Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sheilak

#5976 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

joj ginger :D kamenog lica hahhahha

ali volim ja njega. onako blijedog i crvenog. :D
Kemal Malovčić

#5977 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Kemal Malovčić »

ljilja institucija haris institucija djece mi
Bloo
Globalna šefica

#5978 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Bloo »

sheilak wrote:joj ginger :D kamenog lica hahhahha

ali volim ja njega. onako blijedog i crvenog. :D
i nadrkanog :D zelim da ga izdevetam kad zavrsim postdiplomski jer mislim da sam svejedno starija od njega trenutno
sheilak

#5979 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

dan diplome-dan batinjanja gingera. :D
Mračajski proto

#5980 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

sheilak wrote:dan diplome-dan batinjanja gingera. :D
Trebalo bi da je između crta, a ne crtica. :D
sheilak

#5981 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

a svasta bi trebalo. :D
Rijeka_snova

#5983 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Rijeka_snova »

sheilak wrote:
Rijeka_snova wrote:Ljilja je starija plavusa koja se ne dere nego samo TAKO PRICA :lol: Izgleda dobro :D
joj hahhaha ja sam se nje bojala na prvoj godini vise nego kada izlazim na ispit. :D seila, dajte da vidim, sta imate tu? sa onim njenim glasom. :D meni ispiti sega bili, ali kad moram ici na studentsku, njoj... :D

ali sta sam htjela pitati. zasto su posjekli bagrenje/bagremove i uopste zelenilo ispred Fakulteta, pored klupa? kako je lijepo bilo cak i samo prolaziti tamo, kad osjetis onaj miris.
Ne znam stvarno, ali meni sada izgleda nekako tuzno. :roll: Jest bilo zapusteno, doduse, narocito kad zerdelija sazrije :D
sheilak

#5984 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

da, bas. skroz golo nekako, neprijateljski, odbojno.

je li drvece mozda bilo bolesno, zna li neko? ne vjerujem, bas me zanima razlog sto su ga uklonili.
Zatamnjena stakla

#5985 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Zatamnjena stakla »

Trebaju sve skloniti.

Sa mooooog!
Internetowska

#5986 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Internetowska »

Danas je Haris otključao Studentsku sluzbu u pola 1... Znači 30 min poslije kraja radnog vremena i uzimao dokumente od studenata koji su čekali na hodniku. Takođe, prisustvovala sam situaciji kada je Haris uzimao dokumente od studenata i nakon 12, a onda se Taida naljutila i natjerala ga da zatvori šalter. Zaključujem:

ginger is Devil's assistant

:lol:
bull21

#5987 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Đinđer je čkapi. Znam ga ja, studirali smo zajedno. Jedno vrijeme se furao i nosao one džepne satove... sjećam se cirkusa kad ga ko pita koliko je sati :lol:
mefistofilis

#5988 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by mefistofilis »

Znaci citav forum je na filozofskom studirao :D
sheilak

#5989 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by sheilak »

Internetowska wrote:Danas je Haris otključao Studentsku sluzbu u pola 1... Znači 30 min poslije kraja radnog vremena i uzimao dokumente od studenata koji su čekali na hodniku. Takođe, prisustvovala sam situaciji kada je Haris uzimao dokumente od studenata i nakon 12, a onda se Taida naljutila i natjerala ga da zatvori šalter. Zaključujem:

ginger is Devil's assistant

:lol:
:D hahhahha ja nikad taidu nisam ljutu vidjela. mogu zamisliti scenu. jel se još više zacrvenio? :D
mefistofilis wrote:Znaci citav forum je na filozofskom studirao :D
pa sve neradnici. :D da se lako zakljuciti.
bull21

#5991 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Šta se desi ako neko izađe na ispit i isti položi a nema potpis? Mislim, obnavljat ću godinu opet ali me zanima šta kad položim ispit? Briše li se ocjena ili se negdje pritefteri dok ja ne odem na predavanja?
trcicu trceci

#5992 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

bull21 wrote:Šta se desi ako neko izađe na ispit i isti položi a nema potpis? Mislim, obnavljat ću godinu opet ali me zanima šta kad položim ispit? Briše li se ocjena ili se negdje pritefteri dok ja ne odem na predavanja?
Zavisi do profesora, vecinom ides na predavanja, a ocjena ti ostaje vazeca. Polozena ocjena se moze upisati najkasnije nakon godinu dana, poslje toga po zakonu njoj istice validnost.
bull21

#5993 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Hvala ti na odgovoru! :thumbup:
Trunks

#5994 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Trunks »

Da li se isplati studirati historiju? Sta kasnije mogu sa tom diplomom?
P308

#5995 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by P308 »

Trunks wrote:Da li se isplati studirati historiju? Sta kasnije mogu sa tom diplomom?
Pa prema njihovom planu i programu (koji inace mozes preuzeti sa stranice fakulteta pa se informasati i o predmetima te studiju opcenito) kada steknes zvanje bakalaureat historije mozes obavljati poslove u arhivima, bibliotekama, muzejima, medijima, drzavnoj upravi i kulturnim institucijama. To je naravno u idealnim nekim okolnostima ali realno bez master diplome tesko, pa cak i sa njom. Na master studijima biras jedan od dva odsjeka - nastavnicki ili naucni. Ne studiram navedeno ali je to jedan prelijep odsjek medjutim nimalo jednostavan. Ako se pronalazis u tome, samo naprijed :)
Klitemnestraaa

#5996 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Klitemnestraaa »

Ljudi, sta ako dobijem losu ocjenu na prvom roku, mogu li izaci i u februarskom roku i da mi tu ocjenu upise? (konkretno, BHS opci kod Bernise)
Trunks

#5997 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Trunks »

P308 wrote:
Trunks wrote:Da li se isplati studirati historiju? Sta kasnije mogu sa tom diplomom?
Pa prema njihovom planu i programu (koji inace mozes preuzeti sa stranice fakulteta pa se informasati i o predmetima te studiju opcenito) kada steknes zvanje bakalaureat historije mozes obavljati poslove u arhivima, bibliotekama, muzejima, medijima, drzavnoj upravi i kulturnim institucijama. To je naravno u idealnim nekim okolnostima ali realno bez master diplome tesko, pa cak i sa njom. Na master studijima biras jedan od dva odsjeka - nastavnicki ili naucni. Ne studiram navedeno ali je to jedan prelijep odsjek medjutim nimalo jednostavan. Ako se pronalazis u tome, samo naprijed :)
Hvala na odg. :)

A za anglistiku kakvo predznanje moras imati? Je li istina da muskarci teze zavrsavaju :shock:
Juliuscezar

#5998 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Juliuscezar »

P308 wrote:

Hvala na odg. :)

A za anglistiku kakvo predznanje moras imati? Je li istina da muskarci teze zavrsavaju :shock:

I ja namjeravam aBd upisati historiju, reakcije vecine je prvo neki tugaljiv pogled a ona sta ce ti to, bolje upiši nešto sa cime ces naci posao. A opet od osnovne govorim da cu upisati historiju, pa cu vjerovatno pratiti srce :D
bull21

#5999 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Trebao bih informaciju, obnavljam godinu, prisustvovao nisam i neću, da li se sada upisujem u ljetni semestar iako nemam potpise? Ili samo trebam doći u septembru i upisati godinu iznova?
trcicu trceci

#6000 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

ako polazes ispite moras, ako nemas ispita u ljetnom, a polagao si u zimskom mislim da opet trebas proci proceduru... kako god, red je da se javis studentskoj
Post Reply