Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
5 0 5

#5976 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

pakica_ wrote: Simpa, nije li :lol:
Haha. Neki dan je zakon nebitan, i slave se kriminalci koji ga krše, danas se pozivaju na vladavinu prava. :thumbup: :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#5978 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tvrtko II Kotromanić »

tvsabina wrote:
Zastozato wrote:
vješalica wrote:ova je juče našla za shodno da peksini sa konzervama paščadijske hrane upravo na ovoj travici kod stećka u centru grada
:skoljka: :skoljka:
Bolest!

Nema se tu vise sta dodati. Medjutim, nasa pasivnost da rijesimo ovaj problem je isto tako na granici sa bolescu. Nigdje protesta, a oni su se davno trebali odrzati pred institucijama koji mogu ovo rijesiti za 24 sata. Cini mi se da ni Lokom ne radi kao sto je radio. Cak se bojim da su neke pse vratili ili neko drugi, jer ih vidjam na nekim lokacijama ne kojih ih nije bilo.

Smeta Vam žena koja hrani pse u "centru grada".

A ne smeta vam silni oblakoder preko puta nje koji nema nikakvu funkciju , svrhu , koji nije završen , u koji su stučeni silni ko zna čiji milioni i koji je u potpunosti uništio kompletan izgled tog dijela "centra grada" koji je sramno urbanističko ruglo i ludilo i koji je od tog dijela "centra grada" napravio pijacu. Ne smeta vam sve ono što stoji iza toga , ne smeta vam ta vrsta "peksinluka".

A smeta vam žena koja hrani pse.

Stidite se.
:lol: :lol: :lol: :lol:
zeno Bozja, da li si ti svjesna sta pises :lol: :lol:
nelle_tz

#5979 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

To je vjerovatno Covic kriv sto su psi napali.Sad ces vidjeti kako u valovima dolaze da pricaju o korupciji, kriminalcima, drogi i kako pokusavaju nekoga isprovocirati da se tema zatvori.To su argumenti ovih psinogojaca i diplomiranih pravnika iz Kiseljaka koji dzukele tove kao pilice da nas mogu napadati i ganjati po ulicama i druge zivotinje klati.Drzava u kojoj je pas iznad covjeka i treba da propadne..Nikako mi nije jasno kako to Britanci nisu kriminalci kad hvataju lutalice sa ulica i eutaniziraju-ubiju ih- 10,149 pasa su prosle godine eutanizirali prema izvorima Dog Trust Britanije
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... reets.html
jasko_ba

#5980 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

tvsabina wrote:Smeta Vam žena koja hrani pse u "centru grada".

A ne smeta vam silni oblakoder preko puta nje koji nema nikakvu funkciju , svrhu , koji nije završen , u koji su stučeni silni ko zna čiji milioni i koji je u potpunosti uništio kompletan izgled tog dijela "centra grada" koji je sramno urbanističko ruglo i ludilo i koji je od tog dijela "centra grada" napravio pijacu. Ne smeta vam sve ono što stoji iza toga , ne smeta vam ta vrsta "peksinluka".

Stidite se.
A bog te mio, ovako je neka nova vrsta trolanja, bar se nadam da je to. :lol: :lol: :-)
Nazif_Gljiva

#5981 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nazif_Gljiva »

Image
Bullet Tooth Tony

#5982 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bullet Tooth Tony »

Dan 4 ti .... Nikada nisam volio kisu ... Hvala Bogu dragom pa pada ... kerovi su se sakrili pa mogu zaspati ... Nadam se samo da ce trajati do ujutru ....
razonoda

#5983 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

@tv sabina

U pravu si za okolinu, ali nebi niko trebao hraniti lutalice, jer zbilja napadaju ljude ako su gladni.
Gdje zivim, ima dosta divljih pataka , i stvarno su umiljate, ali je pravilo da ih ne hranimo, nece prezivjeti kad odlete na sjever i gdje nema ljudi da im da hranu.
Tako, ako neko hoce da pomogne cukama , vlast se nece buniti ako isti udome cuke u svoje avlije.
Red Wolf

#5984 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

piupiu wrote:
Red Wolf wrote:
razonoda wrote:@calculator

Nismo mi izmislili --cuke na ulicama-- svi bi ih imali da dozvole. Kucne cuke su nesto drugo. Ali ako zivis u stamb. jedinicam ne privatnim kucama , onda trebaju biti zakoni kojim se stanari saglase ili ne, pa sta prevagne.
Daj ba ne lupetajte svasta,u mojoj zgradi ima bar pet-sest kucnih pasa,raznih "modela" :-D ,i po kom osnovu ces im ti zabraniti da ih vlasnici drze u stanu,naravno ako ne krse kucni red extremno,nema tog zakona,meni licno ne smetaju sve dok je sve ok,a i vlasnici su ok ljudi,cuj ostali stanari da se saglase,sta koga boli qrac sto ja npr. drzim pticu u stanu,pa nece mi komsije to dozvoljavati saglasnoscu
U velikom broju zapadnih zemalja moras imati dozvolu odnosno dogovor kucnog savjeta da bi vlasniku stana bilo dozvoljeno da psa drzi u stanu. Isti slucaj sa podstanarima - oni moraju imati dozvolu od vlasnika. Mislim da je u Njemackoj tek nedavno onemoguceno vlasnicima stanova da ugovorom unaprijed zabrane drzanje pasa u stanu koji iznajmljuju.
Ma moras qrac,vlasnik stana ne mora nista i nikoga pitati ako ne krsi zakon,podstanari i iznajmljivanje je sasvim nesto drugo
SanskiBiser

#5985 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

:violina: :violina: :violina: :maca: :serbo: :serbo: :serbo:

:mrgreen:
razonoda

#5986 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

@Red Wolf

Samo u BIH i slicnim zemljama --vlasnik moze da radi sta hoce --NIGDJE VISE.
vješalica

#5987 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

tvsabina wrote:

Stidite se.
stidi se ti,krajnje ti je vrijeme,djeluješ kao neuspješno liječena luđakinja :wink:

ps
ako me i banuju zbog vrijeđanja luđakinje poput tebe,nema veze,javiću se drugom prilikom,a dotad ću još koju sliku peksinkuše sakupiti i staviti,samo da se vi ofajle besposlene imate čemu ibretiti :mrgreen:
Nanananana

#5988 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Citam jucer komentare na objavu majke cije dijete su napale lutalice i ne vjerujem. Od toga da je dijete krivo do toga da je demon. A po pismenosti ovih "zastitinika" zivotinja, vidi se da ih vecina ni osnovnu skolu nije zavrsila. Bitno je da su "dijeca", "djete", "neznam", a to sto je jadno dijete dobilo traume, ma ko ga sisa, bitnije su lutalice. Jednom rijecju - fuj.
I meni se moj pas obraduje kad se vratim kuci, ali me jos nije uspjela onako krvnicki izgrebati od silne dragosti.
JThomas

#5989 Re: Problem pasa lutalica

Post by JThomas »

vješalica wrote:
tvsabina wrote:

Stidite se.
stidi se ti,krajnje ti je vrijeme,djeluješ kao neuspješno liječena luđakinja :wink:

ps
ako me i banuju zbog vrijeđanja luđakinje poput tebe,nema veze,javiću se drugom prilikom,a dotad ću još koju sliku peksinkuše sakupiti i staviti,samo da se vi ofajle besposlene imate čemu ibretiti :mrgreen:
ja se pasa i svih životinja grozim, generalno. ali ovo drugo opisano je mnogo maligniji fenomen, a mnogo manje osuđen, čak štaviše, ovdje milion puta možemo pročitati floskulu "samo neka se gradi", u neironičnom značenju.
sizifinho

#5990 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

vješalica wrote:
tvsabina wrote:

Stidite se.

ps
mene su banovali jer sam napisao da su psihopate ljudi koji sami na svoju ruku, hladnokrvno ubijaju kerove, i to na 14 dana.
Ti si rekla da je luđakinja žena koja je rekla nešto što je djelomično istina :D
Sad ćemo vidjeti koliko je administracija neutralna.

A za to "peksinuše"... kud ćeš većeg psihološkog peksina od takvih tvoje vrste
Stjui

#5991 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

nelle_tz wrote: Je li ovo normalno, da se dijete naziva demon?Dosli smo do toga da je pas bitniji od covjeka. Drzava za dzukelu
naravno da nije.ono što mi je također privuklo pažnju jeste to da su komentatorice mahom žene.zar one ne bi trebale biti osjetljivije na napadnuto dijete,tj.da prorade neki materinski instikti il' nešto?valjda otuda da im se i nadijevaju svakakva pogrdna imena.nije to đaba...
Maharadza

#5992 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

nelle_tz wrote:
Stjui wrote:još jedan zločin keroljubaca.da vas bude sram i stid,sve je ovo vaše maslo:
Pas lutalica napao dječaka u Sarajevu i nanio mu povrede na glavi

Image
Pogledaj komentare ljudi , dzukeloljubaca , ispod te slike sa djetetom kojeg je pas napao.
Image
Image
Image
Image
Je li ovo normalno, da se dijete naziva demon?Dosli smo do toga da je pas bitniji od covjeka. Drzava za dzukelu
Image
saja_dj

#5993 Re: Problem pasa lutalica

Post by saja_dj »

Red Wolf wrote: Ma moras qrac,vlasnik stana ne mora nista i nikoga pitati ako ne krsi zakon,podstanari i iznajmljivanje je sasvim nesto drugo
Kucno pravo je kucno pravo. Ti rentao ili kupio stan, ako vecina stanara (vlasnika) po demokratskom procesu odredi da u zgradi ne moze biti kerova, zakonski ne moze biti kerova. U suprotnom kazne. Tako barem na zapadu.

A i u bosni postoji kucni red, samo vecina ne postuje, i vecine nije ni svjesna koja prava ima. (vjerovatno ne postoje ni odredbe o drzanju zivotinja)
nelle_tz

#5994 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Stjui wrote:
nelle_tz wrote: Je li ovo normalno, da se dijete naziva demon?Dosli smo do toga da je pas bitniji od covjeka. Drzava za dzukelu
naravno da nije.ono što mi je također privuklo pažnju jeste to da su komentatorice mahom žene.zar one ne bi trebale biti osjetljivije na napadnuto dijete,tj.da prorade neki materinski instikti il' nešto?valjda otuda da im se i nadijevaju svakakva pogrdna imena.nije to đaba...
Sta reci za ovakav komentar od ove Maje???
Image
Filter

#5995 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

jbte svasta, jos ce nas pobiti ovi "zastitnici"
vješalica

#5996 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

da ironija bude veća dijelila svoje izljeve mržnje sa klubom ljubitelja mačaka.....psi vole mačke....poklali su sve po gradu
mada viđam ih unezvjerene u zadnje vrijeme po novom gradu :roll:
vješalica

#5997 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

saja_dj wrote:
Red Wolf wrote: Ma moras qrac,vlasnik stana ne mora nista i nikoga pitati ako ne krsi zakon,podstanari i iznajmljivanje je sasvim nesto drugo
Kucno pravo je kucno pravo. Ti rentao ili kupio stan, ako vecina stanara (vlasnika) po demokratskom procesu odredi da u zgradi ne moze biti kerova, zakonski ne moze biti kerova. U suprotnom kazne. Tako barem na zapadu.

A i u bosni postoji kucni red, samo vecina ne postuje, i vecine nije ni svjesna koja prava ima. (vjerovatno ne postoje ni odredbe o drzanju zivotinja)
ima ba,nek samo pročitaju odluku o kućnom redu,ba ovdje u KS ti paneli stoje u haustorima
Filter

#5998 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

ma i kod mene je isto, nema macke na ulici. malo nesto ostalo po bastama
vjesticanametli

#5999 Re: Problem pasa lutalica

Post by vjesticanametli »

ovo govno od psa se nalazi na dobrinji 1 ispred moje zgrade i zaista napada nepoznate i djecu i skace na aute

pa majo vodi ga materi svojoj jer samo sto mu nisu komsije nesto kupile da jede
a istina je da ima ova curica i jos jedna sa specijalnim potrebama koje bukvalno jedu iz iste case sa ĐŽukelama
fuj
vješalica

#6000 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

JThomas wrote:
ja se pasa i svih životinja grozim, generalno. ali ovo drugo opisano je mnogo maligniji fenomen, a mnogo manje osuđen, čak štaviše, ovdje milion puta možemo pročitati floskulu "samo neka se gradi", u neironičnom značenju.

ima tema u podforumu odgovarajućem gdje se redovnom ibredim građevinskom sadizmu,a dotična foteljašica se ne javlja i ne učestvuje,samo nek ima šta da podcrta u nekoj temi i napravi poređenje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
umjesto toga nek počisti livadicu oko stećka i odvede ščenad buhavu kući kad ih ovdje obasipa dobročiniteljstvom :mrgreen: :mrgreen:
Locked