Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- almirony
-
lakilaka
#59702 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mislim da bi selektor trebao dobiti nesto. od klix-a nagradu za najveci broj postova.

- insaneinthebrain
#59703 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
taj seljak nije vrijedan da se spominje na ovom forumuHB_BHF wrote:Šta će sad Armin sa index.hr
- Bosanski_kralj
#59704 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Možda Barbarez ne bi bio loš za selektora. Svakako nemamo puno toga izgubiti, a sa njim bi puno mogli dobiti. Njemu ne bi bilo teško da vrbuje momke po Evropi da igraju za nas. Ako bi usput i do baraža dobacili bilo bi odlično.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59705 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
insaneinthebrain wrote:Kodru za selektora, nek odradi ono sto je zapoceo prije papketa. Red je da se covjeku pruzi sansa. I naravno da papke predje na klupu kona![]()
![]()
vodi ga na Grbavicu tjodtjo
- Artest
#59707 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sajo ne treba priznati poraz, dok se ne prebroje glasovi dijaspore.
- AhmetShabo
#59708 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
al se posteno ismijah na par zadnjih stranica, haha svaka vam cast 
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#59709 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za sve papetoljupce... Biće lakše kad se prespava.

- Creasy
#59710 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet Sušić - najbolji selektor u istoriji BH fudbala!!!
- p206
- insaneinthebrain
#59712 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vodi ga ti kuci kad ti je toliko dragJoseMujica wrote:insaneinthebrain wrote:Kodru za selektora, nek odradi ono sto je zapoceo prije papketa. Red je da se covjeku pruzi sansa. I naravno da papke predje na klupu kona![]()
![]()
- noiserr
#59713 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
haha. E hvala bogu nek je smijenjen. Hvala mu na svim dobrim rezultatima. Ali sad me hastra ko ce biti novi trener.House wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59714 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
a da ga Srbiji preporučimoinsaneinthebrain wrote:vodi ga ti kuci kad ti je toliko dragJoseMujica wrote:insaneinthebrain wrote:Kodru za selektora, nek odradi ono sto je zapoceo prije papketa. Red je da se covjeku pruzi sansa. I naravno da papke predje na klupu kona![]()
![]()
- Artest
#59715 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
6x3=18...Jos smo u igri, poentirao je sajke i time poceo i zavrsio iznosenje 'argumenata' za ostanak 
- iKE
#59716 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
SAMO NE AMAR OSIM, BAZDAREVIC ILI HADZIBEGIC. Vaha, Bajevic bi bili najbolji ako vec ne moze onda dovest nekog stranca. Ako cemo eksperimentisati moze i Barbarez.
-
dezurni_ucenik
#59717 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovako se nije slavio ni odlazak Dzemaludina Musovica

- insaneinthebrain
#59718 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma samo nek je sto dalje od nase klupeJoseMujica wrote:
a da ga Srbiji preporučimo
-
lakilaka
#59719 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ubio se za famos iz vojkovica, zar ne ?Creasy wrote:Safet Sušić - najbolji selektor u istoriji BH fudbala!!!
-
palermo
#59720 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Trebao bi nam netko takav. Kome nije stalo samo do kratkoročnog uspjeha.Bosanski_kralj wrote:Možda Barbarez ne bi bio loš za selektora. Svakako nemamo puno toga izgubiti, a sa njim bi puno mogli dobiti. Njemu ne bi bilo teško da vrbuje momke po Evropi da igraju za nas. Ako bi usput i do baraža dobacili bilo bi odlično.
Ne bih ja bio protiv ni Amara Osima, ali zaista ne znam kakav bi, nakon svih onih njegovih izjava, bio njegov odnos sa Džekom. A ja sam danas ubjeđeniji više nego ikad, da je Edin ona karika koja pravi razliku. I nas čini timom kojeg drugi respektuju.
-
golman
#59721 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti mora da si neki Hercegovac?iKE wrote:SAMO NE AMAR OSIM, BAZDAREVIC ILI HADZIBEGIC. Vaha, Bajevic bi bili najbolji ako vec ne moze onda dovest nekog stranca. Ako cemo eksperimentisati moze i Barbarez.
- seln
#59722 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zakljucaj temu!

-
Mirza007
#59723 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Logican i ocekivan ishod.
Mada sam bio kritican prema selektoru (vjerujem argumentirano), zahvalio bih mu se ipak na svemu i pozelio uspjeh u daljem radu.
Sada sto se reprezentacije tice, situacija jeste kriticna ali vrijedi pokusati ostvariti nemoguce tj. pokusati izboriti plasman ma kako male sanse bile.
Sta da se radi?
Najvaznije je odabrati dobro rjesenje u ovom trenutku. Vec sam pisao da bi najbolje rjesenje bio Vaha a za njim Bajevic.
Ovdje novi trener treba preokrenuti atmosferu u najkracem roku (cini mi se da je Ciro najveci maher za takve stvari ali nisam siguran da je on sada onaj stari) a na malo duzi rok bi trebao nadograditi reprezentaciju za dalji ciklus - dva jer nam je kostur ekipe (Begovic-Kolasinac-Besic-Pjanic-Dzeko) dovoljno mlad za jos dva ciklusa.
Ko god to bio, od novog selektora ocekujem:
- studiozniji i metodicniji rad (da se ne desavaju stvari kao kasnjenje na zrijeb, neskautiranje protivnika itd.)
- manji uplit managerskih agencija na izbor igraca
- sirenje baze igraca - scouting (da nam se ne desi opet da ostanemo bez napadaca nakon dvije povrede i sl.; selektor bi morao imati poseban tim za trazenje i procjenu novih igraca koji su a) kvalitentni, b) voljni igrati za reprezentaciju; ocekujem da se u najkracem roku provjere: Vrancic, Djuric, Arslanagic, Dumic, Mahmutovic, Sehic i dr.. te da se na spisak vrate Zukanovic i Stilic koji su vec bili reprezentativci)
- povratak kulta reprezentacije.
Svu srecu novom izborniku, ko god bio.
Mada sam bio kritican prema selektoru (vjerujem argumentirano), zahvalio bih mu se ipak na svemu i pozelio uspjeh u daljem radu.
Sada sto se reprezentacije tice, situacija jeste kriticna ali vrijedi pokusati ostvariti nemoguce tj. pokusati izboriti plasman ma kako male sanse bile.
Sta da se radi?
Najvaznije je odabrati dobro rjesenje u ovom trenutku. Vec sam pisao da bi najbolje rjesenje bio Vaha a za njim Bajevic.
Ovdje novi trener treba preokrenuti atmosferu u najkracem roku (cini mi se da je Ciro najveci maher za takve stvari ali nisam siguran da je on sada onaj stari) a na malo duzi rok bi trebao nadograditi reprezentaciju za dalji ciklus - dva jer nam je kostur ekipe (Begovic-Kolasinac-Besic-Pjanic-Dzeko) dovoljno mlad za jos dva ciklusa.
Ko god to bio, od novog selektora ocekujem:
- studiozniji i metodicniji rad (da se ne desavaju stvari kao kasnjenje na zrijeb, neskautiranje protivnika itd.)
- manji uplit managerskih agencija na izbor igraca
- sirenje baze igraca - scouting (da nam se ne desi opet da ostanemo bez napadaca nakon dvije povrede i sl.; selektor bi morao imati poseban tim za trazenje i procjenu novih igraca koji su a) kvalitentni, b) voljni igrati za reprezentaciju; ocekujem da se u najkracem roku provjere: Vrancic, Djuric, Arslanagic, Dumic, Mahmutovic, Sehic i dr.. te da se na spisak vrate Zukanovic i Stilic koji su vec bili reprezentativci)
- povratak kulta reprezentacije.
Svu srecu novom izborniku, ko god bio.
-
north
#59724 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Baš tako...čovjek se bio prihvatio funkcije selektora, pokazao muda kada je jedini od svih do sada rekao savezu "NE" i time pokazao kakav je karakter i tada ga je bagra otjerala, i sada ima preča posla da u prvom pravom angažmanu u klupskoj karijeri napravi rezultate...za sada mu ide dobroleškarenje wrote:Kodro je sad zauzet Evropskim projektom,nema on vremena da se bakce sa neznalicama u savezu,neki drugi putinsaneinthebrain wrote:Kodru za selektora, nek odradi ono sto je zapoceo prije papketa. Red je da se covjeku pruzi sansa. I naravno da papke predje na klupu kona![]()
![]()
Ali se ofirno Faruk i Meša nude izjavama, pa to je unbelievable kako se nameću
- iKE
#59725 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam Hercegovac Sarajlija sam . I nisam Pitar . I odgovorno tvrdim da je AMAR OSIM dno dna sto se trnerskog posla tice.golman wrote:Ti mora da si neki Hercegovac?iKE wrote:SAMO NE AMAR OSIM, BAZDAREVIC ILI HADZIBEGIC. Vaha, Bajevic bi bili najbolji ako vec ne moze onda dovest nekog stranca. Ako cemo eksperimentisati moze i Barbarez.