zamzija wrote:VenomousV wrote:
pravo da ti kazem ne znam jer je meni to podrucje ispod ociju recimo masno, ustvari moram obavezno stavljati puder u kamenu na taj dio nakon sminkanja inace mi podocnjaci izgledaju uzasno
a i kod mene ti ide prvo ciscenje lica, hidratantna krema, tecni korektor na podocnjake pa tecni puder i onda dalje
@boracha: ooo plahog korektora
Jao stid me

Ja sam baš neznalica
Nisam ni znala da postoji tečni korektor, mislila sam da ima samo korektor u sticku, a da je tečno - puder
Moraću ja da osvježim svoje znanje o kozmetici izgleda ... Neko je ovdje spominjao i iluminator i svašta nešto, meni kao da se priča strani jezik

nisi bona

taj tecni, kao sto boracha rece, treba biti nijansu svjetliji od tvoje prirodne boje a ovi u sticku su uglavnom za mrljice, bubuljice i sl
@boracha: samo visak kreme odstranis maramicom ;9
meni je kao masna T zona ali se ne sljastim kad stavim hidratantnu kremu... sjajila sam se ko tepsija od true matcha jer to cuuuuriii s lica (tek sad shvatam koliko je ustvari los iako dobro prekriva). inace bez pudera u kamenu ne znam kako bih zivjela.
btw, uzela sma jucer Manhattanov perfect adapt puder nijansa 401 light beige. ispade da je malo svjetliji od mog tena mada ga nisam kako treba ni isprobala.
I 2 maskare: essence black mania i rimmelova extra super lash (bila na nekoj akciji, 5,35 KM) i obje su prilicno dobre (bolje od npr falsies i one zute maybelinnove)
i sad tek shvatam da ne znam ni za sta maybelinnovo da mi valja :S