Drugi ideal nedeljive apsolutne vlasti koja je takođe svojstvena Hordi, u svom članku „Ko se od vladara Rusije može nazvati velikim?“ opeva Vitalij Tretjakov. On je za tu priliku sačinio svoju sopstvenu formulu za „merenje“ značaja i veličine ruskih vladara. Tretjakov upoređuje deset poslednjih vladara Rusije: cara Nikolaja Drugog, Kerenskog, Lenjina, Staljina, Hruščova, Brežnjeva, Gorbačova, Jeljcina, Medvedeva i Putina. Za određivanje značaja i veličine svakog od njih, dekan Fakulteta televizije pri MGU je smislio deset kriterijuma uspešnosti: razmere osvojenih ili izgubljenih teritorija, porast ili opadanje vlasti nad potčinjenim stanovništvom, bilans ratnih pobeda i poraza, rast ili opadanje ekonomske moći, stepen međunarodnog suvereniteta, razmere i intenzitet uticaja na ostale zemlje sveta, a takođe i sam lik vladara i takozvano „narodno sećanje“ na njega.
RUSIJA
- hrastov žižak
#5976 Re: RUSIJA
http://pescanik.net/patriotizam-i-idiotizam/

-
Drvenija87
#5977 Re: RUSIJA
Stvarna istina ruske vojne moci ...
Kako je Viktorija Nuland prenijela ultimatum Bijele kuce Kremlju u vezi Sirije i i nastupajuce iskljucenje iz SWIFT sistema ,u slucaju da Putin nastavi bombardovati civilne objekte i oporbene snage u Siriji,a ne ISIL....
U Ceceniji,ruska zastava se koristi za odnosenje otpada.
Kadirov heroj i patriot
Kako je Viktorija Nuland prenijela ultimatum Bijele kuce Kremlju u vezi Sirije i i nastupajuce iskljucenje iz SWIFT sistema ,u slucaju da Putin nastavi bombardovati civilne objekte i oporbene snage u Siriji,a ne ISIL....
U Ceceniji,ruska zastava se koristi za odnosenje otpada.
Kadirov heroj i patriot
Last edited by Drvenija87 on 30/03/2016 08:56, edited 3 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5979 Re: RUSIJA
Fale Černenko i Andropov.hrastov žižak wrote:http://pescanik.net/patriotizam-i-idiotizam/Drugi ideal nedeljive apsolutne vlasti koja je takođe svojstvena Hordi, u svom članku „Ko se od vladara Rusije može nazvati velikim?“ opeva Vitalij Tretjakov. On je za tu priliku sačinio svoju sopstvenu formulu za „merenje“ značaja i veličine ruskih vladara. Tretjakov upoređuje deset poslednjih vladara Rusije: cara Nikolaja Drugog, Kerenskog, Lenjina, Staljina, Hruščova, Brežnjeva, Gorbačova, Jeljcina, Medvedeva i Putina. Za određivanje značaja i veličine svakog od njih, dekan Fakulteta televizije pri MGU je smislio deset kriterijuma uspešnosti: razmere osvojenih ili izgubljenih teritorija, porast ili opadanje vlasti nad potčinjenim stanovništvom, bilans ratnih pobeda i poraza, rast ili opadanje ekonomske moći, stepen međunarodnog suvereniteta, razmere i intenzitet uticaja na ostale zemlje sveta, a takođe i sam lik vladara i takozvano „narodno sećanje“ na njega.
Kao i siva eminencija Kosigin.
Ali dobro, nek se narod raduje
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#5980 Re: RUSIJA
Štovaoci, gledaj vamo...
- Ludzak
#5981 Re: RUSIJA
Kako god da okreneš previše smo okaljani. I jedni i drugi, i Istok i Zapad, nas smatraju ekstremistima. Doduše jesmo država koja šalje dosta 'ratnika' na strana ratišta, ali Srbi su ekstremniji od nas. ALi rijetko ko Srbe kritikuje, a zašto... vjerovatno jer im vjera nije teroristička.Drvenija87 wrote:Ovako se prikazuju ratna desavanja u BiH tijekom 90-tih slikom i rijecima putinovskih propagandista.
Lazi ruskog dragovoljca i scene ubijanja zarobljenih Srebrenicana kod Trnova 1995. od strane Skorpiona , pojasnjavaju kao ustaski zlocin nad srpskim civilima.
A s druge strane ,na mnogim portalima na Zapadu,imaju svoje redovne trolove rusko-srpske agente ,ukljucujuci i ovoga iz Novog Sada (BahamutNS) ,gdje redovno podmecu clanke da su Bosnjaci zestoki islamisti i podrzavaju teroriste i napade u Briselu- http://www.liveleak.com/view?i=264_1458768583
Oslobađanjem Šešelja zapravo nam govori da oni idu u smjeru izjednačavanja ratnih zločina.
- Pismonosa
- Goldenhand
#5983 Re: RUSIJA
Ne znam gdje da pitam pa ću ovdje. Šta se tačno dešava u Nagorno Karabagu?Challenger__ wrote:hhkj
- Opetja033
#5984 Re: RUSIJA
Snage azerbejdzanske vojske upale u okupirani Nagorno Karabakh. Za sada su uspjeli osloboditi dva strateski vazna uzvisenja i jedno selo. Borbe jos uvijek traju.
Azerbejdzanci do sada izgubili 12 vojnika i 1 helikopter, Ermeni 18 vojnika.
- Kikibombona
#5985 Re: RUSIJA
Koga Rusija ovdje podrzava?Opetja033 wrote:Snage azerbejdzanske vojske upale u okupirani Nagorno Karabakh. Za sada su uspjeli osloboditi dva strateski vazna uzvisenja i jedno selo. Borbe jos uvijek traju.
Jesu se oglasili?
Kakav je odnos Turske, Irana i Amerike prema ovom sukobu?
- Opetja033
#5986 Re: RUSIJA
Rusi su u potpunosti na strani Ermenije.Kikibombona wrote:Koga Rusija ovdje podrzava?Opetja033 wrote:Snage azerbejdzanske vojske upale u okupirani Nagorno Karabakh. Za sada su uspjeli osloboditi dva strateski vazna uzvisenja i jedno selo. Borbe jos uvijek traju.
Jesu se oglasili?
Turska u potpunosti na strani Azerbejdzana.
Nisam siguran za SAD i Iran ali mislim da Azerbejdzan puno vise naginje Zapadu. Imaju npr. izvrsne odnose sa Izraelom. Pa me ne bi cudilo ukoliko SAD podrzava Azerbejdzan a da se Iranci drze po strani.
- arzuhal
#5987 Re: RUSIJA
Jel to pitaš da znaš zakogš navijat?Kikibombona wrote:Koga Rusija ovdje podrzava?Opetja033 wrote:Snage azerbejdzanske vojske upale u okupirani Nagorno Karabakh. Za sada su uspjeli osloboditi dva strateski vazna uzvisenja i jedno selo. Borbe jos uvijek traju.
Jesu se oglasili?
-
hAZNADAR
#5988 Re: RUSIJA
Koliko znam Nagorno Karabakh nije u Rusiji i ne vidim razloga da se taj sukob vrti na ovoj temi.
Ajmo ko ce pokrenuti temu Nagorno Karabakh vol 1. I da tamo skontamo za koga navijamo.
Ajmo ko ce pokrenuti temu Nagorno Karabakh vol 1. I da tamo skontamo za koga navijamo.
- Kikibombona
#5989 Re: RUSIJA
Jel to pitaš da znaš zakogš navijat?arzuhal wrote:
Koga Rusija ovdje podrzava?
Jesu se oglasili?
Ma kakavi, o prirodi ovog sukoba ne znam gotovo nista, iako vec odavno znam da se 'glodju' Armeni i Azeri. Neutralan sam.
A ove koje sam nabrojao svakako ne mirisem, tako da njihova podrska nekome moje srce ne moze kupiti.
Opetja
Znam da su Rusi dobri sa nekim od zemalja bivseg SSSR. Moguce da sam zamijenio Kazahstan i Azerbejdzan.
Sadasnji ajatolah je Azer. Dosta Azera zivi u Iranu (vise nego u Azerbejdzanu), pa sam radi toga pomislio da su za Iran najcvrsce vezani, radi te vjerske linije...
Sve u svemu
https://www.youtube.com/watch?v=gSQ9PBbWllg
-
dezurni_ucenik
#5990 Re: RUSIJA
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ogolj ... /160404050
Borac protiv novog svECkog poretka, jelte
Konkretno, ruski predsjednik Vladimir Putin je, sudeći prema Panamskim dokumentima, uspio sakriti čak 1,75 milijardi eura.
-
Drinski
#5991 Re: RUSIJA
Skuplja pare za revoluciju u Americi.
-
Avetinho
#5992 Re: RUSIJA
Lazu atlantisti. Sve je on to posteno zaradio na sjednicama Centralnog Komiteta.
-
krater
#5995 Re: RUSIJA
dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ogolj ... /160404050
Konkretno, ruski predsjednik Vladimir Putin je, sudeći prema Panamskim dokumentima, uspio sakriti čak 1,75 milijardi eura.
- SkyLimit
#5996 Re: RUSIJA
Nakon onog veta za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, svaku osobu koja otvoreno podrzava Rusiju, a ima ih i na ovom forumu i to medju onima koji se predstavljaju kao probosanski, licno smatram neprijateljom.
-
Avetinho
#5997 Re: RUSIJA
To mladi putinkovi nozni prstolisci nazivaju "borbom protiv imperijalistickog atlantizma".
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5998 Re: RUSIJA
to je bio principjelni veto na neprincipjelnu rezoluciju
- Challenger__
#6000 Re: RUSIJA
Wien mit Russland
LINK
Šef austrijske vojske u Moskvi:
"Ovdje sam jer neću slušati naredbe onih koji mi govore da tu ne bih trebao biti - Rusija nam je bliža od bilo koje druge svjetske sile"