Ovaj nije "pravi" /kako bi rekao Covic/. On jetvsabina wrote:Ivanišević Marin
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Innovation
#5976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- webby-x
#5977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada je zo Čović govorio o "pravim" Hrvatima?Innovation wrote:Ovaj nije "pravi" /kako bi rekao Covic/.
Ta priča o "pravim" Hrvatima potječe iz Sarajeva.
- webby-x
#5978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je li tog nezakonitog poslovanja bilo dok je KomšićBanksy wrote:Bolje da nam ti kažeš o čemu se radi, iz prve ruke. Revicon, to je neka firma bliska SDP-u? Ima nekog nezakonitog poslovanja tu, jel ... ?
bio u stranci? Da li je Komšić bilo kada nešto rekao
protiv Revicona dok je bio u SDP-u, a i sada kada nije?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Elaborate je pisao na tu temu , pa pošto nikada nisu ni pročitani a kamo li uvaženi , uzeo je stvar u svoje ruke - osnovao vlastitu strankuwebby-x wrote:Je li tog nezakonitog poslovanja bilo dok je KomšićBanksy wrote:Bolje da nam ti kažeš o čemu se radi, iz prve ruke. Revicon, to je neka firma bliska SDP-u? Ima nekog nezakonitog poslovanja tu, jel ... ?
Nešto slično u zapadnom susjedstvu (nikako isto ) : Damir Kajin - IDS - SDP
-
Innovation
#5980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa zar nije rekao da gosp. Komsic /Hrvat/ ne moze predstavljati Hrvate?webby-x wrote:Kada je zo Čović govorio o "pravim" Hrvatima?
- madner
#5981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bozo, Njemackom ambasadoru 2011 na sastanku oko formiranja federalne vlade.webby-x wrote:Kada je zo Čović govorio o "pravim" Hrvatima?Innovation wrote:Ovaj nije "pravi" /kako bi rekao Covic/.
Ta priča o "pravim" Hrvatima potječe iz Sarajeva.
Ispao veliki kloc.
-
dede merdzane
#5982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po meni je pravi Hrvat iskljucivo ovaj Goran Ivanisevic. Covjek je u najtezem periodu po hrvatski narod od 1992-1996 otisao u Zagreb kako bi svo svoje znanje i iskustvo komercijaliste dao domovini.
Ne znam zasto se ne bi kandidovao za mjesto predsjednika sljedece godine? Mislim da bi i HDZ znao cijeniti njegov ratni trud.
Ne znam zasto se ne bi kandidovao za mjesto predsjednika sljedece godine? Mislim da bi i HDZ znao cijeniti njegov ratni trud.
- Styling
#5983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko je uopšte rekao da je bilo nezakonitog poslovanja? Odakle vam ta ideja?webby-x wrote:Je li tog nezakonitog poslovanja bilo dok je KomšićBanksy wrote:Bolje da nam ti kažeš o čemu se radi, iz prve ruke. Revicon, to je neka firma bliska SDP-u? Ima nekog nezakonitog poslovanja tu, jel ... ?
-
Pertini
#5984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim da je većina ovdje naklonjena da se taj sjaj ugasi, da se ta nada ubije. To nije dobra ljudska osobina, i ja bih se na mjestu nekih od vas zapitao - Kakav sam ja to čovjek?
Bila je i Hankla Vajzović na spomenutoj tribini, a o njoj je ovdje na poslednjih nekoliko strana bilo najviše riječi. Komšić, upravo reče da će uraditi ono o čemu neki od vas pišu. Pokrenuće krivičnu prijavu protiv svakog člana stranke koji krene u kriminal. Hajte ljudi dostavite dokaze Komšiću, a kopije šaljite medijima, pa da provjerimo koliko je Željko Komšić zbilja pošten i iskren u onome što je govorio. Ovako mahalati na jednu profesoricu, majku, ženu na kraju krajeva, a povrh svega kriti se iza "nick name", i očekivati da će neko na osnovu toga smjeniti nekoga iz stranke, naivno je, nimalo ljudski a ponajmanje hrabro. A trebaće nam hrabrih da bi ova država krenula pravim putem.
Slučajno sam razgovarao sa visoko pozicioniranim članom SDP BiH,(sa kojim sam u rođačkim vezama), i na moje insistiranje zašto ste dozvolili da vam ode Željko, dao mi je objašnjenje koje se nekima neće svidjeti. Nije ni meni, da budem iskren. Komšić je insistirao na slučaju "Reket" da se isti do kraja dovede a Zlatko ga je uvjeravao da treba odustati od toga. Željko je mislio da bi taj slučaj istjeran do kraja bio odličan početak najavljene borbe protiv korupcije, na način da se počne sa sopstvenim redovima, a Zlatko da uvjeravao da ne ispravlja krivu Drinu. Dalja objašnjenja nisam dobio. Iz medija smo svi čuli ostatak priče.
Dakle, bio sam neki dan na tribinu DF BH u Novom Gradu i bio iznenađen jednostavnošću kojom Željko Komšić govori. Imao sam osjećaj da nije opterećen izbornim rezultatom i da im pobjeda na izborima nije imperativ, ali mi je prepuna sala rekla ono što on nije - građani ga vole i očekivanja od DF BH su velika. Neki su govorili da je ovo poslednja nada koju vide u ovoj državi, i ako i ovo propadne da ne vide spas za Bosnu i Hercegovinu. I sad neki od vas bi voljeli da se ta nada ugasi prije nego je i dobila priliku. Aferim.
-
ljutzz
#5985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko i da pobjedi sta moze kad ce ga dvojica sputavat i tako je bilo vec.Mogao je on mlatit i pricat ali nema podrske.Dok ne bude jedan predsjednik nikad ovde prave drzave.
-
Innovation
#5986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pertini wrote:Tamo sam vidio sve nove ljude (nove u političkom smislu), ne snalaze se baš za govornicama, ali u očima im sija sjaj nade i optimizma. Mislim da je to rijetkost i da je bogastvo danas sresti Bosanca i Hercegovca sa takvim elanom i tim sjajem u očima punim nade.
- Adriatic
#5987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bude li se fokusirao na Hanku i njoj slične, kao i na odbranu Tornjaka, šanse će mu biti znatno manje.
Ne mogu da vjerujem da je tu lopovku doveo u stranku.
Šta čeka, da mu uzme mandat kao i SDP-u i da gusla još 4 godine kao "nezavisna"?
Ne mogu da vjerujem da je tu lopovku doveo u stranku.
Šta čeka, da mu uzme mandat kao i SDP-u i da gusla još 4 godine kao "nezavisna"?
- ultima_palabra
#5988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma šta ima ko dostavljati?Pertini wrote:Bila je i Hankla Vajzović na spomenutoj tribini, a o njoj je ovdje na poslednjih nekoliko strana bilo najviše riječi. Komšić, upravo reče da će uraditi ono o čemu neki od vas pišu. Pokrenuće krivičnu prijavu protiv svakog člana stranke koji krene u kriminal. Hajte ljudi dostavite dokaze Komšiću, a kopije šaljite medijima, pa da provjerimo koliko je Željko Komšić zbilja pošten i iskren u onome što je govorio. Ovako mahalati na jednu profesoricu, majku, ženu na kraju krajeva, a povrh svega kriti se iza "nick name", i očekivati da će neko na osnovu toga smjeniti nekoga iz stranke, naivno je, nimalo ljudski a ponajmanje hrabro.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
osjećam snagu DF-a
od plavog neboderčića do Lorisove zgrade
vjerovatno što je tu mnogo penzića i omladine koja je izgubljena u vremenu i prostoru
vjerovatno što je tu mnogo penzića i omladine koja je izgubljena u vremenu i prostoru
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Black swan wrote:osjećam snagu DF-a
![]()
Nažalost.. neće puno dalje od Čaršije do Malte.. otprilike. Ipak, kako nema 60 minuta neće SDP ni dotle.
- Styling
#5991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.KatarinaKosaca wrote:Black swan wrote:osjećam snagu DF-a
![]()
Nažalost.. neće puno dalje od Čaršije do Malte.. otprilike. Ipak, kako nema 60 minuta neće SDP ni dotle.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osobno se neću dvoumiti između "nacionalnih" stanaka i SBB-aStyling wrote:Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.
Nacionalne nisu nikada ni izgubile z amah. Samo se desili prije tri godine da je glad uzela maha, a Bakir Hadžiomerović fursata, pa je SDP dobio 17%, uradio gore nego predhodnici, glasači se razoćarali i gud baj čarli. Koruptivni, nepošteni i lažljivi kakvi i jesu i ne zaslužuju mjesto na političkoj sceni.
- akcid
#5993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikakvog okršaja DF sa drugim strankama neće biti.Styling wrote:Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.
DF vodi svoju politku i svoj interes i neće započinjati politička prepucavanja u smislu ko je bolji, "čiji je veći", jer DF nije cilj diskreditacija drugih stranaka, već razvoj države i društva, te vlastiti razvoj.
- Styling
#5994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidjećemo šta im je cilj i kako će do cilja. Svaka nova stranka ima odličan zamah u početku i priču za sve uzraste, a tek poslije se vidi ko su i šta. Ja lično kada sam vidjela prvi saf na osnivačkoj konvenciji DF-a u Uniticu odmah sam se razočarala.akcid wrote:Nikakvog okršaja DF sa drugim strankama neće biti.Styling wrote:Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.
DF vodi svoju politku i svoj interes i neće započinjati politička prepucavanja u smislu ko je bolji, "čiji je veći", jer DF nije cilj diskreditacija drugih stranaka, već razvoj države i društva, te vlastiti razvoj.
- Styling
#5995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha. I, šta sad...?Maystor wrote:imali smo priliku čitati umne konstrukcije novoučlanjene na forumu u kojem nam objašnjava kako je SDP primjer dosljednosti u politici, kako je Hanka uzela kofer para zajedno sa Zaimom i kako je Željko napustio SDP zbog tala u reviconu.
- MuaDib
#5996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato će i vaskrsnuti Haris SilajdžićKatarinaKosaca wrote:Osobno se neću dvoumiti između "nacionalnih" stanaka i SBB-aStyling wrote:Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.![]()
Nacionalne nisu nikada ni izgubile z amah. Samo se desili prije tri godine da je glad uzela maha, a Bakir Hadžiomerović fursata, pa je SDP dobio 17%, uradio gore nego predhodnici, glasači se razoćarali i gud baj čarli. Koruptivni, nepošteni i lažljivi kakvi i jesu i ne zaslužuju mjesto na političkoj sceni.
- MuaDib
#5997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su izbori danas imali bi ovo u Federalnom Parlamentu.

-
dede merdzane
#5998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko je radio istrazivanje?MuaDib wrote:Da su izbori danas imali bi ovo u Federalnom Parlamentu.
Nesto mi puno sbb-kbb ima.
- Styling
#5999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vožd je već stigao u Sarajevo, samo još da se prikaže u medijima.MuaDib wrote:Zato će i vaskrsnuti Haris SilajdžićKatarinaKosaca wrote:Osobno se neću dvoumiti između "nacionalnih" stanaka i SBB-aStyling wrote:Ja se bojim da će zbog okršaja DF-SDP-SBB nacionalne stranke opet uzeti zamaha i osvojiti izbore.![]()
- Havatar
#6000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sto je DF oznacen sa zelenom bojomMuaDib wrote:Da su izbori danas imali bi ovo u Federalnom Parlamentu.