Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BigBen

#5976 Re: Juventus

Post by BigBen »

Image :D
DonVito

#5977 Re: Juventus

Post by DonVito »

Smijem li reći nešto, a to je da je Buffon u užasnoj formi, protiv Danaca primamo gol iz slobodnog,
Da mi je znati kad je to Buffon bio u formi.
prima gol glavom sa 16 metara
Sta reci.. :roll: nikad on nece biti u rangu legende Image
Cyrax

#5978 Re: Juventus

Post by Cyrax »

ortodont wrote:Smijem li reći nešto, a to je da je Buffon u užasnoj formi, protiv Danaca primamo gol iz slobodnog, jeste bio preciznan, ali mnogo je kasnio sa reakcijom, sinoć ista stvar kod slobodnjaka Quintera.

Dalje, prima gol glavom sa 16 metara iako je loptu imao na ruci, dopustio je da mu prođe ispod ruku.

Nadam se da će se vratiti jer mi baš izgleda da pomalo gubi na brzini reakcije, valjda je više do forme nego do godina jer njegove godine su i dalje idealne za golmana.
Jarane nije Bog dragi :roll:
Slobodni udarci su prica za sebe pitaj svakog golmana a i mimo njih neke lopte se ne mogu odbraniti. Kad ona hoce hoce
Zatamnjena stakla

#5979 Re: Juventus

Post by Zatamnjena stakla »

Buffon?
Najsigurniji golman ikad.
Nema više posla kao prije, skontajte sami :D
htcxone

#5980 Re: Juventus

Post by htcxone »

gollman kada prima gol iz slobodnog udarca gdje lopta pređe živi zid--- znas li kad on vidi loptu ? onog sekunda kad je prošla živi zid, a s obziroom da je bio blizu 16 to znaci da je zivi zid bio na oko 10-ak metara od gola... pa sad skontaj :)
bufon je toliko puta spasio juve, i svi stručnjaci se slažu da je dugo bio najbolji golman svijeta, a i danas je među tri najbolja
Verocious

#5981 Re: Juventus

Post by Verocious »

DonVito wrote:
Smijem li reći nešto, a to je da je Buffon u užasnoj formi, protiv Danaca primamo gol iz slobodnog,
Da mi je znati kad je to Buffon bio u formi.
prima gol glavom sa 16 metara
Sta reci.. :roll: nikad on nece biti u rangu legende Image

Hajd ba vrati se pod kamen ispod kojeg izpuza :roll:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5982 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Prije samo godinu dana vise smo uzivali gledati Juventus :( :( nazalost samo ce se jedan vratiti :(
Image
Son1

#5983 Re: Juventus

Post by Son1 »

Mene sinoc uhvati neka "nostalgija", pa sam isto gledao te slike

Image
Image
Bianconeri1988

#5984 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Gdje ste, Gobbi? :-D

Nije me bilo ovih desetak dana, bio sam strašno šokiran, jasno vam je zbog čega, pretrpio sam dva teška i jako bolna poraza u samo 3 sata, pa mi je trebalo par dana odmora i osvježenja. :lol:

Uglavnom, poraz protiv presccrita je obična slučajnost i ništa više, nisam ni gledao utakmicu, tako da neću ništa komentarisati, igrači su odgovorili na najbolji mogući način sa ovih 10 komada u 4 dana.

Poraz je bio neminovnost i pitanje vremena, a kao što sam očekivao isti je izazvao pozitivan šok i ponovo vrati glad i želju igračima, presccriti su skinuli težak teret od 49 utakmica bez poraza našim igračima i hvala im na tome.

Ove sezone smo već par puta visili, protiv Genoe, Siene i Catanije i na kraju smo izgubili kad smo najmanje očekivali. :D

Titule se nikad neće osvajati pobjedama u derbijima, tako će biti i ove sezone, oni su nas eto dobili, a i dalje su na -4. Nama je najbitnije da pobjeđujemo u utkamicama u kojim smo planirali 3 boda. Da sada to radimo savršeno, svaku utakmicu protiv slabih ekipa smo pobjedili.

Dobro je što smo na +4 pred ove utakmice u CL pa možemo malo i kalkulisati.
Atticus Finch

#5985 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Tekma po tekma. Sve će to doći na svoje.

Image

Vi saluto. Sempre uniti, sempre insieme e FORZA JUVE! (Conte)

:thumbup:
Eldinn

#5986 Re: Juventus

Post by Eldinn »

Dobro dosao nazad Bianconero :-D

Stadion je rasprodan za utakmicu protiv Lazija koji igramo (17.11 u 18h) i tri dana kasnije u LS protiv Chelsea 8-)
Tigar1

#5987 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

29 golova datih 9 primljenih do sad u ligi. Imamo dva takmaca koji su se iskristalisali za borbu za Scudetto s nama, nisu bolji i vrlo lahko do kraj polusezone mogu još koji put kiksnuti, ne bi me iznenadilo... imamo još teških mečeva ali se nadam da sad već ova dva ispita možemo uspješno položiti, bez Pirla će biti teško ali šta se može.

FORZA JUVE
Zatamnjena stakla

#5988 Re: Juventus

Post by Zatamnjena stakla »

Ima tu Pogba i Marco :D
elmirčo

#5989 Re: Juventus

Post by elmirčo »

da se ja pitam ja bi proter'o ovuda... ( bata stojkovic )

ali da se ja pitam, izveo bih saren, ali bas saren sastav protiv lacija.

1) Vec nam je prekinuta serija, tako da u najgorem slucaju, i s porazom ostajemo prvi na tabeli.
2) Celzi se mora dobiti, taman kad bi umrli na terenu.

Zato odmoriti:
-kielinija, nesto imam osjecaj da bi se mogao povrijediti, sjetite se bezze povrede na EP kad je izasao protiv njemacke cini mi se i protiv spanije u finalu ponovo izasao u prvom poluvremenu.
-marchisija i vidala, zasto ne, nek igraju po poluvrijeme. trebaju nam sa 100% svojih mogucnosti protiv celzija.
-pirlo svakako odmara
-napadaci se vec rotiraju tako da, ko god bude igrao, ne bi se trebalo odraziti na fizicku spremnost.

Ne znam koji je q prandeliju, 8 igraca zvao, jbte i prijateljska i francuska, italija ce proci svoju grupu lagano,
zasto ovako jak protivnik nije mi jasno. koga to oni jakog imaju u grupi pa da se moraju uigravati dodatno za njega? armeniju mozda?
solojuve_

#5990 Re: Juventus

Post by solojuve_ »

Binco1988

Dobro doso nazad,, bas je bilo prazno ovi dana.. Ma nedaj se lave, poraz ko poraz duga je sezona :)
samoyu

#5991 Re: Juventus

Post by samoyu »

Beg@ druze dobrodosao :thumbup: :thumbup: :D
Bianconeri1988

#5992 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Negdje sam pročitao da imamo najduži niz na prvom mjestu u najjačim europskim ligama, nekih posljednjih 20 kola, računajući i posljednju sezonu, smo prvi na tabeli.

A novinarčići u Italiji jedva dočekali da pišu kako je došao Juventusov kraj nakon onog poraza, a nakon subotnjeg teniskog meča opet nas svrstavaju među glavne favorite, koja patetika.

Apsolutno opravdavam ova odgađanja press koneferencija prije utakmica, to do kraj sezone treba bojktovati, isto tako ja bih bio toliko radikalan da bih oduzeo novinarske akreditacije svim novinarima i zabranio im pristup stadionu. :D

Joj samo da mi je jedan sat biti predsjednik Juventusa. :lol: :lol:
aldin007

#5993 Re: Juventus

Post by aldin007 »

Image

In Conte we trust...

Malo Conte-ovih rijeci od danas...

"At the beginning of my time here Agnelli told me I could have a career like (Sir Alex) Ferguson's. I'm precisely where I want to be and I hope I'm here for a long time."

"But I have been lucky to have good people working with me, as well as a responsible bunch of players.
"I really liked (Leonardo) Bonucci's definition - 'we are not soldiers, we are professionals'.

"I have gone through some difficult times," he added. "I've never managed to understand why it happened to me, I've strived to work it out.

"The support of my family and president Andrea Agnelli has been invaluable.

"Winning the league as a manager feels better than winning as a player. Only in my wildest dreams did I imagine I would win the Scudetto in my first year in charge of Juventus.
aldin007

#5994 Re: Juventus

Post by aldin007 »

Marchisio: “Ready to fight”

Claudio Marchisio believes the Bianconeri have come out all guns blazing since seeing their unbeaten record go up in smoke against Inter.

The midfielder, speaking from Italy’s training camp, has been an inspirational presence in Juventus’ subsequent successes against Nordsjaelland and Pescara and is confident the team have fully recovered from their setback against the Nerazzurri.

The 26-year-old said: “The Inter defeat served as a wake-up call. That game gave us the desire to get back to fighting as we did last season. After two days it was immediately apparent that the team had managed to shrug off the defeat and focus on the Champions League game, which wasn’t an easy encounter by any stretch of the imagination.”

Marchisio concluded by expressing his belief that the Bianconeri have nothing to fear as they aim to secure a place in the knockout stages of the Champions League with positive results against Chelsea and Shakhtar.

“If we take to the field as we have done in the last couple of last games, both in the Champions League and Serie A, then we certainly have no need to fear Chelsea. We didn’t in the first encounter, when we found ourselves 2-0 down and fought back to draw.

“We’ll have great respect for the reigning European champions, but we’ll face them with the knowledge that we’ve grown considerably in the last year and have everything that’s needed to get through to the next round.”
Bianconeri1988

#5995 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Ne znam koliko je tačno, ali po svemu sudeći naši ključni igrači ni večeras neće odmarati pred ključne utakmice koje očekuju naš tim.

Buffon, Barzagli, Chiellini, Pirlo i Marchisio će biti starteri u meču Italija - Francuska, a Vidal i Isla u meču Čile - Srbija.

Marrone u januaru 99 % odlazi negdje na posudbu. Tako mu je i najbolje kad kod nas ne može redovno igrati.
Eldinn

#5996 Re: Juventus

Post by Eldinn »

Mene nervira sto ovoliko Juve ima reprezentativaca, umjesto da se odmore pred vazne utakmice oni ce igrati prijateljsku utakmicu!
Atticus Finch

#5997 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Mogao je vala poštediti bar Pirla i Marchisia, brate nek igraju Verrati i Nocerino, ko da je pitanje života i smrti jedna jebena prijateljska. :-)
Son1

#5998 Re: Juventus

Post by Son1 »

Ma nadam se da ce ovo shvatiti kao trening, a ne neku ozbiljniju utakmicu.
Pirlo ce odmoriti protiv Lazia, al' stvarno nije potrebno da se ostali igraci umaraju.
Sreca imamo siroku klupu, ali vidjet cemo hoce li rizikovati sa izvodjenjem kombinovanog sastava protiv Lazia.
Bianconeri1988

#5999 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Ja protiv Lazia očekujem jednu latergičnu i možda dosadnu utakmicu, vjerovatno ćemo igrati u stilu "doći će gol sam od sebe." :-D

Lazio ima opasne šutere Hernanesa i Candrevu, na njih treba obratiti posebnu pažnju.

Ali ima još skoro 5 dana do utakmice, rano je za prognoze. :D
Atticus Finch

#6000 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Pristup protiv Lazia, mora biti isti kao i protiv Chelsea sljedeće sedmice. Nema tu puno prostora za kalkulacije, jer Lazio može biti vrlo nezgodan protivnik, pogotovo ako budemo spavali kao u pojedinim momentima u nekolko zadnjih utakmica. Igramo kući, bolja smo ekipa i ne smijemo dozvoliti da se ponovi utakmica protiv Intera, niti blizu. Prilika da ekipa pokaže šta može kad nema Pirla.

Nadam se da se Juventini neće preforsirati u reprezentacijama i naravno, da neće biti povreda.

Forza Juve!
Post Reply