Herr Flick wrote:To su minirali da se voda može povuc,nije ta magistrala od polpave stradalakakavdanakneiskustvu wrote:nOrMaLaC wrote:
Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.
ovo m-17,bože sačuvaj
ti to ozbiljno?
Moderator: anex
Herr Flick wrote:To su minirali da se voda može povuc,nije ta magistrala od polpave stradalakakavdanakneiskustvu wrote:nOrMaLaC wrote:
Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.
ovo m-17,bože sačuvaj
Fantassin wrote:Djesi strucnjak,jedan pogled na sliku koja prikazuje pucanje na nasipu sa udaljenosti od kilometar i ti vec dajes analizu sta je posljedica i to da nije rijeka koja je primila za par dana kisu koja padne u normali za 3 mjeseca nego neko dosao da rusi nasipe.reis1 wrote:Mislim da ovakav tip pucanja zasitite od poplava nije prirodan:rovac13 wrote:Znaci ne mogu da vjerujem.
Pored save s nase strane straza svako malo,zato sto su iz hrvatske vec pokusavali preci ovamo i probit bosanski nasip da bi se sava izlila u bosnu.
Sve mislim da sam sve vidio.Dokle vise.
...ali dobro, ipak je opravdano, jer bolje vjestacki potopiti par sela, nego da priroda potopi par gradova.
Važno je da si se ti registrovala da bi se pohvalila i pljunula na druge.Nitko nije morao pomoći.Tko jeste,taj je pomogao jer je čovjek,a ne jer želi da ga kasnije hvale i tapšaju po ramenu.Ukoliko ideš "pomoći",ali onda tražiš nešto za uzvrat,onda radije nemoj ni krećat.ZdravoInna9 wrote:Iz RS-a nisu mnogo rjeciti u zahvalama susjednim opstinama(ljudima s tog podrucja) kao naprimjer Tesnju, koji je Doboju pomogao kad im je najpotrebnije bilo i sad pomaze, kao i ostali iz Federacije. Jako sam ponosna na to, kao i na svoje zemljake, susjede, dobre ljude.
Isto tako cisto sumnjam - nazalost, da bi isto bilo da je situacija obratna.Niti bi htjeli, a mozda niti bi mogli financijski. Konkretno mislim na Doboj.
Inna9 wrote:Iz RS-a nisu mnogo rjeciti u zahvalama susjednim opstinama(ljudima s tog podrucja) kao naprimjer Tesnju, koji je Doboju pomogao kad im je najpotrebnije bilo i sad pomaze, kao i ostali iz Federacije. Jako sam ponosna na to, kao i na svoje zemljake, susjede, dobre ljude.
Isto tako cisto sumnjam - nazalost, da bi isto bilo da je situacija obratna.Niti bi htjeli, a mozda niti bi mogli financijski. Konkretno mislim na Doboj.
Ispratila sam akcije. Odlična inicijativa i organizacija. Ponosan dio kolektiva i gradastaradis wrote:Sa Filozofije otisla dva kamiona i par kombija
Ispratila sam akcije. Odlična inicijativa i organizacija. Ponosan dio kolektiva i gradastaradis wrote:Sa Filozofije otisla dva kamiona i par kombija
koje govedo braćo milaTeufik wrote:
artime wrote:Ispratila sam akcije. Odlična inicijativa i organizacija. Ponosan dio kolektiva i gradastaradis wrote:Sa Filozofije otisla dva kamiona i par kombija
Svaka cast za novinarku, Dodik sirovina kO i inace...Teufik wrote:
Pa da,mora voda negdje oticikakavdanakneiskustvu wrote:
ti to ozbiljno?
zaboravio si napisati "nije da ga branim ali...". Svašta.Hercegoviina wrote:pa i ova kuja je dosadna ko niko. kao da joj je nesto avdo avdić
Kupovina barem dva dodatna helikoptera, koji se mogu koristiti i za gašenje požaraHM 2011 wrote:Jesen nastupa prema kalendaru 23 Septembra ????
Recimo da do 23. Septembra 2014. godine imamo rok da postavimo brane od poplava - u očekivajući i metar vode više ?
Smatram da bi to trebao biti prioritet svih prioriteta ???
Šta Vi mislite ?
Apel: mole se vlasnici kamiona sa podrucja Bijeljine da pomognu u prevozu vreca na nasip u Crnjelovo. Treba da se jave iza zeljeznicke stanice, kod KP doma. HITNOOO.......
49 minutes ago
i ja bih poršea,al nema se para.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kupovina barem dva dodatna helikoptera, koji se mogu koristiti i za gašenje požara, opreme, i teške mehanizacije koja se opet može koristiti i za snijeg.

Brani se nasip u Crnjelovu
Dobro ali BRANE OD POPLAVA TREBA IZGRADITI U KAKNJU; ZENICI; NEMILOJ; ZAVIDOVIĆIMA, MAGLAJU ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kupovina barem dva dodatna helikoptera, koji se mogu koristiti i za gašenje požaraHM 2011 wrote:Jesen nastupa prema kalendaru 23 Septembra ????
Recimo da do 23. Septembra 2014. godine imamo rok da postavimo brane od poplava - u očekivajući i metar vode više ?
Smatram da bi to trebao biti prioritet svih prioriteta ???
Šta Vi mislite ?, opreme, i teške mehanizacije koja se opet može koristiti i za snijeg.