SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#5976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zamzija wrote:
Ductus Holedocus wrote: I mene zanima,kako se nanosi puder..i sta je podloga?

Ne odgovoriste mi na pitanje za pudere, za bubuljice, kad se šminka šta se nanosi prvo - korektor pa tekući puder ili obrnuto ?

A podloga je valjda krema koju namažeš na lice prije pudera - ili se varam, možda je to tekući puder :)

ja bogme tekuci pa korektor a kad su u pitanju podocnjaci obrnuto :D
zamzija

#5977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

A zar ne bi taj korektor trebao isušivati lice, i ja namažem kremu pa stavim korektor gdje su podočnjaci, al' sve nešto kontam to isušuje kožu pa bi trebao ići tekući puder :)
because_of_you

#5978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

C c c, pa sve i jedna dlaka na tijelu koja otpadne/iščupa se ilištaveć - opet naraste :D

Zašto bi trepavice bile izuzetak, čista logika, a evo i Google potvrdio :thumbup:
boracha

#5979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

@v dobar mi je healthy mix korektor, uzela sam najsvjetliji, pa se prvo zabijeli al kad predjem puderom boja se fino izjednaci, onda sam stavila essence i nekako mi se ucini da je isti efekat :lol: al mislim da je kod healthy mixa vise glatko, a da kod essenca se vise vide one crtice, ne znam kako bih objasnila, evo ako se sta moze vidjet na slici, nos nisam dirala :lol:
Image
moje lijevo, a na slici desno je hm

e sad mene zanima koji u kamenu da koristim preko toga, kad mi izbije sjaj da malo upijem puderom u kamenu,
BJB

#5980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alica.k wrote:jel neko ovdje koristi pupu?
otvorila se neka parfumerija ovdje u wogu i bas gledam maskare i sve su jeftinije (oko 19KM) a u kozmu sam gledala i kostale su od 23 do 25KM.

ista stvar i sa ostalim...sve je jeftinije.

Valjaju, do sad sam probala Energiser i Diva's lashes, imam i onu Extremeys koja jos nije dosla na red...Zao mi da je otvaram dok ove ne potrosim...Svidja mi se i to da je ova Energiser 11ml, a ove druge dvije 10ml, dok je Bourjois 1001Cils samo 8ml...

@DH i bijela, raastu..Prosle godine ja pocupala badlje i trepavke mi bile gotovo celave, za nekih mjesec dva porasle ope'
Sad ih trackala neko vrijeme ricinusom i onom Pupinom Energiser maskarom, pa su gusce nego ikad..Stoga, ne tripujte bezze.. :D :D Svaka ce narasti, samo pazite cime ih mackate..
Mariella

#5981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Svejedno je koje ide pravo, kako vama vise odgovara. Moze prvo korektor, pa puder, moze obrnuto.

Neko vise voli prvo puder, da vidi sta ce on da prekrije pa tek onda korektor na ona mjesta koja su ostala, da ne bi na kraju bilo previse zacementirano :D

A podloga se moze odnositi na primer, isto kao za oci sto imamo ovu eyeshadow base, tako i za puder...
VenomousV

#5982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zamzija wrote:A zar ne bi taj korektor trebao isušivati lice, i ja namažem kremu pa stavim korektor gdje su podočnjaci, al' sve nešto kontam to isušuje kožu pa bi trebao ići tekući puder :)

pravo da ti kazem ne znam jer je meni to podrucje ispod ociju recimo masno, ustvari moram obavezno stavljati puder u kamenu na taj dio nakon sminkanja inace mi podocnjaci izgledaju uzasno
a i kod mene ti ide prvo ciscenje lica, hidratantna krema, tecni korektor na podocnjake pa tecni puder i onda dalje :D

@boracha: ooo plahog korektora
zamzija

#5983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

VenomousV wrote: pravo da ti kazem ne znam jer je meni to podrucje ispod ociju recimo masno, ustvari moram obavezno stavljati puder u kamenu na taj dio nakon sminkanja inace mi podocnjaci izgledaju uzasno
a i kod mene ti ide prvo ciscenje lica, hidratantna krema, tecni korektor na podocnjake pa tecni puder i onda dalje :D

Jao stid me :oops: Ja sam baš neznalica :D
Nisam ni znala da postoji tečni korektor, mislila sam da ima samo korektor u sticku, a da je tečno - puder :D
Moraću ja da osvježim svoje znanje o kozmetici izgleda ... Neko je ovdje spominjao i iluminator i svašta nešto, meni kao da se priča strani jezik :lol:
boracha

#5984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

i ja stavljam korektor pa tekuci, svi kazu da je korektor nijansu svjetliji, a da ide na puder onada bi valjda trebao bit iste nijanse kao i puder :? . a kremu ne stavljam al valjda krema ide prije tekuceg, to mi je nekako logicno :D samo ne znam kakva bi mi krema trebala kao podloga za masno lice, jos vise bi se sijalo s kremom
zamzija

#5985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Mariella wrote:
Neko vise voli prvo puder, da vidi sta ce on da prekrije pa tek onda korektor na ona mjesta koja su ostala, da ne bi na kraju bilo previse zacementirano :D

Jel to ono kad vidiš curu koja se previše našminkala i kao da ima kameno lice pa kažeš vidi je, moraće šminku špartlom skidati ? :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Cuj ne rastu trepavice :shock: pa gluho bilo :lol: ne bih imala trepavice na ocima onda :D
because_of_you

#5987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Uhhh, svašta nešto se ovdje spominje od kozmetike za lice, puderi suhi, mokri, kuglice, rumenila, ihhhh :-) :-) Hvala Bogu pa mi ne treba, ko bi još to stavljao svaki dan... 8-)

Ali zato ima se štošta drugo za kamuflirati :D
VenomousV

#5988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zamzija wrote:
VenomousV wrote: pravo da ti kazem ne znam jer je meni to podrucje ispod ociju recimo masno, ustvari moram obavezno stavljati puder u kamenu na taj dio nakon sminkanja inace mi podocnjaci izgledaju uzasno

Jao stid me :oops: Ja sam baš neznalica :D
Nisam ni znala da postoji tečni korektor, mislila sam da ima samo korektor u sticku, a da je tečno - puder :D
Moraću ja da osvježim svoje znanje o kozmetici izgleda ... Neko je ovdje spominjao i iluminator i svašta nešto, meni kao da se priča strani jezik :lol:

nisi bona :D
taj tecni, kao sto boracha rece, treba biti nijansu svjetliji od tvoje prirodne boje a ovi u sticku su uglavnom za mrljice, bubuljice i sl

@boracha: samo visak kreme odstranis maramicom ;9
meni je kao masna T zona ali se ne sljastim kad stavim hidratantnu kremu... sjajila sam se ko tepsija od true matcha jer to cuuuuriii s lica (tek sad shvatam koliko je ustvari los iako dobro prekriva). inace bez pudera u kamenu ne znam kako bih zivjela.

btw, uzela sma jucer Manhattanov perfect adapt puder nijansa 401 light beige. ispade da je malo svjetliji od mog tena mada ga nisam kako treba ni isprobala.
I 2 maskare: essence black mania i rimmelova extra super lash (bila na nekoj akciji, 5,35 KM) i obje su prilicno dobre (bolje od npr falsies i one zute maybelinnove)
i sad tek shvatam da ne znam ni za sta maybelinnovo da mi valja :S
boracha

#5989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

al jest, vjerovatno za ostale dijelove lica prvo ide puder pa korektor, dok vidis sta ce sve puder prekrit, pa ja :-D a sad mi recite tu neku hidratnu kremu za prije pudera, jel hidratna treba, a da moze za masno lice
alica.k

#5990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

BJB wrote:
otvorila se neka parfumerija ovdje u wogu i bas gledam maskare i sve su jeftinije (oko 19KM) a u kozmu sam gledala i kostale su od 23 do 25KM.

Valjaju, do sad sam probala Energiser i Diva's lashes, imam i onu Extremeys koja jos nije dosla na red...Zao mi da je otvaram dok ove ne potrosim...Svidja mi se i to da je ova Energiser 11ml, a ove druge dvije 10ml, dok je Bourjois 1001Cils samo 8ml...
a sve ostalo kakvo je??? imaju i neku maskaru energizer, isto kosta 19KM :S
boracha

#5991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

boracha: samo visak kreme odstranis maramicom ;9
meni je kao masna T zona ali se ne sljastim kad stavim hidratantnu kremu... sjajila sam se ko tepsija od true matcha jer to cuuuuriii s lica (tek sad shvatam koliko je ustvari los iako dobro prekriva). inace bez pudera u kamenu ne znam kako bih zivjela.
i meni je t zona masna, a koji u kamenu koristis?
zamzija

#5992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

VenomousV wrote:
nisi bona :D
taj tecni, kao sto boracha rece, treba biti nijansu svjetliji od tvoje prirodne boje a ovi u sticku su uglavnom za mrljice, bubuljice i sl

Ojoj, ja koristila u sticku za podočnjake, zato mi je i koža tako suha :)
Trčim sutra u DM da kupim pravi tekući korektor :)
Znači može se koristiti tekući korektor, pa tekući puder ? :-D (ili obrnuto ) Ustvari oboje tekuće se može koristiti istodobno ( Jao kako sam fino to formulisala :lol: )
alica.k

#5993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

VenomousV wrote: i sad tek shvatam da ne znam ni za sta maybelinnovo da mi valja :S
maybelline je prije nekih 6-7 godina imao genijalan puder, ne sjecam se vise kako se zvao, uglavnom, tek sto sam ga otkrila oni su ga povukli :( nesto na bazi vode (al ne onaj u plavoj tubi).
VenomousV

#5994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

@boracha: rimmel stay matte ;)

@zamzija: ma moze najnormalnije :D dok razmazes taj tecni korektor da ti bude kako treba i dok posegnes za tecnim puderom on je vec suh i na mjestu. poslije pudera eventualno nesto popravis i to je to :D
Partizzanka

#5995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

aman zene sto ste se napisale
ne moze covjek jednu noc ranije leci odmah 3 strane :)

ja se sisooooo :)
zamzija

#5996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Nije ti ovo tema za sisanje - tj šišANJE :)
dE Postavi sliku, nađi na netu, ili ispričaj kako :)
Partizzanka

#5997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ZNAM da nije bonicko nego opravdavam sto me do 3 sata nije bilo na temi a vi se napisale :)

selim se tamo cim prebacim slike :)
BJB

#5998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alica.k wrote:
BJB wrote:

a sve ostalo kakvo je??? imaju i neku maskaru energizer, isto kosta 19KM :S
TEbi se Energiser sigurno nece svidjeti jer ima rel. malu cetkicu, meni je fina kao podloga(vise za neki dnevni look) a onda preko stavim Diva's lashes ili Bourjois.. Diva's lashes bi ti se mogla svidjeti, ogromna cetkica...
Jos nisam probala onu Ultraflex njihovu kojom se najvise hvale, iskreno da sam iscitala reviews kako treba uzela bih nju...Imas jednu stranu kojom nanaeses maskaru i drugu "za rascesljavanje"...
Evo ti recenzije na neseseru...
http://www.neseser.hr/maskara/2144-pupa ... scara.html
@Partizanka, moja frizura je grozna, izrasla kosa, prerasla frizuru, a ne mogu se natjerati kod frizera, a moram, ooo, moram... :roll: :roll: Image
alica.k

#5999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

heh, meni se ultraflex definitivno ne svidja, jedina stvar koju mrzim vise od gumenih cetkica su cetkice sa pet namjena :)

la bella nussy je naj maskara na svijetu :)

edit: sad sam se nes gledala u ogledalu. pa imam ja tonu pjega :) samo su bljedje malo nego kod drugih. nisam ih nikad dosad primjetila :)
Mariella

#6000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

boracha wrote:i ja stavljam korektor pa tekuci, svi kazu da je korektor nijansu svjetliji, a da ide na puder onada bi valjda trebao bit iste nijanse kao i puder :? . a kremu ne stavljam al valjda krema ide prije tekuceg, to mi je nekako logicno :D samo ne znam kakva bi mi krema trebala kao podloga za masno lice, jos vise bi se sijalo s kremom
Tacno :) Ako se praktikuje korektor poslije pudera moraju biti u istoj nijansi, da se ne bi vidjele svijetle tackice po licu :D
Post Reply