago ako prodjemo)
ja se nadam da ce uci u baraz,sad ce biti malo teze,zbog rangiranja...al boze moj...za 180 minuta,svasta se moze dogoditi...
- zemomak
#5991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bajata vijest, mislis da je u srbiji bolje stanjeРус wrote:BOSNA i Hercegovina suočena je s finansijskim kolapsom, i moguće je da će bankrotirati do kraja godine, ocenila je direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž.
Uzrok se krije u Federaciji BiH, kojoj zbog pada prihoda u budžetu nedostaje čak 230 miliona evra, pa treba da uštedi oko 200 miliona evra, kako bi celoj BiH uopšte bio odobren kredit MMF-a ukupne vrednosti od 1,2 milijarde evra.
Iz Republike Srpske, koja je dobila pozitivne ocene MMF-a, poručuju da je njihov budžet stabilan i bez kreditnog aranžmana s MMF-om.
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... cija%20bih
cini mi se da je milokrad vlasnik rafinerije nafte u bosanskom brodu, kakvi crni rusi
-
zavrzlama
#5992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da desifrujem ovu izjavu...Premijer RS-a Milorad Dodik tvrdi da je nedavno dobio ponudu da pristane na ustavne promjene u BiH a da će zauzvrat biti obostavljena istraga koja se vodi protiv njega.
"Dobio sam ponudu, prije tri sedmice, od predstavnika međunarodne zajednice da prihvatim ustavne promjene a da će se onda povući istraga koja se vodi protiv mene", rekao je Dodik danas u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS-a.
Izjavio je i da za tu ponudu ima pisani dokaz.
Eto ja se povlacim iz politickog zivota jer ne zelim da pristankom na reforme unistim rs....a vi koji ostanete iza mene nastavite istim putem i nista ne prihvatajte,jer vase prihvatanje reformi je siguran put u nestanak rs-a...pa se sa jednim udarcem ubiju dvije muhe..dodik se ispari u srbiju postane srpski junak koji nije pokleknuo pred mrskim neprijateljem i spasi se zatvora za kriminal,a novom se srpskom lideru BIH srba odmah stavi do znanja ako pokusa da postujue odluke MZ ,biti ce proglasen za srpskog izdajnika,cime se odrzava kontinuitet secesionisticke politike i negiranja BIH kao drzave...
velikosrbi uvijek prije odlaska jednog lidera,zatruju toliko situaciju da novi srpski lider uskoci u situaciju da mora nastaviti istu politiku kao i predhodnik inace ga stab brzo putem medija i priopagande proglasi za izdajnika srpske stvari(velike srbije)..odlaskom Dodika se ipak dobija puno,jer njegov odlazak je moralni samar i spoznja da velikosrbi nemaju snage za secesiju,sto stvara predpostavku ka stvaranju zdrave srpske opozicije velikosrpstvu...jer srbi podrzavaju velikosrpstvo samo u slucaju kad su rezultati na stolu,medjutim kako secesije nema a trose se silne pare na odrzavanje secesionistickog puta i trpe sramote i zgrazavanje citavog svijeta, ta se politika bez rezultata vraca kao bumerang..
-
dallton
#5993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti koje ti nazivas idiotima a ono sto pisu "ispuhavanjem licnih frustracija" su ti u stvari najvaznije stvari zbog kojih se recimo zelje pojedinih u pcu ne mogu ostvariti (toliko o tome) - tebi to smeta jer su cinjenice, ali ti zelis da to proglasis "fasizmom i mrznjom"lesinar_banjaluka wrote:to sto sam napisao...nikako nije vezano za moju nacionalnu pripadnost,cisto gledano geoploticki...
za geopolitiku si u pravu al ne u pravcu u kojem se nadas - prirodni rast ili opadanje je sastavni dio geopolitike, a slabosti i snaga zainteresovanih strana nisu onakve kakve izgledaju ...
-
Rafael
#5994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A u baražu Francuska-BiHlesinar_banjaluka wrote:to sto sam napisao...nikako nije vezano za moju nacionalnu pripadnost,cisto gledano geoploticki...
- mO k3
#5995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta je tu smijesno??? fr-bih.... ako ciljas na onoga navijacha sto su ga oni debili u srbiju ubili.....Rafael wrote:A u baražu Francuska-BiHlesinar_banjaluka wrote:to sto sam napisao...nikako nije vezano za moju nacionalnu pripadnost,cisto gledano geoploticki...
-
lesinar_banjaluka
#5996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ok..ne moze se ostvariti secesija zbog TAKVOG PISANJA...dallton wrote: ti koje ti nazivas idiotima a ono sto pisu "ispuhavanjem licnih frustracija" su ti u stvari najvaznije stvari zbog kojih se recimo zelje pojedinih u pcu ne mogu ostvariti (toliko o tome) - tebi to smeta jer su cinjenice, ali ti zelis da to proglasis "fasizmom i mrznjom"
za geopolitiku si u pravu al ne u pravcu u kojem se nadas - prirodni rast ili opadanje je sastavni dio geopolitike, a slabosti i snaga zainteresovanih strana nisu onakve kakve izgledaju ...
ali ti ja kazem da se NE MOZE ostvariti ni NORMALNA DRZAVA,dok je takvog pisanja...koliko ja god bio spreman za suzivot ida zivim u BIH,toliko ne mogu ostati gluv kad me neko stalno pljuje ,napada da sam mu JA pobio familiju,da sam JA izvrsio genocid,da je moj narod GENOCIDAN...(a ja ni najmanju odgovornost ne osecam ,za bilo sta,jer niti sam ja cinio zlo,niti bilo ko iz mog blizeg okruzenja)..... O TOME TI GOVORIM...napadanje i pljuvanje,nije put ka nomralnom zivotu,vec je put ka novom ratu,i novim zlocinima!
a kojem se ja pravcu nadam? ( obrati paznju ,na onu moju zagradu ...BLIZOJ BUDUCNOSTI )
- hik--meta
#5997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zavrzlama, svaka ti je zlatna.zavrzlama wrote:Da desifrujem ovu izjavu...Premijer RS-a Milorad Dodik tvrdi da je nedavno dobio ponudu da pristane na ustavne promjene u BiH a da će zauzvrat biti obostavljena istraga koja se vodi protiv njega.
"Dobio sam ponudu, prije tri sedmice, od predstavnika međunarodne zajednice da prihvatim ustavne promjene a da će se onda povući istraga koja se vodi protiv mene", rekao je Dodik danas u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS-a.
Izjavio je i da za tu ponudu ima pisani dokaz.
Eto ja se povlacim iz politickog zivota jer ne zelim da pristankom na reforme unistim rs....a vi koji ostanete iza mene nastavite istim putem i nista ne prihvatajte,jer vase prihvatanje reformi je siguran put u nestanak rs-a...pa se sa jednim udarcem ubiju dvije muhe..dodik se ispari u srbiju postane srpski junak koji nije pokleknuo pred mrskim neprijateljem i spasi se zatvora za kriminal,a novom se srpskom lideru BIH srba odmah stavi do znanja ako pokusa da postujue odluke MZ ,biti ce proglasen za srpskog izdajnika,cime se odrzava kontinuitet secesionisticke politike i negiranja BIH kao drzave...
velikosrbi uvijek prije odlaska jednog lidera,zatruju toliko situaciju da novi srpski lider uskoci u situaciju da mora nastaviti istu politiku kao i predhodnik inace ga stab brzo putem medija i priopagande proglasi za izdajnika srpske stvari(velike srbije)..odlaskom Dodika se ipak dobija puno,jer njegov odlazak je moralni samar i spoznja da velikosrbi nemaju snage za secesiju,sto stvara predpostavku ka stvaranju zdrave srpske opozicije velikosrpstvu...jer srbi podrzavaju velikosrpstvo samo u slucaju kad su rezultati na stolu,medjutim kako secesije nema a trose se silne pare na odrzavanje secesionistickog puta i trpe sramote i zgrazavanje citavog svijeta, ta se politika bez rezultata vraca kao bumerang..
samo, brine me hoce li, ako dodik utekne preko drine, cavic i sds biti imalo drugaciji?
-
dallton
#5998 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
koliko ja vidim, niko ubjedljivo medju izabranim predstavnicima srba iz pca niti se ogradio od zlocina niti je preduzeo korake da rezultate zlocina ukloni, niti medju srpskim narodom ima neka zavidna masa koja je na to spremna...eh sad kalkulacija je jasna - zasto radi neke hipoeticki lijepe buducnosti stalno ne podsjecati na gornje dogadjaje, jer se i obratno nista ne dobiva - ni onda kad niko srbe nije nazivao zlocincima i genocidasima, oni su to ipak uradili? prema tome sta? ako je to po tebi put u rat onda neka tako i bude, da ne bi mozda trebali da cutimo da ne spominjemo srebrenicu, konclogore, i ostalo? i da, vecinski srpski narod je to podrzavao i to je i historijska i pravna istina i s time ce srbi zivjeti. to sto sto ce ih u nekoj buducnosti ili ovu ili sljedecu generaciju stici osveta (tako je u historiji i zivotu, krv ide na krv, mrznju sijes mrznju ces poznjeti) -to vec nije moj problemlesinar_banjaluka wrote:ok..ne moze se ostvariti secesija zbog TAKVOG PISANJA...dallton wrote: ti koje ti nazivas idiotima a ono sto pisu "ispuhavanjem licnih frustracija" su ti u stvari najvaznije stvari zbog kojih se recimo zelje pojedinih u pcu ne mogu ostvariti (toliko o tome) - tebi to smeta jer su cinjenice, ali ti zelis da to proglasis "fasizmom i mrznjom"
ali ti ja kazem da se NE MOZE ostvariti ni NORMALNA DRZAVA,dok je takvog pisanja...koliko ja god bio spreman za suzivot ida zivim u BIH,toliko ne mogu ostati gluv kad me neko stalno pljuje ,napada da sam mu JA pobio familiju,da sam JA izvrsio genocid,da je moj narod GENOCIDAN...(a ja ni najmanju odgovornost ne osecam ,za bilo sta,jer niti sam ja cinio zlo,niti bilo ko iz mog blizeg okruzenja)..... O TOME TI GOVORIM...napadanje i pljuvanje,nije put ka nomralnom zivotu,vec je put ka novom ratu,i novim zlocinima!
a kojem se ja pravcu nadam? ( obrati paznju ,na onu moju zagradu ...BLIZOJ BUDUCNOSTI )
pozeljet cete vi i bosne i onih dobrocudnih bosnjaka sevdalija - znas kako se kaze "pusto tursko" a jednom cete govoriti "pusto bosansko", samo gledaj kako se stvari razvijaju ...
Last edited by dallton on 30/09/2009 16:48, edited 1 time in total.
-
kv99
#5999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nema NORMALNE DRZAVE dok u njoj postoji takvi kao ti koji brane sistem koji je izvrsio GENOCID, brane reazultate GENOCIDA. Negiranje i pljuvanje na GENOCID vodi ka novom ratu i novom genocidu. Nije svaki Nijemac pustao plin u konc logorima ali svaki Nijemac i danas svaca svoju odgovornost da se to ne dogodi i odgovornost svih onih koji su podrzavajuci Hitlera bili dio SISTEMA koji je pocinio GENOCID. U tvoje ime , tvoje familije i tvog okruzenja je postignut GENOCID i sve dok ti , tvoja familija, tvoje okruzenje, branite rezultate GENOCIDA, negirate i umalovazate GENOCID snosite i oodgovornost za taj GENOCID.lesinar_banjaluka wrote:ok..ne moze se ostvariti secesija zbog TAKVOG PISANJA...dallton wrote: ti koje ti nazivas idiotima a ono sto pisu "ispuhavanjem licnih frustracija" su ti u stvari najvaznije stvari zbog kojih se recimo zelje pojedinih u pcu ne mogu ostvariti (toliko o tome) - tebi to smeta jer su cinjenice, ali ti zelis da to proglasis "fasizmom i mrznjom"
-
KREMEN
#6000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel vi stvarno mislite da ce kad Dodik ode sve se rijesiti? Nece biti vise problema..