Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pirmin

#5976 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pirmin »

Koja je meni faca ovaj Bush! :D
Pandakonda

#5977 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Ponovo ga namlatili :lol:

Image
hrle1976

#5978 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

jefferson wrote:
hrle1976 wrote:80% Kalifornije izgradjeno jeftinom meksickom radnom snagom sto legalno sto ilegalno. Moze Meksiko bez NAFTE, ali USA nemoze bez Meksika dobar dio izvoza ode, jebi ga znaju i ovi udariti poreze. Vodu vali vodu hladi, gube jedni i drugi ali Trump je obeco poslove Pena nije :D Ono sto bi zaposlio da zida zid nije nista koliko bi izgubio da Meksikanci udare poreze na uvoz i USA i sl. A Japan, Australija trljaju ruke i jedva cekaju jos pogotovo kako je USA izasla iz TPP. Ma ja vam kazem na kraju ce ovaj coban traziti partnerstvo da Sjevernom Korejom.
Ja sta. To je kao ono kada lik posudi tacke komsiji i kaze: da nije bilo mojih tacki kucu ne bi izgradio.
Hocu reci, da nema kalifornijske ekonomije ne bi bilo ni meksikanaca.
Da su indijanci prije petsto godina duz atlantske obavle izgradili zid, Trump danas nebi imao problem sa Meksikom.

Inace orgade postavljaju samo strahosjedioci.
dulekrele

#5979 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

animals wrote:Mexikanci se nemaju sta buniti..
zemlja bezvlasca , i terora..katastrofa od drzave..
Cuj price. sta mislis da tebi dode komsija i kaze: Ja hocu da pravim ogradu jer tvoje kokoske prelaze u moje dvoriste.Ti moras platiti ogradu" . Sta bi ti rekao. Pravi ko ti brani ali ja ne dam pare i poslo ga u 3pm.
Po nekim procijenama zid bi kostao izmedu 15 i 25 milijardi $. Pa nisu meksikanci tolike budale da plate to.
sumirprimus

#5980 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

oko medje zacas brat brata napadne,kamol zbog 3000km medje.
Acid25

#5981 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Čujem pomjerili sat na 2,5 min. do ponoći. Ako ubace Tvumpa u jednačinu biće minut do ponoći. :evil:
:run:
sumirprimus

#5982 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Acid25 wrote:Čujem pomjerili sat na 2,5 min. do ponoći. Ako ubace Tvumpa u jednačinu biće minut do ponoći. :evil:
:run:
na drugu?
hrle1976

#5983 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

dulekrele wrote:
Cuj price. sta mislis da tebi dode komsija i kaze: Ja hocu da pravim ogradu jer tvoje kokoske prelaze u moje dvoriste.Ti moras platiti ogradu" . Sta bi ti rekao. Pravi ko ti brani ali ja ne dam pare i poslo ga u 3pm.
Po nekim procijenama zid bi kostao izmedu 15 i 25 milijardi $. Pa nisu meksikanci tolike budale da plate to.
Mah moze USA da se kurci koliko hoce ali ako pocnu na Hispance jebeno ce proci. Engleski ce biti samo jos jezik u onih 10 prvih sates ostalo ce biti Los Latinos. Samo Brazil sa kojim USA ima odnose kao Srbija i Albanija je 200 miliona. Oko 205 miliona u juznoj sto govori spanskim. Centralna amerika 192 miliona. Te jos u USA 32 miliona. Jarane pojeli bi ove bijele anglosakconce i potomke svaba koji su najveci emigranti u USA.

630 miliona. Nek citava juzna amerika i centralna okrenu lejda USA imao bi nezaposlenost realno gledano 25% u USA. Nisu ovo 1950 godine kada je Europi trebao materijal za obnovu a USA ga imala pa su zato imali boom.

Tupan ce ukopati USA dovrata u govna, narednih 5 predsjednika nece ispeglati stvari koliko ce ovaj u prvoj godini da zasere. Nakraju ce ga sami maknuti, jer je kolateralna steta na kvadrat.

A jos ce siromasne u USA odvesti u propast jer samo lize dupe bogatim uklj. i sebi. Bas me zanima koja ce biti prva zemlja na listi njegovog posjeta. Kanada?
animals

#5984 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Problem citave planete je, nekontrolisano razmnozavanje
stanovnistva u siromasnim zemljama..
vec nas ima sada oko 8 milijardi..
a prije neki 200 godje bilo oko 1milijarde..
i sta ce ti koji se nekontrolisani mnoze , vec put bogati zemalja,
koje nece dugo izdrzati taj prirast stanovnistva..
samo pogledajmo porast kriminala, i nezaposlenost u Evropi..
jedino Njemacka, jos se drzi,ali pitanje dokle..
Pepefrog

#5985 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

Ma koga bi bolan oni pojeli :lol: te banana drzave od kojih su mi neke i simpaticne ne mogu pera odbiti SADu u nekakvom sukobu. A ne znam ni zasto pisati uopste o toj gluposti sta ti sad racunas citava latinska amerika ce ujedinjena krenuti na SAD jer je Trump udario zid Meksikancima :-) NE znam stvarno koliko moras biti ocajan izborom Trumpa da se nadas da ce juznoamericke kvazidrzave koje nemaju kontrolu nad svojom teritorijom da krenu na SAD?
hrle1976

#5986 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Trump stvara poslove. Alec Baldwinu povratio karijeru, brojni komicari kako u USA tako i po ostalom svijetu puni posla, vec su pod stresom u crvenoj zoni koliko imaju materijala. Novinari koji su radili kao freelance sad su na puno vrijeme dobili posao.
sumirprimus

#5987 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

kud narodna vojska prodjeeeee
srecna ce se
sreeeecna ce se zemlja zvaaat
hrle1976

#5988 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Pepefrog wrote:Ma koga bi bolan oni pojeli :lol: te banana drzave od kojih su mi neke i simpaticne ne mogu pera odbiti SADu u nekakvom sukobu. A ne znam ni zasto pisati uopste o toj gluposti sta ti sad racunas citava latinska amerika ce ujedinjena krenuti na SAD jer je Trump udario zid Meksikancima :-) NE znam stvarno koliko moras biti ocajan izborom Trumpa da se nadas da ce juznoamericke kvazidrzave koje nemaju kontrolu nad svojom teritorijom da krenu na SAD?

Nije ti ovo 1846 :wink:
p206

#5989 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by p206 »

hrle1976 wrote:
dulekrele wrote:
Mah moze USA da se kurci koliko hoce ali ako pocnu na Hispance jebeno ce proci. Engleski ce biti samo jos jezik u onih 10 prvih sates ostalo ce biti Los Latinos. Samo Brazil sa kojim USA ima odnose kao Srbija i Albanija je 200 miliona. Oko 205 miliona u juznoj sto govori spanskim. Centralna amerika 192 miliona. Te jos u USA 32 miliona. Jarane pojeli bi ove bijele anglosakconce i potomke svaba koji su najveci emigranti u USA.

630 miliona. Nek citava juzna amerika i centralna okrenu lejda USA imao bi nezaposlenost realno gledano 25% u USA. Nisu ovo 1950 godine kada je Europi trebao materijal za obnovu a USA ga imala pa su zato imali boom.

Tupan ce ukopati USA dovrata u govna, narednih 5 predsjednika nece ispeglati stvari koliko ce ovaj u prvoj godini da zasere. Nakraju ce ga sami maknuti, jer je kolateralna steta na kvadrat.

A jos ce siromasne u USA odvesti u propast jer samo lize dupe bogatim uklj. i sebi. Bas me zanima koja ce biti prva zemlja na listi njegovog posjeta. Kanada?
Vidi se odmah da nije dorastao ovoj funkciji... pravi problem tamo gdje ga nema, i to još u svom dvorištu.
Mislim da je već sad sigurno da neće imati drugi mandat, ali nikad ne treba podcijeniti ljudsku glupost.
Fudo387

#5990 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

hrle1976 wrote:
Pepefrog wrote:Ma koga bi bolan oni pojeli :lol: te banana drzave od kojih su mi neke i simpaticne ne mogu pera odbiti SADu u nekakvom sukobu. A ne znam ni zasto pisati uopste o toj gluposti sta ti sad racunas citava latinska amerika ce ujedinjena krenuti na SAD jer je Trump udario zid Meksikancima :-) NE znam stvarno koliko moras biti ocajan izborom Trumpa da se nadas da ce juznoamericke kvazidrzave koje nemaju kontrolu nad svojom teritorijom da krenu na SAD?

Pa i nije, trajalo bi krace.
Prosli bi k'o Maje i Asteci, ostala bi poneka zgrada.
Pepefrog

#5991 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

animals wrote:Problem citave planete je, nekontrolisano razmnozavanje
stanovnistva u siromasnim zemljama..
vec nas ima sada oko 8 milijardi..
a prije neki 200 godje bilo oko 1milijarde..
i sta ce ti koji se nekontrolisani mnoze , vec put bogati zemalja,
koje nece dugo izdrzati taj prirast stanovnistva..
samo pogledajmo porast kriminala, i nezaposlenost u Evropi..
jedino Njemacka, jos se drzi,ali pitanje dokle..
Nepobitne su cinjenice da se svi ti ljudi, crnci, latinosi, arapi, azijati svih rasa nekontrolisano razmnozavaju iako zive u najgorim mogucim uvjetima, pa onda dodje dio njih u evropu i tu nastave da zive istim zivotom, nema nista bez petero djece i onda kad se desi da se njihov broj rapidno povecava sto naravno domicilno stanovnistvo pocinje da ugrozava i to ti je logicno sranje u najavi jer taj multi kulti zivot koji propagiraju neoliberali je obicna utopija, jer ti sto dolaze ne zele da se prilagode vec zele da im se sredina prilagodi.
Pepefrog

#5992 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

hrle1976 wrote:

Naravno da nije ovo je 2017 gdje jedan pritisak crvenog dugmeta sravni smijesni Meksiko sa zemljom, uostalom ova rasprava lici na djecja prepucavanja nema tu nikakvog sukoba latinosi maksimalno sto mogu uraditi je da kmece a Trump ce napraviti zid i to je to nikakvog tu sukoba nece biti mada imam osjecaj da si ti popizdio zbog Trumpa da bi volio da latino zemlje krenu u osvetu pa da najebu...
RNG_25

#5993 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Chmoljo wrote:Nije selam tebi vec Logici. Treba joj malo mira od tvog konstantnog silovanja.
Pa u Njeno ime sam i prihvatio/prenio selam... Za razliku od mog "silovanja" Logike, ovdje (na ovoj temi) je ista prisutna u jadnim tragovima, što mislim je ipak gore...
spreca

#5994 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by spreca »

Meni ovaj Kramp izgleda malo bolestan u glavu i covjek koji je definitivno zaluto u Bijelu kucu.....kava je kod njih procedura za smjenu preCednika osim redovnih izbora.....ovaj bi mogao napraviti zesca sranja u svijetu.........amerika nikad nije imala veceg sharlatana u istoriji Bijele kuce
hrle1976

#5995 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hrle1976 »

Pepefrog wrote:
hrle1976 wrote:

Naravno da nije ovo je 2017 gdje jedan pritisak crvenog dugmeta sravni smijesni Meksiko sa zemljom, uostalom ova rasprava lici na djecja prepucavanja nema tu nikakvog sukoba latinosi maksimalno sto mogu uraditi je da kmece a Trump ce napraviti zid i to je to nikakvog tu sukoba nece biti mada imam osjecaj da si ti popizdio zbog Trumpa da bi volio da latino zemlje krenu u osvetu pa da najebu...
Nema prosjecan amerikanac para da kupuje stvari koje amerikanac pravi. Ima da u USA budu old tajmeri na cestama kao u Kubi. Trump nije svjestan bumeranga on misli ovo je firma, ja na tenderu dobivam a ostali ko vas jebe nisam ovisan od vas. E nije to bas tako u odnosima drzava. Taj covjek brka dva pojma i zivi u nekom svom svijetu. Taktika mu je nula.
Pepefrog

#5996 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

Ma naravno Amerika propada sa Trumpom :izet: bice bolje kad bijelci postanu manjina polako strpi se...
FreakyStyley

#5997 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

DONALD TRUMP has consistently slammed the North American Free-Trade Agreement (NAFTA). He has called it “the worst trade deal maybe ever signed anywhere, but certainly ever signed in this country”. He blames it for the loss of America’s carmaking jobs, a quarter of which have vanished since 1994. And he promises to renegotiate or even withdraw from the deal. Could Mr Trump take America out of NAFTA, and what would be the consequences if he did?

Perhaps the biggest question about the incoming administration since the election is whether the president-elect intends to pursue his campaign agenda, or whether he was simply using the rhetoric he needed to get himself elected. On outsourcing jobs, Mr Trump has been consistent. In recent weeks, using his Twitter account, he has pressured Carrier, a manufacturer of air-conditioners, to maintain a factory in Indianapolis that it had planned to relocate to Mexico—preserving around 800 jobs. One of America’s biggest carmakers, Ford, scrapped a plan to build a new plant in Mexico a month later, instead announcing it would also invest $700m on a new venture in Michigan to build electric cars. Mr Trump has also threatened GM and Toyota with a “big border tax” if the companies export Mexican-assembled vehicles into America.

Tariffs would violate the terms of NAFTA. However Mr Trump might try to use executive authority to impose them anyway, perhaps as an “emergency” measure. It would then be up to the courts to strike them down. But Mr Trump also has the power to leave NAFTA altogether, without consulting Congress. To do so, he would have to give just six months’ notice to Canada and Mexico. After leaving NAFTA, tariffs on goods between America and its two big neighbours would revert to so-called “Most Favoured Nation” rates, under the rules of the World Trade Organisation. For most goods, these are around 3.5%, though some sectors are taxed at a higher rate. In order to achieve the rates befitting of a “big border tax” (he has mentioned a rate of 35%), Mr Trump could use a subsection of a 1962 trade act that permits higher tariffs to offset a threat to national security, or, more realistically, legislation from 1974 that allows the president to respond at his discretion to “discriminatory” behaviour on the part of any trading partner.

What would Mr Trump get for his trouble? A full withdrawal from NAFTA would cause chaos for firms with supply chains woven across America’s southern border. Almost 60% of imported goods from Canada and Mexico are inputs into American manufacturing. America’s economy would take a big hit, especially in states near the border. Mexico, which depends heavily on exports, would probably enter recession. This would encourage more northward migration (so Mr Trump might need to build a bigger wall). The main long-run economic effect would be pricier goods for consumers. More Americans might report for work in the country’s car plants, but fewer of them would be able to afford a shiny new SUV.
http://www.economist.com/blogs/economis ... xplains-15
FreakyStyley

#5998 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

I jos ovo, po meni najbolja analiza citave situacije:
MUCH of the time, argues David Runciman, a British academic, politics matters little to most people. Then, suddenly, it matters all too much. Donald Trump’s term as America’s 45th president, which is due to begin with the inauguration on January 20th, stands to be one of those moments.

It is extraordinary how little American voters and the world at large feel they know about what Mr Trump intends. Those who back him are awaiting the biggest shake-up in Washington, DC, in half a century—though their optimism is an act of faith. Those who oppose him are convinced there will be chaos and ruin on an epoch-changing scale—though their despair is guesswork. All that just about everyone can agree on is that Mr Trump promises to be an entirely new sort of American president. The question is, what sort?

Inside the West Wig

You may be tempted to conclude that it is simply too soon to tell. But there is enough information—from the campaign, the months since his victory and his life as a property developer and entertainer—to take a view of what kind of person Mr Trump is and how he means to fill the office first occupied by George Washington. There is also evidence from the team he has picked, which includes a mix of wealthy businessmen, generals and Republican activists (see Briefing).
For sure, Mr Trump is changeable. He will tell the New York Times that climate change is man-made in one breath and promise coal country that he will reopen its mines in the next. But that does not mean, as some suggest, that you must always shut out what the president says and wait to see what he does.
When a president speaks, no easy distinction is to be made between word and deed. When Mr Trump says that NATO is obsolete, as he did to two European journalists last week, he makes its obsolescence more likely, even if he takes no action. Moreover, Mr Trump has long held certain beliefs and attitudes that sketch out the lines of a possible presidency. They suggest that the almost boundless Trumpian optimism on display among American businesspeople deserves to be tempered by fears about trade protection and geopolitics, as well as questions about how Mr Trump will run his administration.

Start with the optimism. Since November’s election the S&P500 index is up by 6%, to reach record highs. Surveys show that business confidence has soared. Both reflect hopes that Mr Trump will cut corporate taxes, leading companies to bring foreign profits back home. A boom in domestic spending should follow which, combined with investment in infrastructure and a programme of deregulation, will lift the economy and boost wages.

Done well, tax reform would confer lasting benefits (see Free exchange), as would a thoughtful and carefully designed programme of infrastructure investment and deregulation. But if such programmes are poorly executed, there is the risk of a sugar-rush as capital chases opportunities that do little to enhance the productive potential of the economy.
That is not the only danger. If prices start to rise faster, pressure will mount on the Federal Reserve to increase interest rates. The dollar will soar and countries that have amassed large dollar debts, many of them emerging markets, may well buckle. One way or another, any resulting instability will blow back into America. If the Trump administration reacts to widening trade deficits with extra tariffs and non-tariff barriers, then the instability will only be exacerbated. Should Mr Trump right from the start set out to engage foreign exporters from countries such as China, Germany and Mexico in a conflict over trade, he would do grave harm to the global regime that America itself created after the second world war.

Just as Mr Trump underestimates the fragility of the global economic system, so too does he misread geopolitics. Even before taking office, Mr Trump has hacked away at the decades-old, largely bipartisan cloth of American foreign policy. He has casually disparaged the value of the European Union, which his predecessors always nurtured as a source of stability. He has compared Angela Merkel, Germany’s chancellor and the closest of allies, unfavourably to Vladimir Putin, Russia’s president and an old foe. He has savaged Mexico, whose prosperity and goodwill matter greatly to America’s southern states. And, most recklessly, he has begun to pull apart America’s carefully stitched dealings with the rising superpower, China—imperilling the most important bilateral relationship of all.

The idea running through Mr Trump’s diplomacy is that relations between states follow the art of the deal. Mr Trump acts as if he can get what he wants from sovereign states by picking fights that he is then willing to settle—at a price, naturally. His mistake is to think that countries are like businesses. In fact, America cannot walk away from China in search of another superpower to deal with over the South China Sea. Doubts that have been sown cannot be uprooted, as if the game had all along been a harmless exercise in price discovery. Alliances that take decades to build can be weakened in months.

Dealings between sovereign states tend towards anarchy—because, ultimately, there is no global government to impose order and no means of coercion but war. For as long as Mr Trump is unravelling the order that America created, and from which it gains so much, he is getting his country a terrible deal.

So troubling is this prospect that it raises one further question. How will Mr Trump’s White House work? On the one hand you have party stalwarts, including the vice-president, Mike Pence; the chief of staff, Reince Priebus; and congressional Republicans, led by Paul Ryan and Mitch McConnell. On the other are the agitators—particularly Steve Bannon, Peter Navarro and Michael Flynn. The titanic struggle between normal politics and insurgency, mediated by Mr Trump’s daughter, Ivanka, and son-in-law, Jared Kushner, will determine just how revolutionary this presidency is.

As Mr Trump assumes power, the world is on edge. From the Oval Office, presidents can do a modest amount of good. Sadly, they can also do immense harm.
http://www.economist.com/news/leaders/2 ... c30b6f1709
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5999 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Gluposti, nagadjanja. Nije to vidjelo Logike.
cyprus

#6000 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Mi trebamo sačekat da Trump prvo baci nuklearku, pa da ga onda kritikujemo... Nema smisla ovako unaprijed :-D
Post Reply