Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Creasy wrote:
Aj mi samo objasni kakve veze ima kradja auta na Dobrinji sa socijalno-ekonomskim statusom stanovnika Dobrinje? Da ne mislis mozda da su Dobrinjci krali auta po Dobrinji?
govoriš je li mirno ili ne, ja ti kažem. a to nema jalije po Dobrinji? to nema scena kad se kalašnjikovom rafala ispred Di Barse?
daj ba
Prosuo si se za kradju auta, pa sad spominjes neko rafalanje prije 3-4 god.
Ne kazem da nema jalije po Dobrinji, ali brate mili, B faza je pravi geto.
Chmoljo wrote:
govoriš je li mirno ili ne, ja ti kažem. a to nema jalije po Dobrinji? to nema scena kad se kalašnjikovom rafala ispred Di Barse?
daj ba
oholost ostavi za svoju kuću.
i ovo rafalanje će biti za 3-4 godine biti "neko prije 3-4 godine"... ali govoriti o nekom teškom kriminalu koje je izraženo po Alipašinu, izuzev sitnog klošarluka, je glupo. ako je bilo problema, pravila ih je ista grupica, i to su ih pravili najviše sebi. i mjestima gdje samo oni zalaze.
to što je tvoj subjektivni doživljaj Alipašina takav, tvoja stvar. ja znam policajce koji se osipaju od rada u Buća ili Boljakovom potoku. ne vjerujem da je to zbog poslovnog entuzijazma.
krađa auta je samo primjer kako je nebitno koje je naselje u pitanju. Dobrinja je bila kritična zbog toga što su ovi RS-ovci tamo prelazili liniju pri potjerama. tamo je na kraju krajeva i ranjen policajac pri pokušaju krađe auta. šta li bi tek rekao za situaciju '80-ih kada je svako naselje imalo nekoliko hajvana koji su probleme pravili gdje su stigli valjda ujednačena socio-ekonomska situacija...
premala je teritorija ovoga grada da bi se susjedstva i mahale mogle klasifikovati kao mirne, sigurne ili narkomanske, nesigurne....ja znam da se na breci, koja je kao elita, vise auta ukrade nego na alipasinom. ne moze se ovdje to tako lako razgraniciti.
karanana wrote:premala je teritorija ovoga grada da bi se susjedstva i mahale mogle klasifikovati kao mirne, sigurne ili narkomanske, nesigurne....ja znam da se na breci, koja je kao elita, vise auta ukrade nego na alipasinom. ne moze se ovdje to tako lako razgraniciti.
e moj karanana pa gore su bolja auta, ne valja ti logika
Chmoljo wrote:
daj ba
oholost ostavi za svoju kuću.
i ovo rafalanje će biti za 3-4 godine biti "neko prije 3-4 godine"... ali govoriti o nekom teškom kriminalu koje je izraženo po Alipašinu, izuzev sitnog klošarluka, je glupo. ako je bilo problema, pravila ih je ista grupica, i to su ih pravili najviše sebi. i mjestima gdje samo oni zalaze.
to što je tvoj subjektivni doživljaj Alipašina takav, tvoja stvar. ja znam policajce koji se osipaju od rada u Buća ili Boljakovom potoku. ne vjerujem da je to zbog poslovnog entuzijazma.
krađa auta je samo primjer kako je nebitno koje je naselje u pitanju. Dobrinja je bila kritična zbog toga što su ovi RS-ovci tamo prelazili liniju pri potjerama. tamo je na kraju krajeva i ranjen policajac pri pokušaju krađe auta. šta li bi tek rekao za situaciju '80-ih kada je svako naselje imalo nekoliko hajvana koji su probleme pravili gdje su stigli valjda ujednačena socio-ekonomska situacija...
Ko govori o teskom kriminalu?
Ja samo kazem da je vise problema na Alipasinu nego na Breci iz razloga sto stanovnici Breke mnogo bolje zive. I ne mozes me ubijediti da to nije tako, jer se zna ko je i prije rata kupovao stanove na Breci i Ciglanama, a ko na Alipasinu. U svakom gradu postoje otmeni kvartovi, a postoje i kvartovi za siromasnije radnicke porodice... Nadam se da sam ovaj put bio jasniji...
karanana wrote:premala je teritorija ovoga grada da bi se susjedstva i mahale mogle klasifikovati kao mirne, sigurne ili narkomanske, nesigurne....ja znam da se na breci, koja je kao elita, vise auta ukrade nego na alipasinom. ne moze se ovdje to tako lako razgraniciti.
O cemu ti pricas? Pa naravno da se ukrade kad gore ima vise skupocjenih auta... Zar ti nije jasno da ne krade auto na Breci stanovnik Breke, nego dodje baraba sa Pala i odvuce auto.
e moj karanana pa gore su bolja auta, ne valja ti logika
Creasy wrote:
Ja samo kazem da je vise problema na Alipasinu nego na Breci iz razloga sto stanovnici Breke mnogo bolje zive. I ne mozes me ubijediti da to nije tako, jer se zna ko je i prije rata kupovao stanove na Breci i Ciglanama, a ko na Alipasinu. U svakom gradu postoje otmeni kvartovi, a postoje i kvartovi za siromasnije radnicke porodice... Nadam se da sam ovaj put bio jasniji...
nego o čemu govorimo? zar nije počela priča o ovom liku koji pucao (to je valjda teže KD) kako je iz B faze i eto ti ustanovio kako je to do socio-ekonomskog faktora...
pa po Alipašinu ne živi elita, i sigurno ne leti da tu kupi stan. to stoji.
samo, o čemu onda govorimo? o klošarima? toga ima. jel mi život lošiji što se neko tamo u naselju od nekih 50.000 stanovnika neka grupica drogira. nemaš pojma koliko satro sam se od brige. ti problemi koje spominješ, su problemi između njih samih. veći problem je Muharem - Tvor, koji gnjavi ljude po Drvoprometu, a on jadnik, najviše zuluma sebi napravi. to su ti tvoji problemi zbog kojeg je cijelo naselje geto
a i ti "problemi" su lako rješivi. poslije nekoliko šamara, većina ih se smiri. pojedinci su plakali pred onim karabajom, Alijom Jašarevićem. eto tvojih problema.
jel' ono na Ciglanama Faći bombu pod auto baciše, ili sam ja nešto pomiješao?
Creasy wrote:
nego o čemu govorimo? zar nije počela priča o ovom liku koji pucao (to je valjda teže KD) kako je iz B faze i eto ti ustanovio kako je to do socio-ekonomskog faktora...
pa po Alipašinu ne živi elita, i sigurno ne leti da tu kupi stan. to stoji.
samo, o čemu onda govorimo? o klošarima? toga ima. jel mi život lošiji što se neko tamo u naselju od nekih 50.000 stanovnika neka grupica drogira. nemaš pojma koliko satro sam se od brige. ti problemi koje spominješ, su problemi između njih samih. veći problem je Muharem - Tvor, koji gnjavi ljude po Drvoprometu, a on jadnik, najviše zuluma sebi napravi. to su ti tvoji problemi zbog kojeg je cijelo naselje geto
a i ti "problemi" su lako rješivi. poslije nekoliko šamara, većina ih se smiri. pojedinci su plakali pred onim karabajom, Alijom Jašarevićem. eto tvojih problema.
jel' ono na Ciglanama Faći bombu pod auto baciše, ili sam ja nešto pomiješao?
E znas sta Cmoljo, OK si lik, necu s tobom da se prepirem. Nek zavrsi na ovome.
Splinter wrote:ja sam imao pogled na policijske garaze, ali mi je jaran sa pogledom na policijsku stanicu
redovno prepricavao dogadjaje pred stanicom...
a taj ih je jasarevic pred stanicom znao ispresavijati...
Sta ocekivati u vremenu gdje se vise stiti napadac od zrtve. Gdje policajac treba bit pogodjen pa da tek onda zapuca. Pa naravno da ce biti ovakvih stvari. I da se ne varamo, bice jos gore ako se nesto ne promjeni.
Je li moraju sad ljudi izaci na ulice, da bi sudije skontali da ovog rafalasa treba ipak staviti izvan resetaka. Pa hebo ga vise i Omar, pa nije valjda da je on najbolji advokat u gradu. EEj puca lik na skenderiji, rafala u centru grada. Sve ispod 10 godina je sramota, a dobice max 3. Ako ga uopste i osude. Sto mu ne spakuju pokusaj ubistva policajca, pokusaj ubistva gradjana. Ne kontam sta rade ti tamo advokati i sudije.
Splinter wrote:kad smo vec kod jasarevica, gdje je on sad...
bas je provodio silu nad ovim kriminalcima jedno vrijeme, ko mu stade u kraj ??
Alija je oformio svoju zastitarsku agenciju koja se zove Nova gama.
pametan covjek, kad je izgubio podrsku postao svoj gazda...
podrsku?
hmm znaju ljudi dobro sto je jasarevic otisao iz policije tj nije otisao nego bio mu izbor dat ili idi ili otkaz i otisao u gamui daole ostao faca kakva je i bio..al ne mozes ti s sadasnjim vlasnicima game i bige nista dobro ocekivat..
lik nije cvjecka to se zna..al opet alija nije mogao gledat da ljudi trpe i rade za 2KM po satu da nemaju toplog obroka i nista..i normala otisao
DZONPI wrote:Znaci dolaze nove face po gradu,kalasnjikovi,kasnije bombe a bogami mozda i zolje.kaze jedan lik face sa Alipasinog B faza.E tu bi se dalo svasta napisat .Znao sam jednog bas iz B faze izlazio u Stelex necemo imena ali svaki uboga vikend se znao pomarisat nije bitno skim uglavnom pobit se bilo mu izgleda u krvi,e sad sam cuo jos nekih prica o nekim facama sa alipasina jesu li bili bas iz b faze neznam ali nisu fine price.Dakle sad nastavljaju mladji da prave belaje garant imali od koga naucit.
Pa Alipasino je naselje gdje uglavnom zivi socijalno ugrozeno stanovnistvo, te stoga ne treba da cudi sto je to leglo probisveta, klosara iz kojih kasnije nastaju lopovi i kriminalci...
Zatvorena je tema "Sarajevo grad seljaka za volanom", pa moradoh ovdje to da napišem.
Sinoć oko 2230 vraćam se sa ženom iz pravca Rakovice, na ulaz u kružni na Mostarskom primijetim da iza mene neko blica i približava se velikom brzinom. Nekako izađem iz kružnog, krenem prema Vozim prema Blažuju, kad ovaj iza mene nagari jedno 15 banki. Skontah da je Opel Kadet GSI, sivi, u poluraspadnom stanju. U roku od 10 sekundi mi je nestao iz vidokruga. Vozimo mi laganini, kad na "autoputu" vidim raja koči, kad imam šta i da vidim. Lola sa GSI se okreće na sred autoputa polukružno i vozi u sprotnom smjeru! Za njim ide u rikverc nekakav Golf 2, isto u suprotnom smjeru. Ma kompletno ludilo. Nekako ih ja zaobiđem, kad malo prije onog podvožnjaka prekoputa Otesa (sve se još uvijek dešava na autoputu) neko mi se zalijepio za karambolku, a sa moje lijeve strane ovi sa GSI mi mašu rukom da se sklonim, kao da hoće da me izguraju sa ceste. Žena se sasrala, kažem joj da zove policiju. Ja se nekako tu izvučem, a ovi stadoše na sred autoputa. 3 auta, GSI, Golf 2 i još neko auto sa stranim tablicama, bijelo (da me ubijete ne sjećam se da li je bio Pasat delfin ili Volvo S40, uglavnom karavan). Vidim u retrovizoru da neki izlaze iz auta, nisam vidio da li je bilo belaja. Dok smo mi došli do raskrsnice na Stupu (one kod Energoinvesta), oni su nas pretekli i zaustavili se u krajnjoj lijevoj, kao da će skrenuti prema Energoinvestu. Opet su izašli iz auta, mi smo dobili rijamu, prijavili šta se dešava, šta je dalje bilo veze nemam. Uglavnom, vidjeh da su u GSI nekakvi klinci sa kilom gela na glavi.
Sve je ličilo na ganjugu kao iz američkih filmova. Nadam se da niko nije stradao!
kakve su to (samo)ubice sa "napucanim" kadetima i golfovima 2 starim 25+ godina...
Ma i pretpostavio sam da se zezaš.
A to što kažeš, da su samoubice pa hajde de, šućur pa ima fino bandera i jaraka, ali kada su u pitanju ove ubice, ocam, da sam imao kakvu geveru sinoć, malo mi je falilo, kunem ti se
chuchumbamayumbe wrote:.......... kad ovaj iza mene nagari jedno 15 banki. Skontah da je Opel Kadet GSI, sivi, u poluraspadnom stanju.
tog kadeta sam vidio prije par dana na stupskoj petlji.
iako nisam zla osoba ima dana pod zamolim Boga da mi uljepsa dan i na neki nacin napravi "intervenciju" nad nekim na moje oci.
chuchumbamayumbe wrote: Nadam se da niko nije stradao!
e ja se bas nekako nadam da neko jeste. jedina nada je da nije neko nevin ko je gledao svoje poslove i mirno isao kuci .
tako si ti ili neko peti, deseti.....mogao voziti a da iza tebe ide kamion kojem treba malo duze da zakoci...i da lole pocnu tako kociti na sred autoputa da se okrenu itd....