BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

diablobih

#5976 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

On je govorio za Mtel, ali opet stvarno nigdje veze. Rekao bi covjek treba ih ugasiti koliko je nestabilna, a ono suprotno.
biglebovski

#5977 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by biglebovski »

Za 20 KM u BH telecoma upload 512KB, file preko 1 MB kad hoću uploud-ovati sve padne, moram resetovat ovaj ZTE bijeli kad god hoću fotku sa mobitela poslati. Kod telemacha 2 MB upload 23 marke. BH Telecom ide prvi daje više:))))))
beni-bu-man

#5978 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Evo kolega mi poslao koji koristi mtel

Image
HardCore

#5979 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

ja koristim mtel, ovaj gore sto prica je suplja, sad ce 2 godine kako sam na pretplati, i zadovoljan sam, a bio sam prije ovog na eronetu isto 2 godine sve je to u par deka...
beni-bu-man

#5980 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

HardCore wrote:ja koristim mtel, ovaj gore sto prica je suplja, sad ce 2 godine kako sam na pretplati, i zadovoljan sam, a bio sam prije ovog na eronetu isto 2 godine sve je to u par deka...
a vidim :-)
puz_u_salati

#5981 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

Posmatrac_007 wrote:
puz_u_salati wrote:Pozdrav,

Trebam savjet. Želim prenijeti broj iz BH Telecom-a na neku drugu mrežu ali se još nisam odlučio za koju. Hallo i GoFree mi najviše odgovaraju pa želio bih čuti vaše mišljenje. Dakle trebao bi mi neki balans jeftinih razgovora i sms-a te zadovoljavajućeg internet saobraćaja (ništa puno i pretjerano) pa nisam baš siguran koje od ove dvije mreže mi to mogu ponuditi i koja nudi najveće benefite za prijenos broja? HTE i mtel mi ne odgovaraju nikako.
Ako planiraš koristiti mobilni internet za Viber pozive i ostale (Messenger i Skype pozivi) zaobiđi mtel u širokom krugu. Internet kod mtela nije za pozive, mreža je jako nestabilna. Najstabilniji je BHT a Eronet/Haloo za nijansu lošiji. BHT u gradovima koristi isključivo 2100MHZ za 3G pa je stabilnost dobra ali signal loš u zgradama a Eronet i Mtel i u gradovima koriste 3G na 900mzh pa je signal bolji od BHT-a ali stabilnost kod mtela katastrofa. Eronet/Haloo i uprkos ovom signalu na 900 imaju i dobar signal a i može se razgovarati preko VOIP-a bez problema.
Ma mobilni internet mi nije toliko presudan al opet volio bih da imam solidnu količinu za prihvatljivu cijenu, koristim Unifi i Unifon tako da za mene roaming troškovi više ne postoje. Ono što mi treba su povoljni pozivi i povoljna OJ. Ovi lihvari iz Telekoma imaju ono 200+200 što mi je malo a preskupo a prisiljavaju me i da koristim SMS koji mi uopšte ne treba u toj količini (200). Dok je bilo 200% više mogla se i pretplata uzeti a ovako je čista pljačka.

Ove hallo jedinice su mi pun pogodak. Najvjerovatnije ću haloo uzeti i prenijeti broj u tu mrežu. Jedino me malo kopka što ne znam ni ko su ni šta su, čiji su i ko stoji iza njih. Ne bih volio da sutra se probudim i da haloo kao i AirAba, IziMobil i EPN ne postoji više i eto peglancije oko zadržavanja broja. Nadam se da neće biti takav scenarij.

Hvala svima na savjetu :)
avaks

#5982 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Haloo koristi Eronetovu infrastrukturu, vjerovatno im je isti i vlasnik (99%) a već imaju i oni pozamašan br korisnika tako da se neće ugasiti sigurno :thumbup:
escobar__

#5983 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Haloo je Eronetov brend, ništa više.
puz_u_salati

#5984 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

avaks wrote:Haloo koristi Eronetovu infrastrukturu, vjerovatno im je isti i vlasnik (99%) a već imaju i oni pozamašan br korisnika tako da se neće ugasiti sigurno :thumbup:
E ako je tako, to je odlično :thumbup:
smartXL

#5985 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Nema veze i ako se ugasi mreza, broj je tvoj i imas opciju prebacit ga gdje god zelis. Ne gasi se preko noci, nego najave mjesec ranije.
puz_u_salati

#5986 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

smartXL wrote:Nema veze i ako se ugasi mreza, broj je tvoj i imas opciju prebacit ga gdje god zelis. Ne gasi se preko noci, nego najave mjesec ranije.
AlrAba se ugasila za cirka 1 sat. U 11 sati pružali podršku i primali zahtjeve za priključenje a u 12 sati nestali kao da nisu ni postojali.

Znam da je poslije bilo peglancije oko prijenosa broja jer ljudi nisu mogli dobiti potvrde pa je na kraju RAK morao reagovati da ljudi dobiju svoje brojeve preko nekih ovjerenih izjava i slično. Zbog toga pitam.

Ako je to isto kao i Eronet onda nema nikakvih prepreka za prelazak :)
nagibSA

#5987 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Toga se ja 'plasim' i ranije sam spominjao, zato i izbjegavam virtuelne operatere /ne znam im se sudbina/. Presao sam na Eronet a i svakako mi je najpovoljniji. Da mi ne ostane ovaj broj, da se 'zagubi' u svemu tome, bila bi nenadoknadiva steta, necu da rizikujem. Eventualno ako budem imao Dual SIM, ovako, nema sanse. :)
smartXL

#5988 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

puz_u_salati wrote: AlrAba se ugasila za cirka 1 sat. U 11 sati pružali podršku i primali zahtjeve za priključenje a u 12 sati nestali kao da nisu ni postojali.

Znam da je poslije bilo peglancije oko prijenosa broja jer ljudi nisu mogli dobiti potvrde pa je na kraju RAK morao reagovati da ljudi dobiju svoje brojeve preko nekih ovjerenih izjava i slično. Zbog toga pitam.

Da ti budem iskren, za tu abu nikad nisam cuo, to je bio neki makro operater. Al u svakom slucaju su svaku promjenu morali najavit mjesec dana ranije (rak nalaze), uz račun, web stranicu...

Takav slucaj je bio sa izi, najavili da prestaju sa radom tako da su korisnici na vrijeme mogli prenijet brojeve, a oni koji nisu su automatski presli na mtel jer je izi koristio njihovu infrastrukturu
puz_u_salati

#5989 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

smartXL wrote:
puz_u_salati wrote: AlrAba se ugasila za cirka 1 sat. U 11 sati pružali podršku i primali zahtjeve za priključenje a u 12 sati nestali kao da nisu ni postojali.

Da ti budem iskren, za tu abu nikad nisam cuo, to je bio neki makro operater. Al u svakom slucaju su svaku promjenu morali najavit mjesec dana ranije (rak nalaze), uz račun, web stranicu...

Takav slucaj je bio sa izi, najavili da prestaju sa radom tako da su korisnici na vrijeme mogli prenijet brojeve, a oni koji nisu su automatski presli na mtel jer je izi koristio njihovu infrastrukturu
AirAba ti je bila najveći alternativni operater u BiH tamo neke 2007. godine i jedina konkurencija uhljebima iz Telekoma. Na njihovu žalost, u 2017. godini su paketima i ponudom još bili u 2007. i zbog toga si i propali na kraju.
smartXL

#5990 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

puz_u_salati wrote:
AirAba ti je bila najveći alternativni operater u BiH tamo neke 2007. godine i jedina konkurencija uhljebima iz Telekoma. Na njihovu žalost, u 2017. godini su paketima i ponudom još bili u 2007. i zbog toga si i propali na kraju.
Sad mi nesto prodje kroz glavu, koliko se sjecam to je bilo za fiksnu mrezu, a za mobilnu nisam cuo da su ikad postojali...

Za mobilnu sam siguran da je onako kako sam rekao, moraju najavit mada i fiksnoj je regulator rak pa bi trebala bit ista pravila
puz_u_salati

#5991 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

smartXL wrote:
puz_u_salati wrote:
Sad mi nesto prodje kroz glavu, koliko se sjecam to je bilo za fiksnu mrezu, a za mobilnu nisam cuo da su ikad postojali...

Za mobilnu sam siguran da je onako kako sam rekao, moraju najavit mada i fiksnoj je regulator rak pa bi trebala bit ista pravila
Da da fiksna. Uzeo sam njih samo kao primjer.
Sanjarko

#5992 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Molim lijepo ako neko moze da mi odgovori na pitanje. Kodkojeg telekoma najduze vazi broj tj. SIM kartica. Bez dopunjavanja. Uz prvu dopunu. Znam na BHT da je vazila po 12 mjeseci pa me zanima za ostale zna li bilo ko.
zippoo87

#5993 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

strongmen wrote:idemo redom
nikakav ugovor nema na prepaidu, ovo je samo tarifa od eronetovog prepaida hej!
dakle kao i bht ultra

RAK dozvoljava ponovni prenos broja poslije 3 mjeseca
dakle ako budeš nezadovoljan, u što čisto sumnjam, poslije 3 mjeseca se možeš vratit voljenom bhtelekomu, u što takođe čisto sumnjam da češ uradit

200 minuta je prema svim mrežama
i minuta dode 0,05 KM !!!

iz tablice se vidi da je redovan dokup za 10 KM 1,5 GB odnosno za 15 KM 5 GB
ali, eronet poklanja UDUPLAVANJE pa to znači dakle 3 GB odnosno 10 GB
onih dodatnih 0,5 GB takođe dobijaš kao poklon od eroneta svaki mjesec narednih 12 zbog prenosa broja
http://hej.ba/slagalica/prenesi-broj.asp
opet cu tebe citirati,jer vidim da kontas ovo a evo malo sam i ja istrazio
dakle,ako uzmem eronet slagalicu,prenesem broj...necu biti vezan nikakvim ugovorm i ne placam pretplatu,nego dopunim racun sa 10-15-20 KM,dakle sa koliko zelim i onda slanjem poruke aktiviram ovu slagalicu i oni mi skine kredit za onoliko u zavisnosti od koje sam tarife aktivirao
recimo,za pocetak bi uzeo 80 minuta za 5 KM i 1.5 GB za 10 KM...ali ako prenesem broj,ovo mi se dupla plus bonus 500 MB 12 mjeseci
ovo je izgleda najbolja ponuda,barem na papiru...jos samo ne znam kakva je pokrivenost,ali testirati cu i to
Posmatrac_007

#5994 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Da li se i bonus prenosi i zbraja sa novim megabajtima koje dokupim ili je bonus ogranicen na 30 dana?
beni-bu-man

#5995 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

zippoo87 wrote: opet cu tebe citirati,jer vidim da kontas ovo a evo malo sam i ja istrazio
dakle,ako uzmem eronet slagalicu,prenesem broj...necu biti vezan nikakvim ugovorm i ne placam pretplatu,nego dopunim racun sa 10-15-20 KM,dakle sa koliko zelim i onda slanjem poruke aktiviram ovu slagalicu i oni mi skine kredit za onoliko u zavisnosti od koje sam tarife aktivirao
recimo,za pocetak bi uzeo 80 minuta za 5 KM i 1.5 GB za 10 KM...ali ako prenesem broj,ovo mi se dupla plus bonus 500 MB 12 mjeseci
ovo je izgleda najbolja ponuda,barem na papiru...jos samo ne znam kakva je pokrivenost,ali testirati cu i to

Sto se tice pokrivenosti ERONET-a ja licno vec 4 godine na njihovoj pretplati i nikakvih problema, a i postavljao sam skrinshotove brzine neta...
febo_acm

#5996 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Na Stupu od petlje do Binga na Eronetu skoro nemoguce obaviti Viber poziv. Ja se vratio na BHT jer signal jednostavno nije bas najbolji... Nekoliko mjeseci sam koristio Eronet i imalo sluzbeni 062 broj. Bez dileme bolji signal na 062. Barem u Sarajevu i okolici Sarajeva.
beni-bu-man

#5997 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

febo_acm wrote:Na Stupu od petlje do Binga na Eronetu skoro nemoguce obaviti Viber poziv. Ja se vratio na BHT jer signal jednostavno nije bas najbolji... Nekoliko mjeseci sam koristio Eronet i imalo sluzbeni 062 broj. Bez dileme bolji signal na 062. Barem u Sarajevu i okolici Sarajeva.
zar je tolka razlika signala izmedju stupa i hrasno :-)
zippoo87

#5998 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

ima li neko da potvrdi kakvo je stanje sa signalom u Gracanici,sto se eroneta tice ?
ili cu morati baciti para da sam testiram :D
avaks

#5999 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Kupi prepaid karticu za par markica, možeš i Haloo jer koriste Eronetovu infrastrukturu i ko čovjek istestiraj.
Ne može ti niko reći kakav će signal biti u tvojoj kući/stanu i mjestima gdje se krećeš.
Eronet ima pokrivenost kao i BHT, u gradovima su bolji dok u ruralnim područjima nisu, kako god bez signala nećeš biti, pitanje je samo 3G/H+ odnosno 2G gdje će ti biti.
avaks

#6000 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

febo_acm wrote:Na Stupu od petlje do Binga na Eronetu skoro nemoguce obaviti Viber poziv. Ja se vratio na BHT jer signal jednostavno nije bas najbolji... Nekoliko mjeseci sam koristio Eronet i imalo sluzbeni 062 broj. Bez dileme bolji signal na 062. Barem u Sarajevu i okolici Sarajeva.
Grbavica, Vraca, Velešići, BHT jedva 2G, dok Mtel i Eronet sasvim dobro H+...
Izgleda da od naselja do naselja i osciluje...
Post Reply