PC Master Race je čisto prihvatanje činjenice da PC jeste superioran nad konzolama po svim tačkama, ali to su naravno dobrostojeći idioti prihvatili kao nadmetanje u tome ko će koga više vrijeđati, ko će više potrošiti na računar itd.
Realno, konzola je super za nekoga kome treba samo za gaming i ništa više. Kod nas pogotovo, gdje igre kupuje za 10ak KM jer je konzola hackovana, pa koristi pirate.
Ali kad pogledam ovako svoj steam profil, pa vidim da imam 200 originalnih igara, a nisam potrošio ni 50KM, onda mi nije ni žao što nikad nisam uživao u konzolama (iako sam imao 3 do sada). Kad sam htio da igram igre sa PS1, imao sam bleem! i PCSX
Kad sam htio igre sa PS2, imao sam PCSX2 (na kojem su većina igara izgledale mnogo ljepše nego na originalnoj konzoli).
Isto vrijedi za Gamecube i Wii (Dolphin), a evo već je urađen veliki pomak ka emulaciji PS3 i PS4 igara, tako da ni tu neću ostati uskraćen.
Eh sad, nepobitna činjenica je da je PC moćnija i korisnija mašina od bilo koje konzole. Ali činjenice nekad nisu dovoljne. Neko voli da se zavali i sa kontrolerom u ruci igra na TV-u, bez da razmišlja o hlađenju, memoriji, prostoru, procesoru itd.
Sve u svemu:
Neka svako igra na čemu voli i želi. Mirna voda.
Nema mi ništa gore od onih koji "tjeraju" i ubjeđuju sve redom da mora biti kako oni smatraju