Danasnji "feminizam"
- insomnia78
#5976 Re: Danasnji "feminizam"
Jok ja. #samokažem
- dale cooper
#5977 Re: Danasnji "feminizam"
Nije problem pro life stav per se. Ali problem je kad vidiš ko te stavove zastupa. Mahom klerofašisti i poklonici NDH i nacističke Njemačke.Bloo wrote:Za napraviti dijete potrebno je dvoje ljudi koji to želeannoy wrote:Biti pro life je sasvim legitiman stav, ne vidim problemMarlboroGold wrote:HDZ omladina, Thompson, Za dom spremni, klerofašizam... šta drugo očekivati.
O abortusu se samo žena treba pitati i niko više... eventualno i doktor ako procijeni da bi abortus iz nekog razloga bio izuzetno kritičan, ali su komplikacije, koliko sam upoznat, izuzetno rijetke.
Za napravit dijete je potrebno dvoje, a i ubijanje nerođene djece je nesto sto se tice cijelog drustva
Za napraviti neželjeno dijete potreban je silovatelj, muž koji brani pristup kontracepciji u cilju kontrolisanja života supruge, needucirana omladina...
Također, treba uzeti u obzir i slučajeve gdje je život žene ugrožen ili ploda.
Znate...poklonici onih što su milione i milione ljudi poslali u smrt. Pa izvinite me ako imam sumnje u njihovu motivaciju.
Last edited by dale cooper on 26/05/2019 14:43, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#5978 Re: Danasnji "feminizam"
Iskreno, moj lični stav je da treba poraditi na edukaciji. Abortus nije "sredstvo kontracepcije". Ono oops omaklo mi se.insomnia78 wrote:Jok ja. #samokažem
Edukacija djece (i muške i ženske) od malih nogu. O seksu, kontracepciji, trudnoći, bebama...odgovornosti koju nosi roditeljstvo.
Edukacija i odraslih naravno.
Jeftinija kontracepcija, skidanje tabua sa iste od strane klero-fašističkih institucija i više edukacije.
Kako bi ti reagovao da princeza dođe sa 17 godina i kaže Pere, ja sam le pregnant?
-
L u c i f e r
#5979 Re: Danasnji "feminizam"
Bacila je sve niz rijeku...
Udri pimpek:
Udri pimpek:
- insomnia78
#5980 Re: Danasnji "feminizam"
Rodilo se valja ga ljuljati?
- Bloo
- Globalna šefica
#5981 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno, zašto bih očekivala od tebe smislen odgovor.insomnia78 wrote:Rodilo se valja ga ljuljati?
Zaboravim povremeno koji ti je krajnji domet.
-
moonca
#5982 Re: Danasnji "feminizam"
hahha -cuj osvete... ako je u vremenu - gdje je dozvoljeno-Znam ja jednu. Zivila s likom, nisu vjencani, nejse. Sve pet. Ostane trudna i nesto se zakace. Ona lijepo pokupi svoje stvari. Preseli u drugi grad, u bolnicu i abortus.
Klasicno ubistvo iz osvete
- insomnia78
#5983 Re: Danasnji "feminizam"
Pa necemo se vrjedjati il hocemo? Ne znam kakav odgovor ocekujes na hipoteticko pitanje?Bloo wrote:Naravno, zašto bih očekivala od tebe smislen odgovor.insomnia78 wrote:Rodilo se valja ga ljuljati?
Nadam se da ce moj odgoj minimizirati sanse za tako nesto a da li bih je odmah odveona abortus? Ne znam, nisam siguran
- Bloo
- Globalna šefica
#5984 Re: Danasnji "feminizam"
Čuj odvedena.insomnia78 wrote:Pa necemo se vrjedjati il hocemo? Ne znam kakav odgovor ocekujes na hipoteticko pitanje?Bloo wrote:Naravno, zašto bih očekivala od tebe smislen odgovor.insomnia78 wrote:Rodilo se valja ga ljuljati?
Nadam se da ce moj odgoj minimizirati sanse za tako nesto a da li bih je odmah odveona abortus? Ne znam, nisam siguran
Zapravo, hipotetička situacija bi bila da li bi joj dopustio ako želi, a desi se.
-
moonca
#5985 Re: Danasnji "feminizam"
...aj..ovo je suvishe licno----
- Bloo
- Globalna šefica
#5986 Re: Danasnji "feminizam"
Misliš lično kao pravo žene na izbor?moonca wrote:![]()
- славянин
#5987 Re: Danasnji "feminizam"
Kako se americka kultura odrazava na cijeli svijet... to mi je interesantno. 
- insomnia78
#5988 Re: Danasnji "feminizam"
Pa cuj ako vec dodje traziti pomoc onda je valjda slijed i da je odvedem il ne odvedem
- Bloo
- Globalna šefica
#5989 Re: Danasnji "feminizam"
Ah, K vitamin bringer is here 
- Bloo
- Globalna šefica
#5990 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam te to pitala, but nvm.insomnia78 wrote:Pa cuj ako vec dodje traziti pomoc onda je valjda slijed i da je odvedem il ne odvedem
- insomnia78
#5991 Re: Danasnji "feminizam"
Pa vec sam ti odgovorio samo sam eto izabrao pogresnu rijec. Ne znam. Ne mogu se jos uvijek uziviti u tu situaciju
- Bloo
- Globalna šefica
#5992 Re: Danasnji "feminizam"
Samo ti princezu educirajinsomnia78 wrote:Pa vec sam ti odgovorio samo sam eto izabrao pogresnu rijec. Ne znam. Ne mogu se jos uvijek uziviti u tu situaciju
-
moonca
#5993 Re: Danasnji "feminizam"
.. ma nee .. ne dirajmo licno primjere sa djecom sagovornika ...sta bi i kako bi-Bloo wrote:Misliš lično kao pravo žene na izbor?moonca wrote:![]()
- insomnia78
#5994 Re: Danasnji "feminizam"
Ma ne mozes biti pametan. Jaranica sa kojom sam odrast’o. Pametna, urbana, izvan svog vremena, iz fine porodice a haman joj se svaka veza zavrsila abortusom.
Evo sad je udata i ne moze imati djecu. Skuplja kerove
Jbg
Jbg
-
moonca
#5995 Re: Danasnji "feminizam"
..hm ...pa dobro- i kerovi se vole ko' djeca - koje ja scene vidjam s tim -- ne mogu vjerovati...mislim da je ljubav povezanija nego li s djecom.. 
- Bloo
- Globalna šefica
#5996 Re: Danasnji "feminizam"
Gledaj, zabraniti abortus generalno za sve žene zbog primjera poput te, znači da si osudio nekoga ko je silovan da se porodi, nekoga kome muž brani pristup kontracepciji (zna slučajeva), žene kojima je život ugrožen ili je čak i plod osuđen na smrt nakon rađanja.insomnia78 wrote:Ma ne mozes biti pametan. Jaranica sa kojom sam odrast’o. Pametna, urbana, izvan svog vremena, iz fine porodice a haman joj se svaka veza zavrsila abortusom.
Jbg
Ta tvoja jaranica možda ne želi da koristi kontracepciju iz nekog svog ličnog razloga (vjerskog?)....ali da je pametna valjda bi bila svjesna šta joj to čini tijelu.
- insomnia78
#5997 Re: Danasnji "feminizam"
Jes. Kaze jedna “bjezi sine ujesce te konj” 
- insomnia78
#5998 Re: Danasnji "feminizam"
Ma kakog vjerskog. Daleko od togaBloo wrote:Gledaj, zabraniti abortus generalno za sve žene zbog primjera poput te, znači da si osudio nekoga ko je silovan da se porodi, nekoga kome muž brani pristup kontracepciji (zna slučajeva), žene kojima je život ugrožen ili je čak i plod osuđen na smrt nakon rađanja.insomnia78 wrote:Ma ne mozes biti pametan. Jaranica sa kojom sam odrast’o. Pametna, urbana, izvan svog vremena, iz fine porodice a haman joj se svaka veza zavrsila abortusom.
Jbg
Ta tvoja jaranica možda ne želi da koristi kontracepciju iz nekog svog ličnog razloga (vjerskog?)....ali da je pametna valjda bi bila svjesna šta joj to čini tijelu.
Naravno da ne treba zabraniti za navedene slucajeve
- славянин
#5999 Re: Danasnji "feminizam"
Kako joj kontracepcija moze biti nepozeljna iz vjerskog razloga a moze abortus ?Bloo wrote:Gledaj, zabraniti abortus generalno za sve žene zbog primjera poput te, znači da si osudio nekoga ko je silovan da se porodi, nekoga kome muž brani pristup kontracepciji (zna slučajeva), žene kojima je život ugrožen ili je čak i plod osuđen na smrt nakon rađanja.insomnia78 wrote:Ma ne mozes biti pametan. Jaranica sa kojom sam odrast’o. Pametna, urbana, izvan svog vremena, iz fine porodice a haman joj se svaka veza zavrsila abortusom.
Jbg
Mislim da sto se tice silovanja zena tu ima apsolutno pravo da sama odluci i to je neupitno (barem normalnom covjeku)
- Bloo
- Globalna šefica
#6000 Re: Danasnji "feminizam"
Također i za slučajeve gdje kontracepcija omane ....pucanje kondoma, onih 1% kod tableta itd...neplanirane životne situacije.insomnia78 wrote:Ma kakog vjerskog. Daleko od togaBloo wrote:Gledaj, zabraniti abortus generalno za sve žene zbog primjera poput te, znači da si osudio nekoga ko je silovan da se porodi, nekoga kome muž brani pristup kontracepciji (zna slučajeva), žene kojima je život ugrožen ili je čak i plod osuđen na smrt nakon rađanja.insomnia78 wrote:Ma ne mozes biti pametan. Jaranica sa kojom sam odrast’o. Pametna, urbana, izvan svog vremena, iz fine porodice a haman joj se svaka veza zavrsila abortusom.
Jbg
Ta tvoja jaranica možda ne želi da koristi kontracepciju iz nekog svog ličnog razloga (vjerskog?)....ali da je pametna valjda bi bila svjesna šta joj to čini tijelu.![]()
Naravno da ne treba zabraniti za navedene slucajeve