Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#5976 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Point. wrote:Sad će CPT doći i reći da je sve laž. Tačno poželim da mu ovaj malac zakuca na vrata u austrijskom toplom domu pa da se javi poslije.
CPT nece reci vec dokazati... kao sto vidis malo vise. To sto neki svaku lazi izkoriste za racionalizaciju svoje mrznje... Hebiga. Znaci da pokusam ponovo... Znaci "maloljetni" A. D. ( 1995.). Ta osoba ima 23-24 godine. Nije optuzen ili osudjen za silovanje. Jos manje postoji neki dokazi da ima HIV (btw, istu pricu su vec prodali u Srbiji).

Evo ideja za jos koju lovacku pricu....
"TALIJANSKE VLASTI: 'Odjeća migranata je zaražena HIV-om!"
"Ova žena širi HIV po Srbiji, zarazila je STOTINE LJUDI...Fatima je prošle godine kao migrant stigla u Srbiju"
triconja

#5977 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

CPT wrote:
Point. wrote:Sad će CPT doći i reći da je sve laž. Tačno poželim da mu ovaj malac zakuca na vrata u austrijskom toplom domu pa da se javi poslije.
CPT nece reci vec dokazati... kao sto vidis malo vise. To sto neki svaku lazi izkoriste za racionalizaciju svoje mrznje... Hebiga. Znaci da pokusam ponovo... Znaci "maloljetni" A. D. ( 1995.). Ta osoba ima 23-24 godine. Nije optuzen ili osudjen za silovanje. Jos manje postoji neki dokazi da ima HIV (btw, istu pricu su vec prodali u Srbiji).

"Ova žena širi HIV po Srbiji, zarazila je STOTINE LJUDI...Fatima je prošle godine kao migrant stigla u Srbiju"
Jaro moguce, cuo sam da se taj hiv siri preko odjece :lol: :lol: :lol:
Point.

#5978 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

CPT wrote:

Znači, FUP, glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić i Sud koji mu je dodijelio obavezno liječenje lažu.
CPT

#5979 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Point. wrote:
CPT wrote:

Znači, FUP, glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić i Sud koji mu je dodijelio obavezno liječenje lažu.
a da provjeris sta je ko rekao i zasto? pogotovo u vezi godina
Humljanin

#5980 Re: Migranti u BiH

Post by Humljanin »

CPT wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/fup-7-f ... /190220095

Šta mijenja to što su prvi put pogriješili godište?
Ne kontam šta želiš reći?
triconja

#5981 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

Humljanin wrote:
CPT wrote:

Hoce da rece da nije opasna sida toliko koliko se govori :mrgreen:
славянин

#5982 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Ljudsko dno jedno bezvrijedno.Pravdas silovanje i sve je to ok jer "jadni migranti" sve njih par hiljada koji se takmice sa 3.5 miliona ljudi po krivicnim djelima.
Humljanin

#5983 Re: Migranti u BiH

Post by Humljanin »

triconja wrote:
Humljanin wrote:
CPT wrote:

Hoce da rece da nije opasna sida toliko koliko se govori :mrgreen:
Ja, valjda..?
CPT

#5984 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:Ljudsko dno jedno bezvrijedno.Pravdas silovanje i sve je to ok jer "jadni migranti" sve njih par hiljada koji se takmice sa 3.5 miliona ljudi po krivicnim djelima.
16ti put... Ne radi se o silovanju sto ti jasno i pise. Znaci da ponovnimo jos koji put? Ne radi se silovanju. To ne kazem ja, to je kvalifika pristojnog suda.. Ona starica jeste silovao (i opljackao) domacin. A ti njoj sad objasni teoriju o 3.5mio ljudi. Siguran sam da ce osjecati bolje. :thumbup:
Point.

#5985 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

CPT wrote:
Piše u tekstu ko je šta rekao. Je li moguće da svaki jebeni slučaj opravdavaš sa lošim novinarstvom, izmišljenim tekstovima i izjavama i staneš u odbranu ove bjelosvjetske marve, pritom hrakajući po domaćilnom stanovništvu?

Jebote, @La Klerk koji živi dole u tom području ti govori o situaciji na terenu a ti najpametniji, iz Austrije znaš sve šta se dešava. Takvima kojima je pakistanska kriminalna njuška draža od sopstvenog naroda, treba zabraniti doživotno da prismrde BiH.
Edin H.

#5986 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Point. wrote:
CPT wrote:
Piše u tekstu ko je šta rekao. Je li moguće da svaki jebeni slučaj opravdavaš sa lošim novinarstvom, izmišljenim tekstovima i izjavama i staneš u odbranu ove bjelosvjetske marve, pritom hrakajući po domaćilnom stanovništvu?

Jebote, @La Klerk koji živi dole u tom području ti govori o situaciji na terenu a ti najpametniji, iz Austrije znaš sve šta se dešava. Takvima kojima je pakistanska kriminalna njuška draža od sopstvenog naroda, treba zabraniti doživotno da prismrde BiH.
Ne mozes sud o necemu donositi na osnovu toga ko ti je drazi nego na osnovu cinjenica, a stoji da mediji raspiruju mrznju protiv izbjeglica bez konkretnih cinjenica i dokaza.
triconja

#5987 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

Edin H. wrote:
Point. wrote:
CPT wrote:

Ne mozes sud o necemu donositi na osnovu toga ko ti je drazi nego na osnovu cinjenica, a stoji da mediji raspiruju mrznju protiv izbjeglica bez konkretnih cinjenica i dokaza.
Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila :lol:
славянин

#5988 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

triconja wrote: Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila :lol:
Logika "Ni Mladic nije ratni zlocinac" :oops:
Edin H.

#5989 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

triconja wrote: Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila :lol:
Ne nego su se desila ako pricaju zene u frizerskom salonu :oops:
Edin H.

#5990 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote:
Logika "Ni Mladic nije ratni zlocinac" :oops:
Ustani, otidji u toilet, umij se, pa razmisli kakvu besmislicu si sada odvalio, mozda dodje u glavu. :oops:
triconja

#5991 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

Edin H. wrote:
Jesil ti svjestan kakvu si glupost izvalio? Glasnovornik reko da je silovo neku sa posebnim potrebama i da je pobjego :-) .

Neka, inzenjeri su to sve, ha ja :mrgreen: .
славянин

#5992 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Edin H. wrote:
Ustani, otidji u toilet, umij se, pa razmisli kakvu besmislicu si sada odvalio, mozda dodje u glavu. :oops:
De mi pojasni ti - pokrenuta potjernica da se uhapsi majmun jer je silovao djevojku (potjernice se ne raspisuju onako jer je nekome palo na pamet da nekoga ganja - moraju postojati jake indicije pa i dokazi) , ovamo mi ovaj kaze nije nizasto presudjeno mu a do presude je nevin - odjednom sada on legalista a zalaze se za nezakonite prelaske granica.

De mi pojasni da mi dodje u glavu
It_is_a_Leclerc

#5993 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.

U pitanju je maloljetna osoba, a kako u FBiH ne postoji institut suđenja maloljetnicima, Sud je izrekao odgojnu mjeru zbog počinjenog djela silovanje nemoćne osobe.

Dakle, silovanje se apsolutno desilo. To je činjenica, sudski utvrđena.

To kako smo uspjeli izgubiti serijskog silovatelja sa HIV-om, pa sad molimo boga da je prešao granicu je spektakularno.
triconja

#5994 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

Mogu ja skontat da neko mrzi svoj narod ali to da sere po istom tesko. Cuj ljudi izmislili a ja znam iz engleske sta je i kako je.

Nea :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#5995 Re: Migranti u BiH

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.

U pitanju je maloljetna osoba, a kako u FBiH ne postoji institut suđenja maloljetnicima, Sud je izrekao odgojnu mjeru zbog počinjenog djela silovanje nemoćne osobe.

To kako smo uspjeli izgubiti serijskog silovatelja sa HIV-om, pa sad molimo boga da je prešao granicu je spektakularno.
Odgojna mjera za silovanje?
Edin H.

#5996 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

triconja wrote:
Edin H. wrote:
Jesil ti svjestan kakvu si glupost izvalio? Glasnovornik reko da je silovo neku sa posebnim potrebama i da je pobjego :-) .

Neka, inzenjeri su to sve, ha ja :mrgreen: .
Nisu vecinom inizinjeri, ali su ljudi isto kao ti ili ja.

Procitaj prvo sto sta si napisao, koristis plural, a nisam ni ja govorio o jednom slucaju i ne mozes donositi sud a osnovu akta pojedinca. Nema ni dovoljno infomacija da se donese sud u tom pojedinacnom slucaju. Bio je uhicen, pocinio tesko krivicno djelo i sta onda, pustem? Zasto? Na osnovu cega onu petoricu kvalificiraju teroristima? Potencijalni? Mozda. Ali bitno je da je bombasticno.
Recimo neki pojedinci koji su bili protjerani of strane BiH pod pritiskom Amerike su dobili azil u Engleskoj. Postoji razlog za to. Nije to tako jednostavno.
Sve statistke koje sam ja citao je da izbjeglice cine u posjeku manje krivicnih djela nego domicilno stanovnistvo - recimo u Engleskoj, mozes procitati izvjestaje UNHCR-a.
Ti ljudi su u BiH samo u prolazu bez novaca da plate svercere da nastave putovanje, nemaju mogucnosti da rade i zarade. Neki vec putuju godinama. Grozne se stvari desavaju u Libiji. Nekima su prijatelji nastradali na tom putovanju.
Mene puno vise zabrinjavaju prevare kojima su izlozeni of pojedinih BiH gradjana ili tretman i krsenje ljudskih prava - prebijanja, otimanja od strane hrvatske policije,sto je i dokumentovano.
Edin H.

#5997 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

triconja wrote:Mogu ja skontat da neko mrzi svoj narod ali to da sere po istom tesko. Cuj ljudi izmislili a ja znam iz engleske sta je i kako je.

Logika ti nije bas strana, jel da?

TVOJ narod je u ratu sa jadnim izbjeglicama koji pokusavaju da se probiju na zapad? :lol:
Edin H.

#5998 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.

Kada su u pitanju maloljetni izvršioci krivičnih djela, prema njima se mogu primjeniti:
1) Odgojne (vaspitne) preporuke
2) Krivične sankcije prema maloljetnicima – gdje spadaju:
a) odgojne (vaspitne) mjere,
b) sigurnosne (bezbjednosne) mjere,
c) kazna maloljetničkog zatvora - može se izreći samo izuzetno starijem maloljetniku.
Fudo387

#5999 Re: Migranti u BiH

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:

Kada su u pitanju maloljetni izvršioci krivičnih djela, prema njima se mogu primjeniti:
1) Odgojne (vaspitne) preporuke
2) Krivične sankcije prema maloljetnicima – gdje spadaju:
a) odgojne (vaspitne) mjere,
b) sigurnosne (bezbjednosne) mjere,
c) kazna maloljetničkog zatvora - može se izreći samo izuzetno starijem maloljetniku.
Ma daj bjezi...ima zatvor za maloljetne, pa kad naraste onda pravo u Zenicu.
Cuj vaspitna, kao, nemoj mali vise, nije fino...budi bog s nama.
triconja

#6000 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

Edin H. wrote:
triconja wrote:Mogu ja skontat da neko mrzi svoj narod ali to da sere po istom tesko. Cuj ljudi izmislili a ja znam iz engleske sta je i kako je.

Logika ti nije bas strana, jel da?

TVOJ narod je u ratu sa jadnim izbjeglicama koji pokusavaju da se probiju na zapad? :lol:
Nekako mi je tesko skontat da ljudi koji zive tamo i tamosnji mediji tolike lazi i nebuloze iznose a vi koji niste u zizi zbivanja znate sve bolje i tacnije od naroda koji je tu i onako se fino poserete po istom narodu jer eto narod laze.
Locked