Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arman1 wrote:Ne izvrči. Ne kažem da ne bude fula sa fatalnim ishodom nego ovo što haveri ti savo i gusak rade očito je zloupotreba žalosnih činjanica. Treba li da ti nalazim snimak, bio je na ovoj temi gdje kvazi rebeli ispaljuju iz neosredne blizine zgrada dok se u pozadini vide djeca koja posmatraju vatromet.
Na jedan takav snimak imas bezbroj ovakvih kao ovi danasnji.
Znam da je to u tvojoj glavi dovoljno opravdanje za sve te masakre,ali kod nekog ko ima i trunku ljudskosti nije niti moze biti.
Co0l wrote:
Ako su samo hipotetske onda ne znamo da li bi bile takve.
Niko ne govori o unistavanju terorista nego o svakodnevnom masakriranju civila.
Komentariso ti ili ne,ali teroristi su svojevremeno iz Sirije prolazili u Irak uz rezimsku asistenciju i to nije savina propaganda.
A kako unistiti teroriste koji koriste civilne objekte u vojne svrhe i gradove, tj njegove urbane dijelove, kao uporista?! O tome govorim, kada kazem "tamam da sam i ja sa svojima tamo".
Al-kaida teroristi su mozda i prolazili, ali sigurno ne uz rezimsku asistenciju. Propaganda na nivou saudijskog Hizbullaha.
Komentar na arman1jev post koji sam maloprije napisao savrseno se uklapa kao odgovor i na ovaj tvoj pa eto,da ne ponavljam isto,procitaj ga.
Nisi mu odgovorio na pitanje.
Kako unistiti teroriste koji koriste civilne objekte u vojne svrhe?
sarajevoxxxx wrote:Što se tiče toga ko je danas bombardovao Doumu i druge dijelove Damaska evo šta kaže pro-režimski portal Dimeshq Now:
عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف دمشق: سلاح الجو الحربي في الجيش السوري يستهدف مواقع المجموعات المسلحة في المنطقة الواقعة بين #سقبا و #جسرين بعدة ضربات جوية عنيفة.
See Translation
Administrator portala je upotrijebio izraz سلاح الجو الحربي odnosno ''silah el džew el harbi'' u prevodu na naš jezik ''vojno vazduhoplovstvo''.
Pored ovog izraza, admin portala upotrebljava još i izraz poput الطيران الحربي السوري ''et tajran el harbi es suri'' odnosno ''sirijski vojni avion, kao što se vidi na vijesti koju je danas ''Dimešk'' objavio u vezi bombardovanja Džobera.Dakle, za taj dio Damaska su sami pro-režimski portali objavili da se radi o sirijskom avionu, za Saqbuz, Homoriu, i Doumu, danas su uopćeno objavili ''vojno vazduhoplovstvo''.Obzirom da je izvršeno preko 70 zračnih udara vjerovatno da su bombardovali i Rusi i Sirijci.
بالفيديو .. لحظة استهداف الطيران الحربي السوري لمواقع المسلحين في حي جوبر
"الفيديو منقول"
Također, pored dva gornja izraza admin portala ''Dimešk'' upotrebljava i treći izraz الطيران الحربي الروسي ''et tajran el harbi er rusi'' odnosno ''ruski vojni avion'', kao što se vidi na vijesti ispod u kojoj stoji da je danas ruski vojni avion bombardovao naoružane ljude u selu Selma u Latakiji:
عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف اللاذقية : الطيران الحربي الروسي يقصف مواقع المسلحين في قرية سلمى والمارونيات والنوبه وبرج القصب اﻵن بريف اللاذقية
Sve tri vijesti su danas objavljene na prorežimskom portalu ''Dimashq now''
Nisu uopšte problem Rusi, niti ja njih branim. Ja branim dostojanstvo konzumenta informacija koju onaj odvratni tvor Thani potcjenjuje, kao da je ljudima amputiran mozak: vidi se sirijski avion kako djeluje nad Gutom, Al Lažira: "Rusi pogodili pijacu u Dumi". Tako neka "informiše" svoje drogirane idiote po Siriji...
Što se tiče Rusa, oni jasno i glasno, uprkos svima (osim osovini oko Damaska i Teherana) rade to što rade i ne pravdaju se nikome. Spremni su upotrebiti i atomsku a kamo li udarati avionima. Ali da rade što lažovi tvrde, ne rade i to smo se uvjerili i danas.
arman1 wrote:
Bolan si ti izgleda i to u glavu. Ovo što lijepi ovaj savo i haver mu gusak je čista propaganda. Nedavno su njemci objavili snimak neke djece koja su kao poginula u bombardovanju, a sad odjednom živa i zdrava u austriji u izbjegištvu. Nije se dim od bombe ni slegao a oni imaju HR slike rahmetlija iz sretnijeg vremena i sve podatke o poginulim razdjeljene na preko 80 sajtova i foruma. Ovaj savo i gusak su dio mreže za podršku teroristima, a ako to ne možeš da skontaš tvoj problem. Znam da u ovom bombardovanju strada mnogo civila, a putko i Assad su najmanje za to krivi. Krivi su teroristi koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu i krivi su nato kurve koji plačaju ovaj teroristički šljam.
Ubuduće umij se, popij appaurin pa mi se obračaj.
Donekle mogu shvatiti kad neki pocetnik iz Šumadije,koji je rat vidio samo na youtubu,valja ovakve besmislice,ali ne mogu shvatiti da neko,ko za sebe tvrdi da je bio pripadnik ARBiH i ko je vrlo dobro upoznat sa stradanjima civila u nasem ratu,pise ovo.Kakvog stanja svijesti treba da neko bude,da nakon ovih danasnjih slika i snimaka i dalje pravda ovakve zlocine i krivca trazi u nekom desetom
Na ovim danasnjim snimcima i slikama nema ni jednog covjeka u uniformi a kamoli sa oruzjem a ono i dalje ponavlja onu mantru, koje smo se i mi svojevremeno naslusali, o teroristima koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu
Kakvu vojnu namjenu je imalo obdaniste sa djecom u njemu!?
Smijete se zatucanim Arapima a sebe smatrate civilizovanim dok pisete ovakve gadosti.Kad vec podrzavate ove zlocince,imajte barem toliko stida i ljudskosti da tu podrsku i opravdanja ne pokazujete nakon ovakvih zlocina.
Jest da bi onda rijetko kad imali priliku da je pokazujete posto su ovakvi masakri skoro svakodnevni,ali to je vec vas problem.
Razmislis li ti o ovome o cemu @arman pise, prije nego repliciras?!
Ovo sto on pise su tolike budalastine da su zasmetale cak i forumasu koji je generalno na istoj strani kad je sirijski rat u pitanju kao i on pa mu je i napisao to sto je napisao jer,za razliku od njega,ima ljudskosti u sebi.
sarajevoxxxx wrote:Što se tiče toga ko je danas bombardovao Doumu i druge dijelove Damaska evo šta kaže pro-režimski portal Dimeshq Now:
عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف دمشق: سلاح الجو الحربي في الجيش السوري يستهدف مواقع المجموعات المسلحة في المنطقة الواقعة بين #سقبا و #جسرين بعدة ضربات جوية عنيفة.
See Translation
Administrator portala je upotrijebio izraz سلاح الجو الحربي odnosno ''silah el džew el harbi'' u prevodu na naš jezik ''vojno vazduhoplovstvo''.
Pored ovog izraza, admin portala upotrebljava još i izraz poput الطيران الحربي السوري ''et tajran el harbi es suri'' odnosno ''sirijski vojni avion, kao što se vidi na vijesti koju je danas ''Dimešk'' objavio u vezi bombardovanja Džobera.Dakle, za taj dio Damaska su sami pro-režimski portali objavili da se radi o sirijskom avionu, za Saqbuz, Homoriu, i Doumu, danas su uopćeno objavili ''vojno vazduhoplovstvo''.Obzirom da je izvršeno preko 70 zračnih udara vjerovatno da su bombardovali i Rusi i Sirijci.
بالفيديو .. لحظة استهداف الطيران الحربي السوري لمواقع المسلحين في حي جوبر
"الفيديو منقول"
Također, pored dva gornja izraza admin portala ''Dimešk'' upotrebljava i treći izraz الطيران الحربي الروسي ''et tajran el harbi er rusi'' odnosno ''ruski vojni avion'', kao što se vidi na vijesti ispod u kojoj stoji da je danas ruski vojni avion bombardovao naoružane ljude u selu Selma u Latakiji:
عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف اللاذقية : الطيران الحربي الروسي يقصف مواقع المسلحين في قرية سلمى والمارونيات والنوبه وبرج القصب اﻵن بريف اللاذقية
Sve tri vijesti su danas objavljene na prorežimskom portalu ''Dimashq now''
Nisu uopšte problem Rusi, niti ja njih branim. Ja branim dostojanstvo konzumenta informacija koju onaj odvratni tvor Thani potcjenjuje, kao da je ljudima amputiran mozak: vidi se sirijski avion kako djeluje nad Gutom, Al Lažira: "Rusi pogodili pijacu u Dumi". Tako neka "informiše" svoje drogirane idiote po Siriji...
Što se tiče Rusa, oni jasno i glasno, uprkos svima (osim osovini oko Damaska i Teherana) rade to što rade i ne pravdaju se nikome. Spremni su upotrebiti i atomsku a kamo li udarati avionima. Ali da rade što lažovi tvrde, ne rade i to smo se uvjerili i danas.
Pročitaj cijeli post.Čak i pro-režimski portali nisu objavili da je sirijski avion danas bombardovao Doumu, već su uopćeno rekli da je ''vojno vazduhoplovstvo djelovalo''.Kada sirijski avion avion bombarduje oni to objave.
Pročitaj cijeli post.Čak i pro-režimski portali nisu objavili da je sirijski avion danas bombardovao Doumu, već su uopćeno rekli da je ''vojno vazduhoplovstvo djelovalo''.Kada sirijski avion avion bombarduje oni to objave.
Pročitao. Eksplicite za Gutu - nema. Snimak nad Gutom, sirijski MIG-23. Al Lažira, ti: "ruski masakr u Dumi". Te "info" valjajte oni klatećim Al Thanijevim drogiranim majmunima a ne ozbiljnim ljudima.
Mislim da je najispravnije navesti ''režim i ruski avion bombardovali''.Jer se radi o zajedničkom djelovanju.
Prilog iz Doume u kojem su Rusi danas usmrtili 60 građana Damaska.Na video snimku se vidi zgrada od 8 spratova koju je pogodilo 5 projektila u potpunosti je srušena.Pored 60 poginulih u Doumi je danas 250 građana ranjeno, od toga u 30 slučajeva ranjavanja je izvršena amputacija na tijelima.Većina poginulih su žene i djeca, jer su ciljano gađani stambeni objekti.Također pogođena je i jedna osnovna škola.
Pročitao. Eksplicite za Gutu - nema. Snimak nad Gutom, sirijski MIG-23. Al Lažira, ti: "ruski masakr u Dumi". Te "info" valjajte oni klatećim Al Thanijevim drogiranim majmunima a ne ozbiljnim ljudima.
Kako nema? Homoria i Saqba su u Guti, kao i Douma, imaš gore u vijesti o bombardovanju spominje se Saqba a na portalu Dimešk nov imaš i vjest gdje se spominje bombardovanje Homorie.
Co0l wrote:
Ovo sto on pise su tolike budalastine da su zasmetale cak i forumasu koji je generalno na istoj strani kad je sirijski rat u pitanju kao i on pa mu je i napisao to sto je napisao jer,za razliku od njega,ima ljudskosti u sebi.
Jeste, posto doticni lahko pada na bljutavu propagandu. Lijepo veli @arman - save, patci i njihovi "izvori" imaju vec spremne slike u HD rezoluciji, te sva saznanja o "zrtvama" i njihovim zivotima, u onom trenutku u kojem se "masakr" desi. Ja na takve stvari ne padam od iracke invazije na Kuvajt i vadjenja beba iz inkubatora, te njihovog bacanja na bolnicki pod.
sarajevoxxxx wrote:Tri mala cvijeta koja su poginula u ruskom bombardovanju Istočne Gute:
arman1 wrote:Opet vodku po pekari proljevaju.
Halo bolan, u kojem stadiju je kod tebe proces evolucije krenuo u povratnom smjeru?
Kako te samo nije stid da nešto ovakvo napišeš bez imalo žalosti i poštovanja prema ovim jadnim djevojčicama.
I onda se pojedini, ćoravi kod očiju, ubiše dokazivanjem jednakost zla ISIL-a i onih koji ga podržavaju a ne vide da ima i gorih. Gluho i daleko bilo...
Ubuduće umij se, popij appaurin pa mi se obračaj.
A ovo na kraju je zamišljeno da bude kao nešto smiješno, neki šuk meni jel de?
E pa ubuduće, kad poželiš da budeš duhovit, stavi koji smajliji na kraju rečenice da znamo kako je provala u pitanju pa da se i mi nasmijemo (prije toga poradi malo na pravopisu) a što se obraćanja tebi tiče, ne boj se, fakat nemam namjeru da gubim vrijeme na tebe.
Last edited by dragma on 13/12/2015 19:40, edited 1 time in total.
Co0l wrote:Toliki civili danas masakrirani i osakaceni,al' jebo to,pitanje dana je jesu li to uradili sami Asadovi katili ili su im i ruski asistirali.Svaka cast
arman1 wrote:Ne izvrči. Ne kažem da ne bude fula sa fatalnim ishodom nego ovo što haveri ti savo i gusak rade očito je zloupotreba žalosnih činjanica. Treba li da ti nalazim snimak, bio je na ovoj temi gdje kvazi rebeli ispaljuju iz neosredne blizine zgrada dok se u pozadini vide djeca koja posmatraju vatromet.
Znam da je to u tvojoj glavi dovoljno opravdanje za sve te masakre,ali kod nekog ko ima i trunku ljudskosti nije niti moze biti.
Co0l wrote:Toliki civili danas masakrirani i osakaceni,al' jebo to,pitanje dana je jesu li to uradili sami Asadovi katili ili su im i ruski asistirali.Svaka cast
U pravu si.Svašta.
A civili koje uništiše demokrate uopće nisu bitni, nema veze što ih je neuporedivo više. Jadna logika.
Co0l wrote:
Jeste, posto doticni lahko pada na bljutavu propagandu. Lijepo veli @arman - save, patci i njihovi "izvori" imaju vec spremne slike u HD rezoluciji, te sva saznanja o "zrtvama" i njihovim zivotima, u onom trenutku u kojem se "masakr" desi. Ja na takve stvari ne padam od iracke invazije na Kuvajt i vadjenja beba iz inkubatora, te njihovog bacanja na bolnicki pod.
To,sami se bombarduju,postavljaju lutke,snimaju u studijima u Kataru i Holivudu,propaganda,ovo-ono.
Empatija-level minus 100
U pravu si.Svašta.
A civili koje uništiše demokrate uopće nisu bitni, nema veze što ih je neuporedivo više. Jadna logika.
Besramna je laz da ih je vise a kamoli neuporedivo.
I naravno da su bitni ali,na njihovu zalost,ne stignu se toliko spominjati kao ovi drugi upravo zato sto je ovih drugih neuporedivo vise.Ali da su bitni i da za njihovu smrt krivci takodjer trebaju odgovarati-trebaju!
Co0l wrote:
To,sami se bombarduju,postavljaju lutke,snimaju u studijima u Kataru i Holivudu,propaganda,ovo-ono.
Empatija-level minus 100
Mozda nisi bio rodjen, ili se ne sjecas ovoga o cemu govorim...Nebitno, nazovi to kako hoces, ja to zovem imunoscu na ovo:
Co0l wrote:
Donekle mogu shvatiti kad neki pocetnik iz Šumadije,koji je rat vidio samo na youtubu,valja ovakve besmislice,ali ne mogu shvatiti da neko,ko za sebe tvrdi da je bio pripadnik ARBiH i ko je vrlo dobro upoznat sa stradanjima civila u nasem ratu,pise ovo.Kakvog stanja svijesti treba da neko bude,da nakon ovih danasnjih slika i snimaka i dalje pravda ovakve zlocine i krivca trazi u nekom desetom
Na ovim danasnjim snimcima i slikama nema ni jednog covjeka u uniformi a kamoli sa oruzjem a ono i dalje ponavlja onu mantru, koje smo se i mi svojevremeno naslusali, o teroristima koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu
Kakvu vojnu namjenu je imalo obdaniste sa djecom u njemu!?
Smijete se zatucanim Arapima a sebe smatrate civilizovanim dok pisete ovakve gadosti.Kad vec podrzavate ove zlocince,imajte barem toliko stida i ljudskosti da tu podrsku i opravdanja ne pokazujete nakon ovakvih zlocina.
Jest da bi onda rijetko kad imali priliku da je pokazujete posto su ovakvi masakri skoro svakodnevni,ali to je vec vas problem.
Razmislis li ti o ovome o cemu @arman pise, prije nego repliciras?!
Izvini, a na kojoj sam to ja strani?
Tek toliko da znam, da se ubuduće više ne svađam sa "svojim".