Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
laly

#5976 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by laly »

Na kraju ce se desiti da na paradi ima vise policajaca i zastitara, nego gejeva...a ovoliku buku dizu oko toga... Svaki dan bar po jedan text na klixu o paradi.
allem_77

#5977 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

¤ jelena ¤ wrote:Ovi brojevi u nickovima....jel to godište il broj godina :?
Ako si mene pitala, odgovor je?
U Starom se zavjetu broj sedam pojavljuje 77 puta. :D
Tempo
ZeModerator

#5978 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tempo »

DZONPI wrote:Peder lezbaca su nikakva opasnost Za drustvo.Nacionalizam i lole su daleko opasniji Ali njih nesmije Niko dirat Ali imaju paradu svaki dan.Mojne ganje Hamo.

ja ba, paradiraju nam kroz zivote ima 30 godina i nikom nista.
Matzan

#5979 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Matzan »

.
Last edited by Matzan on 03/09/2019 22:49, edited 2 times in total.
aerodinamika

#5980 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

Nivelacija wrote:
aerodinamika wrote:po svemu sudecli, ukoliko bude kiše povorka se odgađa
znaci da Bog da pao snijeg do koljena, oluja, grad, led nebitno ,tajfun.
kako se bude išlo dalje u oktobar teško će biti naći povoljan datum sa povoljnim vremenom, ako dođe do nevremena u nedjelju, najvlerovatnije onda na mart-april-maj 2020.
mayab

#5981 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mayab »

Dakle, ovako kažu ...

Image

a ima i ovo ....

Image

;-) :wink:
problemnatravunu

#5982 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Da malo zakuham, dosta sam bio ozbiljan na ovoj temi.

Image
Hajvan

#5983 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajvan »

:lol: :lol:
aerodinamika

#5984 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote:
SmokingMan wrote:Ali betonske prepreke,neće ljudi na njih jurišati automobilima.
Hajd znaj. U Fr je standard za bilo kakvo okupljane da se stave te betonske prepreke
Kod nas je standard da budu metalne ograde (koncerti ili bilo kakav dogadaj na otvorenom)....betonske prepreke sam viđala po Evropi za bilo kakve događaje.
Image
Radi mjera predostrožnosti u ulici Maršala Tito u Sarajevu je zbog javnog dočeka Nove 2019. godine, od 16 sati blokirano je odvijanje saobraćaja, a policija je postavila i betonske kocke odnosno protivterorističke barijere.
hAZNADAR

#5985 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

_Scarlett_ wrote:Ovdje, na liberalnom forumu, mozes pisati da su ti pederi odvratni bez ikakvih problema.

Ako ja kazem da mi je islam odvratan, i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.
Sreca pa mozes na liberalnom forumu porediti islam sa homoseksualizmom i to bez kazne.

Ocigledno je jedna fobija pokazala i neku drugu.
MarlboroGold

#5986 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Ih nekad su bila druga vremena... samo za spominjanje nečeg negativnog u vezi vjere znalo se dobijati po mjesec dana kao da je ovo bio forum vijesti ummeta.
Dr. Kuca

#5987 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Sto? Pa idealna prilika da prosetaju a da im se niko ne obrati, dobaci, baci kamen :D sto ce reci da namjerno zele incident.
MarlboroGold

#5988 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Banksy wrote:

”Da nisam homoseksualac netko tko me želi mrziti ili prebiti, uvrijediti, mrko gledati radio bi to jer sam iz miješanog braka, jer imam tetovaže, jer ne idem ili idem u crkvu, jer ne igram nogomet i još više jer navijam za nekog drugog.

Tko voli mrziti on uvijek nađe razlog za mržnju”, rekao je Vjekoslav Kramer koji je javno priznao da je gay.
Upravo tako.
Dobro je rekao i to stvarno jeste tako.
Diwan

#5989 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Diwan »

Kako javlja Salih Brkić iz Tuzle, samo se iz Živinica priprema dolazak 10-tak autobusa sa građanima koji žele da daju svoj doprinos Paradi Ponosa. Brojni izvještaći sa terena i iz drugih dijelova zemlje govore o masovnom odzivu stanovništva i podršci Paradi, pa se pretpostavlja da će u Sarajevo na dan Parade stići do 300 000 građana samo iz Federacije, pa se mole građani da svoj dolazak planiraju uraditi preko organizovanih tura, a ne u privatnom angažmanu kako bi se izbjegla masovna saobraćajna gužva u našoj prestonici koja svakako ima pRoblema sa parking prostorom.

Postoji mogućnost da se Parada zbog masovnog odziva prebaci na stadion Koševo, gdje bi učesnici kružili duž atlet staze kako bi mogli primiti svakoliko podršku od naroda Bosne koji je i ovaj put ustao i pokazao svoju veličinu. BRAVO BOSNO! :mrgreen:

broj dva

#5990 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

mali jomu wrote:DJECA S DVIJE GODINE ODLUČUJU PROMIJENITI SPOL

Što se u istoj mjeri kao o LGBTIQ pravima ne govori i o pravima djece s Daunovim sindromom, djece s određenim fizičkim deformitetima i slično, što se u školama ne održavaju konferencije o prihvatanju ove djece, što se ne zagovara olakšani put za djecu u kolicima za invalide barem onoliko koliko se zagovara “unisex” toalet koji mogu koristiti i dječaci i djevojčice

Image

Pisali smo već o tome kako... https://stav.ba/djeca-s-dvije-godine-od ... niti-spol/
Neko negdje u BiH zagovara unisex wc za djecu i mogucnost promjene spola za djecu ?
Dobro, pošto i ti i ja znamo odgovor na to pitanje (niko nigdje ) da te pitam šire, koliki % homoseksualca je "ideološki nadrkan" i zagovara istospolne toalete i promjenu spola za djecu globalno ?
Seawolf

#5991 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Seawolf »

broj dva wrote:
mali jomu wrote:DJECA S DVIJE GODINE ODLUČUJU PROMIJENITI SPOL

Što se u istoj mjeri kao o LGBTIQ pravima ne govori i o pravima djece s Daunovim sindromom, djece s određenim fizičkim deformitetima i slično, što se u školama ne održavaju konferencije o prihvatanju ove djece, što se ne zagovara olakšani put za djecu u kolicima za invalide barem onoliko koliko se zagovara “unisex” toalet koji mogu koristiti i dječaci i djevojčice

Image

Pisali smo već o tome kako... https://stav.ba/djeca-s-dvije-godine-od ... niti-spol/
Neko negdje u BiH zagovara unisex wc za djecu i mogucnost promjene spola za djecu ?
....
Naše Ministarstvo obrazovanja će zagovarati program Dva WC-a pod jednim krovom.
Yenna

#5992 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Yenna »

Dr. Kuca wrote:
Sto? Pa idealna prilika da prosetaju a da im se niko ne obrati, dobaci, baci kamen :D sto ce reci da namjerno zele incident.
:thumbup: :thumbup:

Sad im i kiša smeta :lol:
Diwan

#5993 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Diwan »

mayab wrote:Dakle, ovako kažu ...

Image

a ima i ovo ....

Image

Po prikazanom i ne može drugačije :-D
medjutim

#5994 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by medjutim »

Kakva kisa, kakvi izgovori, setajte lezbejke, ne budite pederi.
Diwan

#5995 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Diwan »

Bloo wrote:Glede i unatoč članka na klixu o zabrani Bajramskog koncerta u Čapljini od strane gradonačelnika, pozivam i Bošnjake da se pridruže povorci ponosa u nedelju :mrgreen:
U Čapljini su sigurno dobrodošli, kao i Kiseljaku, Vitezu, Drvaru, Kninu, šeher Banjoj Luci, Prijedoru, Bratuncu ...neka nama malo liberalizma i podjela :-D
hAZNADAR

#5996 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Maraschino wrote:Hebo majku, gora je ova propaganda od par mjeseci nego sam cin parade.
Budala je ko im kaze ruznu rijec. nek se uhvate za rucice, prosetaju kud su naumili i mrs u svoja cetiri zida i radi sta te volja.

Ovo mi sve lici na smisljene provokacije da se ispitaju zivci drugoga.

I ovi drugi ''kontrasi'', nek i oni prosetaju i kazu sta misle o tome ali mirno i pravac kuci pazi na dijete da ne zagleda isti spol.

Cime se ljudi jos zamaraju.
Ti kontrasi sa svojom kontraparadom nisu ni sami svjesni koliko sebe pokazuju i glupim i slabim.

Zamisli da za hetero opredjeljenje i familijarni zivot nekima treba parada da to pokazu. Pricaju o normalnim i nenormalnim i sada sebe stavljaju u istu ravan sa nenormalnim. :D
MarshalDodik

#5997 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarshalDodik »

Nije problem da se i heteroparadisti izniveliraju sa homo kad se uredno financira :D
broj dva

#5998 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Diwan wrote:
Bloo wrote:Glede i unatoč članka na klixu o zabrani Bajramskog koncerta u Čapljini od strane gradonačelnika, pozivam i Bošnjake da se pridruže povorci ponosa u nedelju :mrgreen:
U Čapljini su sigurno dobrodošli, kao i Kiseljaku, Vitezu, Drvaru, Kninu, šeher Banjoj Luci, Prijedoru, Bratuncu ...neka nama malo liberalizma i podjela :-D
Jeste malo off ali -
Gradonačelnik,inače čovjek širokog srca,je samo zabrinut za sigurnost svojih sugrađana i ništa više. Kako im ne može garantovati istu (jer ne bi da se nemile scene iz Hrvatske, gdje izlivi nacionalno motivisanog nasilja dovode zemlju pod međunarodni pritisak i vode do optužbi na račun najveći sisa, u stvari dužnosnika u državi) gradonačelnik je u skladu sa svojim demokratskim uvjerenjima zabranio koncert. To što već dvadesetak godina jedan grafit, udaljen nekih dvadesetak metara od njegove kancelarije poziva na 'smrt balijama' je puka slučajnost.
Bodkin

#5999 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

mayab wrote:Dakle, ovako kažu ...

Image

a ima i ovo ....

Image

Kad vidjenje svijeta zasnivas na sarafima :lol: jebote zivot
Rampage

#6000 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rampage »