Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovo_mi_je_nick wrote:Dodo se može zahvaliti Aliji jer je on svojim potpisom pristao da se manji entitet zove srpska i to sa prefiksom Republika
Toliko ljudi izginulo i opet dobili što su tražili '91.
Potpisao mirovni sporazum kad su ih sažvakali i provarili i onda ih nagradili imenom koji će stvarati nemire bar još 40 godina.
Pa neću potpisati taman kad bi još trajalo do 2000. Ali ne potpisat ću i još dati saglasnost sa Republika nazivom, koji mozak.
Momak,nije ovo tema o Aliji,otvori sebi temu pa tamo opleti.Recimo,naslov nek' bude:Ne volim te Alija...
Kako za list Danas kažu u kabinetu srbijanskog predsjednika,Srbija je jedina prepreka otcjepljenju Republike Srpske,
i ističu da je to i sam Dodik rekao u pomenutom intervjuu.
I sa ovakvim prijateljima je Bakir našao da nas svađa? Sram te bilo Bakire!
Last edited by prljavi Hare on 21/11/2017 10:11, edited 2 times in total.
prljavi Hare wrote:E čuj...jedina prepreka je Srbija.. Ništa drugo Guardiana ne može zaustaviti,samo Srbija.
Jes' vidio što ti je dobar komšija, bolji od brata, ha? Srbija ti je tanka nit, brana, koja drži RS u BiH. Onaj Bakir i ne zna kakvog prijatelja ima u Srbiji.
BANJALUKA - Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.
Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.
Dejtonski sporazum, nakon tronedjeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsjednici Srbije Slobodan Milošević, takozvane Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvatske Franjo Tuđman.
Sporazum je parafiran u prisustvu tadašnjeg državnog sekretara SAD Vorena Kristofera, a osim njega glavni američki posrednici bili su Ričard Holbruk i general Vesli Klark.
Dejtonski sporazum zvanično je potpisan 14. decembra 1995. godine u Jelisejskoj palati u Parizu.
Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH – 21. novembar republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj.
Vrijedi istaći da, ne samo da je već spremna mapa ujedinjene Srbije (mada Kosovo nisu podijelili po Miletovim uputama), nego je i RS-u već određeno kako će im se zvati okruzi - Krajiški, Posavski itd.
Šta je ovo, bolan, kakva je ovo naslovnica?
A ĐE JE VIJEST KOLIKO JE MAJA NABACILA KILA I NENA SLIKA U TOPLESU!??
prljavi Hare wrote:...i još nešto,u šumskoj je danas neradni dan a vi crknite radeći dok šumnjaci roštiljaju i hlade muda uz obližnje rijeke i potoke!
Lako je njima, imaju veću platu, duplo manje su zaduženi nego F.BiH, imaju veći izvoz, osam od deset firmi je iz RS-a dok su samo dvije iz F.BiH, duplo više imaju na bankama...i ja bih plandovao.
Vrijedi istaći da, ne samo da je već spremna mapa ujedinjene Srbije (mada Kosovo nisu podijelili po Miletovim uputama), nego je i RS-u već određeno kako će im se zvati okruzi - Krajiški, Posavski itd.
A sta bi sa 2018. i referendumom. Pu lazovcine hebo mater svoju.
A sta bi sa 2018. i referendumom. Pu lazovcine hebo mater svoju.
Deset godina gore-dole to je u životu velikog i presvetog guardiana samo treptaj oka.
megaman4 wrote:
Iako ne gotivim Kolindu, znam da Hrvatska ni u snu ne zeli veliku srbiju na nekoliko stotina km od Zagreba.
To je i Stipe Mesic rekao da Hrvatska ima mehanizme da presijece koridor i pa-pa srbija.
Ja to ovako gledam, mada ne mora biti tacno. Posto je Duduk produkt Amerikanaca, dopustili su mu da jos malo laje prije izbora, kada ide njegovo trajno uklanjanje sa scene i njegov bijeg negdje u rusiju, kako bi izbjegao robiju.
Posto je sjebao RS ekonomski, treba mu nesto da odvrati narod od svog kriminala a to je ova prica o nezavisnosti. I ona sve manje pali. Stranci uveliko vijecaju koga da postave umjesto duduka, koji ce RS utopiti u BiH zauvijek.
Ivanic je vrlo opasan igrac i ne bi volio njega, posto mi djeluje dosta inteligentnije od duduka. Tipujem na nekoga mladjeg i to Tadic ili Govedarica.
RS-u trebaju pod hitno pare. MMF zavrnuo pipu a duduk opljackao sve zivo. Bez saglasnosti drzave BiH, para nema, i to u manjem bh. entitetu znaju svi. Doslo je vrijeme gdje ce srbi opet biti kmetovi Bosnjacima, kako bi imali za koru hljeba.
Najgore mi je sad ako čuje general Mladić ove izjave, pa se razboli i sutra ne mogne prisustvovati onoj lakrdiji od izricanja presude političkog, natovskog tribunala...
Tomahawk11 wrote:Džabe vam sve, mene nasikiraše ovaj general gej i ovaj što je preš na šiptarsku stranu
Jel' to znači da bi se taj đeneral mogao prčiti sa premijerkom Anom i Marijom Šerifović? Što kaže Mujo u onom vicu:"Konobar,daj
pive ovdje za nas tri lezbejke!"
Tomahawk11 wrote:Džabe vam sve, mene nasikiraše ovaj general gej i ovaj što je preš na šiptarsku stranu
Jel' to znači da bi se taj đeneral mogao prčiti sa premijerkom Anom i Marijom Šerifović? Što kaže Mujo u onom vicu:"Konobar,daj
pive ovdje za nas tri lezbejke!"
Haman, tako ispade
Ne zna se ko koga
Ne znam kako bi Željko kotirao u svemu tome
Još kad bi se PreCjednik priključio
prljavi Hare wrote:E čuj...jedina prepreka je Srbija.. Ništa drugo Guardiana ne može zaustaviti,samo Srbija.
Jes' vidio što ti je dobar komšija, bolji od brata, ha? Srbija ti je tanka nit, brana, koja drži RS u BiH. Onaj Bakir i ne zna kakvog prijatelja ima u Srbiji.
Bolje jedan pravi prijatelj,već hiljada onih tamo-vamo prijatelja!