F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ExNihilo
#5976 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Jbg, Alonso 18/20, uz dva ispadanja tuđom krivicom. Pa šta mu vrijedi.
-
Jay Gatsby
#5977 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Vettel ima jedno odustajanje (kad je Alonso bio prvi) i dvije trke van bodova (kad je Alonso bio prvi i treći). Praktično je imao 17 utrka u bodovima, a Alonso 18 (svaku trku koju je završio, bila je u bodovima).Ellinor wrote:Jbg, Alonso 18/20, uz dva ispadanja tuđom krivicom. Pa šta mu vrijedi.
To da je Alonso imao kantu od auta je pomalo mit. Tri pobjede, pet drugih mjesta, osamnaest utrka u bodovima, trinaest podija... Realno, to možeš samo s odličnim autom. Kao i Vettel.
- ExNihilo
#5978 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Red bull u ovoj sezoni ima 7 pobjeda, 14 podijuma, 8 pole pozicija, 7 najbrzih krugova. Ferrari 3 pobjede (sve Alonso), 13 podijuma (od čega 12 Alonso) i 2 pole pozicije (sve Alonso), nijedan najbrzi krug (Sauber je primjerice imao 2. force india 1). Nemoj mi pričat kako su to bolidi jednako dobri. Nemoj mi pričat kako je mit.Jay Gatsby wrote:Vettel ima jedno odustajanje (kad je Alonso bio prvi) i dvije trke van bodova (kad je Alonso bio prvi i treći). Praktično je imao 17 utrka u bodovima, a Alonso 18 (svaku trku koju je završio, bila je u bodovima).Ellinor wrote:Jbg, Alonso 18/20, uz dva ispadanja tuđom krivicom. Pa šta mu vrijedi.
To da je Alonso imao kantu od auta je pomalo mit. Tri pobjede, pet drugih mjesta, osamnaest utrka u bodovima, trinaest podija... Realno, to možeš samo s odličnim autom. Kao i Vettel.
-
Jay Gatsby
#5979 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kao što rekoh, konzistentnost. Alonso i Vettel - tri poena razlike na kraju. Toliko je Red Bull bolji od Ferrarija.Ellinor wrote:Red bull u ovoj sezoni ima 7 pobjeda, 14 podijuma, 8 pole pozicija, 7 najbrzih krugova. Ferrari 3 pobjede (sve Alonso), 13 podijuma (od čega 12 Alonso) i 2 pole pozicije (sve Alonso), nijedan najbrzi krug (Sauber je primjerice imao 2. force india 1). Nemoj mi pričat kako su to bolidi jednako dobri. Nemoj mi pričat kako je mit.Jay Gatsby wrote:Vettel ima jedno odustajanje (kad je Alonso bio prvi) i dvije trke van bodova (kad je Alonso bio prvi i treći). Praktično je imao 17 utrka u bodovima, a Alonso 18 (svaku trku koju je završio, bila je u bodovima).Ellinor wrote:Jbg, Alonso 18/20, uz dva ispadanja tuđom krivicom. Pa šta mu vrijedi.
Red Bull - tri odustajanja. Ferrari - tri odustajanja. McLaren - sedam odustajanja. Red Bull definitivno nije bio najbolji bolid u dvije zadnje (možda i tri) trke.
- ExNihilo
#5980 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Slažem se, nije. Mclaren je bio. Red bull u zadnje 2-3 utrke drugi najbolji bolid.
Ova statistika, gore navedena, kaže da je Massa sa istim bolidom kao Alonso za cijelu ovu sezonu uspio osvojiti jedno treće mjesto i to je to. Takva drastična razlika među timskim kolegama ne postoji ni u Red Bullu ni Mclarenu. Razlika između Masse i Alonsa je u tome što je Alonso izvlačio 120% iz ove kante. Nije to kanta u apsolutnom smislu, u odnosu na sve bolide F1, nego je kanta u relativnom smislu - u odnosu na bolide direktnih konkurenata Red Bulla i Mclarena.
Ti činiš logičku grešku miješanja uzroka i posljedice. To što je Alonso ostvario dobar rezultat ne dokazuje da je imao dobar bolid.
Ova statistika, gore navedena, kaže da je Massa sa istim bolidom kao Alonso za cijelu ovu sezonu uspio osvojiti jedno treće mjesto i to je to. Takva drastična razlika među timskim kolegama ne postoji ni u Red Bullu ni Mclarenu. Razlika između Masse i Alonsa je u tome što je Alonso izvlačio 120% iz ove kante. Nije to kanta u apsolutnom smislu, u odnosu na sve bolide F1, nego je kanta u relativnom smislu - u odnosu na bolide direktnih konkurenata Red Bulla i Mclarena.
Ti činiš logičku grešku miješanja uzroka i posljedice. To što je Alonso ostvario dobar rezultat ne dokazuje da je imao dobar bolid.
- BHF_Manijak
#5981 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Hahahah pa ja ne mogu da vjerujem da se jos uvijek jedan betterman javlja na pdf sport kad je covjek bezbrojeno puta dokzaoa da paoslutno VEZE NEMA O BILO KOJEM SPORTU! Ja nisam vidio da je covjek jedan smislen post napisao kada je sport u pitanju, samo vodjen emocijama lupa gluposti ko maksim po diviziji!
'Vamo pise da pamti Laudu i njegove utrke a postovi mu ko u kakve tetke tipa "kmeee kmeee Vettel ima najbrzi bolid kmeee"...
Jarane ovo je SPORT! I najbolji igraci (vecinom) engleske igraju u Unitedu, ta nece u Birminghamu, je li tako? Jeste! Dakle sam sebe lazes! Najbolji su u najboljim timovima. McLaren, Ferrari, RB imaju najbolje vozace u svojim timovima, Vettel je jedan od njih, svidjelo seto tebi ili ne. Pa jebote to isto da kazes Barca je prejaka jer ima Messia ili jer ima 100 miliona za potrosit! Smijesan si bas decko!
Nisi nikakav strucnjak da bi davao izjave je li neko dobar vozac ili ne, da nije Red Bull bi ga se davno kutarisao!
Je li na pocetku sezone svi od nule krecu? Jeste! Ko je branio levatima u Ferrariju da razviju bolid? Je li Newey? FIA? Nemaju para? U cemu je problem? Red Bull je napravio sta je napravio - kraj price!
I da, onaj najvazniji dio, sportski diletantnu - zaboravljas veliku stvar! Taj isti Vettel je kada pogledas medju rekorde "najmladji..." onda ces u mnogo njih procitati ime Sebastian! Najmladji vozac koji je dosao u bodove (tadasnji RB je bio KAR'NA!), njamladji vozac ovo najmladji vozac ono, sve Sebastian i to sa bolidom koji je kita obicna!
Da bi dosao u najjaci bolid u polju moras se dokazati, a ovaj je to ucinio u mnogo manje konkurentnom autu, samo sti ti previse ogranicen da bi to skonto.
Alonso mozda jeste kvalitetniji vozac, ali zaboravljate i da je 7 godina stariji, a iskustvo u F1 itekako mnogo uticaja ima. Pa u sadasnjoj paraleli ove dvojice vidite da je recimo mala razlika pobjeda jednog i drugog iako Alonso ima vise od 100 odvezenih utrka vise od Vettela, sta vam to govori?
Smijesni argumenti majkemi, bas smijesni! U 99,9% slucajeva u Formuli prvak ili onaj drugoplasirani voze najbolji bolid u polju. Ta prica "nek Vettel zamjeni bolid sa Alonsom" ne pije vode. Pa nije Ferrari tolika kita kakvom se predstavlja. Na pojedinim utrkama su cak bolje i od RB-a izgledali za vrijeme utrke. To sto im na kvalifikacijama nesto koci je drugi par carapa...
Vettel je gigant svidjelo se to nekom ili ne i jedini je vozac u polju koji ima sasvim realne sanse da obori mnoge Schumacherove rekorede, a tek mu je 25!
Svako ima pravo da razvija bolid, to sto su ostali manje sposobni ne interesuje Red Bulla. Daleko od toga da navijam za njih, meni je Vettel drag, no prica kako su eto oni jaki a ostali losi je smijesna. Siguran sam da je McL bare bare sa njima, sto su i zadnje utrke pokazale!
I onda meni betterman prica jos kako Schumacher ili sad Vettel imaju vodonose u timu, a za istog tog vodonosu Massu ostaje nijem!
Pa bolan ne bio pogledaj samo kako Massi proslu utrku zamjenise mijenjac da bi ga vratili unazad, pogledaj koliko je Alosno favorizovan u odnosu na njega! To je tako i uvijek ce biti, postoji prvi i drugi vozac!
A kad je Red Bull toliko kvalitetniji, gdje je Webber Bettermanu?
Ovo sam te dosad 3 puta pito u 2 mjeseca i NIJEDNOM NISI ODGOVORIO! Ali meni nije mrsko ponovo!
A ove sto umanjuju Schumacherove uspjehe ne vrijedi ni komentarisati. Ti su definitivno zalutali u ovaj sprot!
O samoj utrci ceu sutra, jer me iznervira bezze ovih zadnjih 6-7 stranica gluposti koje su pojedinci navaljali, smrdi brate, tukne, ubi!
Samo cu reci onaj kojeg okrenu u prvom krugu, onaj ko ode na 22 mjesto pa se vrati na 5.; kome ne radi komunikacija sa boksom pa dodje u box a ovi i ne znaju koji ce mu settap staviti, pa na kraju jos prvak postane taj je sve samo ne los vozac! Ako se ne razumijete u ovaj sport nemojte ga ni pratiti!!!
'Vamo pise da pamti Laudu i njegove utrke a postovi mu ko u kakve tetke tipa "kmeee kmeee Vettel ima najbrzi bolid kmeee"...
Jarane ovo je SPORT! I najbolji igraci (vecinom) engleske igraju u Unitedu, ta nece u Birminghamu, je li tako? Jeste! Dakle sam sebe lazes! Najbolji su u najboljim timovima. McLaren, Ferrari, RB imaju najbolje vozace u svojim timovima, Vettel je jedan od njih, svidjelo seto tebi ili ne. Pa jebote to isto da kazes Barca je prejaka jer ima Messia ili jer ima 100 miliona za potrosit! Smijesan si bas decko!
Nisi nikakav strucnjak da bi davao izjave je li neko dobar vozac ili ne, da nije Red Bull bi ga se davno kutarisao!
Je li na pocetku sezone svi od nule krecu? Jeste! Ko je branio levatima u Ferrariju da razviju bolid? Je li Newey? FIA? Nemaju para? U cemu je problem? Red Bull je napravio sta je napravio - kraj price!
I da, onaj najvazniji dio, sportski diletantnu - zaboravljas veliku stvar! Taj isti Vettel je kada pogledas medju rekorde "najmladji..." onda ces u mnogo njih procitati ime Sebastian! Najmladji vozac koji je dosao u bodove (tadasnji RB je bio KAR'NA!), njamladji vozac ovo najmladji vozac ono, sve Sebastian i to sa bolidom koji je kita obicna!
Da bi dosao u najjaci bolid u polju moras se dokazati, a ovaj je to ucinio u mnogo manje konkurentnom autu, samo sti ti previse ogranicen da bi to skonto.
Alonso mozda jeste kvalitetniji vozac, ali zaboravljate i da je 7 godina stariji, a iskustvo u F1 itekako mnogo uticaja ima. Pa u sadasnjoj paraleli ove dvojice vidite da je recimo mala razlika pobjeda jednog i drugog iako Alonso ima vise od 100 odvezenih utrka vise od Vettela, sta vam to govori?
Smijesni argumenti majkemi, bas smijesni! U 99,9% slucajeva u Formuli prvak ili onaj drugoplasirani voze najbolji bolid u polju. Ta prica "nek Vettel zamjeni bolid sa Alonsom" ne pije vode. Pa nije Ferrari tolika kita kakvom se predstavlja. Na pojedinim utrkama su cak bolje i od RB-a izgledali za vrijeme utrke. To sto im na kvalifikacijama nesto koci je drugi par carapa...
Vettel je gigant svidjelo se to nekom ili ne i jedini je vozac u polju koji ima sasvim realne sanse da obori mnoge Schumacherove rekorede, a tek mu je 25!
Svako ima pravo da razvija bolid, to sto su ostali manje sposobni ne interesuje Red Bulla. Daleko od toga da navijam za njih, meni je Vettel drag, no prica kako su eto oni jaki a ostali losi je smijesna. Siguran sam da je McL bare bare sa njima, sto su i zadnje utrke pokazale!
I onda meni betterman prica jos kako Schumacher ili sad Vettel imaju vodonose u timu, a za istog tog vodonosu Massu ostaje nijem!
A kad je Red Bull toliko kvalitetniji, gdje je Webber Bettermanu?
A ove sto umanjuju Schumacherove uspjehe ne vrijedi ni komentarisati. Ti su definitivno zalutali u ovaj sprot!
O samoj utrci ceu sutra, jer me iznervira bezze ovih zadnjih 6-7 stranica gluposti koje su pojedinci navaljali, smrdi brate, tukne, ubi!
Samo cu reci onaj kojeg okrenu u prvom krugu, onaj ko ode na 22 mjesto pa se vrati na 5.; kome ne radi komunikacija sa boksom pa dodje u box a ovi i ne znaju koji ce mu settap staviti, pa na kraju jos prvak postane taj je sve samo ne los vozac! Ako se ne razumijete u ovaj sport nemojte ga ni pratiti!!!
- BHF_Manijak
#5982 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pa Massa je posljednje 2-3 utrke bio bolji od kolege, ali zbog timskih odredbi morao je nazad. Sta cemo sad?Ellinor wrote:Slažem se, nije. Mclaren je bio. Red bull u zadnje 2-3 utrke drugi najbolji bolid.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5983 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Popravio si mi dan, noć, mjesec, sveBHF_Manijak wrote:Hahahah pa ja ne mogu da vjerujem da se jos uvijek jedan betterman javlja na pdf sport kad je covjek bezbrojeno puta dokzaoa da paoslutno VEZE NEMA O BILO KOJEM SPORTU!
-
Jay Gatsby
#5984 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Dobar bolid je onaj koji završi trku. To je prva i osnovna stvar. Po tome je Kimi prošao najbolje (što se vidi po rezultatu), a Alonso i Vettel su manje-više na istom - po 18 završenih utrka. Džaba Hamiltonu bolid kad je imao šest odustajanja. O Vettelovoj vožnji sve govori činjenica da su ispred Webbera jedan Ferrari, jedan Lotus i dva McLarena. A svi oni su iza Vettela.Ellinor wrote:Slažem se, nije. Mclaren je bio. Red bull u zadnje 2-3 utrke drugi najbolji bolid.
Massa je, realno, zadnje dvije trke zadavao dobru zadaću Alonsu.
- ExNihilo
#5985 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
BHF_Manijak wrote:Pa Massa je posljednje 2-3 utrke bio bolji od kolege, ali zbog timskih odredbi morao je nazad. Sta cemo sad?Ellinor wrote:Slažem se, nije. Mclaren je bio. Red bull u zadnje 2-3 utrke drugi najbolji bolid.
Ti činiš logičku grešku miješanja uzroka i posljedice. To što je Alonso ostvario dobar rezultat ne dokazuje da je imao dobar bolid.Mozda je i Massa suvise los vozac pa zbog toga toliko zaostaje za kolegom tokom cijele sezone...Mislim sad pokusavate u dubiozu nekakvu uci, pokusavate argumentovati ono sto se ne moze dokazati. Nikad neces moci ustanoviti koliko je do bolida, koliko je jak ovaj ili onaj vozac, kolega mu itd...
Kako ba nikad neće moći? Ovo je možda najegzaktniji sport na svijetu. Ako se igdje zna do čega je nešto, to je u F1. Već sam gore naveo: Ferrari ove sezone nije ni na jednoj stazi ostvario najbrži krug. Jel to nešto govori o bolidu? Govori, brate. Da je karina naspram Red Bulla koji ima 7 najbržih krugova ove sezone. Vidjelo se da bolid Ferrarija meda ne može. To se vidjelo, spominjalo na ovoj temi x puta, ali sad se vrši neka zamjena teza kako bi se Vettel prikazao kao veći vozač i kako bi se njegova pobjeda prikazala kao pobjeda vještine. Nema potrebe to raditi. On je odličan vozač sam po sebi, ali u ovoj sezoni vještina nije bila ta koja je prevagnula na njegovu stranu.
Dalje, sad ti Massu pokušavaš predstavit ko karinu vozača. Ne bih rekao da je do toga. Ne bi karina od vozača došla nadomak titule ikada.
- BHF_Manijak
#5986 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Dobro izvini, Alonso je nadljudskim naporima dosao u poziciju da se bori do zadnje utrke za titulu. Ferrari je negdje u rangu RHT-a ali eto, Alonso je vanzemaljac!
Daj ba, svi znamo da manite se pretjerivanja i na jednu i na drugu stranu! Alonso je paklen vozac, vjerovatno i trunku kvalitetniji od Vettela, ponajvise zbog iskustva, ali ovdje se Alonso prikazuje kao svetac a Vettel karinas koji je eto pukom nafakom dosao do ove pozicije.
Moma je strasan, ne boji se, ide do maksimuma bez taktiziranja.
KAzem ti da je Ferrai ove godine najvise kostalo los ucinak na kvalifikacijama. O tome koliko je "los" Ferrarijev bolid govori ti i to da bez problem sa 7-8 mjesta dolaze na podij tokom utrke, a to los bolid ne moze. I nerijetko su Ferraristi bili ove godine bare bare s vremenima s Red Bullom, pa nemoj da sad idem od utrk do utrke i da vadim prosjecna vremena koja su ostvarivali...
Sto se tice najbrzih krugova, ti bi valjda kao poznavalac F1 trebo znati da Vettel ima taj ludi fetis da u zadnjem krugu odveze maksimum, po svaku cijenu da ima najbrze vrijeme, tako da to i nije neka releventa. Nerijetko su ga i iz boksa upozoravali da ne pravi sranja...
Daj ba, svi znamo da manite se pretjerivanja i na jednu i na drugu stranu! Alonso je paklen vozac, vjerovatno i trunku kvalitetniji od Vettela, ponajvise zbog iskustva, ali ovdje se Alonso prikazuje kao svetac a Vettel karinas koji je eto pukom nafakom dosao do ove pozicije.
Moma je strasan, ne boji se, ide do maksimuma bez taktiziranja.
KAzem ti da je Ferrai ove godine najvise kostalo los ucinak na kvalifikacijama. O tome koliko je "los" Ferrarijev bolid govori ti i to da bez problem sa 7-8 mjesta dolaze na podij tokom utrke, a to los bolid ne moze. I nerijetko su Ferraristi bili ove godine bare bare s vremenima s Red Bullom, pa nemoj da sad idem od utrk do utrke i da vadim prosjecna vremena koja su ostvarivali...
Sto se tice najbrzih krugova, ti bi valjda kao poznavalac F1 trebo znati da Vettel ima taj ludi fetis da u zadnjem krugu odveze maksimum, po svaku cijenu da ima najbrze vrijeme, tako da to i nije neka releventa. Nerijetko su ga i iz boksa upozoravali da ne pravi sranja...
-
Jay Gatsby
#5987 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Meni i dalje ostaje nejasno kako neko može reći da "bolid Ferrarija meda ne može", a u zadnjoj trci se bori za titulu.Ellinor wrote:
Kako ba nikad neće moći? Ovo je možda najegzaktniji sport na svijetu. Ako se igdje zna do čega je nešto, to je u F1. Već sam gore naveo: Ferrari ove sezone nije ni na jednoj stazi ostvario najbrži krug. Jel to nešto govori o bolidu? Govori, brate. Da je karina naspram Red Bulla koji ima 7 najbržih krugova ove sezone. Vidjelo se da bolid Ferrarija meda ne može. To se vidjelo, spominjalo na ovoj temi x puta, ali sad se vrši neka zamjena teza kako bi se Vettel prikazao kao veći vozač i kako bi se njegova pobjeda prikazala kao pobjeda vještine. Nema potrebe to raditi. On je odličan vozač sam po sebi, ali u ovoj sezoni vještina nije bila ta koja je prevagnula na njegovu stranu.
Dalje, sad ti Massu pokušavaš predstavit ko karinu vozača. Ne bih rekao da je do toga. Ne bi karina od vozača došla nadomak titule ikada.
- ExNihilo
#5988 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ne dolazi Ferrari sa 7-8 na podij, nego Alonso. Kao što rekoh gore, 13 podija Ferrarija ove sezone, od toga 12 Alonso. Upravo to govori koliko mu je loš bolid (što vazda mora startat sa 7-8 pozicije) i koliko je dobar vozač (što ipak uspijeva doći do podijuma).BHF_Manijak wrote:
Massa to isto nije mogao. Jedan podij, sa današnje utkre.
Radujem se slijedećoj sezoni, volio bih da sutra počinje, nadam se boljem bolidu Ferrarija jer vrijeme je nakon 5-6 godina da vidimo Ferrari šampiona
- ExNihilo
#5989 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Jay Gatsby wrote:Meni i dalje ostaje nejasno kako neko može reći da "bolid Ferrarija meda ne može", a u zadnjoj trci se bori za titulu.Ellinor wrote:
Već sam rekao - naspram Red Bulla. Pa nema potrebe da se ubjeđujemo. Pogledaj duele Ferrarija i Red Bulla ove sezone. Pogledaj koliko su ih ostavljali red bullovi iza sebe. Ferrari nije mogao prići. Odgovor na to što tebi ipak ostaje nejasno leži u Alonsovoj vještini, spretnosti, snalažljivosti na stazi.
- BHF_Manijak
#5990 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
TI uporno zazmiris na neke iznesenje cinjenice! KAzem ti Ferrari iz KVALIFIKACIJA i Ferrati iz UTRKE su dva razlciita pojma! Pa 100 puta sam na RTL-u o tome slusao u intervjuima sa Domenikalijem i ostalim. Neobjasnjiv problem kada je u pitanju vozenje jedne perfketne runde.
A to da ih je RB ostavlja u utrcima takodjer ne stoji, sjecam se bar 5 utrke gdje su bare bare bili ili gdje im je Ferrari bjezao!
I ti mene sad hoces da ubijedis da ako neko auto vozi maksimalno 100km/h i ne moze vise da ga jebes (u ovom slucaju Ferrari) da dodje jedan lola i da ga drajva 130km/h (u ovom slucaju Alonso)? Pa necemo se lagati...
Paklen je kazem ti vozac, ali daleko od toga da je Ferrari nekonkurentna kanta!!! Za RB-om jesu zasotajali, ali to je minimum! Lose su usli u sezonu, katastrofalno, medjutim uvodjenjem novog aerodinamickog paketa su se itekako vratili. Pa pogledaj ko je veci dio sezone na broju jedan bio! Alonso, naravno. I sad ti mene hoces ubjedit da je ovaj to iskljucivo svojim vjestinama odradio a ne i da bolid tu ulogu ima?
Sto se Masse tice, pa sve mi je receno time sto mu se do zadnjeg dana nije znalo hoce li ostati u Ferrari ili ici...Time ti je sve receno zasto je 12 podijuma Alonso donio! Massa nije taj kapacitet. Solidan vozac, ali ne vise! Kad su mu malo ptopalili vatru pod guzom onda se trzno, a na ove posljednje dvije-tri utrke uspio i kolegu u timu nadmudriti...No i dalje smatram da nije kapacitet za Ferrari, te da je vise njegovim neznanjem bio toliko losiji od Alonsa nego li da je to do bolida!
A to da ih je RB ostavlja u utrcima takodjer ne stoji, sjecam se bar 5 utrke gdje su bare bare bili ili gdje im je Ferrari bjezao!
I ti mene sad hoces da ubijedis da ako neko auto vozi maksimalno 100km/h i ne moze vise da ga jebes (u ovom slucaju Ferrari) da dodje jedan lola i da ga drajva 130km/h (u ovom slucaju Alonso)? Pa necemo se lagati...
Paklen je kazem ti vozac, ali daleko od toga da je Ferrari nekonkurentna kanta!!! Za RB-om jesu zasotajali, ali to je minimum! Lose su usli u sezonu, katastrofalno, medjutim uvodjenjem novog aerodinamickog paketa su se itekako vratili. Pa pogledaj ko je veci dio sezone na broju jedan bio! Alonso, naravno. I sad ti mene hoces ubjedit da je ovaj to iskljucivo svojim vjestinama odradio a ne i da bolid tu ulogu ima?
Sto se Masse tice, pa sve mi je receno time sto mu se do zadnjeg dana nije znalo hoce li ostati u Ferrari ili ici...Time ti je sve receno zasto je 12 podijuma Alonso donio! Massa nije taj kapacitet. Solidan vozac, ali ne vise! Kad su mu malo ptopalili vatru pod guzom onda se trzno, a na ove posljednje dvije-tri utrke uspio i kolegu u timu nadmudriti...No i dalje smatram da nije kapacitet za Ferrari, te da je vise njegovim neznanjem bio toliko losiji od Alonsa nego li da je to do bolida!
-
Jay Gatsby
#5991 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nećemo se ubjeđivati, ali mi kao da nismo gledali istu sezonu. Hajde da pričamo o 2011. pa OK, ali ove godine... Pa, Alonso je vrlo lako mogao osvojiti titulu - malo mu je nedostajalo. Sva razlika Red Bull - Ferrari se na kraju svela na tri poena.Ellinor wrote:
Već sam rekao - naspram Red Bulla. Pa nema potrebe da se ubjeđujemo. Pogledaj duele Ferrarija i Red Bulla ove sezone. Pogledaj koliko su ih ostavljali red bullovi iza sebe. Ferrari nije mogao prići. Odgovor na to što tebi ipak ostaje nejasno leži u Alonsovoj vještini, spretnosti, snalažljivosti na stazi.
- ExNihilo
#5992 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
BHF_Manijak wrote:TI uporno zazmiris na neke iznesenje cinjenice! KAzem ti Ferrari iz KVALIFIKACIJA i Ferrati iz UTRKE su dva razlciita pojma! Pa 100 puta sam na RTL-u o tome slusao u intervjuima sa Domenikalijem i ostalim. Neobjasnjiv problem kada je u pitanju vozenje jedne perfketne runde.
Alonso u kvalifikacijama i u utrci je različita priča. Već sam objasnio zbog čega. Massa je bio karina i na kvalifikacijama i u utrci. Jel tako? Tako je. Stoga, nemoj reći "ferrari" s obzirom da se navedeno ne odnosi na oba vozača, već reci Alonso.
Ljudi moji, činjenica je da red bull ima najjači bolid.To sad kao neko iznenađenje. Prošlu sezonu im niko pera nije mogao odbiti. Ovu sezonu ne toliko dominantno kao prošlu, ali ipak najbolji. Ne "malo" kao što ti kažeš. Razlika je ogromna i potvrđuje je statistika.
Opet Massu predstavljaš kao karinu. Čuj nije kapacitet. Čovjeku trebalo pola nanosekunde da osvoji titulu i nije kapacitet. Priznajem, on je vozio loše ovu sezonu. Ferrarijev bolid je mogao bolje od prosječno 10. mjesta koje je zauzimao Massa, ali ne mnogo bolje. To se vidjelo na kvalifikacijama -- domet 5-6-7 pozicija što se bolida tiče. Sve iznad toga je magija vozača.
- ExNihilo
#5993 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pa to ti je jednačinaJay Gatsby wrote:Nećemo se ubjeđivati, ali mi kao da nismo gledali istu sezonu. Hajde da pričamo o 2011. pa OK, ali ove godine... Pa, Alonso je vrlo lako mogao osvojiti titulu - malo mu je nedostajalo. Sva razlika Red Bull - Ferrari se na kraju svela na tri poena.Ellinor wrote:
-
Jay Gatsby
#5994 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Samo što ta jednačina nikako ne pije vode s Webberom na šestom mjestu. Pet mjesta iza VettelaEllinor wrote:Pa to ti je jednačinaJay Gatsby wrote:Nećemo se ubjeđivati, ali mi kao da nismo gledali istu sezonu. Hajde da pričamo o 2011. pa OK, ali ove godine... Pa, Alonso je vrlo lako mogao osvojiti titulu - malo mu je nedostajalo. Sva razlika Red Bull - Ferrari se na kraju svela na tri poena.Ellinor wrote:
Kad uzmeš red bull bolid (bolji) i vještinu vettela (manja) i staviš u odnos sa ferrarijem (slabiji) i vještinom alonsa (veća) - ispadne tu negdje, al prevagne onaj bolid ipak
Jer bolid red bulla više je bolji od ferrarijevog nego što je alonsova vještina bolja od vettelove.
- ExNihilo
#5995 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Po logici pojedinaca na ovom forumu sad bih ja trebao reći : to je zato što se šiljilo vettelu, a webber mu je vodu noso i bio izvidnica na stazi. Ili još bolje: nije on taj kapacitetJay Gatsby wrote:Samo što ta jednačina nikako ne pije vode s Webberom na šestom mjestu. Pet mjesta iza VettelaEllinor wrote:Pa to ti je jednačinaJay Gatsby wrote:
Nećemo se ubjeđivati, ali mi kao da nismo gledali istu sezonu. Hajde da pričamo o 2011. pa OK, ali ove godine... Pa, Alonso je vrlo lako mogao osvojiti titulu - malo mu je nedostajalo. Sva razlika Red Bull - Ferrari se na kraju svela na tri poena.Kad uzmeš red bull bolid (bolji) i vještinu vettela (manja) i staviš u odnos sa ferrarijem (slabiji) i vještinom alonsa (veća) - ispadne tu negdje, al prevagne onaj bolid ipak
Jer bolid red bulla više je bolji od ferrarijevog nego što je alonsova vještina bolja od vettelove.
Da je bolid Red Bulla toliko dobar, Webber bi morao biti barem treći u ukupnom poretku.
-
Jay Gatsby
#5996 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ne, nego je zaista McLaren imao najbolji bolid, ali nemaju jasnu podjelu vozača na broj 1 i 2 (pa su jedan drugom oduzimali bodove) i imali su previše odustajanja. KonzistentnostEllinor wrote:
Po logici pojedinaca na ovom forumu sad bih ja trebao reći : to je zato što se šiljilo vettelu, a webber mu je vodu noso i bio izvidnica na stazi. Ili još bolje: nije on taj kapacitet
-
alanskoda
#5997 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ove godine meklaren je najbrzi bolid imao.samo su ih jebali kvarovi.da nije bilo kvarova hamilton bi prvak bio. meni je vetel pokazo da je odlican vozac na svojoj prvoj pobjedi(monca mislim) po onoj kisi i u trulji od bolida. ali to ljudi zaboravljaju. sumaher je za mene prosjecan vozac, koji je imao srece da je u benetonu imao flavia a u ferariju jana. koliko je samo trka dobio dobrom taktickom postavkom. ja se nesto ne sjecam nekih njegovih bajnih preticanja. a mozemo svaku njegovu trku pregledati.nikad sumi nece napraviti ono sta je hakinen kad je i njega i i jednog zaostalog vozaca uzeo. a ove godine je to i dokazao. sa osrednjim bolidom i sumi je osrednji bio. cak i klupski kolega je imao vise bodova od njega. mada, mislim da je u mercedesu sumaher bio vozac broj jedan. ali djaba.
A falonso.Paun obicni. meni je mase zao. eno juce place kontajuci, sta sam ja bogu zgrijesio pa za ferari vozim. ne smijem bolji od falonsa biti.
A falonso.Paun obicni. meni je mase zao. eno juce place kontajuci, sta sam ja bogu zgrijesio pa za ferari vozim. ne smijem bolji od falonsa biti.
- BHF_Manijak
#5998 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Po logici ili ne covjek ti je dobro odgovorio, gdje je Webber u tom svemu? Misljenja sam da je McLaren gledajuci kompletnu sezonu najjaci bolid imao, a najbrzi i definitivno, prosjecno po stazama imali su 10km/h vise od RB-ova, od Ferrarija ne znam koliko tacno! Njih su jebali kvarljivi bolidi i Hamiltonova retardacija. Koliko god da je kvlitetan vozac pa reci cu i najbrzi, ipak u glavi ima musica da forsira tamo gdje ne moze...Ellinor wrote: Po logici pojedinaca na ovom forumu sad bih ja trebao reći : to je zato što se šiljilo vettelu, a webber mu je vodu noso i bio izvidnica na stazi. Ili još bolje: nije on taj kapacitet
A ovaj cinizam za "kapacitet" ti ne treba zaista! Pa sama cinjenica da je do zadnjeg momenta se borio za ugovor govori o njegovom ucinku u sezoni, pa necemo se lakagat bezze!
- beco
#5999 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Imali gdje repriza znam rezultat samo mi teba link za reprizu. Po mome misljenju ipak je Frosjan sje.... Alonsa zbog Belgije 
-
alanskoda
#6000 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
vidjeli smo ga ove godine. gdje mu je mjesto u f1. na starost se ne moze vaditi a ni na pauziranje. kimi mu je ocitao lekciju.