Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
motorola01

#5976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

iceman2010 wrote:
motorola01 wrote:Hajde sto je bilo pola kanala, nego sto su samo mozda sat vremena prije nego sto ce ponovo aktivirati D3 pustili i to malo kanala. Jos jedna zanimljivost u vezi te "analogne" koju puste kad nista ne radi. Meni se uvijek pojavi onaj kanal IQS Life na "toj" analognoj, dok recimo sad na ovoj "regularnoj" nema sanse da ga nadjem :-) .
Vjerovatno i signal za analognu TV dolazi optikom iz Sarajeva, dok Telemach koristi staru centralu Telekabl-a kao backup (drugi programi i druge frekvencije - radi potpuno samostalno u slucaju prekida optike). Zbog toga vjerovatno dolazi do pojave razlicitih programa i vrlo lako moguce da se oni koji su isti nalaze na drugim frekvencijama od onih na kojima su kada je situacija "pod kontrolom". Naravno, ovo je samo moja pretpostavka, ali je sasvim logicno da rade bas tako.
Vrlo vjerovatno jer je IQS i bio u programskoj semi Telekabela, dok ga nema kod Telemacha.Jedini problem je sto se kasno sjete da puste njihov signal i onda se pocnu praviti pametni kad evo treba spustiti tih mizernih 10 posto. Nama je mizerno, ali Boga mi Telemahu nije. Ostade im 30 000-50 000 KM nizasta.
Reglan

#5977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

U Duo paketu D3GO je besplatan?
shandrprcSA

#5978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

@Telemach, problem danas rijesen :thumbup: Hvala jos jednom na ekspeditivnosti :D
anonimnaosoba

#5979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anonimnaosoba »

@ arshavin
da
Bryant 24

#5980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Pozz, jel zna neko da li ce Sport klub ikako prenositi NBA playoff?
koma

#5981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by koma »

Bryant 24 wrote:Pozz, jel zna neko da li ce Sport klub ikako prenositi NBA playoff?
Hoce. Sportklub.info pa pogledaj utakmice
chudjenhe

#5982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

chudjenhe wrote:radio sam reinstalaciju OS
hvala vam :thumbup: evo usao sam i obrisao
proslo 24 sata, isti mi problem javlja na d3go, previse uredjaja...
sta dalje?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Loguj se na mojtelemach.ba i pod d3go uredjaji vidi imas li i jedan. Ako nema ni jedan zovi 1430 :)
Modest Musorgski

#5984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Modest Musorgski »

Fercera li vama hrt2, viasat nature i fox na d3go?
Domy31

#5985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

sta ovo novo spremaju
Domy31

#5986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Sport Klub produžio ugovor sa Premier ligom!

NAJVEĆE FUDBALSKO TAKMIČENJE EKSKLUZIVNO I U NAREDNE TRI GODINE

Adria media, vlasnik Sport Klub kanala, otkupila je prava za ekskluzivno prenošenje utakmica engleske Premier lige od najveće agencije za prodaju sportskih prava - IMG. Tako će ljubitelji fudbala u regionu, zahvaljujući Sport klubu, i u naredne tri godine moći da uživaju u „majstorijama“ asova najjačeg fudbalskog takmičenja na planeti.

Viktor Blundel, senior potpredsednik IMG-a, tom prilikom je izjavio:

-Oduševljeni smo produženjem saradnje sa Premier ligom za region koji odlično poznajemo. Premier liga izuzetno je popularna u zemljama bivše Jugoslavije. Uz dodatak nekoliko vrhunskih igrača sa tih prostora, Premier liga se postavlja na prvo mesto sportskih interesovanja.

Nemanja Simeunović, regionalni direktor Sport Kluba, naglasio je da će gledaoci Sport kluba i u narednom periodu, direktno i ekskluzivno, moći da prate najzanimljivije sportske događaje:

-Najbolji ostaju uz najbolje i zato nas raduje produžetak saradnje Premier lige sa porodicom SK kanala. Kad si na vrhu, nije bitno da samo kupuješ nove programe, već je možda još važnije da zadržiš sve one postojeće i kvalitetne. Mi smo, uz Premijer ligu kao svakako najjačim sportskim brendom, produžili saradnju i sa Evroligom, F1, NBA, Moto GP, kompletnom teniskom ponudom, FA kupom i brojnim fudbalskim ligama.

Simeunović ističe da će Premier liga biti emitovana na isti način kao prethodne tri godine, ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, uz naglašavanje da će sve utakmice biti i na SK HD kanalima.

https://www.facebook.com/sportklub?hc_location=stream
Distortion

#5987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Distortion »

Pitanje za Telemach

Imam Duo paket, i u zadnjih nekoliko dana imam problema as biranjem kanala. Treba sigurno po 3-4 sekunde da se kanal prebaci, jako jako sporo...

Zašto mi se ovo dešava? Restartovao sam resiver ali opet isto...

:roll:
GoodTaste

#5988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GoodTaste »

Aktivirao uslugu D3GO, i kada unesem MAIL i SIFRU nece da se loguje, kada unesem BR. UGOVORA i SIFRU nece da se loguje ... Dal' treba da se skida kakva aplikacija za gledanje na PC i odakle, koja je u pitanju ?
Modest Musorgski

#5989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Modest Musorgski »

GoodTaste wrote:Aktivirao uslugu D3GO, i kada unesem MAIL i SIFRU nece da se loguje, kada unesem BR. UGOVORA i SIFRU nece da se loguje ... Dal' treba da se skida kakva aplikacija za gledanje na PC i odakle, koja je u pitanju ?
Sacekaj malo, ni meni nije prepoznavao mail odma. Kasnije samo idi na "gledaj" automatski ce ti instalirati plugin. Ja koristim firefox.
123456

#5990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123456 »

imal sta novo za d3go?
StupskaBitanga

#5991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

evo novosti
Izmjene u programskoj šemi Telemacha

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestit vas da smo analognu programsku šemu Sarajeva, Zenice, Kiseljaka, Travnika ,Viteza i Mostara odlučili obogatiti novim kanalima za koje ste iskazali interes.

U želji da ponudu programa prilagodimo potrebama i željama naših korisnika donosimo vam prvi dječiji kanal sinhronizovan na domaći jezik, ULTRA TV, na poziciji kanala TV Slo 1 (Sarajevo, Zenica, Kiseljak, Travnik, Vitez).
Vodeći računa da u analognoj programskoj šemi budu što više zastupljeni kanali iz domaće produkcije, uvrstit ćemo i novi domaći kanal sa domaćom muzikom, HAYAT FOLK na poziciju kanala KCN::2, regionalnog muzičkog kanala (Svi gradovi).

Također smo odlučili uvrstiti i dodatni domaći muzički kanal Hayat Folk i Hayat Music u osnovni D3 start digitalni TV paket, pa će od danas isti biti dostupan na D3 platformi u svim gradovima.

O ULTRA TV kanalu:
ULTRA TV je kanal koji isporučuje TV program vrhunskog kvaliteta i sadržaja namjenjen djeci.
Dečiji program na Ultra TV je bogat emisijama i crtanim filmovima za djecu raznih uzrasta te sadrži vrhunske brendove kao što su: ATOMIK BETI , LEGO NINDŽAGO, SUPER ŠPIJUNKE, SIRENE, MIA I JA, WOLVERINE. PEPPA PIG, MALI MEDA ČARLI, KIRARI i mnogi drugi.
Sigurni smo da će naša najmlađa populacija svakodnevno uživati uz svoje omiljene crtane filmove i njihove junake.
ULTRA TV je ujedno i naša svakodnevna preporuka za sve mališane! Uživajte!
O HAYAT FOLK kanalu:
Na kanalu HAYAT FOLK emituje se narodna muzika. Ovo je logičan slijed događaja, s obzirom na to da 70% najveće izdavačke kuće u BiH, Hayat Productiona čine izdanja narodne muzike kao što su Halid Bešlić, Hanka Paldum, Enes Begović, Elvira Rahić i mnogi drugi. U programu se emituju pažljivo odabrani spotovi narodne muzike i sevdaha. Gledaoci 24 sata dnevno mogu uživati u najnovijim spotovima, koncertima, ali i nastupima velikih sevdalija.
O HAYAT MUSIC kanalu
Specijalizovani muzički kanal Hayat Music TV emituje najbolje spotove pažljivo odabranih izvođača 24/7. Kanal je orjentisan publici koja cijeni i razumije kvalitetnu muziku.
U dnevnom terminu od 06:00h do 00:00h, 50% programa emituje domaću a 50% stranu produkciju.
Okosnicu programa čine aktuelni i najnoviji domaći spotovi, aktuelni i najnoviji strani spotovi, top lista aktuelnih domaćih i stranih spotova.
Kanali ULTRA TV, HAYAT FOLK i HAYAT MUSIC bit ćete u mogućnosti pratiti i u D3 Start paketu u svm gradovima u kojima Telelmach posluje, kao i kanale TV Slo 1 i KCN::2 . ULTRA TV bit će iz Proširenog paketa prebačen u D3 Start paket. D3 Start paket koji je osim uz samostalnu dodatnu pretplatu od 3 KM, uključen i u naše DUO TV+NET i TRIO pakete i donosi kvalitetniju TV sliku, 15 dodatnih kanala u odnosu na osnovni analogni paket uz kanale kao što su FOX Crime, Sport Klub Prime, Fight Channel, Sport Klub HR, Sport Klub SR, Mini Ultra, iQS.Life, kao i mogućnosti pretplate na preko 180 TV kanala, te uslugu snimanja i pauziranja TV kanala.

Uživajte!
Telemach

#5992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Izmjene u programskoj šemi Telemacha

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestit vas da smo analognu programsku šemu Sarajeva, Zenice, Kiseljaka, Travnika ,Viteza i Mostara odlučili obogatiti novim kanalima za koje ste iskazali interes.

U želji da ponudu programa prilagodimo potrebama i željama naših korisnika donosimo vam prvi dječiji kanal sinhronizovan na domaći jezik, ULTRA TV, na poziciji kanala TV Slo 1 (Sarajevo, Zenica, Kiseljak, Travnik, Vitez).
Vodeći računa da u analognoj programskoj šemi budu što više zastupljeni kanali iz domaće produkcije, uvrstit ćemo i novi domaći kanal sa domaćom muzikom, HAYAT FOLK na poziciju kanala KCN::2, regionalnog muzičkog kanala (Svi gradovi).

Također smo odlučili uvrstiti i dodatni domaći muzički kanal Hayat Folk i Hayat Music u osnovni D3 start digitalni TV paket, pa će od danas isti biti dostupan na D3 platformi u svim gradovima.
123456

#5993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123456 »

De ti nama @telemach reci sta je s d3go !? Znam znam da je testiranje u toku, ali moze l ivise informacija zasto neko ima neke kanale dok neki nemaju, a na D3 imaju !?
rukfashmoj

#5994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rukfashmoj »

Zelim bit novi korisnik I zanima me trio paket tel.internet I tv bih uveo 50km pise da je jel tacno? Jos me interesuje pise da ima 100 besplatnih minuta prema vani jel to tacno??
Telemach

#5995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NOVI KANAL NA MMDS PLATFORMI

Poštovani korisnici usluge MMDS-a,
U želji da ponudu programa prilagodimo potrebama i željama naših korisnika donosimo vam prvi dječiji kanal sinhronizovan na domaći jezik, ULTRA TV.
Sigurni smo da će naša najmlađa populacija svakodnevno uživati uz svoje omiljene crtane filmove i njihove junake.
ULTRA TV je ujedno i naša svakodnevna preporuka za sve mališane!
Kako biste gledali ULTRA TV kanal na MMDS platformi, molimo vas da u programskoj šemi preskenirate Transponder 2.
Domy31

#5996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

rukfashmoj wrote:Zelim bit novi korisnik I zanima me trio paket tel.internet I tv bih uveo 50km pise da je jel tacno? Jos me interesuje pise da ima 100 besplatnih minuta prema vani jel to tacno??
trio nema besplatnih minuta
Bryant 24

#5997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Da vam pomalo opet ne puca optika u Zenici?? Neta i telefona nije bilo pola sata i to bas u onih pola sata kad sam zvao da se informisem za posao, i u pola razgovora nestade telefona. Toliko informaticki obrazovanih ljudi ima bez posla, ljudi koji bi tu vasu optiku sredili za 10 minuta i bila bi ok za sva vremena.
Mustang1

#5998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Da je ne znam koliko skolovan ne moze srediti bolje od nekog nabildanog krkana :D Problem je sto neko kopa i prekida kabal .. A danas nije bilo prekida znaci nije to sto govoris da jeste .. Do tebe je :D
Bryant 24

#5999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Bubalo1 wrote:Da je ne znam koliko skolovan ne moze srediti bolje od nekog nabildanog krkana :D Problem je sto neko kopa i prekida kabal .. A danas nije bilo prekida znaci nije to sto govoris da jeste .. Do tebe je :D
Lave do mene nije milijardu %. Jer 3 zgrade u Babinoj rijeci su imale prekid tako da stvarno ti nije potrebno da se pravis pametan, ok?
Mustang1

#6000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne pravim se pametan nego ti kazem nije pukla optika jer je meni bilo .. Kad pukne nema cijela Zenica 3-4 sata .. Meni je sve radilo .. Znaci do vas je ..Odnosno do vaseg naselja.. Nazovi i zali se ha ya ..
Locked