Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#59701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Je li istina da u ovim "hrvatskim" gradovima u okolini Zenice ne gase RTL za vrijeme rukometnih utakmica?
To ti mogu potvrditi/opovrgnuti samo korisnici Telemach usluga sa tih područja.
c_g

#59702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

crnivrag wrote:To ti mogu potvrditi/opovrgnuti samo korisnici Telemach usluga sa tih područja.
Nemam 100% potvrdu, ali tako čujem, baš me zanima kakvi su njihovi ugovori što potpišu, a kakvi naši!?
dembele

#59703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

c_g wrote:Je li istina da u ovim "hrvatskim" gradovima u okolini Zenice ne gase RTL za vrijeme rukometnih utakmica?
Tako je. HRT i RTL se ne zamračuju u srednjoj Bosni za vrijeme sportskih događaja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

dembele wrote:
Tako je. HRT i RTL se ne zamračuju u srednjoj Bosni za vrijeme sportskih događaja.
Sta reci, kakvu poruku poslati?! :mrgreen:
c_g

#59705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Hahahaha, kakav cirkus :-)
channel10

#59706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Tu samo tužba može ispraviti nepravdu.
TMovac

#59707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TMovac »

dembele wrote:
nije bilo ranije, ali sada kada je rijec barem o Kiseljaku zamracuje se.
TheWatcher

#59708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

neka telemach to objasni ako imaju MUDA za to :thumbup:
dembele

#59709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Evo reagovanja starog dvije godine a situacija je potpuno identična današnjoj :D
http://grad-busovaca.com/telemach-major ... ke-hrvate/
crnivrag

#59710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Evo reagovanja starog dvije godine a situacija je potpuno identična današnjoj :D
Kad ste već počeli priču o tome, evo jedan korisnik tvrdi da RTL nije zatamnjen u Vitezu, pa je čak postavio i sliku na Telemach FB stranicu, ali je post uklonjen.
dembele

#59711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Evo reagovanja starog dvije godine a situacija je potpuno identična današnjoj :D
Kad ste već počeli priču o tome, evo jedan korisnik tvrdi da RTL nije zatamnjen u Vitezu, pa je čak postavio i sliku na Telemach FB stranicu, ali je post uklonjen.
Pa ja, u tekstu se i tvrdi da u Vitezu, Busovači i Kiseljaku ne zamračuju, za razliku od Zenice. To što su iz Telemach maknuli sliku sa FB, dovoljno govori.
hipija

#59712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ali kada treba platiti račun, iznos je identičan za sve. Tu smo svi jednaki.
drug_profi

#59713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

hipija wrote:Meni je neshvatljivo konstantno relativiziranje poskupljenja od strane nekih korisnika. Kad je bilo prvo poskupljenje, bilo je "ma hajde, šta je 3 KM, preskočiš jednu kafu, pa je onda išlo ponovo poskupljenje i nova usporedba sa kafom, pa još jednom...i evo na tragu smo vrlo moguće još jednog "preskakanja" kafe.
Poštujem, ako je nekome zaista neophodno i ima sredstava da svaki mjesec iskešira 90 KM za usluge koje koristi, ali sa druge strane treba se imati osjećaj i za ove koji plaćaju manje pakete i koje će svako malo vremena podizanja cijena dovesti u dilemu, pa dobro treba li meni sve ovo i u ovolikoj mjeri?
Uvođenje usluga koje korisniku nisu toliko važne ili ih neće ili ne može koristiti a mora ih platiti kroz famozno umotano poskupljenje održavanja KKS je priličan udar na predviđeni budžet za ovu vrstu sporta kod jednog dobrog dijela korisnika.
Ne znam je li neko zapazio onog padobranca koji rijetko piše u ovom dijelu foruma i čiji se upisi ne odnose na ponudu kanala, brzine interneta ili novitete koji su došli u ponudu, već samo palamudi kako je poskupljenje neophodno i opravdano. I tako svako malo vremena, samo afirmativno piše o poskupljenju.
Takvima i svima onima koji djeluju po matrici "ima se, može se" treba poskupiti pretplatu i za 50%. Ekipu koja tako razmišlja, sa oduševljenjem će prihvatiti ne samo Telemach, već bilo koji drugi kablovski/iptv provajder.
Upravo razmišljam treba li meni sve to u toj mjeri. Dnevnicu dati za TV i net ne izgleda pametno, a kamoli dati više od toga.
c_g

#59714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ja sam i mislio na Vitez kad sam ovo napisao, zato sam i pisao. Znači može se reći da je potvrđeno.
Hoću da vidim ugovore za Vitez i za Zenicu, šta su oni potpisali, a šta mi i kakvo je ovo sra*e.
dembele

#59715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Cirkus se nastavlja.
Iz Telemach Slovenija lete CBS Reality, AMC, MINIMAX, JIM JAM, SUNDANCE i Extreme sports.
Znači i kod nas bi moglo biti veselo.
Benq

#59716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote:Cirkus se nastavlja.
Iz Telemach Slovenija lete CBS Reality, AMC, MINIMAX, JIM JAM, SUNDANCE i Extreme sports.
Ako tako bude i kod nas , bice mi samo zao zbog CBS-a , jedino taj kanal gledam od nabrojanih.
crnivrag

#59717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gdje si naišao na tu obavijest, jer je nema na oficijelnoj web stranici kompanije Telemach SI, kao ni na njihovoj FB stranici?

Edit: Našao: https://telemach.si/a38395/Pomoc/Novost ... ketov.html

Kažu da ih izbacuju radi isteka ugovora.
dembele

#59718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
Gdje si naišao na tu obavijest, jer je nema na oficijelnoj web stranici kompanije Telemach SI, kao ni na njihovoj FB stranici?
Image
crnivrag

#59719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Možda neće izletiti iz ponude Telemach-a BiH, jer su nedavno objavili obavijest da se Minimax emituje 24 sata, a Telemach SI nije objavljivao takvu obavijest.

Moguće da će kanali ostati i u SBB-u, jer su oni tek nedavno u ponudu uvrstili Jim Jam, i isto tako postavili obavijest za Minimax kanal.

A također je Sundance TV relativno nedavno došao u ponudu, tako da mi nema smisla da ga odmah izbacuju.
pecpec

#59720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Davno ja rekoh da pojedincima treba sve kanale ukinut jer ih i ne gledaju,nemaju vremena od foruma a satro se bune :lol:
dembele

#59721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:Možda neće izletiti iz ponude Telemach-a BiH, jer su nedavno objavili obavijest da se Minimax emituje 24 sata, a Telemach SI nije objavljivao takvu obavijest.

Moguće da će kanali ostati i u SBB-u, jer su oni tek nedavno u ponudu uvrstili Jim Jam, i isto tako postavili obavijest za Minimax kanal.

A također je Sundance TV relativno nedavno došao u ponudu, tako da mi nema smisla da ga odmah izbacuju.
Ne znam. Sve me ovo neodoljivo podsjeća na scenario sa Klasik Tv i Ultra kanalima. Kada izbacuju-izbacuju na nivou UG. Za Total Tv ima zvanična potvrda, evo i za Telemach Slo. Volio bih da griješim, ali kuću stavit na to AMC kanali idu out i kod nas i u SBB.
MTV

#59722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Renne je rekao i da se AMC kanali ukidaju iz ponude SBB. On je prvi rekao za ultre. Doduse fulio je za pinkove da ce svi doci a doslo njih 5 komada.

Total je odavno digitalan, misli na SBB digitalnu.

https://parapsihopatologija.com/forums/ ... nt=4083984
hipija

#59723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Nisam neki fan pink kanala, ali vidim da je samo telemach izostaviljen kada su dodavali ove kanale.
Drugim riječima nismo dobili nikakve novitete.
Bio bi onda red da nas izostave kad budu micali iz ponude kanale kao što su Amc i Minimax, iako čisto sumnjam da će se to desiti.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#59724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordo gandalf »

Imate li vi problema sa D3? Nema slike, cas je crno sve cas riza... Pokusao ih nazvati ona teta kaze da je nemoguce uspostaviti vezu sa operaterom
Telemach

#59725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bordo gandalf wrote:Imate li vi problema sa D3? Nema slike, cas je crno sve cas riza... Pokusao ih nazvati ona teta kaze da je nemoguce uspostaviti vezu sa operaterom
@bordo gandalf,
Podaci su proslijeđeni kolegama. Kontaktirat ćemo Vas vrlo brzo.
Locked