Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
Coconut
#5976 Re: Cigarete, odvikavanje
@ omar little naporan si, ta ista knjiga je pomogla hiljadama i hiljadama ljudi, a kome si ti tako pametan pomogao?
Btw ja ne pusim vec 24h, i ne bih je zapalila nema te sanse, za lijeka ne bih, ali imam krizu. Mozda kada bih uzela nesto sa nikotinom osjecala bih se bolje ali ne zelim. Proci ce kriza kroz par dana a tim zvakama i sl. nista ne bih postigla.
Sto se tice same krize, simptomi su sljedeci: umor, mrzovoljnost i kao neko ˝zarenje˝ niz grlo.
Sretna sam sto sam prestala, radujem se zivotu bez cigareta ali jednostavno imam tu krizu koju moram pobijediti.
Btw ja ne pusim vec 24h, i ne bih je zapalila nema te sanse, za lijeka ne bih, ali imam krizu. Mozda kada bih uzela nesto sa nikotinom osjecala bih se bolje ali ne zelim. Proci ce kriza kroz par dana a tim zvakama i sl. nista ne bih postigla.
Sto se tice same krize, simptomi su sljedeci: umor, mrzovoljnost i kao neko ˝zarenje˝ niz grlo.
Sretna sam sto sam prestala, radujem se zivotu bez cigareta ali jednostavno imam tu krizu koju moram pobijediti.
-
omar little
#5977 Re: Cigarete, odvikavanje
sjasi. ne obracam ti se, ne obracaj mi se.
-
Zoya
#5978 Re: Cigarete, odvikavanje
Čitala sam do onog 'ja ne pušim 24 sata ' 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5979 Re: Cigarete, odvikavanje
Coconut wrote:@ omar little naporan si, ta ista knjiga je pomogla hiljadama i hiljadama ljudi, a kome si ti tako pametan pomogao?
https://slobadidi.files.wordpress.com/2 ... pusiti.pdf
- shmizlica
#5980 Re: Cigarete, odvikavanje
nasekiraste me

-
Coconut
#5981 Re: Cigarete, odvikavanje
Boze sacuvaj kakavi pacijenti. Dodes ovdje da opusteno komuniciras sa ljudima a svi nabrijani za nekakve rasprave i prepucavanja.
@Zoya jel ima neki problem?
@Zoya jel ima neki problem?
- shmizlica
#5982 Re: Cigarete, odvikavanje
To su trzavice s drugih podforuma i tema, just rellax i :kokice:
-
omar little
#5983 Re: Cigarete, odvikavanje
sjedi, procitaj knjigu, nece ti cigara nikad vise pasti na pametshmizlica wrote:nasekiraste me![]()
- drug_profi
#5984 Re: Cigarete, odvikavanje
Tacno se stice dojam da je nekim ljudima krivo sto se drugi pokusvaju skinuti sa cigara.
Ljudi dragi, pomozite jedni drugima a ne serite im se po glavi.
Ljudi dragi, pomozite jedni drugima a ne serite im se po glavi.
- shmizlica
#5985 Re: Cigarete, odvikavanje
ma neće vala ni ovako ni onakoomar little wrote:sjedi, procitaj knjigu, nece ti cigara nikad vise pasti na pametshmizlica wrote:nasekiraste me![]()
nadam se da sam svoje lekcije naučila na vlastitoj koži
-
quarterback
#5986 Re: Cigarete, odvikavanje
Sabina, postoji jedan problem oko ostavljanja cigara a to je da kod mene to nije navika, nije potreba da na taj nacin saljem ovaj ili onaj signal, nije zato sto ne znam sta cu sa rukama - ja kao pusac (namjerno ne kazem bivsi) volim pusiti, dakle ja volim zapaliti cigaretu.sabina1 wrote: Jedino što sam htjela naglasiti je da postoje ljudi kojima nije bilo teško ostaviti cigarete ako su ispravno postupili , uvijek se nažalost naglašava ostavljanje cigara pogrešnom metodom tj. metodom "snage volje" , to je sve.
I nema tog Alana Cara, nema te knjige, nema te osobe koja moze kontra tog argumenta.
Dakle ja ne pusim samo zato sto nije zdravo, da je uticaj cigare na organizam neutralan ja bih ovog momenta zapalio ne 1 nego 10 odjednom.
Kod mene su odluke racionalne, ne radi se o slabostima ili impulsima, ako sam prestao pusiti razmisljao sam o tome i donio odluku da prestanem.
Kada sam ponovo poceo pusiti, razmisljao sam o tome, odvagao dobre i lose strane i ponovo poceo pusiti.
Ja sam ovim za sada zavrsio pricu o ovoj temi jer ja volim pametovati ali si ti posebna klasa, medjutim ja sam uz ovu prvu osobinu ujedno i ters a zivaca za slicne tebi nemam.
Dobro jutro svima ove srijede i vozdra istovremeno.
- muha_sa
#5987 Re: Cigarete, odvikavanje
dobro jutro i vozdra quarterback
podrška sve i jednom forumašu koji je odlucio da baci cigare
podrška sve i jednom forumašu koji je odlucio da baci cigare
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#5988 Re: Cigarete, odvikavanje
Upravo tako.sabina1 wrote: Imamo dvije vrste bivših pušača :
1. ) oni koji su prestali metodom snage volje. Kod njih se javljaju dvije podvrste oni kojima cigare ne trebaju više ali im je bilo "gusto" u nekom periodu i oni koji bi zapalili ovog časa ali to ne činee jer su karakterni ali nažalost - pate.
2. ) oni koji su prestali metodom Allan Carr-a "lako je prestati pušiti" i nemaju potrebu ama baš nikad zapale niti im je bilo kog sekunda bilo "gusto".
Pogledao sam video (neko ga je ovdje linkao i hvala mu) umjesto knjige "Lako je prestati pušiti" 7.decembra lani i od tada se smijem od dragosti što sam nepušač
-
Coconut
#5989 Re: Cigarete, odvikavanje
@quarterback - kazes odvagao dobre i lose strane i odlucio da pusis? Koje su to dobre strane cigara? Nije zlonamjerno, znaci bas me zanima...
-
bizet
#5990 Re: Cigarete, odvikavanje
2 mjeseca bez cigara
proteklo glatko, previse drugih problema da bi se uopste moglo razmisljati o cigarama
zezam se, mene i dalje drzi strah
kriza je bilo i 100x sam pozeljela da zapalim, ali pomislim na svoje zdravstvene probleme i tome jos dodam od bivseg muza i eto noge mi se odsijeku od straha samo pokusavsi da pomislim sta bi bilo sa mojim djetetom da i meni pluca otkazu...znam da je crnjak ali tako razmisljam...njena dobrobit na prvom mjestu, pa onda moja i ostalih
proteklo glatko, previse drugih problema da bi se uopste moglo razmisljati o cigarama
zezam se, mene i dalje drzi strah
kriza je bilo i 100x sam pozeljela da zapalim, ali pomislim na svoje zdravstvene probleme i tome jos dodam od bivseg muza i eto noge mi se odsijeku od straha samo pokusavsi da pomislim sta bi bilo sa mojim djetetom da i meni pluca otkazu...znam da je crnjak ali tako razmisljam...njena dobrobit na prvom mjestu, pa onda moja i ostalih
- esmasaric
#5991 Re: Cigarete, odvikavanje
12ti dan.
Do sad nijedna velika kriza... Mada ne znam zašto, jer svaki put kad sam prestajala imala sam takve krize prvih par dana da je bilo grozno. Nadam se da ih neće ni biti. Za sada je sve ok.
Jedino me je strah, to sam čitala i ovdje na forumu, da mi odjednom ne prahne pa zapalim. Onako, bez razloga, iz čista mira, da mi se zatraži cigareta.
Nadam se da neće.
Do sad nijedna velika kriza... Mada ne znam zašto, jer svaki put kad sam prestajala imala sam takve krize prvih par dana da je bilo grozno. Nadam se da ih neće ni biti. Za sada je sve ok.
Jedino me je strah, to sam čitala i ovdje na forumu, da mi odjednom ne prahne pa zapalim. Onako, bez razloga, iz čista mira, da mi se zatraži cigareta.
Nadam se da neće.
-
Coconut
#5992 Re: Cigarete, odvikavanje
Nema te sta biti strah. Ako se i pojavi zelja za tim zlom, ti ces pametno postupiti.
Meni je 6. dan. Krizu sam imala prva 2 dana, imala sam osjecaj da imam maglu u glavi, nekakav osjecaj zarenja niz grlo, isto kao da mi gori sve unutra, osamucenost i odlazak na spavanje bas rano...
Proslo me je to sve, sada uzivam
Meni je 6. dan. Krizu sam imala prva 2 dana, imala sam osjecaj da imam maglu u glavi, nekakav osjecaj zarenja niz grlo, isto kao da mi gori sve unutra, osamucenost i odlazak na spavanje bas rano...
Proslo me je to sve, sada uzivam
- pepeljara
#5993 Re: Cigarete, odvikavanje
3 i po godine i dan danas mi prahne da zapalimesmasaric wrote:12ti dan.
Do sad nijedna velika kriza... Mada ne znam zašto, jer svaki put kad sam prestajala imala sam takve krize prvih par dana da je bilo grozno. Nadam se da ih neće ni biti. Za sada je sve ok.![]()
Nadam se da neće.
nista to,bitno je da te samo prodje navika da se fatas cigare i to je to
-
nema me tamo
#5995 Re: Cigarete, odvikavanje
Cuj dim da mi ulazi u pluca, cao!
-
Dinka1
#5996 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo i mene među bivše pušače
..do sad sam prestajala 4 puta, ali ovaj put zaista znam da više neću pušiti. Nisam zapalila "samo" 24 sata ali za naš strastvene pušače to i nije "samo". Svađala se sa mužem zbog teškog finansijskog stanja a nas dvoje pušimo..kad mi je cvaknulo u glavi, onaj nekakav klik, pola sam je ugasila a njemu dala kutiju cigara. Jutros ja ustala, nikakve želje za cigarom, kahva se pije (kako je samo bila ukusna
)..jelo, kahve, dosada, sve sve..ali ja nemam želje za cigarom :O..uhvatila sam se dva puta da samo pomislim na to i to zbog toga što me prijatelj pitao imam li upaljac i kada sam došla u firmu jer sam navikla da tada zapalim dvije za redom hahaha
..što je još bolje, malo prije mi se muž javlja i govori kako nije ni on zapalio od sinoć nijedne
..neka nam je sretno
.
- esmasaric
#5997 Re: Cigarete, odvikavanje
Sretno Dinka 
-
shandrprcSA
#5998 Re: Cigarete, odvikavanje
tek ce sve da ti bude ukusno 
- esmasaric
#5999 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni je lagano prošlo mjesec dana
Pušila sam slims najslabije, tako da nisam primjetila velike razlike u ukusu, osim u kafi. Kafa je bila wooow nakon sedam dana bez cigareta.
Pušila sam slims najslabije, tako da nisam primjetila velike razlike u ukusu, osim u kafi. Kafa je bila wooow nakon sedam dana bez cigareta.
-
Dinka1
#6000 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja presretna, danas četvrti dan kako ne pušim
..ni muž a ni ja. Prelako je sad za sad, nemam problema nikakvih, malo organizam čudno reaguje na ovu promjenu, tipa, nemam osjećaja u rukama, nogama, nadraženo mi je tijelo i slično
...Kada dođe kriza, pripremila sam razloge zašto ne treba da pušim i zašto ne postoji ta jedna, ali to je do sada bilo samo tri puta potrebno
..Strah je najgori i ne treba nikad sumnjati u odluku, jer čim počneš, slobodno uzmi i zapali