triconja wrote:Edin H. wrote:triconja wrote:
Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila

Ne nego su se desila ako pricaju zene u frizerskom salonu

Jesil ti svjestan kakvu si glupost izvalio? Glasnovornik reko da je silovo neku sa posebnim potrebama i da je pobjego

.
Neka, inzenjeri su to sve, ha ja

.
Nisu vecinom inizinjeri, ali su ljudi isto kao ti ili ja.
Procitaj prvo sto sta si napisao, koristis plural, a nisam ni ja govorio o jednom slucaju i ne mozes donositi sud a osnovu akta pojedinca. Nema ni dovoljno infomacija da se donese sud u tom pojedinacnom slucaju. Bio je uhicen, pocinio tesko krivicno djelo i sta onda, pustem? Zasto? Na osnovu cega onu petoricu kvalificiraju teroristima? Potencijalni? Mozda. Ali bitno je da je bombasticno.
Recimo neki pojedinci koji su bili protjerani of strane BiH pod pritiskom Amerike su dobili azil u Engleskoj. Postoji razlog za to. Nije to tako jednostavno.
Sve statistke koje sam ja citao je da izbjeglice cine u posjeku manje krivicnih djela nego domicilno stanovnistvo - recimo u Engleskoj, mozes procitati izvjestaje UNHCR-a.
Ti ljudi su u BiH samo u prolazu bez novaca da plate svercere da nastave putovanje, nemaju mogucnosti da rade i zarade. Neki vec putuju godinama. Grozne se stvari desavaju u Libiji. Nekima su prijatelji nastradali na tom putovanju.
Mene puno vise zabrinjavaju prevare kojima su izlozeni of pojedinih BiH gradjana ili tretman i krsenje ljudskih prava - prebijanja, otimanja od strane hrvatske policije,sto je i dokumentovano.