Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#5976 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

al_neri wrote:Kakav Miske , Ihtijarevica umjesto njega :D
Ne mogu dva Papeta,gužva je. :mrgreen:
Impavidus

#5977 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Impavidus »

nista draze nego procitat izjave tipa el-saika, sehic nastupio, i odmah bi pola zelje u repku trebalo, oni su sila...al dobro treba razumit covjeka ne radi mu fksinfo podugo pa ga stislo...
s_bjelava

#5978 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

Po nasem starom i dobrom obicaju – nakon poraza glave se kotrljaju, nakon pobjede se uzdize u nebesa. :-)
Tako je I treba se pomiriti sa tim.
Ja sam uvijek podrzavao Papeta od dana kada sam saznao da je postao selektor moje reprezentacije. Pratio sam njegovu trenersku karijeru koliko sam mogao I ,mora se priznati, da i nije bio bas neki “odlikas”. :roll:
O njemu kao fudbaleru ne treba trositi rijeci – ja mogu samo reci da sam imao srecu da ga gledam uzivo, neponovljiv je bio. :thumbup:
Helem, treba objektivno razmotriti sta je naslijedio od svog prethodnika, dobre I lose strane, kakav je posao pred njim I koliko ima vremena da ostvari svoj plan.
Selektora amatera u BiH je dva miliona, svako ima pravo na svoje misljenje I svi mi mislimo da se, k’o biva, razumijemo u ovu igru koja je postala sve samo ne igra.
Po meni, jednom od mnogih selektora amatera, za dosadasnji Papetov ucinak ima razloga I za kritiku I za pohvale. Da krenem redom:
Kritike -

Katastrofalna taktika protiv Francuza na Kosevu, pogresne upute (bez zutih I crvenih kartona), postavka sa jednim zadnjim veznim I dva napadaca, pogresne I u nevakat izmjene.
Ocjena: 1 :x
Utakmica u Tirani se morala dobiti, po svaku cijenu. Pred kraj utakmice, kad su Albanci popadali zbog nedostatka snage, mi smo mogli I trebali dati gol I lagano cekati kraj.
Falice nam ta dva boda kasnije, nemamo vise prava na kiks u gostima.
Ocjena: 2+
Potrosene dvije prijateljske utakmice (Svedska, Njemacka) bez poziva novim igracima I pokusaja nalazenja alternative na lijevoj strani.
Ocito neiskustvo I nesnalazenje sa novinarima, manjak pragmaticnog pristupa sto je rezultiralo sa ratom niskog intenziteta sa medijima. Hoce li to imati efekta na raspolozenje u timu ostaje da se vidi. Neki potezi su potpuno opravdani ali lose I brzopleto izvedeni.
Ocjena: 2 :-?

Pohvale:

Postepena adaptacija cijele ekipe na Pjanica kao glavnog igraca u vezi, istovremeno smanjenje uloge I vaznosti Misimovica u timu.
Ocjena: 5 :thumbup:
Dovodjenje Mujdze I Lulica, desni bek rijesen za naredni period, lijevi jos skripi ali ima tu prostora za napredak.
Ocjena: 4
Pozivanje Besica, moze biti dugorocno rjesenje na vrlo deficitarnoj poziciji I potencijalni uticaj na dalji razvoj njegove karijere.
Medunjanin na poziciji “drugog” zadnjeg veznog, kao ispomoc Rahimicu u defanzivnim zadacima I njegovo ubacivanje iz drugog plana u fazi napada.

Ocjena 5 :thumbup:

Za neku podrobniju analizu trebalo bi malo vise vremena I jos koja utakmica ali, po meni, ovo sto sam do sada vidio moze proci. Utakmica protiv Slovaka je pokazala da se nesto mijenja I ide na bolje.
IZVINJAJEM se na dugom postu.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
elSaik

#5979 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Pošto je sad Miske suspendovan trebalo bi u narednim utakmicama pružiti šansu Štiliću na toj poziciji, a Miske neka malo odmori.
Tarik19

#5980 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

elSaik wrote:Pošto je sad Miske suspendovan trebalo bi u narednim utakmicama pružiti šansu Štiliću na toj poziciji, a Miske neka malo odmori.
Zasto je Miske suspendovan?
extraordinary

#5981 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ti previše forsiraš te Plave elSaik. Nadam se da se šališ.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5982 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

elSaik wrote:Pošto je sad Miske suspendovan trebalo bi u narednim utakmicama pružiti šansu Štiliću na toj poziciji, a Miske neka malo odmori.
a da jednostavno pozove citav ex i sadasnji tim zelje ? :lol:
Tarik19

#5983 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Mobile_Disco wrote:Jesmo se to vec plasirali na EP? Sta znaci pobjeda u prijateljskoj utakmici?
Nismo i neznam ko je uopste to ikad rekao! :-? Samo smo zadovoljni zato sto je reprezentacija napokon odigrala na ocekivanom nivou u jednoj prijateljskoj utakmici i sto je savladala jednu vrlu solidnu ekipu u gostima. Ova pobjeda nam daje nadu da mozemo savladati Rumune u Martu i uliva novu dozu samopouzdanja u ekipi.
elSaik

#5984 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Tarik19 wrote:
Zasto je Miske suspendovan?
Zakačio se sa trenerom. Trenirat će u narednom periodu sa drugim timom.
zlajapravaraja

#5985 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Besic pocinje za HSV! :bih:

Mathijsen slomio clanak, pauzira mjesec dana.

Nadam se da ce decko iskoristiti sansu, brzo steci iskustvo, pa da ga gledamo pored Spahe protiv Rumuna :wink:
Tehnicki, takticki, fizicki, pa i psihicki je daleko potkovaniji nego Mravac i Pandza. U HSV-u ili bilo gdje u Njemackoj na tom nivou nema zajebancije :wink:

Samo hrabro i odvazno Muha! :bih:
Corola

#5986 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Vi kako hocete ali valja nam jos jednu bez Seje.Mozda jednu od najvaznijih tekmi.Jer Rumunija mora pasti.Ali hajde de.
Kad ovog ima u ekipa,igra i lici na nesto.Taman on najgore odigrao.
vicious

#5987 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Corola wrote:Vi kako hocete ali valja nam jos jednu bez Seje.Mozda jednu od najvaznijih tekmi.Jer Rumunija mora pasti.Ali hajde de.
Kad ovog ima u ekipa,igra i lici na nesto.Taman on najgore odigrao.
Naravno, falit će Sejo i te kako. Ma ja bih stavio ovog malog Subašića od početka, a Lulića gurnuo narijed pa šta bude.
Svakako je Luliću to "prirodna pozicija" (kako mrzim taj izraz!) :D
zecko_kupuz

#5988 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

zlajapravaraja wrote:Besic pocinje za HSV! :bih:

Nadam se da ce decko iskoristiti sansu, brzo steci iskustvo, pa da ga gledamo pored Spahe protiv Rumuna :wink:
Tehnicki, takticki, fizicki, pa i psihicki je daleko potkovaniji nego Mravac i Pandza. U HSV-u ili bilo gdje u Njemackoj na tom nivou nema zajebancije :wink:

Ja kako vidjeh, Bešić je za U-21 reprezentaciju igrao kao lijevi bek. U HSV-u neki dan zaigrao kao desni bek. Momak možda bude odličan bočni defanzivni, ali štoper - teško. :-? Visok 1.80, sad kao tinejdžer mršav k'o čačkalica, ipak nije to materijal za štopera. Mislim da će biti dobar bek ili zadnji vezni. Pretpostavljam da bi i sada za vikend mogao zaigrati uz aut-liniju, nikako u centru odbrane.
tanjush

#5989 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tanjush »

zecko_kupuz wrote:

Ja kako vidjeh, Bešić je za U-21 reprezentaciju igrao kao lijevi bek. U HSV-u neki dan zaigrao kao desni bek. Momak možda bude odličan bočni defanzivni, ali štoper - teško. :-? Visok 1.80, sad kao tinejdžer mršav k'o čačkalica, ipak nije to materijal za štopera. Mislim da će biti dobar bek ili zadnji vezni. Pretpostavljam da bi i sada za vikend mogao zaigrati uz aut-liniju, nikako u centru odbrane.
bešić je, ono dvije u U-21 što sam ja gledao, igrao na stoperu u paru s bunozom. lijevi je bio subašić, desni, čini mi se, vranješ...mene je tu bešić oduševio.
ne znam, što se korpulencije tiče, može li odgovoriti zadacima. nabacit kile uvijek može, vremenom. nije ni spahić nešto posebno visok, ako se ne varam...
koliko se sjećam, ni rahmetli suad katana nije bio nešto visok.
zecko_kupuz

#5990 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

tanjush wrote: bešić je, ono dvije u U-21 što sam ja gledao, igrao na stoperu u paru s bunozom. lijevi je bio subašić, desni, čini mi se, vranješ...mene je tu bešić oduševio.
ne znam, što se korpulencije tiče, može li odgovoriti zadacima. nabacit kile uvijek može, vremenom. nije ni spahić nešto posebno visok, ako se ne varam...
koliko se sjećam, ni rahmetli suad katana nije bio nešto visok.
E onda sam se zeznuo. :-D Znam da je bio Šunjić uz Bunozu, pa sam mislio da je Bešić igrao beka. Subašića sam zaboravio totalno. Uglavnom, nama treba i dobar zadnji vezni. Možda momak popuni to mjesto u dogledno vrijeme.
picek

#5991 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

s_bjelava wrote:Po nasem starom i dobrom obicaju – nakon poraza glave se kotrljaju, nakon pobjede se uzdize u nebesa. :-)
Tako je I treba se pomiriti sa tim.
Ja sam uvijek podrzavao Papeta od dana kada sam saznao da je postao selektor moje reprezentacije. Pratio sam njegovu trenersku karijeru koliko sam mogao I ,mora se priznati, da i nije bio bas neki “odlikas”. :roll:
O njemu kao fudbaleru ne treba trositi rijeci – ja mogu samo reci da sam imao srecu da ga gledam uzivo, neponovljiv je bio. :thumbup:
Helem, treba objektivno razmotriti sta je naslijedio od svog prethodnika, dobre I lose strane, kakav je posao pred njim I koliko ima vremena da ostvari svoj plan.
Selektora amatera u BiH je dva miliona, svako ima pravo na svoje misljenje I svi mi mislimo da se, k’o biva, razumijemo u ovu igru koja je postala sve samo ne igra.
Po meni, jednom od mnogih selektora amatera, za dosadasnji Papetov ucinak ima razloga I za kritiku I za pohvale. Da krenem redom:
Kritike -

Katastrofalna taktika protiv Francuza na Kosevu, pogresne upute (bez zutih I crvenih kartona), postavka sa jednim zadnjim veznim I dva napadaca, pogresne I u nevakat izmjene.
Utakmica u Tirani se morala dobiti, po svaku cijenu. Pred kraj utakmice, kad su Albanci popadali zbog nedostatka snage, mi smo mogli I trebali dati gol I lagano cekati kraj.
Falice nam ta dva boda kasnije, nemamo vise prava na kiks u gostima.
Ocjena: 2+
Potrosene dvije prijateljske utakmice (Svedska, Njemacka) bez poziva novim igracima I pokusaja nalazenja alternative na lijevoj strani.
Ocito neiskustvo I nesnalazenje sa novinarima, manjak pragmaticnog pristupa sto je rezultiralo sa ratom niskog intenziteta sa medijima. Hoce li to imati efekta na raspolozenje u timu ostaje da se vidi. Neki potezi su potpuno opravdani ali lose I brzopleto izvedeni.
Ocjena: 2 :-?

Pohvale:

Postepena adaptacija cijele ekipe na Pjanica kao glavnog igraca u vezi, istovremeno smanjenje uloge I vaznosti Misimovica u timu.
Dovodjenje Mujdze I Lulica, desni bek rijesen za naredni period, lijevi jos skripi ali ima tu prostora za napredak.
Ocjena: 4
Pozivanje Besica, moze biti dugorocno rjesenje na vrlo deficitarnoj poziciji I potencijalni uticaj na dalji razvoj njegove karijere.
Medunjanin na poziciji “drugog” zadnjeg veznog, kao ispomoc Rahimicu u defanzivnim zadacima I njegovo ubacivanje iz drugog plana u fazi napada.

Ocjena 5 :thumbup:

Za neku podrobniju analizu trebalo bi malo vise vremena I jos koja utakmica ali, po meni, ovo sto sam do sada vidio moze proci. Utakmica protiv Slovaka je pokazala da se nesto mijenja I ide na bolje.
IZVINJAJEM se na dugom postu.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
prilicno se slazem sa svime sto si rekao.

manjak odlucnosti kod safeta je njegova najgora karakteristika.
francuska,,, apsolutni mrak. :x
kad gubimo dva nula,, isto je kao da je 10 nula.
znaci, ubaci tri napadaca,, jos dva prednja vezna,, i ko ebe odbranu.
barem bi tako dali jedan gol....(ljepse je chuti 5;1 nego 2;0 ! )

albanija,,, isto tako.
manjak odlucnosti.
vidi se u 80oj minuti albanci su mrtvi. dishu kroz ushi. oci im kolutaju.
da je tad ubacio zeca ili muslimovica, zabili bi im momci po dva komada ;-)

ali sve u svemu, svidja mi se safetov profesionalizam.
tacno kaze ako neko stvara probleme. ako nadarevic kenja,, on kaze nadarevicu koliki mu je domet.
ako se begovic ne javlja, onda on hladno kaze,, " hvala sto mi je napravio laksi izbor; i mora rachunati na kaznu".
znaci, hladnokrvo sa igracima.. profesionalno sa novinarima.. nema zaebancija. nema druzenja.
vi ste fakin novinari. selekcija je sve o profesionalizmu. nema pijancenja sa trenerima i ostalih seljakluka (to mi je najvise smetalo kod cire ! )
Dialer

#5992 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Vi oceigledno niste gledali kako francuzi melju engleze. Pojma nemate sta pricati. fracuzi ce zavrsiti ubjedljivo prvi,ako ovako nastave igrat. i protiv bjelorusa su imali 923293239 sansi. Melju.
picek

#5993 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

gledao sam francuze.
zaboravio si da su englezi izasli sa drugom postavom.

ipak, kvaliteta kod francuza je ocigledna.
jos kad im dodje riberi i ostali.. bit ce beton.
ali to nije poenta.
mi moramo graditi nasu igru.
ne bi ni slovacka nikad isla na svjetsko, da im je neko rekao,, joj, gledaj drugih ekipa. oni vrijede milione milijuna milijardi triliona.
nemate vi sanse.
to je taj gubitnicki mentalitet koji kod vlastite djece ne bih tolerisao.. a da ne pricam o selektoru jedne reprezentacije.
Dialer

#5994 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Da,al nasa repka je salbija i od te "B" reprezentacije engleza.
picek

#5995 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

Dialer wrote:Da,al nasa repka je salbija i od te "B" reprezentacije engleza.
ti si sigurno uspjesan covjek u zivotu,,, sa tako motiviranim pogledom na svijet :lol:
Corola

#5996 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

picek wrote:
Dialer wrote:Da,al nasa repka je salbija i od te "B" reprezentacije engleza.
ti si sigurno uspjesan covjek u zivotu,,, sa tako motiviranim pogledom na svijet :lol:
Mozda nije uspjesan,ali makr ne voli da laze sam sebe.To jest iskren je.
Ziku klubova gdje igra taj B Engleski tim,a ziku naseg A lava. :lol: .
picek

#5997 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

ziku gdje igraju slovacki ili slovenski igraci, ,,a isli su na svjetsko.

kada se odmah predas i ciljas na drugo mjesto, onda vjerovatno neces dobiti ni to.
ciljati se mora na prvo mjesto,,
pa ako fulas,, opet si drugi ;-)

a u fudbalu jedno je sigurno,,, da nista nije sigurno.
lopta je okrugla !!
(ne)forumas

#5998 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by (ne)forumas »

Je8o partizansku eskadrilu koliko cemo puta na tv-u gledati reprizu "susiceve" pobjede.
zlajapravaraja

#5999 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Muha je danas odigrao maestralno, uprkos tome sto je donekle skrivio prvi gol, a HSV izgubio u zadnjoj sekundi. Njemacki komentatori kao i navijaci Hamburga su bili puni hvale za momka i predvidjaju mu veliku buducnost.

Steta sto je onako glupo izgubio.
Korisničkoime

#6000 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Nije važno na kojoj poziciji Bešić može da igra dok je ta pozicija u odbrani jer smo tu katastrofa. Realno imamo samo Spahića a i on se ne podmlađuje. Bešić je za budućnost reprezentacije dobar ali nam trebaju još takva 3 do 4 igrača (samo u odbrani) pa da možemo reći za 4 do 5 godina imat ćemo dobru odbranu. Za ove kvalifikacije bi bilo nepošteno od tako mladog igrača očekivat da bude od neke velike pomoći ili čak od presudnog značaja, ostaje nam jedino da se Bogu molimo da napadači protivnika imaju najlošiji dan u karijeri kad budu igrali protiv nas. :D
Locked