FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SugarCookie

#5976 Re: FC Bayern Munchen

Post by SugarCookie »

Koja je potreba za kupovinom njega? Kirchoff dolazi, Götze dolazi, Rode-a žele dovući. Gomez, ako ode, naći adekvatnu rezervu, eventualno iz omladinskog pogona, u slučaju da se Mandžukić povrijedi i to je to..
PartyBoy

#5977 Re: FC Bayern Munchen

Post by PartyBoy »

salihamidžić 20 wrote:Bivši predsjednik Santosa na svom blogu objavio je da je Neymar od augusta igrač Bayerna.
Kad bi ovo bila istina pa gdje bi nam bio kraj u narenim sezonama.
Nema od toga nista,evo i demanta: Der FC Bayern dementierte ein etwaiges Interesse an Neymar allerdings. "Das ist völliger Quatsch. Da ist überhaupt nichts dran", sagte Pressesprecher Markus Hörwick gegenüber t-online.de.
Bep

#5978 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

Ovaj demant transfera Neymara je nešto najbolje što sam čuo u zadnje vrijeme. Precijenjen igrač, nije nam potreban.
Bosanski_kralj

#5979 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Bep wrote:Ovaj demant transfera Neymara je nešto najbolje što sam čuo u zadnje vrijeme. Precijenjen igrač, nije nam potreban.
:thumbup:
citadela

#5980 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

Bosanski_kralj wrote:
Point. wrote:Djes bez pive brate. :)
Ne mogu da vjerujem koliko su ljudi u Bosni opsjednuti alkoholom. Nikad u životu nisam probao kap alkohola, iako je oko mene u masovnoj upotrebi, i baš mi je dobro. 8-)
:thumbup:
Bep wrote:Ovaj demant transfera Neymara je nešto najbolje što sam čuo u zadnje vrijeme. Precijenjen igrač, nije nam potreban.
:thumbup: Ne bih nikako volio ni Rooneya, a svakako nisam zadovoljan ni sa dolaskom Gotzea. Hocu da Bayern ostane Bayern. 8-)
missko

#5981 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

fosil wrote:Znam da u Gladbachu na stadionu ima i pive i glüweina kad mu dodje vrijeme.
Mada se prvo zagrijes u prostorijama navijaca, koje su nekih 500 metara od stadiona.
Alkohol je, ja mislim, samo za evropske tekme zabranjen.
Na svim stadionima u BL je tako, ligaske tekme prava piva a ove evropske i reprezentativne bezalkoholna
Bep

#5982 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

citadela wrote: :thumbup: Ne bih nikako volio ni Rooneya, a svakako nisam zadovoljan ni sa dolaskom Gotzea. Hocu da Bayern ostane Bayern. 8-)
Transfer Gotzea je po meni ok, pa i Rooneya ako bi dobili za neke male pare (25mil npr. s obzirom na kvalitet koji posjeduje), ali transfer Neymara je besmislen, tačno da je mlad, talentovan, ali toliki novac dati za talenat nedokazan u evropi je po meni besmisleno. I slažem se, Bayern treba ostati Bayern, a ne postati Real ili City (princip kupuj sve što hoda i diše).
PartyBoy

#5983 Re: FC Bayern Munchen

Post by PartyBoy »

Pa nije Uli sa marsa pao pa da iskeshira jedno 60 milki za razmazenog igraca kojeg ej Spaha strpao u dzep, uvijek je uprava diktirala oko dovodzenja igraca tako da Guardiola moze izraziti svoju zelju oko kadra ali Uli je ostvaruje. :mrgreen:
aveos

#5984 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

I ja sam za rooneya,samo iz razloga sto se bori ko lav i ne manekenise se po terenu,.gomeza prodat,rooney u prvom sastavu a mandzo prva zamjena :per:
Bep

#5985 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

10 MARKETINŠKI NAJISPLATIVIJIH SPORTAŠA

1. Neymar (nogomet, Brazil)
2. Lionel Messi (nogomet, Argentina)
3. Rory McIlroy (golf, Sjeverna Irska)
4. Robert Griffin III (američki nogomet, SAD)
5. Usain Bolt (atletika, Jamajka)
6. Novak Đoković (tenis, Srbija)
7. Lewis Hamilton (Formula 1, Engleska)
8. Cristiano Ronaldo (nogomet, Portugal)
9. Sloane Stephens (tenis, SAD)
10. Blake Griffin (košarka, SAD)

Objavljeno u britanskim medijima.

Malo mi je čudno da je on najisplativiji, ali kako god u prvih 10 je sigurno. Opet smiješno mi je da tu nema jednog Kobea, Jamesa... Cijela lista mi je ponalo smiješna.
Znači ako postoji razlog dolaska Neymara u Bayern onda je to zbog marketniške zarade i nadati se da svoj talenat dokaže i u Evropi, ali opet podvlačim nisam za njegov dolazak.
citadela

#5986 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

Bep wrote:
citadela wrote: :thumbup: Ne bih nikako volio ni Rooneya, a svakako nisam zadovoljan ni sa dolaskom Gotzea. Hocu da Bayern ostane Bayern. 8-)
Transfer Gotzea je po meni ok, pa i Rooneya ako bi dobili za neke male pare (25mil npr. s obzirom na kvalitet koji posjeduje), ali transfer Neymara je besmislen, tačno da je mlad, talentovan, ali toliki novac dati za talenat nedokazan u evropi je po meni besmisleno. I slažem se, Bayern treba ostati Bayern, a ne postati Real ili City (princip kupuj sve što hoda i diše).
Sa transferom Gotzea se ne slazem iz vise razloga. Prvo sto je on pozicijom kojom igra trenutno nepotreban, odnosno hocu reci da ta pozicija nije trenutno najslabija karika u Bayernovoj igri. Ne kazem da on nece biti pojacanje- hoce, naravno ali da li je neophodan?! Kroos ili Muller po meni nisu igraci kojih bi se Bayern trebao odreci. Drugo, vrijeme i klub iz kojeg dolazi uopce nisu dobri -daje se osnova staroj prezvakanoj prici o Bayernu i njegovom ciljanom slabljenju citave Bundeslige, ne ulazeci u pricu da je upravo to tip igraca kojeg Guardiola preferira za svoju ideju igre i koji bi upravo mogao biti nosilac te Guardioline zamisli.
Rooney je vec ostvaren igrac, igrac koji je prosao svoj prime bez obzira sto on jos dugo moze da igra na izuzetno visokom nivou. Cifra koja ce se morati izdvojiti sigurno nece biti mala. Da li bi bio pojacanje -sigurno; da li je neophodan i da li ce vrijediti izdvajanja tolikog novca -sumnjam.
Neymara necu ni komentarisati.

Bayernova tranfer politika je zadnjih godina bila dobro osmisljena, sto bi se reklo, imala je i glavu i rep. Koliko god bili kritikovani sto im takva transfer politika nije u skladu sa postavljenim ciljevima, uspijevali su izvlaciti skoro maksimum iz dovedenih pojacanja (gledajuci utrosene novce za njih). Dovedena pojacanja za ovu sezonu su bila fantasticna: Dante 5 miliona -malo je reci sta je znacio za zadnju liniju ove sezone (sto i nije nesto bilo tesko pored Van Buytena pa i Boatenga i povrede Badstubera sto je skoro pa doslo kao pojacanje), Shaqiri 11 miliona -dao svjezinu i prijeko potrebnu sirinu i pokazao da lahko moze da postane jedan od prvotimaca, Martinez 40 miliona -velike pare i iznenadjenje da se Bayern odlucio izdvojiti toliko za takvog igraca, ali poceo je itekako da to otplacuje (zasluzan sto mozda Scweinsteiger igra, ne znam da li cete se sloziti, sezonu zivota, dao cvrstinu u sredini ali i nazad kao "destruktor" protivnicke igre, igrac koji moze igrati dobro i kao stoper, a itekako moze jos da napreduje). Ne bih volio da to postane neki vjestacki tim na celu s Guardiolom sa besmisleno nabacanim igracima dovedenim za basnoslovne sume. Posebno ne sada kada Bayern ima tim koji je i vise nego dobra osnova za ostvarenje dominacije u naredne minimalno 2-3 godine sto je i cilj upravi.
citadela

#5987 Re: FC Bayern Munchen

Post by citadela »

Bep wrote:10 MARKETINŠKI NAJISPLATIVIJIH SPORTAŠA

1. Neymar (nogomet, Brazil)
2. Lionel Messi (nogomet, Argentina)
3. Rory McIlroy (golf, Sjeverna Irska)
4. Robert Griffin III (američki nogomet, SAD)
5. Usain Bolt (atletika, Jamajka)
6. Novak Đoković (tenis, Srbija)
7. Lewis Hamilton (Formula 1, Engleska)
8. Cristiano Ronaldo (nogomet, Portugal)
9. Sloane Stephens (tenis, SAD)
10. Blake Griffin (košarka, SAD)

Objavljeno u britanskim medijima.

Malo mi je čudno da je on najisplativiji, ali kako god u prvih 10 je sigurno. Opet smiješno mi je da tu nema jednog Kobea, Jamesa... Cijela lista mi je ponalo smiješna.
Znači ako postoji razlog dolaska Neymara u Bayern onda je to zbog marketniške zarade i nadati se da svoj talenat dokaže i u Evropi, ali opet podvlačim nisam za njegov dolazak.
Nema Rogera, nema Bryanta - sta se onda misli pod marketinski najisplativijim sportistima!? :-) :D
Bep

#5988 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

citadela wrote:
Bep wrote:
Sa transferom Gotzea se ne slazem iz vise razloga. Prvo sto je on pozicijom kojom igra trenutno nepotreban, odnosno hocu reci da ta pozicija nije trenutno najslabija karika u Bayernovoj igri. Ne kazem da on nece biti pojacanje- hoce, naravno ali da li je neophodan?! Kroos ili Muller po meni nisu igraci kojih bi se Bayern trebao odreci. Drugo, vrijeme i klub iz kojeg dolazi uopce nisu dobri -daje se osnova staroj prezvakanoj prici o Bayernu i njegovom ciljanom slabljenju citave Bundeslige, ne ulazeci u pricu da je upravo to tip igraca kojeg Guardiola preferira za svoju ideju igre i koji bi upravo mogao biti nosilac te Guardioline zamisli.
Rooney je vec ostvaren igrac, igrac koji je prosao svoj prime bez obzira sto on jos dugo moze da igra na izuzetno visokom nivou. Cifra koja ce se morati izdvojiti sigurno nece biti mala. Da li bi bio pojacanje -sigurno; da li je neophodan i da li ce vrijediti izdvajanja tolikog novca -sumnjam.
Neymara necu ni komentarisati.

Bayernova tranfer politika je zadnjih godina bila dobro osmisljena, sto bi se reklo, imala je i glavu i rep. Koliko god bili kritikovani sto im takva transfer politika nije u skladu sa postavljenim ciljevima, uspijevali su izvlaciti skoro maksimum iz dovedenih pojacanja (gledajuci utrosene novce za njih). Dovedena pojacanja za ovu sezonu su bila fantasticna: Dante 5 miliona -malo je reci sta je znacio za zadnju liniju ove sezone (sto i nije nesto bilo tesko pored Van Buytena pa i Boatenga i povrede Badstubera sto je skoro pa doslo kao pojacanje), Shaqiri 11 miliona -dao svjezinu i prijeko potrebnu sirinu i pokazao da lahko moze da postane jedan od prvotimaca, Martinez 40 miliona -velike pare i iznenadjenje da se Bayern odlucio izdvojiti toliko za takvog igraca, ali poceo je itekako da to otplacuje (zasluzan sto mozda Scweinsteiger igra, ne znam da li cete se sloziti, sezonu zivota, dao cvrstinu u sredini ali i nazad kao "destruktor" protivnicke igre, igrac koji moze igrati dobro i kao stoper, a itekako moze jos da napreduje). Ne bih volio da to postane neki vjestacki tim na celu s Guardiolom sa besmisleno nabacanim igracima dovedenim za basnoslovne sume. Posebno ne sada kada Bayern ima tim koji je i vise nego dobra osnova za ostvarenje dominacije u naredne minimalno 2-3 godine sto je i cilj upravi.
Slažem se da Gotze nije trenutno neophodan, ali za par godina kad starost donese svoje, kad Robben i Ribery uđu u fudbalski starije godine, Gotze će biti uveliko formiran igrač (možda glupo zvuči jer on je već formiran igrač, ali kroz godine će se nakupiti iskustva i biće vjerodostojna zamjena, s tim da će on dobiti prostora u igri i do tad, sad kako je to guardiola zamislio ne znam, ali mislim da će Martinez na stopera, a Kroos i Schweini na sredinu, ispred Gotze ili Muller, a po bokovima Riberi i Muller ili Robben)

Kad je riječ o Rooneyu, on bi uveliko doprinio igri bayerna i mislim da je za razliku od Gomeza ili Mandžukića mnogo bolji tehničar, te da mnogo više može napraviti nego oni. E sad kad je u pitanju koga se riješiti, ja bih se riješio Mandže. Jeste da je imao strašnu sezonu, ali Gomez je svjetska klasa i Bayern ne smije dopustiti da izgubi takvog napadača. Treba napomenuti da je Gomez za duplo manju minutažu zabio 11 golova i imao dvije asistencije (868 minuta igre), Mandžukić 15 golova 3 asistencije 1649 minuta igre (kontam samo BL). Dolaskom Rooneya bi dobili Mandžukićevo zalaganje na terenu i garantujem mnogo bolji golgeterski učinak, a o asistencijama da ne pričam. Uz sve to Rooney može da igra "sve", po potrebi.

A transfer politika Bayerna je uvijek bila dobro osmišljena, u zadnje vrijeme posebno, tako da ne vidim brige oko dolaska Gotzea. Slažem se da imaju tim koji može da dominira 2-3 godine, ali opet tvrdim da bi jedan napadač tipa Rooneya ojačao i ovako snažan napad Bayerna. Mandžukić nikad neće dosegnuti nivo Rooneya. I ne možeš za napadača od 27 godina reći da je dosegao svoj prime, on je sad u najboljim godinama za napadača, prepun iskustva. Možda se ispostavi da si upravu, ali mislim da Rooney može još mnogo da ponudi.
Dante - Bayern odavno nije imao stopera poput njega, fantastičan je, a doveden za malu lovu
Shaqiri - slažem se, strašan potencijal, budućnost Bayerna
Martinez - ulogu destruktivca obavlja fantastično što daje slobodu Schweiniu prema naprijed. To je ono što je falilo Bayernu prethodnih godina. Zbog nedostatka takvog igrača Bastian je morao više misliti o defanzivi, ovako dolaskom martineza dobio je drugačiju ulogu, dobio je slobodu, i to se vidi na njegovoj igri i na igri Bayerna. Po meni ključni razlog ovako snažnog Bayerna, uz Dantea koji je dao stabilnost odbrani.

Za Neymara sam se već izjasnio.
MOSALJOZE

#5989 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Eto NejAmaarara(čitaj majmunče) :D
PartyBoy

#5990 Re: FC Bayern Munchen

Post by PartyBoy »

MOSALJOZE

#5991 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Image
Samo da završim ovu priču o Boatengu i Bilalu. :thumbup:
Ridjobrki

#5992 Re: FC Bayern Munchen

Post by Ridjobrki »

PartyBoy wrote:Gradi se Mesdzid na AA. :)
http://www.onislam.net/english/news/eur ... osque.html
Insha'llah pa na džumu u Beckenbaueriju! :D
ultima_palabra

#5993 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Beckenbaurijan dedina :mrgreen:
juan

#5994 Re: FC Bayern Munchen

Post by juan »

po sigurnosnim pravilima njemackog fudbalskog saveza je na svaku tekmu u BuLi zabranjena prodaja akohola, NEGO klubovi IMAJU mogucnosti da te sigurnosne linije malo "smeksati" te linije i ipak samo u "rizicnim" tekmama zabraniti prodaju alohola.

sto se tice boatenga, kao sto rekoh, nidje veze.

a to za mesdzid sem na klix-u i tom "engleskom preporodu" ne procitah nigdje, akamoli na fcb-homepage.
ko zna more bit, sobzirom koji arapi dolaze da trose u minken pare, mozda se uli sjetio da ih dovede i do arene, malo da i tu kasira :)

sto se tice pojacanja: neymar precijenjen, i nista od toga, za rooneya nema mjesta, a götze dosao, jer floppen ide 100% (samo jos on to nezna, cekaju da pokupe ova dva finala i onda mu se zahvaliti). Vjerovatno i pommes ide.... a u odbrani taj kirhof i Badi nam se vraca!!!
fatality

#5995 Re: FC Bayern Munchen

Post by fatality »

juan wrote:po sigurnosnim pravilima njemackog fudbalskog saveza je na svaku tekmu u BuLi zabranjena prodaja akohola, NEGO klubovi IMAJU mogucnosti da te sigurnosne linije malo "smeksati" te linije i ipak samo u "rizicnim" tekmama zabraniti prodaju alohola.

sto se tice boatenga, kao sto rekoh, nidje veze.

a to za mesdzid sem na klix-u i tom "engleskom preporodu" ne procitah nigdje, akamoli na fcb-homepage.
ko zna more bit, sobzirom koji arapi dolaze da trose u minken pare, mozda se uli sjetio da ih dovede i do arene, malo da i tu kasira :)

sto se tice pojacanja: neymar precijenjen, i nista od toga, za rooneya nema mjesta, a götze dosao, jer floppen ide 100% (samo jos on to nezna, cekaju da pokupe ova dva finala i onda mu se zahvaliti). Vjerovatno i pommes ide.... a u odbrani taj kirhof i Badi nam se vraca!!!
nema sta, badstuber kad vam se vrati imat cete najjacu odbranu u evropi (ma sta u evropi, cak i sire :D :D :D)
salihamidžić 20

#5996 Re: FC Bayern Munchen

Post by salihamidžić 20 »

Neymar je pomeni najbliži Realu, a što se tiče njegove precjenjenosti jest ono da nije on probao da igra negdje u ligama 5 i da je lahko igrati u Brazilu i prodavat fore njihovim štoprima ali budimo realni pa recimo da smo i Martineza kupili po nerealnoj cijeni i da on u tom trenutku nije vijedio tih 40 miljuna eura. Mada smatram da on nebi baš imao mjesta u Bayernu njerov dolazak bi samo usporio razvoj super-talenta Shaqiria. A Rooney bi dobro došao Pepu jer mislim da je Wayne igrač koji bi odgovarao Pepu a Gomez bi u tom slučaju sigurno otišao a Mandži klupa. Znali neko kada Petersenu ističe pozajmica Werderu :D
Arteta

#5997 Re: FC Bayern Munchen

Post by Arteta »

salihamidžić 20 wrote:Neymar je pomeni najbliži Realu, a što se tiče njegove precjenjenosti jest ono da nije on probao da igra negdje u ligama 5 i da je lahko igrati u Brazilu i prodavat fore njihovim štoprima ali budimo realni pa recimo da smo i Martineza kupili po nerealnoj cijeni i da on u tom trenutku nije vijedio tih 40 miljuna eura. Mada smatram da on nebi baš imao mjesta u Bayernu njerov dolazak bi samo usporio razvoj super-talenta Shaqiria. A Rooney bi dobro došao Pepu jer mislim da je Wayne igrač koji bi odgovarao Pepu a Gomez bi u tom slučaju sigurno otišao a Mandži klupa. Znali neko kada Petersenu ističe pozajmica Werderu :D
Sad ispade da su ti stoperi u Brazilu kao da su iz Vrbanjuse.
Bep

#5998 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bep »

Neymarov savjetnik Wagner Ribeiro je potvrdio da je Bayern poslao ponudu za Neymara, a osim Bayerna to su uradili i Barcelona, Real Madrid i Manchester City.
salihamidžić 20

#5999 Re: FC Bayern Munchen

Post by salihamidžić 20 »

@Arteta
Ma ne druže to nisam to htio da kažem nego, momak nije dokazan nije igrao 5 ligama pa da vidimo njegove prave mogućnosti i vrijednosti.
skenderija04

#6000 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

Po kojoj racunici Neymar kosta samo 40 miliona? To je u totalu puno vise.
Post Reply