BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#59726 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

amal1 wrote:
pepeljara wrote:Kao pretplatnik telekoma da priupitam:

Kad ce 4G ? :)

meanwhile in rest world:
https://www.worldtimezone.com/4g.html
p.s. jedina tackica smo mi, jedina u EU bez 4g :izet: :izet: hvala vam hvala.

ah da 5g uveliko vec..
https://www.worldtimezone.com/5g.html
Uskoro
Cuo sam da ne Huawei vec poceo neke radove :roll:
rizibizi

#59727 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

alibaba_i_30_godina wrote:
rizibizi wrote:Vidi cijena, vidi cijena, Huawei se nafurao, jos BHT dok doda svoj dio, tacno da imam 2 milje maraka nikad Huawei ne bih kupio :D E moji Kinezi necete daleko ovim tempom.
Jel' to što je kompanija smještena u Kini i u vlasništvu Kineza odmah treba da znači da je loša? Trenutno je Huawei ispred Apple, samo je Samsung ispred njih.

Ovo je premium model, govorim za Mate 20 Pro, i sasvim sigurno je da će biti u rangu sa nekim premium od Samsunga i slično. A koliko vidim opet je i u Telecomu jeftiniji nego je bio Samsung s9 kada je došao.
Spijunska kanta kako god, i Xiaomi ima flagship, samo ga ne prodaje za 2 milje, i onaj one plus isto izbaci flagship pa nije toliko para. Ovi napravili 2-3 dobra poteza i pljus odma flagship na max cifru. Pa evo ti Nokije koja je bila sinonim za mobitel krajem proslog i pocetkom ovog vijeka, pa su se sjebali, pa se nesto vade i rade ok posao ali opet cijenom ne idu pod oblake. Mislim da su kosooki malo prerano krenuli da se mangupisu a jos se dovoljno pure nisu najeli. Ti kad uzmes iphone i das za njega 2+ milje moze pricati ko sta hoce ti znas zasto si dao te pare za taj uredjaj, a za ovaj (koji ce svakako za 6 mjeseci biti zamjenjen brzim jacim boljim i sigurno skupljim) par dana se mozes furati na neke fore i cao, zdravo. Da ne spominjemo nacin formiranja cijena BHT, da se pojedinci ne pate i prave velike matematike kako bi dokazali da u zbirnoj cifri ti platis telefon vise ali ustedis na cistom zraku i manjem broju papira koje potpises prilikom kupovine.
kloniran

#59729 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

ova sedmicna nije losa, da je hoce ostaviti i van akcije ukinuo bih haloo internet
kakaljin

#59730 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Ovo sada je odlicno,

uzmes racunajuci na mjesecnoj osnovi znaci 4 sedmice izadje te 20 KM 40 GB interneta, i uzmes 200 minuta i 200 SMS-ova za 7 KM mjesecno sto dodje 28 KM, znaci 800 minuta i 800 sms-ova i 40 GB izadje 48 KM sa PDV-om, sto izadje cak i bolje od no limit M paketa.
holowey

#59731 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

kakaljin wrote:

Ovo sada je odlicno,

uzmes racunajuci na mjesecnoj osnovi znaci 4 sedmice izadje te 20 KM 40 GB interneta, i uzmes 200 minuta i 200 SMS-ova za 7 KM mjesecno sto dodje 28 KM, znaci 800 minuta i 800 sms-ova i 40 GB izadje 48 KM sa PDV-om, sto izadje cak i bolje od no limit M paketa.
e jbg, bacio si im racunicu na papir, sad ce to ukinuti :lol:
BaDa

#59732 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

jel ko uzimao ps4 preko bh telecoma? trenutno sam na mini 15 paketu i interesuje koliko ispadne rata na 12/24 mjeseca na ovom paketu nekako ne mogu da skotam na njihovoj stranici :-?
kakaljin

#59733 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

BaDa wrote:jel ko uzimao ps4 preko bh telecoma? trenutno sam na mini 15 paketu i interesuje koliko ispadne rata na 12/24 mjeseca na ovom paketu nekako ne mogu da skotam na njihovoj stranici :-?
Pisu ti ovdje rate,
https://www.bhtelecom.ba/playstation4.html

ali imas popuste na pretplatu na koju uzimas, konkretno na mini 15, je popust na dvije godine 63,18 KM
isx

#59734 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

U cemu je razlika izmedju ekstra paketa i mini 15?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#59735 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

isx wrote:U cemu je razlika izmedju ekstra paketa i mini 15?
Na Mini15 obracunska 30" na Extra 60"
Na Mini15 svih 15 KM trosis na razgovor i SMS i 500mb
Na Extra imas 100min i 100 SMS i 1 GB.
Ja razmišljao da predjem na Extra, zbog interneta, kad sam se sracunao, jeftinije dokupiti 500mb na Mini15.
Vidal89

#59736 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Planiram raskid ugovora, ali sam produzio na akciji prosle godine na 24mj. Kako da raskinem, kakve penale placam da li moram isplatiti ostatak ili samo dosadasnji popust koliko sam imao???
Samso

#59737 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Vidal89 wrote:Planiram raskid ugovora, ali sam produzio na akciji prosle godine na 24mj. Kako da raskinem, kakve penale placam da li moram isplatiti ostatak ili samo dosadasnji popust koliko sam imao???
Ne isplati ti se raskidat 12 mjeseci prije isteka. Doslovno ces platiti sve kao da koristis njihove usluge.

Prijevremeni raskid se isplati tek 3-4 mjeseca prije isteka ugovora.
Cule10

#59738 Re: BHTelecom All About

Post by Cule10 »

Kažu da bh telecom intezivno radi na tome da SK kanali budu u ponudi
Samso

#59739 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Cule10 wrote:Kažu da bh telecom intezivno radi na tome da SK kanali budu u ponudi
I trebaju. Kad ih moze imati HT Mostar na Home TV sto ne bi mogao i Telecom koji ima znatno vise finansijskih sredstava i vise korisnika.
made_in_sarajevo

#59740 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

jesu li ovo opet mjenali rok placanja ili su im se racuni pojebali? dosao mi racun i kaze vas dug na dan 28.11.2018 je toliki, ovaj racun je opomena i da se uplati dug taj na stanje dan 28.11.2018. gdje nestade rok za uplatu do 25. u mjesecu? :mrgreen:
channel10

#59741 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Cule10 wrote:Kažu da bh telecom intezivno radi na tome da SK kanali budu u ponudi
Ako budu, ide odmah zahtjev za prikljucak. Ako uz to jos promijene ove mobilne pakete i u paketu budu one free minute prema svima eto i tu barem jedne pretplate. Znaci minimalno 100KM mjesecno :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#59742 Re: BHTelecom All About

Post by alibaba_i_30_godina »

rizibizi wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
rizibizi wrote:Vidi cijena, vidi cijena, Huawei se nafurao, jos BHT dok doda svoj dio, tacno da imam 2 milje maraka nikad Huawei ne bih kupio :D E moji Kinezi necete daleko ovim tempom.
Jel' to što je kompanija smještena u Kini i u vlasništvu Kineza odmah treba da znači da je loša? Trenutno je Huawei ispred Apple, samo je Samsung ispred njih.

Ovo je premium model, govorim za Mate 20 Pro, i sasvim sigurno je da će biti u rangu sa nekim premium od Samsunga i slično. A koliko vidim opet je i u Telecomu jeftiniji nego je bio Samsung s9 kada je došao.
Spijunska kanta kako god, i Xiaomi ima flagship, samo ga ne prodaje za 2 milje, i onaj one plus isto izbaci flagship pa nije toliko para. Ovi napravili 2-3 dobra poteza i pljus odma flagship na max cifru. Pa evo ti Nokije koja je bila sinonim za mobitel krajem proslog i pocetkom ovog vijeka, pa su se sjebali, pa se nesto vade i rade ok posao ali opet cijenom ne idu pod oblake. Mislim da su kosooki malo prerano krenuli da se mangupisu a jos se dovoljno pure nisu najeli. Ti kad uzmes iphone i das za njega 2+ milje moze pricati ko sta hoce ti znas zasto si dao te pare za taj uredjaj, a za ovaj (koji ce svakako za 6 mjeseci biti zamjenjen brzim jacim boljim i sigurno skupljim) par dana se mozes furati na neke fore i cao, zdravo. Da ne spominjemo nacin formiranja cijena BHT, da se pojedinci ne pate i prave velike matematike kako bi dokazali da u zbirnoj cifri ti platis telefon vise ali ustedis na cistom zraku i manjem broju papira koje potpises prilikom kupovine.
Pa šta misliš da je Apple radio kada je izbacio prvi iPhone? Jel' znaš kolika je cijena bila? Uostalom, ne zna se ko više špijunira korisnike od proizvođača - Apple, Samsung, Huawei, ostali. Sve je to manje-više isto sada i nema nekih prevelikih razlika kao što je bilo prije 20-ak godina, kada se Nokia poznavala po Symbianu, Samsung prvenstveno po kliznim telefonima, Motorola po preklopnim i slično. Ne možeš govoriti kako je nešto bilo prije 20 godina, Nokia je napravila nis grešaka prije svega u donošenju važnih odluka, bili su tvrdoglavi i nisu bili spremni na promjenu i vidi dokle ih je to dovelo. Vremena se mijenjaju i svi moraju biti spremni da slijede trendove, to kako je nešto bilo prije par godina više nikome nije bitno. Ne bih se složio sa tobom vezano za to da u Iphone dobijaš kvalitet koji nemaju drugi, da vrijedi 2+ milje. Mislim da nijedan telefon ne vrijedi toliko, hardverski pogotovo, ali svi mi plaćamo ono što se ne može dodirnuti, a to je brend. A on sa sobom nosi i visoku cijenu.

O formiranju cijena u BHT i odnos prema njihovim korisnicima ipak ne bih, mislim da ima i više nego dovoljno napisanih negativnih stvari. To je jednostavno jedan od školskih primjera kako se ne treba ponašati prema onima od kojih prvenstveno i uspijevaš da opstaneš.

Ali da ne spamamo dalje na ovoj temi.
made_in_sarajevo

#59743 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

channel10 wrote:
Ako budu, ide odmah zahtjev za prikljucak. Ako uz to jos promijene ove mobilne pakete i u paketu budu one free minute prema svima eto i tu barem jedne pretplate. Znaci minimalno 100KM mjesecno :thumbup:
Zalosno ali istinito jebe se njima za tvojih 100KM. Nece ti se nikad zahvaliti, ali ces dobiti "sta hoces, budi patriota, evo dacemo ti 2 mjeseca 50% manji racun i suti tamo".

Ne kazem da ih ne uzmes, ja licno nemam problema da tv sjecka, internet je stabilan ali moze brzo biti vazda, samo kazem i to je fakat zalosno, ali njima se bas jebe za pretplatnike i koliko ko placa i pogotovo koliko je ko dugo njihov pretplatnik. Skupljanje bodova je nista i nemoj da mi ko to kaci kao nesto senzacionalno za korisnike
escobar__

#59744 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Intenzivno već treću godinu.
zrakomlat

#59745 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

zrakomlat wrote:Može li se preći na manji paket ukoliko je u toku ugovor na dvije godine s kupljenim mobitelom, s tim da je mobitel odmah plaćen, bez rata? Pretpostavljam, ukoliko može, da bi trebalo nešto doplatiti za telefon recimo, na manjoj pretplati je stoju bio jeftiniji u trenutku kupovine.

Zna li iko? Fala unaprijed.
enibadi?
Filter

#59746 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

zrakomlat wrote:
zrakomlat wrote:Može li se preći na manji paket ukoliko je u toku ugovor na dvije godine s kupljenim mobitelom, s tim da je mobitel odmah plaćen, bez rata? Pretpostavljam, ukoliko može, da bi trebalo nešto doplatiti za telefon recimo, na manjoj pretplati je stoju bio jeftiniji u trenutku kupovine.

enibadi?
vjerovatno moze, moraces doplatiti razliku i mislim da ima penal sto se saltas na slabiji paket...
ne gine ti setnja do saltera, spremi novce i saburine
zrakomlat

#59747 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Filter wrote:
zrakomlat wrote:

enibadi?
vjerovatno moze, moraces doplatiti razliku i mislim da ima penal sto se saltas na slabiji paket...
ne gine ti setnja do saltera, spremi novce i saburine
Ma i ja tako nešto mislim, na kraju ću vjerovatno odustati, kad dobijem info.
Ili iz zajebancije da pitam da se prebacim na veći paket a da mi vrate razliku koliko je bio skuplji na ovoj :D
Kiki_Musampa

#59748 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

escobar__ wrote:
Intenzivno već treću godinu.
Zar opet SK na BH Telekom temi... :sax:
Longlife

#59749 Re: BHTelecom All About

Post by Longlife »

Zna li neko kakav je kvalitet ZTE H267N vdsl rutera? Od kako je postavljen, skoro svaki dan naiđe pa slika na MojaTv zatrza ili zamrzne, što nije bio slučaj na ranijem adsl ruteru. Restart rutera smiri stanje. Do čega bi mogao biti problem?
ado_sar

#59750 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

Longlife wrote:Zna li neko kakav je kvalitet ZTE H267N vdsl rutera? Od kako je postavljen, skoro svaki dan naiđe pa slika na MojaTv zatrza ili zamrzne, što nije bio slučaj na ranijem adsl ruteru. Restart rutera smiri stanje. Do čega bi mogao biti problem?
Kod mene je taj i izuzetno sam zadovoljan. Mislim da je kod tebe problem sa vdsl-om jer pretpostavljam da ti slika trza od kako si prebacen sa adsl-a na vdsl. Prijavi smetnju pa ce ti ili dati novu paricu ili sniziti profil na toj da ti ne trza.

Modem kao modem je dobar, imam ja i innbox ali nisam primjetio neku razliku
Locked